X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Specjalnie dla ciotek :) kołderka zamówiona od Pieluszkowej...my lubimy żywe kolory :) Była już 2 razy prana i kolory są nadal żywe, nic nie zafarbowało i nie wyblakło...prałam w 40 stopniach i na 1000 obrotów...Synek ma 122 cm więc kołderka wydaje się na styk, ale dla malucha na pewno posłuży na długi czas :)

Poza tym pochwalę Pieluszkową bo zapłaciłam chyba w piatek a w poniedziałek już miałam w domu...jakos tak...w każdym bądź razie ekspres :)
    Także POLECAM!!!! Zarówno jakość jak i cena bardzo mi podpasowały :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d84abe13294.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea02dabfc827.jpg
    sliczny, juz sie nie moge doczekac mojego zamowienia. Pieluszkowa wychodź szybciutko z tego szpitala;) hihi

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Invis - u nas też z bułką tartą ;)

Holibka - mam nadzieję, że kakao pomoże :) u mnie dało radę! Błyskawicznie :D

Katarzynaa - a wiesz, że ja za kotletami mielonymi nie przepadałam a teraz to moje ulubione :p
    Powiedz mi gdzie widziałaś te kombinezony :) może ja coś upoluję :p

W Smyku :) dokładnie w Olsztynie ;p

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest, to ja potwierdzam - będzie synek :D Teraz mam motywację, żeby zacząć kompletować wyprawkę, jakiegoś kopa dostałam motywacyjnego po tym usg :)

ja dzisiaj na obiadek zrobiłam faszerowaną cukinie, mniam :)

Co to kataru to rano najcześciej budzę się z zatkanym nosem i na husteczce tez pojawiają się tak jakby naczynka. Zgaga hmmm... myślałam, że mnie ominie, ale niestety dała o sobie ostatnio znać :( mi pomaga szklaneczka mleka jak na razie.

Blondik lubi tę wiadomość

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj też fasolka w bułce była :D

A dziś jak u którejś z was - świderki w sosie mięsno - pomidorowym :D

Po pracy lecę po pasztet! I świeży chleb!

Hmm... to ja zgagi nie miałam, tylko kwaśnym się odbiło, już przeszło :)

age.png

age.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kusicie z tym pasztetem... ;)
    A ja całą ciążę unikam, ale może odrobinka z ogóreczkiem kiszonym nie zaszkodzi... ;)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    Ale kusicie z tym pasztetem... ;)
    A ja całą ciążę unikam, ale może odrobinka z ogóreczkiem kiszonym nie zaszkodzi... ;)

Ja zakładam, że jak mam na coś ochotę, to znaczy że mój organizm tego właśnie potrzebuje :) Jak zjesz raz to bez przesady, nic się nie stanie, to nie papierosy czy % :P A ogórki kiszone są mega zdrowe, te domowe :)

Sunshine_111 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Ja zakładam, że jak mam na coś ochotę, to znaczy że mój organizm tego właśnie potrzebuje :) Jak zjesz raz to bez przesady, nic się nie stanie, to nie papierosy czy % :P A ogórki kiszone są mega zdrowe, te domowe :)

Domowe, domowe, mniam ;)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja to wiecie rozlosowane ziemniaki paska przypominająca hmmm marchewkę i miesko kij wie co to było wogole no było w kulce. I zupa woda z jakimiś nitkami warzyw jakby na tarce tarli je.

A mój ma w domku zupki kurkowa z miękkiej mielonym która wczoraj zdążyłam zrobić. Ehhh ...

Jestem tu tak zmęczona ta nuda i nic nie robieniem że szok.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kataru ja od początku maja kicham, prycham i rano ciągle nos zatkany. Pojawia się od czasu do czasu krew:/
    Wczoraj miałam parszywy dzień, zamówiłam sobie parownicę do ubrań i przysłali mi powystawową, z kroplami wody i pleśnią w środku :/ reklamacja poszła.
    Potem moje pralka najpierw nie płukała a potem z wodą w bębnie stanęła i nie huhu. Odpompowałam wodę, zajrzałam do filtra a tam jakiś woreczek, dobra wyciągnęłam i ruszyła. Moja radość nie trwała długo bo ... rura z pralki wyskoczyła i zalało mi łazienkę, a dzien skończył się bólem, kuciem z prawej strony, do tej pory czuję to coś. mam tylko nadzieję, że przejdzie.
    Co do zakupów... wygrałam aukcję z ubrankami na allegro :D kombinezon zimowy, polarowy, śpiworek do spania, body, półśpiochy, pajacyki,bluzeczki, rampersy,kombinezon wiosenny,bezrękawnik i wiele wiele innych:) cena za sztukę wyszła po 8,5 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 17:54

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś na obiadek były mlode ziemniorki z koperkiem i masłem, pieczone warzywa: cukinia, papryka, marchew i pieczarki z cebulką, i do tego buraczki. Najbardziej te ziemniaczki mi weszły :D
    Pieluszkowa, kocyk prześliczny!
    Jooozefka, uściski dla syneczka! :)
    Mam też takie podbarwione krwią wydmuszki z nosa, zwłaszcza rano. I takie kwasko-odbijanie też mi się zdarza. Jem wówczas lody :D pomagają od ręki, może na podobnej zasadzie jak kakałko ;)

Jooozefka lubi tę wiadomość

• pernilla Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info o przeciwciałach, zbadam sprawę.
    Joozefka, to przykre, że zrezygnowałas z akcji charytatywnej ze względu na rodzinę, ale podnosi na duchu fakt, że ludzie byli bardzo chętni do pomocy. Wszystkiego dobrego dla was :)

Jooozefka lubi tę wiadomość

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla wrote:
    Dzięki dziewczyny za info o przeciwciałach, zbadam sprawę.
    Joozefka, to przykre, że zrezygnowałas z akcji charytatywnej ze względu na rodzinę, ale podnosi na duchu fakt, że ludzie byli bardzo chętni do pomocy. Wszystkiego dobrego dla was :)

Tzn ja nie prowadziłam akcji charytatywnej...raz tylko zbieraliśmy na łóżko...w sumie 3 dni...prowadziłam coś na kształt bloga, pamiętnika...2 lata codzennie opisywałam nasze smuteczki i radości :)

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Tzn ja nie prowadziłam akcji charytatywnej...raz tylko zbieraliśmy na łóżko...w sumie 3 dni...prowadziłam coś na kształt bloga, pamiętnika...2 lata codzennie opisywałam nasze smuteczki i radości :)

Skoro Ci to pomagało, pozwalało się wygadać, to może załóż bloga, o którym bliscy nie muszą wiedzieć.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka zostaje dziewczynką :) wszystko u niej dobrze. Kawał baby ;) pozostaje teraz jakoś ją nazwać. Tata dumny. Choc liczył na syna:)

Jooozefka, coccolino, Sunshine_111, czarnulka24, Pani Moł, Zuza91, annggela, Blondik, wichrowe_wzgórza, Asia_89, Mama2kituszek, antonna lubią tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Skoro Ci to pomagało, pozwalało się wygadać, to może załóż bloga, o którym bliscy nie muszą wiedzieć.

Wiesz nie chcę...jeśli znowu by do nich doszło to pewnie byłaby kłótnia...a ja nie mam na to czasu...każdą chwilę chcę poświęcić synkowi..ale dość już gadania o Starszaku...Invis tak nieśmiało bo tylko na 80% proszę o zaznaczenie u mnie CHŁOPAKA :) będzie Adaś :)

Blondik, wichrowe_wzgórza, Asia_89 lubią tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam w nowej szkole fitness dla ciężarnych i jest na prawdę ekstra :) ćwiczenia spokojne, ale dają popalić, głównie wzmacniające. Powiem wam, że bardzo się cieszę, że się tam zapisałam, jakoś mnie zrelaksowany :)
    Ja już niby jestem na zwolnieniu, ale codziennie rano mam telefon z błaganiem szefowej czy bym nie dała rady chociaż na chwilę przyjść coś pomoc, no i póki co tak chodzę.

Co do pasztetu to tez czasem jem i lubie ten z puszki :p. Najbardziej z ogórkiem kiszonym :d.
    Powiedzcie mi czy to prawda, że taki maluszek zaraz po urodzeniu nie powinien spać na poduszce ? Jakie macie doświadczenie w tym temacie ?

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej bez poduszki. I to jak najdłużej:) tak do 2 lat. Moja córa tak spała i nie narzekala :) teraz ma już 5. Ma poduszkę ale tylko na niej zasypia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 19:53

Blondik lubi tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:
    Jak najbardziej bez poduszki. I to jak najdłużej:)

Popieram :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie może i używacie mopa parowego? Bo ja dostałam jakiś czas temu od mamy i tak stał i stał... w sumie używany jest tylko przez mojego męża, bo ja jadę z mopem. Podłoga u nas w domu przynajmniej raz dziennie jest myta. Mop parowy myje rewelacyjnie, przy psie i dzieciach to raczej super sprawa, tylko zastanawiam się jaki będzie miał wpływ na panele... na dole domu mamy pół na pół - gres i panele. Macie jakieś zdanie w tym nie-dzieciowym temacie, może używacie? :P

Pytam, bo ja dzisiaj po raz pierwszy skusiłam się i spróbowałam mycia mopem parowym zamiast tradycyjnym no i zachwycona jestem, mogłabym teraz tak codziennie, a to chyba nie najlepsze wyjście dla paneli... jak myślicie?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, nie wiem jak z panelami, ale to chyba plastik? gorzej jest z drewnem, którego nie można zbytnio moczyć. Chociaż moja mama używa od czasu do czasu do parkietu lakierowanego i nic się z nim nie dzieję, wszystko jest kwestią umiaru :)

Ja robię zakusy na taki odkurzacz bezprzewodowy Philipsa, który ma od razu podłączony mop do odkurzacza. Przy kocim żwirku odkurzacz bezprzewodowy to jest jak zbawienie...plus jak za jednym pociągnięciem odkurzę i umyję podłogę. Moja kumpela ma w domu i bardzo sobie chwali, odkurza kilka razy dziennie dzięki temu w 3 sekundy i ma czysto

Przy okazji pogaduszek domowych, może trafiłyście gdzieś na info gdzie można kupić dużą pościel 220x240 ale przy której nie będzie gigantycznych poszewek na poduszki (70x90). W belgijskiej Ikei kupowaliśmy świetną pościel w takich rozmiar z poszewkami 50x60 cm, w polskiej max dla poszewki na kołdrę to 200x200...kicha....

Ja leżę w łóżku, mój organizm dziś zaprotestował, katar, senność, mam nadzieję, że przejdzie bo mam roboty że hej....

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ