Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
wichrowe_wzgórza wrote:No jak to? Kumpela w tym roku robiła kuchnię, i ma zabudowaną Amicę...
tylko pytanie jak to zrobiła, podobno są jakieś zawiasy specjalne do dokupienia, nie wiem czy to działa, ważne też jaką wielkość kupowała. gdyby to nie był problem to by tyle w necie by artykułów o tym nie było -
Kurde, dziewczyny, właśnie zauważyłam, że Studniówka Nam się zbliża!
Wam też teraz te tygodnie po 20 tak szybko mijają? Jakoś mnie przeraża fakt, że 30 tydzień coraz bliżej...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 18:18
Pani Moł lubi tę wiadomość
-
jeśli ma mały model zmywarki ten 44,6 cm szerokości to zapytaj o model Amica, bo nie mogłam znaleźć takiego o wymiarach który by pasował.
Co do sprzętu agd, my całe życie wynajmowaliśmy mieszkania, pierwszy raz kupujemy takie sprzęty. Z jednej strony fajne, że w końcu mogę sobie wybrać, z drugiej szlag mnie trafia przy tym wybieraniu, jak jeden model ma taką funkcję, to drugi ma inną, a cena już zaraz rośnie....nie ma rzeczy idealnych hehe.
Ja wychodzę z założenia że to maszyny, mają prawo się zepsuć, nie kupuję ich na 50 lat, jak kiedyś, wiadomo, że teraz już tak nie robią. -
IZA92 wrote:Kurde, dziewczyny, właśnie zauważyłam, że Studniówka Nam się zbliża!
Wam też teraz te tygodnie po 20 tak szybko mijają? Jakoś mnie przeraża fakt, że 30 tydzień coraz bliżej...
czytam studniówka? o co chodzi hehe
Nic mi nie mów, mit en czas galopuje jak szalony, zaraz się wakacje normalnie skończąIZA92 lubi tę wiadomość
-
mietata wrote:jeśli ma mały model zmywarki ten 44,6 cm szerokości to zapytaj o model Amica, bo nie mogłam znaleźć takiego o wymiarach który by pasował.
Co do sprzętu agd, my całe życie wynajmowaliśmy mieszkania, pierwszy raz kupujemy takie sprzęty. Z jednej strony fajne, że w końcu mogę sobie wybrać, z drugiej szlag mnie trafia przy tym wybieraniu, jak jeden model ma taką funkcję, to drugi ma inną, a cena już zaraz rośnie....nie ma rzeczy idealnych hehe.
Ja wychodzę z założenia że to maszyny, mają prawo się zepsuć, nie kupuję ich na 50 lat, jak kiedyś, wiadomo, że teraz już tak nie robią.
446 jeśli to szerokość to jest to wymiar standardowy zmywarek do zabudowy szer. 45cm
-
tak, jest jeszcze wysokość, 81,8, gdzie większość ma 85-88...ja się na montażu nie znam, ale przeszukałam internet i wszyscy marudzą na to, że te małe zmywarki w zabudowie muszą być z ikei, inaczej front zahacza o nóżki czy jakoś tak. To nie jest wyimaginowany problem, wbrew pzorom
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 18:48
-
Poszłam dziś na spacer. Jakiś super inteligent nie zamknął bramy od swojej "posiadłości" i jego cudowny pies wyskoczył na drogę. Nie znam się na rasach, ale taki duży, czarno-rudy, krótkowłosy. Tak się przestraszyłam, że aż mi się brzuch cały spiął..
Na całe szczęście się na mnie nie rzucił, tylko obszczekał.
Że też ludzie nie myślą!
A czas faktycznie leci szybkochociaż czasami już bym wolała, żeby był ten 30 tc. Poczułabym się bezpieczniej.
-
Kaczorka wrote:Poszłam dziś na spacer. Jakiś super inteligent nie zamknął bramy od swojej "posiadłości" i jego cudowny pies wyskoczył na drogę. Nie znam się na rasach, ale taki duży, czarno-rudy, krótkowłosy. Tak się przestraszyłam, że aż mi się brzuch cały spiął..
Na całe szczęście się na mnie nie rzucił, tylko obszczekał.
Że też ludzie nie myślą!
A czas faktycznie leci szybkochociaż czasami już bym wolała, żeby był ten 30 tc. Poczułabym się bezpieczniej.
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Mnie może te uciekające tygodnie tak przerażają, bo z wyprawki to praktycznie ubranka tylko mamy
No...jest jeszcze stara wanienka i niania elektryczna, która ma już 7 lat, ale była testowana w moim rodzinnym domu i sygnał sięga nawet do ogrodu pomimo grubych murów.
Póki co kase pożera budowa, chociaż może z następnej wypłaty znajdziemy fundusze na nosidełko Maxi Cosi.
A ja znowu mam taki lęk, że jak będzie już 3 z przodu to mogę urodzić w każdej chwili
-
czarnulka, dobre wieści, oby tak do końca
pako_mrrr wrote:Jak byłam na tych warsztatach "bezpieczny maluch" - to tam panowie ratownicy pokazywali jak działa taki adapter - powiedzieli wyraźnie że ich celem nie jest wcale reklama modelu jakiejś określonej marki (szczególnie że naprawdę można sobie coś takiego wypożyczyć), tylko w ogóle pokazują na czym rzecz polega.
Dzięki za przypomnienie! Nowa edycja ruszyła, właśnie się zapisałam
I ten adapter też kupię. Fotel pasażera mam odsunięty jak sułtan i pasy mi się wygodnie pod brzuchem układają, ale jak prowadzę, to muszę się jednak trochę przysunąć i jest już mniej komfortowo, a nie będę z męża taksówkarza do listopada robić.
Invis, że tak offtopem polecę - zadowolona jesteś z pralko-suszarki? Zastanawiałam się nad taką opcją. Nie niszczy ubrań?
Obciążenie glukozą ostatnio tutaj na tapecie, a mi lekarz opóźnił i kazał po 26 tyg. robić -
Iza, wydaje mi się, że na tym etapie ciąży to serio nie ma się co łóżkiem, wózkiem, fotelikiem i patyczkami kosmetycznymi obkładać, w końcu ledwo co połowa ciąży minęła
-
Pernilla- bardzo jestem zadowolona z pralko suszarki
fakt że nie wszystko nadaje isesię o wysuszenia w suszarce, ale jeszcze mi nic nie zniszczyła. Co prawda teraz jest używana nieco rzadziej- bo wiadomo, pogoda ładna to i na balkonie wieszam. Ale nawet przy ładnej pogodzie się przydaje- kiedy potrzebuję czegoś na cito a okazuje się że jest brudne- niecała godzinka, a ubrania wyprane i suche. Albo kiedy nagle po jakimś wyjeździe mam bardzo dużo prania a suszarkę na balkonie jedną- wtedy też się przydaje ta suszara w pralce. Albo ręczniki wysuszone, są niesamowicie mięciutkie. No ja korzystam czasami jednak
-
ja kupuję ale oddzielną suszarkę, u mnie to mus, bo brak balkonu i nie mam gdzie suszyć, bo bardzo małe pokoje... Jasne że kaszmirowego swetra tam nie wrzucę, ale cała reszta może iść. Warto tylko pamiętać, że w pralko-suszarkach trzeba wyjąć część wsadu bo nie wysuszy dobrze.. tzn w suszarce musi być luźniej niż w pralce
-
mietata wrote:ja kupuję ale oddzielną suszarkę, u mnie to mus, bo brak balkonu i nie mam gdzie suszyć, bo bardzo małe pokoje... Jasne że kaszmirowego swetra tam nie wrzucę, ale cała reszta może iść. Warto tylko pamiętać, że w pralko-suszarkach trzeba wyjąć część wsadu bo nie wysuszy dobrze.. tzn w suszarce musi być luźniej niż w pralce
-
Ja się właśnie przyjrzałam usg i zauważyłam, że się lekarzowi machnęło o tydzień w mojej miesiączce
może dlatego pomiary wyszły poniżej przeciętnej, bo odnosiły się do 21+3 zamiast 20+3
a obok są tygodnie odpowiadające pomiarowi i wg tego mała byłaby raczej przeciętna
9 tc (*) 24.01.2016
3 córki
06.11.2017
01.07.2020
07.01.2023 -
Kusicie dziewczyny
Co prawda nie lubię wymieniać sprzętów, które są sprawne i względnie nowe, ale jakoś tak nieszczególnie lubię swoją obecną pralkę (pewnie dlatego, że sama jej nie wybrałam
)
wichrowe_wzgórza wrote:Ja się właśnie przyjrzałam usg i zauważyłam, że się lekarzowi machnęło o tydzień w mojej miesiączcemoże dlatego pomiary wyszły poniżej przeciętnej, bo odnosiły się do 21+3 zamiast 20+3
a obok są tygodnie odpowiadające pomiarowi i wg tego mała byłaby raczej przeciętna
To dzisiaj ja sama machnęłam się w wieku swojej ciąży podając tydzień przy pobraniu krwi. Matka rokuWiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 20:17