X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pępowinową olewam, nie przekonuje mnie to.

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Biedroneczka83 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam co druga wizyte USG wiec teraz jak pójde 11 sierpnia to bez USG nastepna wizyta bedzie ok 1 wrzesnia a usg 4 wrzesnia

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Invis Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty średnio co 4 tygodnie, tym razem przerwa prawie aż 6 tygodni. Ciekawa jestem czy później będą częściej mi wyznaczać te wizyty.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio co 3-3.5 tygodnia. Z tych prywatnych póki co rezygnuję. Chyba nie będą mi już potrzebne. Zwłaszcza, że lekarz w sierpniu na urlopie.

Tak sobie z nudów liczyłam ruchy młodej w czasie drogi do lekarza i z 6-7 było. Łącznie z tymi domowymi to spokojnie będzie ponad 10 ;) czyli mieścimy się w normach :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizyty co 3 tygodnie i nie wiem jak to bedzie jak bede musiala miec częściej bo nie dosc ze 200 za wizyte to jeszcze kawał drogi bo musze dojechać ok 50 km w jedna stronę a ciezko mi juz auto prowadzić bo kregoslup mnie wtedy straszliwie boli. Jak tak dalej pójdzie to maz za kazdym razem bedzie musial wolne w pracy brac...

atdc6iyemt9e9h2r.png

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam co 4 tygodnie. Teraz bedzie pewnie 3 bo urlop, a potem zobaczy sie :)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz mówił że jak ciąża będzie "duża" to będziemy spotykać się częściej. Na razie mam co 4 tygodnie, kolejna w środę. Zobaczymy co powie.

Jak dla mnie ma to jakiś sens, czułabym się pewniej wiedząc co 2 tygodnie na czym stoję. Moja siostra miała pod koniec ciąży częstsze wizyty i na jednej dowiedziała się, że lada moment urodzi, mimo że jeszcze nic nie czuła.

Ja dziś poczyniłam wyszukiwanie produktów w aptece gemini i mój koszyk to już 270 zł. Ale włożyłam tam prawie wszystko czego potrzebuję, termometr, podkłady, waciki, gaziki, trochę rzeczy dla mnie - wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe etc. Kosmetyki dla malucha kupuję z Babydream (żel do mycia, krem na chłodne dni, chusteczki nawilżane) I dostałam telefon że mogę odebrać wózek, a miał być dopiero na początku września

Biedroneczka83 lubi tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza - gdybym miała płacić 200zł co wizytę to też bym szczęśliwa nie była. Czasami jednak to NFZ się przydaje ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynaa wrote:
    Ja dziś poczyniłam wyszukiwanie produktów w aptece gemini i mój koszyk to już 270 zł. Ale włożyłam tam prawie wszystko czego potrzebuję, termometr, podkłady, waciki, gaziki, trochę rzeczy dla mnie - wkładki laktacyjne, podkłady poporodowe etc. Kosmetyki dla malucha kupuję z Babydream (żel do mycia, krem na chłodne dni, chusteczki nawilżane) I dostałam telefon że mogę odebrać wózek, a miał być dopiero na początku września

Kasia a czy korzystałaś z jakiejś konkretnej listy tych niezbędnych apteczno-kosmetycznych produktów czy przygotowywałaś własną?

Ja póki co podchodzę do tematu jak pies do jeża i na razie mam ułamek tych produktów ;) Listy jakie znalazłam na necie znacząco różnią się od siebie i zgłupiałam już jaką powinnam wybrać.

age.png

age.png

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja lista :)
    asept do pępka
    gaziki jałowe i niejałowe
    patyczki do uszu
    ziajka masc posladkowa
    ziajka płyn do kapieli
    krem na chłodne dni ziajka
    masc na brodawki
    majtki jednorazowe
    3 paczki podpaek bella mama
    5 sz podkładów 60x90
    lewatywa
    wkładki laktacyjne
    płyn do hig intymnej
    mokre chusteczki
    pieluszki 1

Holibka lubi tę wiadomość

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przejrzałam różne listy ale najbardziej pomogła mi siostra, która ma niemowlaka. Skorzystałam z jej doświadczenia i rad :)

Najbardziej idą jej takie duże płatki kosmetyczne do wycierania pupy podczas przewijania (+ woda). Do przemywania oczu sól fizjologiczna i kompresy, do noska też sól fizjologiczna + aspirator. Do pupy używają mąki ziemniaczanej (podobno jest super i nie potrzeba żadnych kremów) ale ja wzięłam jeden na wszelki wypadek z HIPP. Pępek przemywała octeniseptem. W moim koszyku są też podkłady jednorazowe (do szpitala, na łóżko, może być na przewijak), wkładki laktacyjne, maść na popękane brodawki (wybrałam flos-lek), termometr bezdotykowy, podkłady poporodowe, czyli wielkie podpaski (w gemini są po 3,57 a w sklepach patrzyłam pochodzą pod 10 zł :/ - bella mama). Z kosmetyczno-aptecznych spraw kupiłam też (już poza apteką) termometr do wanienki, nożyczki i cążki do paznokci, szczoteczkę do włosów, pieluszki na razie mam 2 paczki rozmiaru 1, pieluszki tetrowe itp, płyn do prania dla niemowląt, no i te kosmetyki z Rossmana, krem na wiatr i chłodek i żel do mycia. To moja lista zakupów. Brakuje mi laktatora, waham się czy kupować.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 14:43

Holibka lubi tę wiadomość

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Holibka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm to nie taka straszna ta wyprawka.
    Znajoma mama polecała maść na rbodawki laninosh czy jakoś tak, mówiła mi że najlepsza z najlepszych, a ma właśnie drugiego bobasa na cycu, więc jej wierzę :D

Biedroneczka widzę że masz lewatywę na liście. A to nie jest tak, że w szpitalu mają? Czy trzeba mieć swój zestaw? Koszt pewnie nie duży, ale chciałabym uniknąć kupowania niepotrzebnych rzeczy jeśli np. szpital to zapewnia.

A polecacie jakieś konkretne chusteczki mokre? Ja mam zawsze na stanie bo... wycieram nimi psa po każdym spacerze :D i idzie nam paczka tygodniowo. Najbardziej (dla psa...) lubię te z biedry, co często są w promo w 3-paku za niecałą dyszkę bo nie pachną za bardzo i są dobrze nawilżone i dobrze czyszczą wszelki brud. Ale czy dla bobasa będą dobre?...

age.png

age.png
  • Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Zuza - gdybym miała płacić 200zł co wizytę to też bym szczęśliwa nie była. Czasami jednak to NFZ się przydaje ;)
    Chętnie bym chodziła na NFZ ale nie ufam u mnie żadnemu lekarzowi a u mojej pani doktor czuje ze jestem pod dobra opieka wiec nie chce z tego rezygnować wogole im dalej tym trudniej mi lekarza zmienić...

atdc6iyemt9e9h2r.png
  • Katarzynaa Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o chusteczki to ja też kupię rossmanowe Babydream
    A lewatywy chyba już nie robią w szpitalach, chyba że poprosisz (tak wyczytałam w internecie). A robicie? Ja wolałabym jak już to w domu... ale nie wiem jak wstrzelić się w odpowiedni moment :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2017, 14:57

Syn <3
    8une9n73c1gicskt.png
    l2fx0iyhtgjk6f6y.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza2323 wrote:
    Chętnie bym chodziła na NFZ ale nie ufam u mnie żadnemu lekarzowi a u mojej pani doktor czuje ze jestem pod dobra opieka wiec nie chce z tego rezygnować wogole im dalej tym trudniej mi lekarza zmienić...

Rozumiem. Pewnie też by mi było ciężko zaufać, gdybym nie miała już sprawdzonej.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krew pępowinową też olewamy. Apropo kosmetyków... Ja planowałam kupić z Babydream, a siostra mówi, żebym wzięła Emolium :/ I już nie wiem co robić
    Na odparzenia i na sutki poleca bepanthen

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Holibka wrote:
    Hmm to nie taka straszna ta wyprawka.

Biedroneczka widzę że masz lewatywę na liście. A to nie jest tak, że w szpitalu mają? Czy trzeba mieć swój zestaw? Koszt pewnie nie duży, ale chciałabym uniknąć kupowania niepotrzebnych rzeczy jeśli np. szpital to zapewnia.

u mnie niestety trzeba miec swoją zaraz na wstepie o nią pytaja

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na sutki polecam maść maltan

chusteczki zielone z biedronki :)

lewatywa miałam przy obu porodach i nikt sie nie pytał czy chce :) robili i juz wole miec i miec pewnośc ze nie narobie pod siebie podczas porodu :P nic strasznego :)

j1geeh2.png
    ccz7llb.png
    62ei8gr.png
    *******Gang 18+*******

• Zuza2323 Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie jakos osobiscie lewatywa przeraza... Nie wiem nigdy nie mialam wiec ciezko mi zdecydować czy chcieć czy nie...

atdc6iyemt9e9h2r.png

Wysłany: 7 sierpnia 2017, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym w życiu nie dała sobie zrobić ;] tam gdzie chcę rodzić nie robią, zresztą polożna mowi ze to niekonieczne - organizm sam się zdąży oczyścić zanim naprawdę zacznie się rodzić ;)

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
‹‹ 665 666 667 668 669 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ