X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Specjalnie dla ciotek :) kołderka zamówiona od Pieluszkowej...my lubimy żywe kolory :) Była już 2 razy prana i kolory są nadal żywe, nic nie zafarbowało i nie wyblakło...prałam w 40 stopniach i na 1000 obrotów...Synek ma 122 cm więc kołderka wydaje się na styk, ale dla malucha na pewno posłuży na długi czas :)

Poza tym pochwalę Pieluszkową bo zapłaciłam chyba w piatek a w poniedziałek już miałam w domu...jakos tak...w każdym bądź razie ekspres :)
    Także POLECAM!!!! Zarówno jakość jak i cena bardzo mi podpasowały :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3d84abe13294.jpg

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ea02dabfc827.jpg
    sliczny, juz sie nie moge doczekac mojego zamowienia. Pieluszkowa wychodź szybciutko z tego szpitala;) hihi

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Invis - u nas też z bułką tartą ;)

Holibka - mam nadzieję, że kakao pomoże :) u mnie dało radę! Błyskawicznie :D

Katarzynaa - a wiesz, że ja za kotletami mielonymi nie przepadałam a teraz to moje ulubione :p
    Powiedz mi gdzie widziałaś te kombinezony :) może ja coś upoluję :p

W Smyku :) dokładnie w Olsztynie ;p

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jest, to ja potwierdzam - będzie synek :D Teraz mam motywację, żeby zacząć kompletować wyprawkę, jakiegoś kopa dostałam motywacyjnego po tym usg :)

ja dzisiaj na obiadek zrobiłam faszerowaną cukinie, mniam :)

Co to kataru to rano najcześciej budzę się z zatkanym nosem i na husteczce tez pojawiają się tak jakby naczynka. Zgaga hmmm... myślałam, że mnie ominie, ale niestety dała o sobie ostatnio znać :( mi pomaga szklaneczka mleka jak na razie.

Blondik lubi tę wiadomość

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie wczoraj też fasolka w bułce była :D

A dziś jak u którejś z was - świderki w sosie mięsno - pomidorowym :D

Po pracy lecę po pasztet! I świeży chleb!

Hmm... to ja zgagi nie miałam, tylko kwaśnym się odbiło, już przeszło :)

age.png

age.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kusicie z tym pasztetem... ;)
    A ja całą ciążę unikam, ale może odrobinka z ogóreczkiem kiszonym nie zaszkodzi... ;)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sunshine_111 wrote:
    Ale kusicie z tym pasztetem... ;)
    A ja całą ciążę unikam, ale może odrobinka z ogóreczkiem kiszonym nie zaszkodzi... ;)

Ja zakładam, że jak mam na coś ochotę, to znaczy że mój organizm tego właśnie potrzebuje :) Jak zjesz raz to bez przesady, nic się nie stanie, to nie papierosy czy % :P A ogórki kiszone są mega zdrowe, te domowe :)

Sunshine_111 lubi tę wiadomość

age.png

age.png
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Ja zakładam, że jak mam na coś ochotę, to znaczy że mój organizm tego właśnie potrzebuje :) Jak zjesz raz to bez przesady, nic się nie stanie, to nie papierosy czy % :P A ogórki kiszone są mega zdrowe, te domowe :)

Domowe, domowe, mniam ;)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde ja to wiecie rozlosowane ziemniaki paska przypominająca hmmm marchewkę i miesko kij wie co to było wogole no było w kulce. I zupa woda z jakimiś nitkami warzyw jakby na tarce tarli je.

A mój ma w domku zupki kurkowa z miękkiej mielonym która wczoraj zdążyłam zrobić. Ehhh ...

Jestem tu tak zmęczona ta nuda i nic nie robieniem że szok.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kataru ja od początku maja kicham, prycham i rano ciągle nos zatkany. Pojawia się od czasu do czasu krew:/
    Wczoraj miałam parszywy dzień, zamówiłam sobie parownicę do ubrań i przysłali mi powystawową, z kroplami wody i pleśnią w środku :/ reklamacja poszła.
    Potem moje pralka najpierw nie płukała a potem z wodą w bębnie stanęła i nie huhu. Odpompowałam wodę, zajrzałam do filtra a tam jakiś woreczek, dobra wyciągnęłam i ruszyła. Moja radość nie trwała długo bo ... rura z pralki wyskoczyła i zalało mi łazienkę, a dzien skończył się bólem, kuciem z prawej strony, do tej pory czuję to coś. mam tylko nadzieję, że przejdzie.
    Co do zakupów... wygrałam aukcję z ubrankami na allegro :D kombinezon zimowy, polarowy, śpiworek do spania, body, półśpiochy, pajacyki,bluzeczki, rampersy,kombinezon wiosenny,bezrękawnik i wiele wiele innych:) cena za sztukę wyszła po 8,5 zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 17:54

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dziś na obiadek były mlode ziemniorki z koperkiem i masłem, pieczone warzywa: cukinia, papryka, marchew i pieczarki z cebulką, i do tego buraczki. Najbardziej te ziemniaczki mi weszły :D
    Pieluszkowa, kocyk prześliczny!
    Jooozefka, uściski dla syneczka! :)
    Mam też takie podbarwione krwią wydmuszki z nosa, zwłaszcza rano. I takie kwasko-odbijanie też mi się zdarza. Jem wówczas lody :D pomagają od ręki, może na podobnej zasadzie jak kakałko ;)

Jooozefka lubi tę wiadomość

• pernilla Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za info o przeciwciałach, zbadam sprawę.
    Joozefka, to przykre, że zrezygnowałas z akcji charytatywnej ze względu na rodzinę, ale podnosi na duchu fakt, że ludzie byli bardzo chętni do pomocy. Wszystkiego dobrego dla was :)

Jooozefka lubi tę wiadomość

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla wrote:
    Dzięki dziewczyny za info o przeciwciałach, zbadam sprawę.
    Joozefka, to przykre, że zrezygnowałas z akcji charytatywnej ze względu na rodzinę, ale podnosi na duchu fakt, że ludzie byli bardzo chętni do pomocy. Wszystkiego dobrego dla was :)

Tzn ja nie prowadziłam akcji charytatywnej...raz tylko zbieraliśmy na łóżko...w sumie 3 dni...prowadziłam coś na kształt bloga, pamiętnika...2 lata codzennie opisywałam nasze smuteczki i radości :)

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Tzn ja nie prowadziłam akcji charytatywnej...raz tylko zbieraliśmy na łóżko...w sumie 3 dni...prowadziłam coś na kształt bloga, pamiętnika...2 lata codzennie opisywałam nasze smuteczki i radości :)

Skoro Ci to pomagało, pozwalało się wygadać, to może załóż bloga, o którym bliscy nie muszą wiedzieć.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynka zostaje dziewczynką :) wszystko u niej dobrze. Kawał baby ;) pozostaje teraz jakoś ją nazwać. Tata dumny. Choc liczył na syna:)

Jooozefka, coccolino, Sunshine_111, czarnulka24, Pani Moł, Zuza91, annggela, Blondik, wichrowe_wzgórza, Asia_89, Mama2kituszek, antonna lubią tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Skoro Ci to pomagało, pozwalało się wygadać, to może załóż bloga, o którym bliscy nie muszą wiedzieć.

Wiesz nie chcę...jeśli znowu by do nich doszło to pewnie byłaby kłótnia...a ja nie mam na to czasu...każdą chwilę chcę poświęcić synkowi..ale dość już gadania o Starszaku...Invis tak nieśmiało bo tylko na 80% proszę o zaznaczenie u mnie CHŁOPAKA :) będzie Adaś :)

Blondik, wichrowe_wzgórza, Asia_89 lubią tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam w nowej szkole fitness dla ciężarnych i jest na prawdę ekstra :) ćwiczenia spokojne, ale dają popalić, głównie wzmacniające. Powiem wam, że bardzo się cieszę, że się tam zapisałam, jakoś mnie zrelaksowany :)
    Ja już niby jestem na zwolnieniu, ale codziennie rano mam telefon z błaganiem szefowej czy bym nie dała rady chociaż na chwilę przyjść coś pomoc, no i póki co tak chodzę.

Co do pasztetu to tez czasem jem i lubie ten z puszki :p. Najbardziej z ogórkiem kiszonym :d.
    Powiedzcie mi czy to prawda, że taki maluszek zaraz po urodzeniu nie powinien spać na poduszce ? Jakie macie doświadczenie w tym temacie ?

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak najbardziej bez poduszki. I to jak najdłużej:) tak do 2 lat. Moja córa tak spała i nie narzekala :) teraz ma już 5. Ma poduszkę ale tylko na niej zasypia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 19:53

Blondik lubi tę wiadomość

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agagaga wrote:
    Jak najbardziej bez poduszki. I to jak najdłużej:)

Popieram :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny macie może i używacie mopa parowego? Bo ja dostałam jakiś czas temu od mamy i tak stał i stał... w sumie używany jest tylko przez mojego męża, bo ja jadę z mopem. Podłoga u nas w domu przynajmniej raz dziennie jest myta. Mop parowy myje rewelacyjnie, przy psie i dzieciach to raczej super sprawa, tylko zastanawiam się jaki będzie miał wpływ na panele... na dole domu mamy pół na pół - gres i panele. Macie jakieś zdanie w tym nie-dzieciowym temacie, może używacie? :P

Pytam, bo ja dzisiaj po raz pierwszy skusiłam się i spróbowałam mycia mopem parowym zamiast tradycyjnym no i zachwycona jestem, mogłabym teraz tak codziennie, a to chyba nie najlepsze wyjście dla paneli... jak myślicie?

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, nie wiem jak z panelami, ale to chyba plastik? gorzej jest z drewnem, którego nie można zbytnio moczyć. Chociaż moja mama używa od czasu do czasu do parkietu lakierowanego i nic się z nim nie dzieję, wszystko jest kwestią umiaru :)

Ja robię zakusy na taki odkurzacz bezprzewodowy Philipsa, który ma od razu podłączony mop do odkurzacza. Przy kocim żwirku odkurzacz bezprzewodowy to jest jak zbawienie...plus jak za jednym pociągnięciem odkurzę i umyję podłogę. Moja kumpela ma w domu i bardzo sobie chwali, odkurza kilka razy dziennie dzięki temu w 3 sekundy i ma czysto

Przy okazji pogaduszek domowych, może trafiłyście gdzieś na info gdzie można kupić dużą pościel 220x240 ale przy której nie będzie gigantycznych poszewek na poduszki (70x90). W belgijskiej Ikei kupowaliśmy świetną pościel w takich rozmiar z poszewkami 50x60 cm, w polskiej max dla poszewki na kołdrę to 200x200...kicha....

Ja leżę w łóżku, mój organizm dziś zaprotestował, katar, senność, mam nadzieję, że przejdzie bo mam roboty że hej....

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
‹‹ 524 525 526 527 528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ