Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Tu znalazłam tabelkę dla 5 tygodnia ciąży .Tu jest link https://parenting.pl/5-tydzien-ciazy . A tu wklejam poniżej
Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy
5 tydzień 1 dzień 5 mm -
5 tydzień 2 dzień 6 mm -
5 tydzień 3 dzień 7,5 mm -
5 tydzień 4 dzień 9 mm CRL 1 mm
5 tydzień 5 dzień 10 mm CRL 2 mm
5 tydzień 6 dzień 11 mm CRL 3 mmWiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 18:36
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Kuchcinka tak!!! Dziekuje
Zuza z om 7.0 ale mam cykle 31 dni. Wiec juz tu jest przesuniecie. Z usg wyszlo 5.5 ale z powodow technicznych mialam przez brzuch a nie dopochwowo wiec to tez moze byc blad pomiaru. Jednak na tym etapie 1 mm moze robic duza roznice. -
antonna wrote:Dziewczyny, czy ktoras z Was ma/miala bole okresowe w 7/8 tc? Bo ja mam i zaczyna mnie to martwic....
Ja mam zawsze takie bóle w ciąży , przy poprzednich ciążach odwiedziłam już kilu lekarzy i każdy mówił ,ze to normalne taka moja uroda , że macica tak reaguje na rozciąganie się . W obecnej 4 ciąży nie mam aż takich bóli jak w poprzednich może dlatego ,że biorę duże dawki progesteronu, ale i tak macica daje o sobie znać ..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ale naskrobalyscie
Jestem po wizycie, jest pecgerzyk i cialko zoltkowe( tak sie nazywa?) zarodka jeszcze dobrze nie widac chociaz gin mowila ze cos tam juz sie legnie tylko jestvtakiue malutkie ze jeszcze chwilke, to byl 5t1d. Kolejna wizyta 5 kwietnia i wtedy powinno byc juz serduszko
Co do fb to ja zostaje tutajczarnulka24, Blondik lubią tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Mnie dzisiaj taki ból obudził. Ale nie mam ich często.
Czarnulka - patrzę na to Twoje zdjęcie i się zastanawiam nad tymi kropeczkami. Czy to nie są dwa ciałka żółtkowe.
Jak to dwa ciałka ? coś jest nie tak???27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
czarnulka24 wrote:Jak to dwa ciałka ? coś jest nie tak???
Hehe, nie :p tylko myślę czy nie bliźniaki
Ale to tak gdybam, bo zawsze mi się wydawało, że zarodek to zaraz obok ciałka żółtkowego się rozwija a te Twoje kropki to tak trochę dalej od siebie są.
Nic Ci ginekolog nie powiedział?czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:Mnie dzisiaj taki ból obudził. Ale nie mam ich często.
Czarnulka - patrzę na to Twoje zdjęcie i się zastanawiam nad tymi kropeczkami. Czy to nie są dwa ciałka żółtkowe.czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
annggela wrote:Zaraz mnie cis trafi, rozpisałam sie a prasie wszystko ucięło.
-
Kaczorka wrote:Hehe, nie :p tylko myślę czy nie bliźniaki
Ale to tak gdybam, bo zawsze mi się wydawało, że zarodek to zaraz obok ciałka żółtkowego się rozwija a te Twoje kropki to tak trochę dalej od siebie są.
Nic Ci ginekolog nie powiedział?
Bliźniaki ? wow ale by było super byłabym bardzo zadowolona - ja jestem jak na razie po za Polska w innym kraju i tu usg robią dopiero 18 tyg ale że ja już 3 razy poroniłam to należy mi się szybciej , głównie chodziło żeby zobaczyć o co chodzi z tymi plamieniami ;/myślałam,że mi nie zrobią dziś usg bo tam ciężko o nie no i p.ginekolog powiedziała ,że ona pierwszy raz robi usg na tak wczesnym etapie ale z tego co się orientuje to wszytko wygląda w normie poza tym ,że nie ma serduszka , ale ja mówię ,że to 5 tydz i pewnie za wcześnie .. no i sprawdziła ,że faktycznie 5t0d.
Ale w poniedziałek mam wizytę w polsce będzie to 5t5d może coś więcej zobaczę ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 19:17
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Dziewczynki i u mnie jest serduszko ! Jeju obudzila się we mnie coś o czym nie mialam pojęcia że istnieje, wracałam do domu z usmiechem od ucha do ucha wg usg ciaza trwa 6tyg2dni a wg ostatniej miesiączki 6tyg3dni doktor powiedziala ze jest idealnie i sugerujemy się terminem wg miesiączki groszek ma 4.5mm, dostałam skierowania na badania mam wrócic z nimi przed 10 tyg żeby założyć kartę ciazy i dostać skierowanie na badania prenatalne. Jestem bardzo szczęśliwa:)
Kaczorka, czarnulka24, Anetta31, annggela, Katarzyna87, Blondik, Wojcinka, Lilly_Ana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Bajkaaa wrote:Widzislyscie ten filmik?
https://youtu.be/bQSBmLcsEuI
Kurcze nie wiem czy cały link się skopiowal bo to z telefonu robię i apki yt ale jak wpiszcie ciąża z punktu widzenia dziecka to jest tam taki mega fajny filmik aż łezka poleciała
A ten zestaw to
https://mamaginekolog.pl/produkt/jestem-w-ciazy/
Super to jest No ale muszę to przemyśleć
Ja dziś zamówiłam -
Madziula wrote:Ale naskrobalyscie
Jestem po wizycie, jest pecgerzyk i cialko zoltkowe( tak sie nazywa?) zarodka jeszcze dobrze nie widac chociaz gin mowila ze cos tam juz sie legnie tylko jestvtakiue malutkie ze jeszcze chwilke, to byl 5t1d. Kolejna wizyta 5 kwietnia i wtedy powinno byc juz serduszko
Co do fb to ja zostaje tutaj