Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Charlutek, miło że pytasz
Z tymi miedniczkami to w sumie nie wiem... na razie każą się zbytnio nie martwic i tylko kontrolować. Na dokładniejsze usg pojadę kiedy uda mi się na nie umówić, mam nadzieję że będzie to w miarę szybko. Podobno czasem przed porodem wszystko się normuje i jest okej...
-
Dziewczyny która biorą nospe zapobiegawczo 2-3x dziennie co robicie jAK weźmiecie zalecana dawkę nospy a za 3 h boli was dalej brzuszek bierzecie jeszcze jedna czy przeczekujecie27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Yhy rozumiem.. ja dziś od rana w łóżku wstaje tylko siusiu i zjeść. . Normalnie ciężko mi wylezec ale jak trzeba to trzeba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2017, 13:10
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Do tej pory tylko 2 razy miałam tak, że podbrzusze mnie mierziło (nie był to regularny ból). I z reguły wieczorem. Więc brałam pół no-spy max i magnez i kładłam się spać. W nocy już nic nie czułam.
Teraz za to męczy mnie kaszel - nie mam pojęcia skąd. Nie mam kataru, gardło nie boli a kaszlę. Cały brzuch mi się napina przez tojuż jestem zmęczona..
A jeszcze remont zaczął się dziś (tydzień szybciej) i jest totalny harmider i od cholery roboty. Masakra!
Na szczęście byle do poniedziałku i uciekam do teściowej -
Kaczorka wrote:Do tej pory tylko 2 razy miałam tak, że podbrzusze mnie mierziło (nie był to regularny ból). I z reguły wieczorem. Więc brałam pół no-spy max i magnez i kładłam się spać. W nocy już nic nie czułam.
Teraz za to męczy mnie kaszel - nie mam pojęcia skąd. Nie mam kataru, gardło nie boli a kaszlę. Cały brzuch mi się napina przez tojuż jestem zmęczona..
A jeszcze remont zaczął się dziś (tydzień szybciej) i jest totalny harmider i od cholery roboty. Masakra!
Na szczęście byle do poniedziałku i uciekam do teściowej
Kaczorko a może jakiś materiał remontowy drażni i dlatego kaszlesz?
Ja raczej nie miewam boli brzucha na tyle aby brać no-spe...może z raz się zdarzyło. Jeszcze cos mi się przypomniało.
Na ostatniej wizycie u mojej gin w DE pytałam ją o krzywą cukrową- powiedziała że będę miała przy okazji następnej wizyty, i że mogę być po lekkim śniadaniu.
Wczoraj wspomniałam o tym "lekkim śniadaniu" mojej drugiej Pani ginekolog w PL, która wie o tej z DE, i pytałam czy to logiczne. Zdziwiła mnie mówiąc, że rzeczywiście w niektórych miejscach jest to dopuszczane, że mają taką praktykę że nie każą być całkowicie na czczo i nie jest to bezsensu. Że o ile glukoza na czczo może wyjść lekko podwyższona przez to lekkie śniadanie, o tyle liczy się właśnie wynik po obciążeniu glukozą najbardziej. No to mnie zdziwiła. Tak czy siak, postaram się być na czczo.
-
Ja gdy po no śpię nie przechodzi to uznaje że to ruchy rozpychajacego się dziecka ,więzadła,ciągnąca skóra, żołądkowe itp dolegliwości. Pije rumianek i biorę dodatkowo magnez. Wychodzę z założenia że jakby było ciągle do następnego dnia to wtedy należy się martwić
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Czasem mnie boli podbrzusze od gumki w spodniach jak dłużej posiedzę bo już w pasie ciasnawo
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Cholera, gołe dziecko będę miała ;[ Albo owinięte tetrą.
Co wejdę na jakąś stronę czy do sklepu, to po obejrzeniu 2 rzeczy dostaję szału. Stwierdzam, że nie wiem jaki rozmiar, nie wiem po ile czego, i jestem podirytowana i wychodzę9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Cholera, gołe dziecko będę miała ;[ Albo owinięte tetrą.
Co wejdę na jakąś stronę czy do sklepu, to po obejrzeniu 2 rzeczy dostaję szału. Stwierdzam, że nie wiem jaki rozmiar, nie wiem po ile czego, i jestem podirytowana i wychodzę
Może weź jakąś doświadczoną przyjaciółkę na zakupy lub osobę która takie zakupy lubi robić i Cię w tym wyręczy trochęSkorzystaj z gotowych list wyprawkowych, analizując kolejno co Ci sie się może przydać a co nie. Nie stresuj się na zapas, bo tak na dobrą sprawę wyprawkę można skompletować w parę dni. A jak masz jakieś wątpliwości czy pytania, to od tego tu jesteśmy my!
wichrowe_wzgórza lubi tę wiadomość
-
Moja doświadczona przyjaciółka jest 1000km stąd
Nikomu poza nią nie zrobiłabym krzywdy zakupów ze mną
Jestem straszna, bo nienawidzę kupować
Właśnie chyba muszę jakieś gotowce przejrzeć, i tylko tak...9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
wichrowe_wzgórza wrote:Moja doświadczona przyjaciółka jest 1000km stąd
Nikomu poza nią nie zrobiłabym krzywdy zakupów ze mną
Jestem straszna, bo nienawidzę kupować
Właśnie chyba muszę jakieś gotowce przejrzeć, i tylko tak...
Zawsze jest jakieś wyjściezleć przyjaciółce wybranie wyprawki, niech Ci wyśle wybrane produkty, jak zaakceptujesz to zamówisz i po sprawie
oh mi by to sprawiło czystą przyjemność
-
Nieee, komuś nie zlecę, nie ma bata. Mnie się mało co podoba, więc szkoda jej czasu
Zdecydowanie wolimy z mężem sami wybierać, tylko on nie ma kiedy, a ja nie mam cierpliwości
Dlatego tak jojczę i narzekam, hahhaha
Chyba najpierw muszę jednak uporządkować nasze ciuchy i papiery, w czystym i ogarniętym domu umiem myśleć i odpoczywać. Tak, od tego zacznę...
Ciągle nie mogę się pozbierać. Coś okropnego! Nagle na L4 mam czas, a przewalam go kompletnie!Mobilizacja musi się włączyć, bo naprawdę no...za miesiąc chciałabym mieć wszystko z głowy i czas już tylko dla siebie i młodej. I wiem, że jest to bez problemu wykonalne, tylko zadek muszę ruszyć
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Dziewczyny dostałam dziś od siostry 4 wory duże ciuszków na malutkie dzieci i tskie 6-12 mies bo siostra będzie mieć córeczkę to dala mi bo wcześniej miała synka i tak jej zostało a ze będzie córka to jej nie trzeba takich typowo chlopiecych
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lipca 2017, 16:41
wichrowe_wzgórza, Kaczuszka86, KasiaHaBe, Karola___, Blondik, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Z ta nospa to kurczę nie wiadomo co robic... ja na wypisie ze szpitala miałam nospe 3x1, a moja ginekolog powiedziała ze ona moze złe wpływać na szyjkę i ze jak nie ma skurczów to lepiej nie brać. Wiec póki co staram sie nie brać... ale wez bądź człowieku mądry ;/
-
wichrowe, oj wiem jak ciężko się zebrać
ja do tej pory robię część rzeczy na raty. Dziś pomyłam okna tarasowe (niestety już drugi raz w tym tygodniu), wypieściłam łazienkę na dole, zrobiłam porządek w szafie z butami i kurtkami w przedpokoju, teraz skończyłam robić porządek w kilku szafkach kuchennych a jak smażyłam naleśniki na podwieczorek czułam już po brzuchu, że to czas na odpoczynek. No więc odpoczywam i zbieram siły na prasowanie firany do salonu (tak je zbieram od trzech dni
), ale generalnie lubię takie dni przepełnione robotą w domu. Nie licząc prac codziennych, typu mycie podłóg, na bieżąco ogarnianie kuchni, i innych takich które trzeba jednak na bieżąco robić. Także zamiast sobie gdzieś pojechać i odpocząć to ogarniam dom, ale w zasadzie to czasami tak lubię