X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • mietata Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wichrowe_wzgórza wrote:
    No jak to? Kumpela w tym roku robiła kuchnię, i ma zabudowaną Amicę...

tylko pytanie jak to zrobiła, podobno są jakieś zawiasy specjalne do dokupienia, nie wiem czy to działa, ważne też jaką wielkość kupowała. gdyby to nie był problem to by tyle w necie by artykułów o tym nie było ;)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, ciekawe. Zapytam ją przy okazji. Ale pewnie nie było to drogie ani trudne, bo by jojczyła :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, dziewczyny, właśnie zauważyłam, że Studniówka Nam się zbliża!
    Wam też teraz te tygodnie po 20 tak szybko mijają? Jakoś mnie przeraża fakt, że 30 tydzień coraz bliżej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 18:18

Pani Moł lubi tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeśli ma mały model zmywarki ten 44,6 cm szerokości to zapytaj o model Amica, bo nie mogłam znaleźć takiego o wymiarach który by pasował.

Co do sprzętu agd, my całe życie wynajmowaliśmy mieszkania, pierwszy raz kupujemy takie sprzęty. Z jednej strony fajne, że w końcu mogę sobie wybrać, z drugiej szlag mnie trafia przy tym wybieraniu, jak jeden model ma taką funkcję, to drugi ma inną, a cena już zaraz rośnie....nie ma rzeczy idealnych hehe.
    Ja wychodzę z założenia że to maszyny, mają prawo się zepsuć, nie kupuję ich na 50 lat, jak kiedyś, wiadomo, że teraz już tak nie robią.

• mietata Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Kurde, dziewczyny, właśnie zauważyłam, że Studniówka Nam się zbliża!
    Wam też teraz te tygodnie po 20 tak szybko mijają? Jakoś mnie przeraża fakt, że 30 tydzień coraz bliżej...

czytam studniówka? o co chodzi hehe ;)
    Nic mi nie mów, mit en czas galopuje jak szalony, zaraz się wakacje normalnie skończą ;)

IZA92 lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 lipca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dajcie spokój... jak już zobaczę 2 cyfry do konca to spanikuję :D z drugiej strony - z każdym dniem dla dziecka jest bezpieczniej :)

IZA92 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    jeśli ma mały model zmywarki ten 44,6 cm szerokości to zapytaj o model Amica, bo nie mogłam znaleźć takiego o wymiarach który by pasował.

Co do sprzętu agd, my całe życie wynajmowaliśmy mieszkania, pierwszy raz kupujemy takie sprzęty. Z jednej strony fajne, że w końcu mogę sobie wybrać, z drugiej szlag mnie trafia przy tym wybieraniu, jak jeden model ma taką funkcję, to drugi ma inną, a cena już zaraz rośnie....nie ma rzeczy idealnych hehe.
    Ja wychodzę z założenia że to maszyny, mają prawo się zepsuć, nie kupuję ich na 50 lat, jak kiedyś, wiadomo, że teraz już tak nie robią.

446 jeśli to szerokość to jest to wymiar standardowy zmywarek do zabudowy szer. 45cm

age.png

age.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak, jest jeszcze wysokość, 81,8, gdzie większość ma 85-88...ja się na montażu nie znam, ale przeszukałam internet i wszyscy marudzą na to, że te małe zmywarki w zabudowie muszą być z ikei, inaczej front zahacza o nóżki czy jakoś tak. To nie jest wyimaginowany problem, wbrew pzorom ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 18:48

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam dziś na spacer. Jakiś super inteligent nie zamknął bramy od swojej "posiadłości" i jego cudowny pies wyskoczył na drogę. Nie znam się na rasach, ale taki duży, czarno-rudy, krótkowłosy. Tak się przestraszyłam, że aż mi się brzuch cały spiął..
    Na całe szczęście się na mnie nie rzucił, tylko obszczekał.
    Że też ludzie nie myślą!

A czas faktycznie leci szybko :) chociaż czasami już bym wolała, żeby był ten 30 tc. Poczułabym się bezpieczniej.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Poszłam dziś na spacer. Jakiś super inteligent nie zamknął bramy od swojej "posiadłości" i jego cudowny pies wyskoczył na drogę. Nie znam się na rasach, ale taki duży, czarno-rudy, krótkowłosy. Tak się przestraszyłam, że aż mi się brzuch cały spiął..
    Na całe szczęście się na mnie nie rzucił, tylko obszczekał.
    Że też ludzie nie myślą!

A czas faktycznie leci szybko :) chociaż czasami już bym wolała, żeby był ten 30 tc. Poczułabym się bezpieczniej.
    Masakra .. co za ludzie .. wiadomo można mieć pieska ale niech bramę zamyka .. A mnie oststnio ptak przestraszył siedziałam w salonie na sofie i za plecami jest okno i nagle coś tak duplo a było cicho w domu ze aż podskoczylam a to był ptaszek miał zderzenie z oknem Hehe

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie może te uciekające tygodnie tak przerażają, bo z wyprawki to praktycznie ubranka tylko mamy :D No...jest jeszcze stara wanienka i niania elektryczna, która ma już 7 lat, ale była testowana w moim rodzinnym domu i sygnał sięga nawet do ogrodu pomimo grubych murów.
    Póki co kase pożera budowa, chociaż może z następnej wypłaty znajdziemy fundusze na nosidełko Maxi Cosi.

A ja znowu mam taki lęk, że jak będzie już 3 z przodu to mogę urodzić w każdej chwili :D

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka, dobre wieści, oby tak do końca :)
    pako_mrrr wrote:
    Jak byłam na tych warsztatach "bezpieczny maluch" - to tam panowie ratownicy pokazywali jak działa taki adapter - powiedzieli wyraźnie że ich celem nie jest wcale reklama modelu jakiejś określonej marki (szczególnie że naprawdę można sobie coś takiego wypożyczyć), tylko w ogóle pokazują na czym rzecz polega.

Dzięki za przypomnienie! Nowa edycja ruszyła, właśnie się zapisałam :)
    I ten adapter też kupię. Fotel pasażera mam odsunięty jak sułtan i pasy mi się wygodnie pod brzuchem układają, ale jak prowadzę, to muszę się jednak trochę przysunąć i jest już mniej komfortowo, a nie będę z męża taksówkarza do listopada robić.

Invis, że tak offtopem polecę - zadowolona jesteś z pralko-suszarki? Zastanawiałam się nad taką opcją. Nie niszczy ubrań?

Obciążenie glukozą ostatnio tutaj na tapecie, a mi lekarz opóźnił i kazał po 26 tyg. robić :/

gg64k6nl113tz1vl.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, wydaje mi się, że na tym etapie ciąży to serio nie ma się co łóżkiem, wózkiem, fotelikiem i patyczkami kosmetycznymi obkładać, w końcu ledwo co połowa ciąży minęła :)

• Invis Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pernilla- bardzo jestem zadowolona z pralko suszarki :) fakt że nie wszystko nadaje isesię o wysuszenia w suszarce, ale jeszcze mi nic nie zniszczyła. Co prawda teraz jest używana nieco rzadziej- bo wiadomo, pogoda ładna to i na balkonie wieszam. Ale nawet przy ładnej pogodzie się przydaje- kiedy potrzebuję czegoś na cito a okazuje się że jest brudne- niecała godzinka, a ubrania wyprane i suche. Albo kiedy nagle po jakimś wyjeździe mam bardzo dużo prania a suszarkę na balkonie jedną- wtedy też się przydaje ta suszara w pralce. Albo ręczniki wysuszone, są niesamowicie mięciutkie. No ja korzystam czasami jednak :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupuję ale oddzielną suszarkę, u mnie to mus, bo brak balkonu i nie mam gdzie suszyć, bo bardzo małe pokoje... Jasne że kaszmirowego swetra tam nie wrzucę, ale cała reszta może iść. Warto tylko pamiętać, że w pralko-suszarkach trzeba wyjąć część wsadu bo nie wysuszy dobrze.. tzn w suszarce musi być luźniej niż w pralce :)

• Invis Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    ja kupuję ale oddzielną suszarkę, u mnie to mus, bo brak balkonu i nie mam gdzie suszyć, bo bardzo małe pokoje... Jasne że kaszmirowego swetra tam nie wrzucę, ale cała reszta może iść. Warto tylko pamiętać, że w pralko-suszarkach trzeba wyjąć część wsadu bo nie wysuszy dobrze.. tzn w suszarce musi być luźniej niż w pralce :)
    Tak dokładnie. Tak na ten przykład ja mam w pralce wkład 8kg, a w suszarce 6kg.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png

Wysłany: 18 lipca 2017, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się właśnie przyjrzałam usg i zauważyłam, że się lekarzowi machnęło o tydzień w mojej miesiączce :P może dlatego pomiary wyszły poniżej przeciętnej, bo odnosiły się do 21+3 zamiast 20+3 :D a obok są tygodnie odpowiadające pomiarowi i wg tego mała byłaby raczej przeciętna :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2017, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kusicie dziewczyny :) Co prawda nie lubię wymieniać sprzętów, które są sprawne i względnie nowe, ale jakoś tak nieszczególnie lubię swoją obecną pralkę (pewnie dlatego, że sama jej nie wybrałam ;) )

wichrowe_wzgórza wrote:
    Ja się właśnie przyjrzałam usg i zauważyłam, że się lekarzowi machnęło o tydzień w mojej miesiączce :P może dlatego pomiary wyszły poniżej przeciętnej, bo odnosiły się do 21+3 zamiast 20+3 :D a obok są tygodnie odpowiadające pomiarowi i wg tego mała byłaby raczej przeciętna :)

To dzisiaj ja sama machnęłam się w wieku swojej ciąży podając tydzień przy pobraniu krwi. Matka roku :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2017, 20:17

gg64k6nl113tz1vl.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2017, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pernilla, a nie lepiej dokupić suszarkę? ustawiasz ją na pralce i gites.

Holibka lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 lipca 2017, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie przeraża jakoś wizja stawiania takiego czegoś na pralce :O albo jak trzeba się do pralki dostać....
    Acz lepiej podobno mieć osobno.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 588 589 590 591 592 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ