X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara9555 wrote:
    Dziewczyny czy ktoras z was skurcze przepowiadajace bola? Czy ktos to moze opisac?

Mnie bolą czasem tak, że mnie zgina w pół. Idą od góry, od mięśni brzucha i wtedy bolą najbardziej. Czuję duży, ciągły skurcz i nie jestem w stanie się wyprostować. Jak poleżę, to przechodzi. Nie czuję za to bólu stricte w macicy, tylko tyle, że jest twarda, a uczucie takie, jakby bolał mnie po prostu cały brzuch.

Moja ginekolog powiedziała, że wszystko jest ok i niektóre kobiety po prostu tak to przechodzą. Jak ból mija po zmianie pozycji, to jest w porządku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 14:03

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka83 wrote:
    Kurcze moja tez uparta i nie chce głowa w dół wisiec :)

co do krzywej ja sie stresuje bo nie lubie takich słodkosci przy Zui lezałam bo mi sie słabo zrobiło bleeee

Moja raz wisi głową w dół, innym razem całkiem odwrotnie - za każym razem na USG inaczej ;) Byle w 35 tygodniu była głową w dół, a tak to niech się tam układa jak chce :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 14:07

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Moja raz wisi głową w dół, innym razem całkiem odwrotnie - za każym razem na USG inaczej ;) Byle w 35 tygodniu była głową w dół, a tak to niech się tam układa jak chce :)
    dokładnie ja tez licze ze sie Hanka opamięta :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Zuza91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehh piąty dzień już leci jak czekam na wyniki posiewu moczu - coś czuję, że jakieś paskudztwo wyhodowali. Liczę, że jeśli tak, to może podziała ba nie ten sam antybiotyk co na mojego paciorkowca :P

klz9hdgefsr87l0p.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91, odnośnie częstych infekcji, to mi ginekolog zalecił przez całą ciąże stosować Lactovaginal 1globulka / tydz, profilaktycznie.

Kaczorka, gofry z bitą śmietaną i polewą były punktem obowiązkowym mojego pobytu nad morzem. Raz po gofra poszedł mi mąż, ja wgryzłam się w niego (w gofra :D) parę razy i stwierdziłam, że czuję alkohol. Poszłam sprawdzić skład polewy i faktycznie, jednym ze składników były aromaty zawierające alkohol. Także tego, patologia w ciąży zaliczona ;) Tak poważnie, to pewnie więcej alkoholu spożyłabym wypijając kefir, ale jakby co, to polewa była czekoladowo-truflowa (miała być czekoladowa).

Zuza91 lubi tę wiadomość

gg64k6nl113tz1vl.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 31 lipca 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skurcze u mnie nie są bolesne, ale odczuwalne. Ciężko to z czymkolwiek porównać, na pewno nie przypomina to bóli miesiączkowych. Może jak takie delikatne rozciąganie mięśni. Macica w dole brzucha robi się wtedy bardzo twarda. Nie czuję również, żeby skurcz rozpoczynał się w górnej części i schodził w dół - ja to wyłapuję już tylko na dole. Po skurczu zazwyczaj następuje bunt w brzuchu i skopanie matki :)

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to ja mam chyba jakąś leniwą macicę, nic nie ćwiczy na razie ;) albo ja tego nie czuję.
    Czaaaaaaasem, raz na kilka dni lekko stwardnieje, ale to nie jest w ogóle bolesne, po prostu taki napięty brzuch przez kilka minut, myślicie że to są te skurcze przepowiadające? Przechodzi po zmianie pozycji, najszybciej jak się położę.

age.png

age.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odebrałam wyniki badań z posiewu i ufff.. na szczęście naturalna flora bez bakterie. . A od poczatku ciąży nie biorę żadnych probiotyków.

Druga sprawa to taka ze coś mi się dzieje od wczoraj. . Cokolwiek zjem to mam ból brzucha :( do tego dziś w nocy pojawiły się dziwne skurcze, bóle brzucha .. zaczynają się na górze poniżej piersi a później boli na dole po bokach pępka .
    Nie wiem czy to nie jest związane z leżącym trybem życia? Bo od kad moja szyjka się znacznie skróciła j założono mi pessar stram się leżec jak najwięcej.
    Dzisiaj mam cały dzień bole :(

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Dziewczyny odebrałam wyniki badań z posiewu i ufff.. na szczęście naturalna flora bez bakterie. . A od poczatku ciąży nie biorę żadnych probiotyków.

Druga sprawa to taka ze coś mi się dzieje od wczoraj. . Cokolwiek zjem to mam ból brzucha :( do tego dziś w nocy pojawiły się dziwne skurcze, bóle brzucha .. zaczynają się na górze poniżej piersi a później boli na dole po bokach pępka .
    Nie wiem czy to nie jest związane z leżącym trybem życia? Bo od kad moja szyjka się znacznie skróciła j założono mi pessar stram się leżec jak najwięcej.

Najlepiej skontaktuj to z lekarzem...ale powiem Ci, że ja miewam takie bóle od pewnego czasu i dla mnie to klasyczny BH...zaczynają sie na samej górze a u mnie kończą się na samym dole tzw "podpiździu" czy podwoziu jak kto woli...alelepiej opowiedz o tym lekarzowi...

czarnulka24, Pani Moł lubią tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Najlepiej skontaktuj to z lekarzem...ale powiem Ci, że ja miewam takie bóle od pewnego czasu i dla mnie to klasyczny BH...zaczynają sie na samej górze a u mnie kończą się na samym dole tzw "podpiździu" czy podwoziu jak kto woli...alelepiej opowiedz o tym lekarzowi...
    Ale czy te skorcze czujesz jako ból? Kurcze dopiero co byłam w piątek na wizycie a następna mam 8.08 ale jak dalej będzie bolec to będę musiała iść wcześniej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 15:20

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • pieluszkowazabawa Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i popsułam usg u lekarza hehehe a tak serio wysiadło jak chciał mie zaczac badac:/
    Pech i kapnął się z tą glukozą. Dał mi skierowanie ale powiedział ze jak haftne to trudno nie bedzie mnie tym meczył bo nie wykazuje oznak cukrzycy.

zobaczymy podejsc podejde do tego badani tylko ja nawet czekolady zjesc nie moge a co dopiero to wypic.

Dzisiaj wolne bo słabo sie czuje cos ale za to poszyje to co mam w domu przygotowane.

nzjdvfxmh01bn5c2.png
    Pod moim sercem,inne bije serce...
    Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane.
    Pod moim sercem małe rączki dziecka,
    cichutko pukają do mojego serca.

• Madziula Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, czy któraś z Was miała może robiony rezonans głowy i szyi w ciąży? Co myślicie? Bo ja mam bóle szczęki podwójne widzenie i niestabilnośc chodu w momencie kiedy robi się ciemno plus głowa mnie cmi i zastanawiam się czy nie zrobić rezonansu bo się boję że coś mam z głowie :(

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Hmm to ja mam chyba jakąś leniwą macicę, nic nie ćwiczy na razie ;) albo ja tego nie czuję.
    Czaaaaaaasem, raz na kilka dni lekko stwardnieje, ale to nie jest w ogóle bolesne, po prostu taki napięty brzuch przez kilka minut, myślicie że to są te skurcze przepowiadające? Przechodzi po zmianie pozycji, najszybciej jak się położę.

Tak, to te skurcze :) Większość kobiet ponoć nawet nie czuje, że je ma, chyba że się złapie za brzuch w odpowiednim momencie i poczuje, że jest twardy ;)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    Hej Dziewczyny, czy któraś z Was miała może robiony rezonans głowy i szyi w ciąży? Co myślicie? Bo ja mam bóle szczęki podwójne widzenie i niestabilnośc chodu w momencie kiedy robi się ciemno plus głowa mnie cmi i zastanawiam się czy nie zrobić rezonansu bo się boję że coś mam z głowie :(

Dziewczyno, leć do lekarza! Niekoniecznie z głową może być źle, może być to też objaw czegoś innego. Sprawdź to jak najszybciej, a jak lekarz zaleci rezonans mimo że jesteś w ciąży, to rób bez wahania.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:

Ja mam takie bóle wynikające ze skurczy przepowiadających, ale mijają po chwili jak zmienię pozycję. Czy u Ciebie one przechodzą, czy są cały czas? Jeśli Cię niepokoją, to zawsze naklepiej pogadać z lekarzem.

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Ale czy te skorcze czujesz jako ból? Kurcze dopiero co byłam w piątek na wizycie a następna mam 8.08 ale jak dalej będzie bolec to będę musiała iść wcześniej

Czasem jako ból taki az zapiearający dech w piersi...takie jednorazowe mega ukucie...ale na ogół jednak jest to "ból", który NIE BOLI...nie wiem jak Ci to wytłumaczyć...taki bardziej dyskomfort...

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    Można robić. Oczywiście ja wolałabym to odłożyć, ale jak trzeba to trudno, to nie CT ani RTG :)

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Ja mam takie bóle wynikające ze skurczy przepowiadających, ale mijają po chwili jak zmienię pozycję. Czy u Ciebie one przechodzą, czy są cały czas? Jeśli Cię niepokoją, to zawsze naklepiej pogadać z lekarzem.

Jooozefka wrote:
    Czasem jako ból taki az zapiearający dech w piersi...takie jednorazowe mega ukucie...ale na ogół jednak jest to "ból", który NIE BOLI...nie wiem jak Ci to wytłumaczyć...taki bardziej dyskomfort...

No właśnie ze u mnie nie za bardzo przechodzi po zmianie pozycji .. wczesniej gdy brzuszek twardniał na dole poniżej pępka zazwyczaj inna pozycja pomagała a te bòle które mam od wczoraj to nie.. zobaczę co będzie się działo dziś wieczór i jutro .. mam nadzieje że to tylko jakas niestrawność?

07.06.2019 synek

• Madziula Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    Dziewczyno, leć do lekarza! Niekoniecznie z głową może być źle, może być to też objaw czegoś innego. Sprawdź to jak najszybciej, a jak lekarz zaleci rezonans mimo że jesteś w ciąży, to rób bez wahania.

Tylko problem w tym że ja od 4 miesięcy byłam u wielu lekarzy... Okulista stwierdził że z oczami ok, neurolog że nie ma konkretnego powodu żeby robić rezonans... Ale ja jakoś podświadomie czuję że coś naprawdę jest nie tak a lekarze to bagatelizują. i to ja chce przekonać moja gin i innych lekarzy że dla siebie dla dziecka dla mojego zdrowia nawet psychicznego które podupadło przez to że ciągle o tym myślę będzie lepiej jak zrobię rezonans...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2017, 17:12

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2017, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmień lekarzy... głębsza diagnostyka na pewno się przyda.

Zuza91 lubi tę wiadomość

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 641 642 643 644 645 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ