X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu znalazłam tabelkę dla 5 tygodnia ciąży .Tu jest link https://parenting.pl/5-tydzien-ciazy . A tu wklejam poniżej

Wiek ciąży Pęcherzyk ciążowy
    5 tydzień 1 dzień 5 mm -
    5 tydzień 2 dzień 6 mm -
    5 tydzień 3 dzień 7,5 mm -
    5 tydzień 4 dzień 9 mm CRL 1 mm
    5 tydzień 5 dzień 10 mm CRL 2 mm
    5 tydzień 6 dzień 11 mm CRL 3 mm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 18:36

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Invis Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka pęcherzyk ciążowy to ten czarny balonim oczywiście.

Słuchajcie i pamiętajcie że lekarze czasem nie do końca dokładnie robią te pomiary. Złapią raz i ciach. Tak wynika z moich obserwacji

czarnulka24, Wojcinka lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy ktoras z Was ma/miala bole okresowe w 7/8 tc? Bo ja mam i zaczyna mnie to martwic....

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Leslie Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka tak!!! Dziekuje :)

Zuza z om 7.0 ale mam cykle 31 dni. Wiec juz tu jest przesuniecie. Z usg wyszlo 5.5 ale z powodow technicznych mialam przez brzuch a nie dopochwowo wiec to tez moze byc blad pomiaru. Jednak na tym etapie 1 mm moze robic duza roznice.

• Invis Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Dziewczyny, czy ktoras z Was ma/miala bole okresowe w 7/8 tc? Bo ja mam i zaczyna mnie to martwic....

Ja mam takie pobolewania praktycznie co wieczór. Jak dla mnie to bóle okresowe, natomiast nie na tyle aby brać jakieś leki.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:

Ja mam zawsze takie bóle w ciąży , przy poprzednich ciążach odwiedziłam już kilu lekarzy i każdy mówił ,ze to normalne taka moja uroda , że macica tak reaguje na rozciąganie się . W obecnej 4 ciąży nie mam aż takich bóli jak w poprzednich może dlatego ,że biorę duże dawki progesteronu, ale i tak macica daje o sobie znać ..

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Madziula Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale naskrobalyscie :D
    Jestem po wizycie, jest pecgerzyk i cialko zoltkowe( tak sie nazywa?) zarodka jeszcze dobrze nie widac chociaz gin mowila ze cos tam juz sie legnie tylko jestvtakiue malutkie ze jeszcze chwilke, to byl 5t1d. Kolejna wizyta 5 kwietnia i wtedy powinno byc juz serduszko ;)
    Co do fb to ja zostaje tutaj :)

czarnulka24, Blondik lubią tę wiadomość

zrz6anlirst3bnij.png
    ijpbcwa141osr42x.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dzisiaj taki ból obudził. Ale nie mam ich często.

Czarnulka - patrzę na to Twoje zdjęcie i się zastanawiam nad tymi kropeczkami. Czy to nie są dwa ciałka żółtkowe.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

Czarnulka - patrzę na to Twoje zdjęcie i się zastanawiam nad tymi kropeczkami. Czy to nie są dwa ciałka żółtkowe.

Jak to dwa ciałka ? coś jest nie tak???

07.06.2019 synek

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:

Hehe, nie :p tylko myślę czy nie bliźniaki ;)
    Ale to tak gdybam, bo zawsze mi się wydawało, że zarodek to zaraz obok ciałka żółtkowego się rozwija a te Twoje kropki to tak trochę dalej od siebie są.
    Nic Ci ginekolog nie powiedział?

czarnulka24 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

Bardziej obstawiam zarodek i ciałko :) nie strasz Czarnulki blizniakami :D no chyba ze o nich marzy :)

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Chyba chodzi o bliźniaki

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • annggela Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz mnie cis trafi, rozpisałam sie a prasie wszystko ucięło.

qdkkjw4zfn9a9o9i.png

mhsv9vvj4dj4thic.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Bardziej obstawiam zarodek i ciałko :) nie strasz Czarnulki blizniakami :D no chyba ze o nich marzy :)

No tak właśnie zaciekawiło mnie to :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • _Hope_ Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    annggela wrote:
    Zaraz mnie cis trafi, rozpisałam sie a prasie wszystko ucięło.
    Ucina jak się użyje emotki z systemu ;) tu trzeba je tworzyć ze znaków :/

Córka kwiecień 2015 <3 <3 <3
    4 Aniołki <3
    tb73upjyd8dymf6b.png
    "You know that place between sleep and awake, that place where you still remember dreaming? That’s where I’ll always love you. That’s where I’ll be waiting."
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 marca 2017, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Hehe, nie :p tylko myślę czy nie bliźniaki ;)
    Ale to tak gdybam, bo zawsze mi się wydawało, że zarodek to zaraz obok ciałka żółtkowego się rozwija a te Twoje kropki to tak trochę dalej od siebie są.
    Nic Ci ginekolog nie powiedział?

Bliźniaki ? wow ale by było super ;) byłabym bardzo zadowolona - ja jestem jak na razie po za Polska w innym kraju i tu usg robią dopiero 18 tyg ale że ja już 3 razy poroniłam to należy mi się szybciej , głównie chodziło żeby zobaczyć o co chodzi z tymi plamieniami ;/myślałam,że mi nie zrobią dziś usg bo tam ciężko o nie no i p.ginekolog powiedziała ,że ona pierwszy raz robi usg na tak wczesnym etapie ale z tego co się orientuje to wszytko wygląda w normie poza tym ,że nie ma serduszka , ale ja mówię ,że to 5 tydz i pewnie za wcześnie .. no i sprawdziła ,że faktycznie 5t0d.
    Ale w poniedziałek mam wizytę w polsce będzie to 5t5d może coś więcej zobaczę ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2017, 19:17

07.06.2019 synek

• Leana Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki i u mnie jest serduszko ! Jeju obudzila się we mnie coś o czym nie mialam pojęcia że istnieje, wracałam do domu z usmiechem od ucha do ucha :) wg usg ciaza trwa 6tyg2dni a wg ostatniej miesiączki 6tyg3dni doktor powiedziala ze jest idealnie i sugerujemy się terminem wg miesiączki :) groszek ma 4.5mm, dostałam skierowania na badania mam wrócic z nimi przed 10 tyg żeby założyć kartę ciazy i dostać skierowanie na badania prenatalne. Jestem bardzo szczęśliwa:)

Kaczorka, czarnulka24, Anetta31, annggela, Katarzyna87, Blondik, Wojcinka, Lilly_Ana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2017, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mogę zostać tu , mogę przejść na FB , ogólnie dopasuję się, tez mam zawód z którym może nie chce się obnosić ale bez paranoi. Co do FB łatwiej obsługiwać przez tel, forum słabo jednak działa w telefonie. W każdym razie dajcie znać jaka decyzja.

• kasiula_00 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2017, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Widzislyscie ten filmik?
    https://youtu.be/bQSBmLcsEuI
    Kurcze nie wiem czy cały link się skopiowal bo to z telefonu robię i apki yt ale jak wpiszcie ciąża z punktu widzenia dziecka to jest tam taki mega fajny filmik :) aż łezka poleciała :)

A ten zestaw to
    https://mamaginekolog.pl/produkt/jestem-w-ciazy/

Super to jest No ale muszę to przemyśleć

Ja dziś zamówiłam :)

gannyx8d3f2tm6p4.png
  • Lilaliean Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2017, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziula wrote:
    Ale naskrobalyscie :D
    Jestem po wizycie, jest pecgerzyk i cialko zoltkowe( tak sie nazywa?) zarodka jeszcze dobrze nie widac chociaz gin mowila ze cos tam juz sie legnie tylko jestvtakiue malutkie ze jeszcze chwilke, to byl 5t1d. Kolejna wizyta 5 kwietnia i wtedy powinno byc juz serduszko ;)
    Co do fb to ja zostaje tutaj :)
    A ile miał twój pęcherzyk pamiętasz?

‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ