X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak właśnie spojrzałam na kalendarz i wychodzi, że najlepiej by było zrobić prenatalne zaraz po świętach. Chyba muszę się zorientować gdzie mogę zrobić i się zapiszę.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzislyscie ten filmik?
    https://youtu.be/bQSBmLcsEuI
    Kurcze nie wiem czy cały link się skopiowal bo to z telefonu robię i apki yt ale jak wpiszcie ciąża z punktu widzenia dziecka to jest tam taki mega fajny filmik :) aż łezka poleciała :)

A ten zestaw to
    https://mamaginekolog.pl/produkt/jestem-w-ciazy/

Super to jest No ale muszę to przemyśleć

Wojcinka lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka wrote:
    Co do grupy fb to ja tylko wyrażę swoją opinie wiec proszę mnie nie linczować ;)

Ja sie na fb nie przenoszę z kilku powodów.
    1. Po pierwsze Dlatego ze na pewno wiele osób chce tu jednak pozostać anonimowych i nie będzie im to odpowiadało.

2. Z czasem jak się tu lepiej pznany to wyczujemy z kim się lepiej a z kim gorzej dogadujemy. Zawsze można się zgadzać indywidualnie pozneij żeby mieć się w znajomych na fb. Ja mam już tutaj z OF kilka koleżanek na fb i jest super, ale to nastąpiło po miesiącach rozmów i utwierdzenia się ze nadajemy na tych samych falach.

3. NAJWAZNEJSZE i najbardziej brutalne. Tak jak napisałam wyżej NIE ZNAMY się jeszcze. Różne akcje potrafią z czasem wyjść. Ja się już tu na OVU FRIEND raz nacięłam. Tez się tak wszystkie z jednego wątku w staraczkach zaczęłyśmy zapraszać na fb do znajomych, zaczęłyśmy się dzielić prywatnymi zdj , informacjami itd a później okazało się ze 2-3 osoby nie miały dobrych intencji i zaczęły wykorzystywać to co pisałyśmy i nawiązywać po miesiącach do tego O czym kiedyś rozmawiałyśmy przekręcając pewne fakty tylko po to żeby kogoś obrazić albo straszyć.

Także wybaczcie ale ja się na fb nie przenoszę. To jest forum na którym możemy spokojnie pisać o ciąży jako takiej, zdj brzuszków, zdj usg, rozmowy o badaniach itd a jak ktoras będzie chciała podzielić się np jakimś bardziej prywatnym zdj to zawsze można zaprosić się do przyjaciółek i wysłać wiadomość prywatną, którą można wysłać nawet do kilku osób naraz, wiec można zaczac tez grupowa rozmowę. Tych które chcą się przenieść na fb nie zatrzymam, ale ja tu zostaje z tymi które wolą jednak przynajmniej narazie pozostać względnie anonimowe :)

Ja wczesniej bylam tutaj na wrzesniowkach 2014 od ok 8 tyg. ciazy do konca ciazy. Utworzylismy tajna grupe na fb ale dopiero jak sie dzieci nam urodzily. W tym czasie czyli przez cala ciaze byly rozne akcje: np byla osoba ktora podawalas ie za kogos innego i w ogole nie byla w ciazy...w pewnym momencie sie pogubila we wlasnych klamstwach...uzywala zdjec np z usg czy wydruki badan z internetu. Oczywisie w miedzyczasie byly nieporozumienia ale bylo ok. Zalozylismy tajna grupe na fb, ktora notabene jest do dzisiaj i codziennie na niej pisze, a nasze dzieci juz maja 2,5 roczku. Wiele z nas sie tak zaprzyjaznilo, ze spotkalysmy sie w roznych grupkach...ja bedac w Polsce spotkalam sie z grupa warszawianek i dodatkowo zj edna dziewczyna tak sie polubilysmy , ze ja zaprosilam na moj slub w zeszlym roku. Zanim doszlismy do takiez zazylosci minelo troche czasu. Z powodu klotni kilka osob zostalo usunietych z tajnej grupy fbi jedna osoba wstawiala zdjecia z neta, a mowila ze to jej...klamala nawet po tym jak sie dzidzius urodzil ? w sumie nie wiemy czy to byl jej bobas,a my nie zauwazylysmy przez prawie rok.

Jesli macie grupe na fb to od razu dajecie dostep do swojego profilu osobom obcym bo sie nie znamy na tyle aby powiedziec chociazby kolezanki. Nigdy nie wiesz z kim piszesz a troli internetowych jest duzo. Podejrzewam, ze niektore osoby utworza nowe konta na fb tylko aby nalezac do grupy, a wiekszosc bedzie korzystala z dotychczasowego konta. Jedni maja wglad do waszych zdjec, historii, a drudzy nie. Moze nie moga sie ujawniac ze wzgledu na prace? albo z innych powodow.

Moim zdaniem, tajna grupa fb jest super ale po czasie, dobrze jest poznac sie chociaz troche i ewentualnie wylapac potencjalnych troli, jesli takie sa na grupie. Tutaj nie dajecie swojego zdjecia ale na fb dla kilkudziecieciu obcych osob dajecie dostep.

Na tym etapie to ja sie nie dolacze. Kazdy ma swoje zdanie.

sorry za wywod i bledy ;)

Trzymam kciuki za pomyslne wizyty:)

Lilly_Ana, Wojcinka lubią tę wiadomość

1usat5od00spirqc.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ale naprodukowalyscie :)

Ja mogę tylko powiedzieć, że mi nie zależy za specjalnie na przeniesieniu na FB- zwłaszcza, że tyle z Was tego nie chce.

Jeśli chodzi o badania prenatalne, ja dostałam skierowanie na pierwszej wizycie (która wykazała ciążę żywą) u swojej pani Dr. Powód: niepowodzenia rozrodu (conajmniej dwa poronienia ). Na stronie tej przychodni do której zostałam skierowana jest akurat lista wymogów które trzeba spełniać aby dostać skierowanie na bezpłatne takie badania. Poza tym Pani dr powiedziała mi, że na badania genetyczne polowkowe również dostanę skierowanie.

Dziewczyny widzialyscie ten nowy pakiet #jestemwciazy stworzony przez mameginekolog? Jest już w sprzedaży. Co o tym sądzicie, widzialyscie?

PS. Nie martwcie się o listę z wizytami, uzupełnię ją jak tylko będę na komputerze wieczorem bo narazie jestem poza domem i piszę z telefonu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 17:27

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    A swoją drogą mega mnie kusi ten zestaw od mamaginekolog to #jestem w ciąży :)

Tyko 75 zł to sporo jak na kilka rzeczy a boję się że jak to zamówię to nim przyjdzie będzie po wszystkim, kurcze muszę z mężem to obgadać bo z tego co widzę to chyba sprzedaż tylko do niedzieli a wysyłka w połowie kwietnia...
    Po tym czasie będzie dostępny normalnie a nie w przedsprzedaży ;)
    Mnie powstrzymuje to ze z całego zestawu pewnie bym korzystala z folderu i naprasowanek. A to spora cena jak za te 2 rzeczy. Jakoś sobie nie wyobrażam siebie z torbą jestem w ciąży albo że znaczkiem jestem w ciąży :D

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • Asikk Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej mamuśki :)

ciężko za wami nadążyć.. mam wizytę 24.03 i liczę na serduszko. gratuluję wszystkim zaserduszkowanym!
    Osobiście jestem za fb bo mi tutaj ciężko ogarnąć tą stronę na telefonie.. :)

Blondik lubi tę wiadomość

gann3e3k6upvynn2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata - mi pomimo endometriozy udało się dwa razy zajść naturalnie w ciążę. Ale fakt, że pierwsza była bezzarodkowa.
    A miałam usuwane torbiele endometrialne z jednego i drugiego jajnika. Na szczęście nie były duże :)

Bajkaaa - widziałam ten zestaw, ale jakoś do mnie nie przemawia.. cena dosyć wysoka a połowy gadżetów i tak bym nie wykorzystała. Ale muszę i tak się rozejrzeć za czymś na dokumenty :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Dziewczyny widzialyscie ten nowy pakiet #jestemwciazy stworzony przez mameginekolog? Jest już w sprzedaży. Co o tym sądzicie, widzialyscie?
    Dla mnie troszkę bez sensu :) nie korzystalabym na pewno z tego z napisami bo po co:) jedynie te naprasowanki na koszulkę jakoś czy coś. Jestem na nie :)

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny . A więc tak. Udało się zrobić dziś usg , doktorka mówiła ,że szyjka zamknięta i na usg nie widać , skąd mogą być te plamienia. W macicy widać pęcherzyk ale serduszka nie ma ale to dopiero 5t0d , A żeby zobaczyć o co chodzi z tymi plamieniami zrobiłam dziś bhcg i powtórzye w piątek Ale dziś było sporo tych plamień .. nie wiem skąd są .. któraś miała na tym etapie usg żebym mogła porównać czy wszytko ok ?

a tu moja kropcia ;) 0 ,35cm

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de13d65e4c2a.jpg

Katarzyna87, Blondik lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Lilaliean Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:
    W którym dniu ciąży robiłaś to usg? Ładny rozmiar pęcherzyka :) Ja przed ciążą miałam 2 torbiele o rozmiarach ok. 6 i ok. 7 cm, a na drugim jajniku 1,4 cm (mały rozmiar, torbiel mam od kilku lat). Te dwie większe pękły - czułam ostry ból w brzuchu i potem na usg okazało się, że już ich nie ma. Mogą się też same wchłonąć, to się bardzo często zdarza, więc myślę, że nie ma powodów do obaw. Zwłaszcza, że dostałaś też leki (tak jak Ty biorę Duphaston i jeszcze Luteinę).

Będzie wszystko OK :)
    5t2d wg OM, 2 dni mniej wg owu. Za 2 tygodnie kontrola i mam nadzieję zobaczyć zarodek i serduszko i mniejszą torbiel ;)

• Lilaliean Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Witajcie dziewczyny . A więc tak. Udało się zrobić dziś usg , doktorka mówiła ,że szyjka zamknięta i na usg nie widać , skąd mogą być te plamienia. W macicy widać pęcherzyk ale serduszka nie ma ale to dopiero 5t0d , A żeby zobaczyć o co chodzi z tymi plamieniami zrobiłam dziś bhcg i powtórzye w piątek Ale dziś było sporo tych plamień .. nie wiem skąd są .. któraś miała na tym etapie usg żebym mogła porównać czy wszytko ok ?

a tu moja kropcia ;) 0 ,35cm

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/de13d65e4c2a.jpg
    Te 0,35 to zarodek? U mnie dziś było widać sam pęcherzyk ciążowy 6,7 mm a też 5t0d...

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robilam usg 4tyg+6 I bylo widac pecherzyk 7mm, plamienia zaczely sie zaraz na 2 dzien , w szpitalu wyszlo ze mam polipa endometrialnego I z niego sa plamienia , w sumie dzis zaczal sie 3 tydz. plamien .Na ostatnim usg lekarz mowil ze moze tez byc.krwiaczek ale nie jest pewien.

Anetta31
  • Leslie Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dosc niespodziewanie skoczylam dzisiaj do lekarza na wizyte i jest juz maluszek 2mm i bijace serduszko. Ciaza o 1 tydz mlodsza niz z om.

Ktoras z was wklejala link do strony gdzie sa podane wymiary dokladne, ale nie moge znalezc. Jak macie gdzies pod reka to pls wklejcie.

I gratuluje kolejnych serduszek.

Ja na fb raczej nie bede sie przenosic. Cenie sobie swoja prywatnosc i raczej nie dziele sie informacjami o sobie.

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaliean wrote:
    Te 0,35 to zarodek? U mnie dziś było widać sam pęcherzyk ciążowy 6,7 mm a też 5t0d...

Lilaliean nie mam pojęcia ale ta kropcia ma 0,35 a ta mniejsza obok niej ma 0,26cm
    a ten czarny balonik w którym są te kropki ma wielkość 1,46cm na 1.19 cm tu dorzucam zdjęcie . Myślisz że to może już być zarodek ?
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fb8a25874bf4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 18:05

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Invis Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie patrze na wymiary jakie powinny mieć zarodki itd. Myślę ze aparat USG sam to określa na podstawie pomiaru CRL- a jesli data zgadza się z datą OM to chyba nie ma co wnikać :)

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leslie wrote:
    Ja dosc niespodziewanie skoczylam dzisiaj do lekarza na wizyte i jest juz maluszek 2mm i bijace serduszko. Ciaza o 1 tydz mlodsza niz z om.

Ktoras z was wklejala link do strony gdzie sa podane wymiary dokladne, ale nie moge znalezc. Jak macie gdzies pod reka to pls wklejcie.

Ja na fb raczej nie bede sie przenosic. Cenie sobie swoja prywatnosc i raczej nie dziele sie informacjami o sobie.
    Ja wklejałam coś takiego , może o to Ci chodzi? https://parenting.pl/6-tydzien-ciazy
    Musisz tylko wybrać odpowiedni tydzień. No i pamiętaj ze to są wymiary uśrednione wiec nie stresuj się jak jest kilka mm w tą czy w tamtą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 18:17

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilaliean wrote:
    Mi się wydaje ze to zależy tez od sprzętu usg.
    Ja pierwsze usg miałam w 5t5d i był tylko 10,7mm pęcherzyk bez zarodka
    A w 6t3d był zarodek i pikajace serduszko :)
    Także nie ma się co martwić na zapas.

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leslie wrote:

A w którym dzisiaj jesteś tygodniu wg om? Fajnie, że już jest serduszko :)

klz9hdgefsr87l0p.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a który to jest ten pęcherzyk o którym piszecie że np miał 10mm to ten czarny balonik czy ta kropka w baloniku ??

07.06.2019 synek

• czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leslie wrote:

Leslie Gratulacje - bijącego serduszka ;) niech groszek rośnie zdrowo ;)

07.06.2019 synek

‹‹ 63 64 65 66 67 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ