WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • ania1985 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, u nas z dzidzia wszystkobok. Na polowkowym dobrze. Robilam glukoze tez jest ok tylko FT4 jest lekko poniżej normy 0.85 (normy 0,93-1,7). Dzis powtorzylam badanie i dalej jest ponizej normy 0.87. Mam sie zglosic do endokrynologa. Wizyte umowilam na poniedzilek. Czy ktoras z was też dodtala niedoczynnisci tarczycy. Nigdy wczesniej nie mialam problemu. Zawsze wszystko bylo k. Tsh w ciazy tez bylo ok i tu nagle takie cos.

wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość

34 cykl starań, 7 z CLO
    czerwiec 2016 - Aniołek 5tc, listopad 2016 - histeroskopia usunięcie polipa
    Bromergon 2x0,5 tab, luty - ciąża w naturalnym cyklu
    Syn 12.11.17 Krystian

• KasiaHaBe Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka będzie dobrze! Przez przypadek polubiłam..

czarnulka24 lubi tę wiadomość

h84f9vvjsvbexmo0.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania1985 wrote:
    Czesc dziewczyny, u nas z dzidzia wszystkobok. Na polowkowym dobrze. Robilam glukoze tez jest ok tylko FT4 jest lekko poniżej normy 0.85 (normy 0,93-1,7). Dzis powtorzylam badanie i dalej jest ponizej normy 0.87. Mam sie zglosic do endokrynologa. Wizyte umowilam na poniedzilek. Czy ktoras z was też dodtala niedoczynnisci tarczycy. Nigdy wczesniej nie mialam problemu. Zawsze wszystko bylo k. Tsh w ciazy tez bylo ok i tu nagle takie cos.

nie przejmuj się, tarczyca może się trochę rozchwiać w ciąży, trzeba tylko monitorować. Endokrynolog przepisze ci leki i wszystko będzie ok. Akurat przy interpretacji wyników tarczycowych nie ma co patrzeć na jeden czynnik więc nie szukaj w necie i się nie nakręcaj, lekarz ci wszystko powie :)

ania1985 lubi tę wiadomość

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka będzie dobrze, nie stresuj się na zapas, pojedziesz i dobrze Cię przebadaja i zaradzą. Najważniejsze, że z maluszkami wszystko ok.

Ja też po wizycie. Szacunkowo Mieszko waży ok. 740 gram, oczywiście pierwsze co pokazał na USG to jajka ;] Jak zwykle, na każdym. Jeśli chodzi o wagę to gin powiedziała że to nie tak mało na ten wiek, a u Was Kaczorka Alicja waży jeszcze więcej nie? :P Szyjke mam długą, zamkniętą, 3,8cm. Czyli ok. Ale miedniczki nerkowe które byliśmy skontrolować poszerzyły się bardziej i wymagają dogłębnej kontroli. Płynu owodniowego jest w normie także póki co wygląda na to że nerki pracują dobrze... eh no zobaczymy co będzie na kolejnej kontroli.

No i poza tym dowiedziałam się że czas przystopować z jedzeniem (przytylam 7kg w 2 miesiące) i zdjąć obrączkę ;]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 20:04

Holibka, jacky88, czarnulka24, Pani Moł, Jooozefka lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki pako za porady!
    Przypomniałaś mi przy okazji o żelu hialuronowym, który muszę zużyć zanim się przeterminuje :) będzie w sam raz, bo zmarszczyło mnie ostatnio pod oczami. Obwiniam nowy krem z filterm - swoją drogą nie polecam: Pharmaceris S SPF 50 dla dzieci od pierwszych dni. Śmierdzi chemią i podrażnia moją 30-letnią cerę, a polecany jest od pierwszego dnia życia dziecka :/

Jak zalegnę kiedyś na L4, to odpalę się na Biochemię Urody, itp :)

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam takie dziwne pytanie... Jak Wasze pępki?

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka bądź dobrej myśli, wszystkie tu cię wspieramy!

Sara ja kupiłam wkładki Johnssons Nursing Pads, takie w różowym opakowaniu, w rossmanie były. Wzięłam te bo trafiłam kiedyś na recenzję porównawczą różnych wkładek i te niby dobrze się trzymają, są wygodne, nie nie za grube i nie za cienkie.

Joozefka piękny brzusio!

Ja dziś wzięłam awaryjne wolne w pracy bo obudziłam się z migreną, a potem twardniał mi brzuch, ogólnie źle się czułam, jakaś taka rozbita, spałam do 13tej i ogarnęłam się dopiero koło 15 :/

Kaczuszka mój pępek jeszcze wklęsły, zawsze miałam taki głęboki i wyglądał jak kreska, a teraz jest bardziej rozszerzony po prostu, ale nic mi nie wystaje.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lipca 2017, 20:44

czarnulka24, Jooozefka lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:

normalny, taki jak był....tzn. mój ma za sobą laparoskopię ponad pół roku temu, ale ładnie mi go zszyli, wygląda jak nówka.

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze mój się trochę splycil choć dalej jest wklesly . Jeszcze nie wystaje ale chyba muszę się wraz z rosnącym brzuchem na to szykować

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    U mnie bez zmian, ale dlatego ze mam duzo tluszczyku, wiec pewnie nawet do konca ciazy go nie wypchnie ;)

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• jacky88 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka86 wrote:
    U mnie obecnie-jakby to powiedziec- pępka prawie brak :-p płaski prawie na równi z brzuchem.
    Czarnulka trzymamy wszystkie kciuki!

czarnulka24, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

c55fflw18twvhf6h.png
  • Aasha Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, bedzie dobrze- pamiętaj, ze juz ponad połowa za Wami :* trzymam kciuki!

akeu43r8y52gvtw7.png

ex2bio4p7ak0n2wo.png
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacky ja kupiłam taka piłkę z kolcami o jeżdżę sobie nią po tym miejscu. Boli mnie cholernie czasami nie mogę kroku zrobić. Umówiłam się na pierwszy masaż na wtorek zobaczymy co będzie po nim.

Czarnulka trzymam kciuki żeby było ok wrazie czego odwiedze Cie z walowka jak już będziesz w Trójmieście :) ale nie no musi być dobrze przecież:)

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    A tutaj o mnie mowa. Ja mam to samo co ty, a gdzie tam do wtorku..
    Szlak mnie z tym trafia, bo dokuczliwe to.. Słyszałam, że przy lutce często dziadostwo nawraca.. wrr.. Mam to samo odczucie co do profilaktyki, chyba, że może daliby doustnie?

A przypomnisz, czy Tobie też wymazy robili z pochwy? Bo ja leki dostałam od razu (te 3 globulki) i chyba miałaś tak samo, a na wyniko tydzień mam czekać.

Pytałam o doustną luteinę, ale moja ginekolog powiedziała, że ta luteina ma działać profilaktycznie na szyjkę, a tam działa najlepiej ta dopochwowa. Myślę, że jeszcze z miesiąc ją będę brała, a potem powiem, że mam już dość i czy na pewno nie mogę tej luteiny odstawić.

Mam tylko taką jakąś dziwną obawę, że odstawię tę luteinę i stanie się coś złego :(

klz9hdgefsr87l0p.png
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    A przypomnisz, czy Tobie też wymazy robili z pochwy? Bo ja leki dostałam od razu (te 3 globulki) i chyba miałaś tak samo, a na wyniko tydzień mam czekać.

Pytałam o doustną luteinę, ale moja ginekolog powiedziała, że ta luteina ma działać profilaktycznie na szyjkę, a tam działa najlepiej ta dopochwowa. Myślę, że jeszcze z miesiąc ją będę brała, a potem powiem, że mam już dość i czy na pewno nie mogę tej luteiny odstawić.

Mam tylko taką jakąś dziwną obawę, że odstawię tę luteinę i stanie się coś złego :(
    Nic mi nie pobierał tylko dał nic nie mówiąc

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie. Trzymam za Was wszystkie kciuki żebyście nie miały żadnych problemów i szczęśliwie urodzily msluszki w terminie

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Invis Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pępek splycil się trochę, właśnie wczoraj zauważyłam i mówiłam mężowi :p

pako_mrr, dziękuję za cenne porady! Myślę że się na tę Tołpę skuszę :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka nie martw się na zapas, glowa do góry, na pewno będzie dobrze! Wszystkie jesteśmy z Wami

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • Karola___ Ekspertka

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka ja również trzymam kciuki ! Kiedy jedziecie do Warszawyna kontrolę ?

Co do pępka to mój wygląda w miarę normalnie :) wciąż jest wklęsły, tylko jak zawsze był taki okrągły to teraz jest jakby bardziej płaski.

A ja na tołpę mam uczulenie, dziwne co nie ? Stosuje do twarzy kosmetyki Avene i w hebe kupuje takie naturalne maseczki z glinki i mydło czarne. Kiedyś też miałam problemy z trądzikiem, póki co odpukać, nie wróciły.

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Blondik Autorytet

Wysłany: 14 lipca 2017, 22:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka,mi pępek tak wybiło,że spokojnie ręcznik na nim mogę wieszać przed kąpielą:)

Czarnulka trzymam kciuki za pomyslna diagnozę. Współczuję bardzo stresów. Trzymaj się dzielnie

8p3o43r8favqs0hl.png
    klz9iei3yk95ggji.png
    Alicja 1.09.2014 (*)
‹‹ 575 576 577 578 579 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ