X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie brzuch boli prawie codziennie mam wrażenie że to juz raczej wynika z anatomii narzadów, mam uczucie ciagle rozdetego zoladka, jelita tez ucisniete, w koncu na etapie 24tyg dno macicy siega juz pepka wiec zajmuje ona duza czesc jamy brzusznej...oczywiscie skonsultuj jutro i daj znac jakie wnioski

• sara9555 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    mnie brzuch boli prawie codziennie mam wrażenie że to juz raczej wynika z anatomii narzadów, mam uczucie ciagle rozdetego zoladka, jelita tez ucisniete, w koncu na etapie 24tyg dno macicy siega juz pepka wiec zajmuje ona duza czesc jamy brzusznej...oczywiscie skonsultuj jutro i daj znac jakie wnioski
    U mnie normalne ciążowe bóle to to nie są. To jest ostry ból.

• Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sara ja bym na pewno na Ip jechala..

Kaamelka, ten sam rocznik, ten sam etap ciąży, 1 dziecko mamy w tym samym wieku:-)

kameelka lubi tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka dzięki za opinię odnośnie adaptera. Ja z kolei nie czuję się niekomfortowo w pasach, ale może to kwestia nastawienia, które powinnam zmienić.

Widzę, że jesteśmy na podobnym etapie ciąży. Ja też jestem coraz bardziej zmęczona i coraz bardziej chce mi się na zwolnienie i coraz mniej mam przy tym wyrzutów sumienia. Ale postanowiłam popracować jeszcze do połowy sierpnia, myślę że to szybko zleci, przy czym jakieś 2 tygodnie będę sama w biurze więc będzie nieco luźniej mimo wszystko.

Sara z tego co piszesz to nie ma co bagatelizować twoich objawów. Ostry ból to ostry ból. Dobrze że niedługo wizyta u gin. Macica sięga już do pępka u Ciebie, więc to co boli powyżej to pewnie nie ona tylko coś uciskanego :/

Ja z kolei często czuję takie rozpieranie w brzuchu, czuję że mam w nim coraz mniej miejsca, szczególnie po jedzeniu.

Offtop :P
    Wczoraj w ramach oczekiwania na nowy odcinek GoT namalowałam takiego bazgrołka :P Chętnie oddam w dobre ręce, format A4.

got1jpg_qpwxrwn.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 17:25

pernilla, Pani Moł, Aasha, pako_mrrr lubią tę wiadomość

age.png

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mama2kituszek wrote:
    Sara ja bym na pewno na Ip jechala..

Kaamelka, ten sam rocznik, ten sam etap ciąży, 1 dziecko mamy w tym samym wieku:-)

mama2kituszek normalnie zaginione i odnalezione siostry blizniaczki !!!!!! :):):):)jeszcze jak powiesz ze masz urodziny w marcu to juz w ogole..cud

Holibka ja po jedzeniu to juz w ogole nie moge oddychac, ogólnie to bardzo duzo ostatnio leze i to najbardziej pomaga złagodzic dolegliwosci....

ktos pisał o fenoterolu rzeczywiscie juz od dłuzszego czasu nie jest stosowany w ciązy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 18:05

• Holibka Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kameelka wrote:
    Holibka ja po jedzeniu to juz w ogole nie moge oddychac, ogólnie to bardzo duzo ostatnio leze i to najbardziej pomaga złagodzic dolegliwosci....

hyhy mi też leżenie pomaga na wszystko :D wczoraj po spacerze z psem (ok. 1km, pół drogi z górki, pół pod górkę) zaczął mnie boleć i twardnieć brzuch :/ i dlatego chce mi się na urlop :P

age.png

age.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    U mnie normalne ciążowe bóle to to nie są. To jest ostry ból.

Ja nie mam w ogóle takich bóli, a jak już idzie w plecy, to na bank jechałabym na IP.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 17:46

klz9hdgefsr87l0p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    hyhy mi też leżenie pomaga na wszystko :D wczoraj po spacerze z psem (ok. 1km, pół drogi z górki, pół pod górkę) zaczął mnie boleć i twardnieć brzuch :/ i dlatego chce mi się na urlop :P

no to u mnie te same powody:) urlopowo zwolnieniowe
    bazgrołek super ...zdolniacha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lipca 2017, 17:47

• madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, co do mojej historii to ja w sierpniu koncze 33 lata a moj maz w pazdzierniku 37. Poznalismy sie w pracy 8 lat temu i on na pierwszej randce juz mowil, ze chce 3 dzieci, a ja wtedy wogole nie chcialam miec dzieci, haha.

Zareczylismy sie po 4 miesiacach i mieszkalismy razem, ale slub cywilny wzielismy w sumie po ok 1,5 roku, a koscielny dopiero w zeszlym roku.
    Takze mamy 2 rocznice slubow do obchodzenia, a w tym roku w lutym dokladnie na rocznice slubu z <3 wyszlo nam dziecko :)

Ja instynkt macierzynski poczulam nagle, praktycznie z dnia na dzien w wieku ok 28 lat, ale musialam sie troche z tym oswoic, no i uwazam ze teraz jest dla mnie najlepszy czas na dziecko.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Karola___ Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam przekonana, że na bank będę kupowac adapter do pasów, bo często jeżdżę samochodem, tylko głównie po Warszawie, czasem do rodziców 100 km. Ale ostatecznie zrezygnowałam, jakoś nie przekonał mnie i ostatnie zapinam pasy normalnie, tylko ten dolny obniżam pod brzuch, nie podnosi mi się, wiec jest to dla mnie wygodne. Oczywiście nie wiem jakby to było gdyby zdarzył się wypadek.

w4sqflw1pp6mhaw2.png
  • Aasienkaa Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również miałam na 100% kupować adapter. Jednak kończy się na tym, że dolny pas obniżam. Poza tym zazwyczaj chodzę w spódnicach czy sukienkach ze względu na porę roku, a z adapterem to trochę tak kiepsko w takim stroju ;)

córa 12 lat i synek.. wszystkie dzieci już są ;)
    82dox1hppr9ztp9m.png
    ponad 3 lata starań, 7tc (*), IUI- nieudane, 2017 naturalny cud :)
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupuje adapterow,a jezdze samochodem codzien jako pasazer.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Invis Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aasienkaa wrote:
    Ja również miałam na 100% kupować adapter. Jednak kończy się na tym, że dolny pas obniżam. Poza tym zazwyczaj chodzę w spódnicach czy sukienkach ze względu na porę roku, a z adapterem to trochę tak kiepsko w takim stroju ;)
    Są też takie adaptery które można zapinac w spódniczkach :) Ale powiem Wam że ja również byłam przekonana że na 100% kupie adapter. Póki co pas pod brzuch nisko i się trzyma.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio miałam takie bóle pleców że w łóżka nie mogłam się podnieść i tańce w samym kroczu. Po tyg i większej liczbie wypoczynku przeszło. Choć czasem daje znać znów krzyż :/ młody zmienił pozycje i jest już lepiej i ruchy trochę delikatniejsze. Ostatnio śpieło mi pod samym biustem ale zauważyłam że najczęściej właśnie po jedzeniu. Polecam rumianek,magnez i espumisan dodatkowo

Ja unikam IP jak ognia. W Warszawie to kilka godzin siedzenia i czekania :(

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę a ja nawet się nie orientowałam, że istnieją takie adaptery do pasów ;) za tydzień wybieram się w okolo 400km drogę, do brata w Toruniu i do rodziców, ale też pas póki co obniżam, i luzuję trochę choć przy szatpnięciu jakimś to chyba nie najlepiej, że go tam u dołu naciągam, żeby był luźny.
    Dziś w nocy po raz pierwszy dopadła mnie bezsenność, córka mi w brzuchu fikała intensywnie, jakoś nie mogłam sobie znaleźć akceptowalnej pozycji, zaczęłam też mieć fazę, że w jakiś sposób na lewym boku pewnie uciskam małą itp i męczyłam się dłuuuugo.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, rysunek przesuper! Co do 1.odcinka to tak jakoś szybko minął... Zanim u każdego wątku akcja zawitała już był koniec!!

pako_mrrr lubi tę wiadomość

• Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka, zdolniachą jestes!

Madzialenka ale super Wam wyszlo z tą rocznicą:-)

Kaamelka, nie, ja z maja;-)

madzialenka84 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Valar morghulis :))))

Pani Moł, Aasha lubią tę wiadomość

zi13nafan2lh9052.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wiem, na krótsze jazdy nie zapinam pasów. Na dłuższe póki co nie widzę różnicy.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Invis Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wyobrażam sobie ruszyć bez zapiętych pasów. U nas to akurat czynność naturalna. Zresztą czujnik w aucie nie dałby nam żyć :D ale uważam że nie zapinanie pasów w ciąży nie jest zbyt rozważne. No w sumie nie tylko w ciąży, ale jako że ciąża miałaby być wymówką by ich nie zapinać.

A ja jutro mam mieć rzekomo krzywą cukrową. Zobaczymy ;)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ