X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Invis Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Szykujcie się na 20.07. na wyprawę do Lidla :p Pajace, 2x body z długim rękawem, półśpiochy i bluzy w fajnych cenach ;)

Ja obiecałam sobie nic juz nie brać :D także ja postoje hehe. Ale widziałam to w ofercie, i nie wiem czy to są takie atrakcyjne ceny...a pewnie ludzie sie na to tak rzucą że strach się wybrać :p

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    To tak jak z "efektem Mozarta" i słuchaniem muzyki klasycyzmu i baroku już w ciąży. Nie wszyscy wierzą w te teorie (choć podparte badaniami), ale przecież szkód z tego nie będzie :) więc czasami do czytania, do gotowania czy zwykłego obijania się włączan sobie Divertimenta i niech się młoda osłuchuje, z matką-altowiolistką i ojcem-pianistą/akordeonistą będzie musiała regularnie wysłuchiwać duetów altówka-fortepian albo kwartetu smyczkowego ;)

Ja Mozarta nie trawię. Ostatnio włączyłam dla młodej Bacha brandenburskie i potem Rahmaninowa symfonie i koncerty fortepianowe. I muszę jej pograć, zacznę od Debussyego ♡ my oboje też muzycy, więc tu braków nie będzie :) i na pewno bede jej czytać od urodzenia.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Ja obiecałam sobie nic juz nie brać :D także ja postoje hehe. Ale widziałam to w ofercie, i nie wiem czy to są takie atrakcyjne ceny...a pewnie ludzie sie na to tak rzucą że strach się wybrać :p

Biorąc pod uwagę, że w sklepach ceny pajaca normalnie stoją po 30zł w górę to te 18zł wydaje się być przyzwoite :)
    Ale bić też się nie będę :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Walczę od rana z mega migreną....za dużo mam chyba na głowie.
    Wczoraj w szkole polecała fizjoterapeutka masaż zawiasów szczękowych, przy uszach. Podobno świetne na migrenę.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Pani Mol, w Waszym domu to musi sie dopiero dziac:-) Fajnie, ze dwie artystyczne dusze tak sie znalazly. A co na to sasiedzi?;-)
    Hahha np.nasi sąsiedzi już nam zaplanowali, że zwalają się na święta na wieczór kolęd do nas :D ale nam się cudni trafili i jesteśmy tak zaprzyjaźnieni w kilka par przez te 3 lata mieszkania obok.

Mama2kituszek lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Znoszą nas dzielnie :) najwieksze wyrzuty smumienia mam, gdy awaryjnie próbę kwartetu u mnie robimy, to jest jednak spore natężenie dźwięku ;) ale zwykle gramy poza domem, mamy umowę w instytucie muzyki o korzystanie z tamtejszych sal, więc na szczęście nie naparzamy sąsiadom zbyt często. A w pianino mamy włożony taki filc tłumiący, żeby nie hałasować. :) z mężem poznaliśmy się na studiach muzycznych, ale on jest czlowiekiem wielu talentów - skonczył 3 kierunki, z czego muzyczny bardziej hobbystycznie, ale na szczęście tego nie zaniedbuje i trochę gra.
    My się poznaliśmy w średniej muzycznej :) jako jeszze niepelnoletni :P i ja skończyłam akademię, a mąż na szczęscie poszedl w innym kierunku. Jego rodzice też są muzykami, ojciec po akademii mama po średniej, ja też z muzycznej rodziny. Czuję, że mloda pójdzie do szkoły muzycznej :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł wrote:
    Mietata, mąż chciał właśnie taką Clavinovę elektro, i taki był plan, ale trafiło nam się okazyjnie akustyczne i też fajnie. Jesli mloda będzie przejawiać zainteresowanie to pewnie z czasem będzie trzeba instrument odtłumić i wtedy faktycznie może się lepiej sprawdzić dobry elektryk niż wytłumiony akustuk.
    My chcemy coś dobrego kupić. Na razie jest moja ukochana Calisia, najlepsza ♡ trzyma strój, ma ładne brzmienie i po prostu....dobrze wyglada :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A o Grze o Tron wiem tyle, że nie moje klimaty :P i nie wiem jak się można tak na seriale fiksowac, kompletnie jakoś mnie nie kręca :D

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mietata podejrzewam że też tego słuchać nie mogą ale cóż zawsze mogą zmniejszyć liczbę godzin. Kurcze nie wyobrażam sobie żeby moje dziecko cały czas zajęcia miało poza lekcyjne jasne jakieś dwie trzy dodatkowe lekcje jak najbardziej jeśli będzie chciało ale nie od rana do nocy tylko tak z umiarem. Pewnie wiecie o co mi chodzi:) musi być czas też na zabawę

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ambicje rodziców ;] coś okropnego.

Holibka lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam kolejne zamówienie ze Smyka do odbioru ;) Muszę w końcu odebrać ciuchy od koleżanki po jej synku i realnie ocenić czego mi brakuje.
    Co do materaca to raczej też zdecydujemy się na piankowy lub lateksowy. Sami swój wymieniliśmy w listopadzie na piankowy Hevea i jest rewelacyjny. Dziecko od początku powinno mieć porządny materac.
    Co do tych moich globulek to faktycznie mają okropny kolor. Ostatnio miałam robiony posiew i był ujemny także lekarka powiedziała, że luteina może zafałszować wynik i teraz te mi przepisała. Z tym, że 3 globulki tygodniowo.
    Co do "Gry o tron" to też nigdy nie rozumiałam tego fenomenu i nie widziałam serialu. Może dlatego, że średnio lubię seriale tego typu. Ale kto wie, może mi się odmieni ;) jak przyjdą dłuższe i chłodniejsze dni. Bo do listopada jeszcze trochę czasu.
    Ale ja nawet nie widziałam "Gwiezdnych wojen" i "Władcy pierścieni" co koleżanka do tej pory mi wypomina i kazała mi na L4 nadrobić te zaległości :P

Invis lubi tę wiadomość

• Invis Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo widzę że trochę muzyków i miłośników u nas na wątku :) ja jeśli chodzi o instrumenty to się nie popisze- potrafię jedynie grać na zwykłym flecie, bo w Hiszpanii to był, ze tak powiem instrument obowiązkowy i trzeba było grać :D

Jeśli chodzi o ceny pajacykow takich zwykłych nie markowych to właśnie najczęściej widuje w sklepach w cenie 16-25zl za sztuke dlatego cena nie wydala mi się jakaś kusząca. :)

Dzięki za krótką recenzję Gry o Tron. Myślę że to raczej nie moje klimaty :p Ja również nie widziałam ani Gwiezdnych Wojen, ani brrr Władcy Pierścieni i nigdy mnie nie ciągnęło. Za to mój mąż na pewno by się wciągnął :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lipca 2017, 13:16

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Biorąc pod uwagę, że w sklepach ceny pajaca normalnie stoją po 30zł w górę to te 18zł wydaje się być przyzwoite :)
    Ale bić też się nie będę :p
    Mi się ostatnio udało w smyku kupić 3 pajace za 43 zł ;) dzisiaj jeszcze zobaczę co mają stacjonarnie. Bo na stronie już same małe rozmiary zostały tzn. na 50.
    A jaki rozmiar skarpetek i czapeczek kupujecie?

• Holibka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    Ambicje rodziców ;] coś okropnego.

Oj tak. Ja chodziłam tylko na kółko plastyczne wiecznie i na angielski przez większość czasów szkolnych, choć z przerwami. I wcale mi nie brakowało innych zajęć. Ja jestem z tych, co nigdy się nie nudzą :P

age.png

age.png
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę szał zakupowy nie tylko mnie dopadł :D ja za to poleciałam po bandzie i upolowałam cały karton używek na allegro, trochę się bałam co przyjdzie ale o dziwo większość rzeczy wygląda jak nowe :P czekam jeszcze co dostanę w spadku i będę wtedy resztę kompletować :)

Wiem, że był już temat wózków ale nie mogę odnaleźć tych postów tyle ich już jest :) może macie coś upatrzonego żeby było w miarę lekkie ale koła pompowane? mieszkam na 2 piętrze i do tego drogi piaskowe, żwirowe itp no i las :) muszę jakoś to pogodzić :/ wiem, że i tak będę musiała znosić stelaż osobno ale też żebym dała radę :)

Btw czy któraś z Was przyjmuje jeszcze duphaston i luteinę? i jak długo będziecie przyjmować? ja już 3 razy próbowałam odstawić lutkę ale ciągle coś i za każdym razem do niej wracam... trochę się martwię czy nie będzie miała wpływu na dziecko? biorę podjęzykową akurat

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na jazdy konne chodziłam jak już starsza byłam a tak to angielski którego nie cierpiałam nigdy. A tak to zajęcia plastyczne.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina099 wrote:
    Mi się ostatnio udało w smyku kupić 3 pajace za 43 zł ;) dzisiaj jeszcze zobaczę co mają stacjonarnie. Bo na stronie już same małe rozmiary zostały tzn. na 50.
    A jaki rozmiar skarpetek i czapeczek kupujecie?

A powiedz mi - ile czekasz na zamówienie ze Smyka? Bo ja zamawiałam w sobotę i było napisane, że dostawa 11-13.07. I tak się zastanawiam czy mi sms-a przyślą? Bo teoretycznie czas do jutra a tu cisza z ich strony.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie znoszę Gwiezdnych, to jest tak nudne i głupie, że nie wyrabiam :D nad czym mąż ubolewa :P
    Władcę widzialam, jest ok. Ale Tolkien nie wchodzi mi w czytaniu, tak samo jak Harry Głupek. Ja się w Narnii wychowałam ♡

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Invis, po prostu zacznij oglądać od 1 sezonu albo przeczytaj książkę. Świetnie napisana, a serial pięknie zrobiony. Uczta dla oczu, aktorstwo przednie, historia niebanalna, kostiumy, muzyka....serio zobacz 1 odcinek :)

Mietata a możesz mi polecić stronkę, gdzie ewentualnie można zobaczyć pierwszy sezon? bo szukałam i nie można było ogladać za free...ale ja to w ogóle zacofana jestem jeśli chodzi o internet ;) korzystam tylko z FB, strony banku i forum :) a i allegro :)

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Paulina099 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A powiedz mi - ile czekasz na zamówienie ze Smyka? Bo ja zamawiałam w sobotę i było napisane, że dostawa 11-13.07. I tak się zastanawiam czy mi sms-a przyślą? Bo teoretycznie czas do jutra a tu cisza z ich strony.

to zamówienie składałam w niedzielę ok 21 i dzisiaj dostałam sms, że do odbioru. Tylko, że ja odbieram w sklepie. I jeśli też będziesz odbierać w sklepie to wymagają jeszcze pinu który wysyłają w meilu. Średnio czekałam 2-3 dni.

Xaxa ja jeszcze biorę luteinę. W przyszłym tygodniu idę do gin i chyba już będziemy odstawiać. Ja biorę dopochwowo. A dlaczego ciągle do niej wracasz? Co takiego się dzieje?

‹‹ 561 562 563 564 565 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ