X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • agagaga Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale kanał. Nieźle to sobie wykombinowała

f2w3vfxm1kp3ovpn.png
    zem3uay3hlrrfik1.png
  • pako_mrrr Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim, dobry z ciebie byłby detektyw :)
    To profilowe to wiedziałam że to zdjęcie ze stocku, ale że reszta też to nie śniłam...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 14:53

zi13nafan2lh9052.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W CEiDG nie ma nikogo pod takim imieniem i nazwiskiem. Po wpisaniu adresu, który dostałam to wnioskuję, że to jakiś większy punkt usługowy, bo jest kilka działalności tam zarejestrowanych. Adres to Partyzantów 27a Gdańsk. Może jak ktoś jest z tego miasta to kojarzy.

Oprócz mnie to jeszcze zdaje się, że Charlutek jej coś przelała. A czy ktoś jeszcze to nie wiem. Na koncie na fb jest ze 200 osób w "znajomych".

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • jacky88 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Kaczorka nie popuszczaj. W internecie nikt nie jest anonimowy. Nawet za 50zl trzeba byc uczciwym. Ale pomysl niezly: czarowac na forum przyszlych mamusiek i zdzierac kase, bo kazda chce miec ladne i oryginalne rzeczy dla dzieciaczka. Szkoda ze akurat ktoras musiala sie naciac. Co do brzuchow: iza ty masz nisko a znowu praktycznie pod samymi cyckami, co niestety odbija sie na moim zoladku watrobie i reszcie ekipy. Widzialam pytanie o endometrioze i kolejne ciaze. Mnie co prawda nie dotyczy, ale moge powiedziec, ze ja walczylam z pcos i jak udalo sie z pierwszym synem, lekarz twierdzil ze jak druga ciaza to jak najszybciej. Odczekalam 15 miesiecy i postanowilam zaryzykowac z pierwszym cyklem stymulowanym i sie udalo. Mysle ze kiedys plulabym sobie w brode gdybym nie sprobowala a po kilku latach znowu przechodzila walke z nieplodnoscia, a czy to dobra decyzja, to zycie zweryfikuje ;-)

c55fflw18twvhf6h.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, wrzuć adres w google street view - to raczej budynek mieszkalny (z opcją leczenia żylaków :P)

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pernilla wrote:
    Kaczorka, wrzuć adres w google street view - to raczej budynek mieszkalny (z opcją leczenia żylaków :P)

27a jest w podwórku. Jest tam z tego co widzę zakład fryzjerski i pogrzebowy i siedziba zieleni miejskiej. A po wpisaniu imienia i nazwiska w Google nikt taki mi się nie pojawia.

Heh, a co najlepsze w lipcu w połowie pisała do mnie, że część ma już zrobioną i miała jakieś pytania odnośnie rożka. A 2 tygodnie później się odezwała, że może wysłać. Podała dane, zrobiłam przelew i cisza.
    Później jeszcze tutaj pisała, że pracownica nawaliła i nie powysyłała paczek i musiała ją zwolnić.
    Aaaa, jeśli kłamała cały czas to podziwiam z jednej strony, że ludziom się chce tak kombinować.. tyle czasu?!
    A jeśli faktycznie jakimś cudem szyje i ma te przesyłki to powinna się odezwać i oczyścić. W końcu wszystko da się wyjaśnić.

jacky88 - no właśnie też się obawiam, że może mi ginekolog powiedzieć, że jak chcę drugie dziecko to jak najszybciej. A ja bym wolała tak za 4 lata.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :) Baaardzo rzadko się odzywam, ale regularnie podczytuję. Piękne te Wasze brzuszki, a z pieluszkową, to cóż...ja bym też zgłosiła, choć nie wiem czy to coś da. Kiedyś kupiliśmy z mężem przez internet gniazdka do nowego mieszkania. Poszło ponad 400 zł. Nic nie udało się odzyskać. Policja mówiła, że on bardzo żałuje, ale nie ma z czego oddać (a na fb zdjęcia przy super samochodzie, na wakacjach eh).

Dziewczyny gdzie kupujecie ubranka dla dziecka? Szukam bluzy, takiej zapinanej z przodu. Sprawdzałam już Smyka, Reserved, HM, Zara, 5-10-15, Coccodillo, Pepco, CA. Jakoś żadna mi się specjalnie nie podoba lub jak się podoba to kosztuje ponad 70 zł :( Dzieci tak szybko rosną i trochę mi szkoda.

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • pernilla Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To właśnie jest dziwne dla mnie, że natrzaskała tu mnóstwo postów, tylko po to, żeby sprzedaż 2 koce i naciągnąć 2 osoby? Słaby zwrot z inwestycji jak dla mnie.

Tu już może się nie odezwać, bo pewnie ją spłoszyliśmy, ale zawsze mogłaby odesłać przelewy po prostu...

pako_mrrr lubi tę wiadomość

gg64k6nl113tz1vl.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam podanego adresu...jedynie wpisywałam imie i nazwisko Joanna Dud...i niby w tytule dla Lenki
    jak nie można podawac takich rzeczy to mnie upomnijcie to edytuję...

Tak sobie teraz myślę...to jej historyjka o znajomych że niby muszą zbierać na prywatne konto dla dziecko bo nie założyli w fundacji jest dla mnie śmieszna...jeśli tak jak twierdziła dziecko miało niepełnosprawność stwierdzoną to żadna fundacja by nie odmówiła...a ja jej tylko mówiłam, żeby oni to załatwiali...nie skumałam że to fake...mimo że od 5 lat użeram się z niejedną fundacja i wiem z czym to się je...a jedno wiem na pewno...nikt...zaden rodzic chorego dziecka nie zbiera na prywatne konto...bo musiałby później odprowadzac podatki...a na to go nie stać...bo i swoje dofinansowania przez to straci...zbiera się tylko na konta fundacyjne...nie wiem czy Pieluszkowa tu nie chciała bardziej ciężarnych mamuś namówić...na wpłaty na "chore dziecko"...

Całkiem możliwe że miała córeczkę bo sprzedawała niby zbierając pieniążki na chore dziecko ubranka na małą dziewczynkę...niby jej ktoś podarował...ale teraz tak myslę, że skoro wiadomo już było że będzie miała chłopaka to kto by jej dał... daje się tej koleżance która spodziewa się dziewczynki...przynajmniej ja bym tak zrobiła...miałam teraz ubranka po synku...czekałam na potwierdzenie płci u szwagierki okazało się że będzie dziewczyna...więc ubranka oddałam koleżance spodziewającej sie chłopca...jasne i logiczne...(w tamtym czasie nawet we śnie nie przyszło mi na myśl że bedę miała 4 dziecko)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 sierpnia 2017, 16:18

pako_mrrr lubi tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym też zgłosiła sprawe na policję jeżeli nic się nie wyjaśni. Nawet gdybym miała nie odzyskać pieniędzy. Ciekawe na ile jeszcze forach się udzielała...

Katarzyna87 A nie myślałaś żeby kupic coś z drugiej ręki? Rzeczy są często nowiutkie, bo tak jak mówisz dzieciaczki szybko rosną a takie ubrania są tańsze i tak nie szkoda kasy.

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PatSim wrote:
    Dziewczyny, nie jestem od Was, ale Was od dawna podczytuje. Weszłam na ten profil na FB Waszej koleżanki pościągałam zdjęcia i przez opcje wyszukiwania w googlu znalazłam to.

http://www.imgrum.org/media/1244371426860213502_3212942440

https://www.olx.pl/oferta/zestaw-kocyk-75x100-i-poduszka-30x40-kostka-i-szelesciak-minky-CID88-IDmuV5k.html#580ff50aec

Te zdjęcia są kradzione. Jedna osoba przy zgłoszeniu na policje nic nie zyska, bo pewnie za mała szkoda, ale jeśli zgłosicie wszystkie możecie odzyskać pieniądze.

EDIT: Kolejne linki

http://www.pakamera.pl/pokoj-dziecka-kocyki-kolderki-posciel-kocyk-minky-koniki-nr1852910.htm

https://milutka.com.pl/poduszka-mis/1827.html
    Nie masz racji. Przy oszustwie nie ma znaczenia wartość szkody. To ma znaczenie przy kradzieży, a tutaj ewidentnie chodzi o oszustwo internetowe.

Kaczorka lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 - ja bluzę w Lidlu kupiłam, bo były ostatnio. Kosztowały tylko 20zł a cieplutkie są. Tylko, że ich już nie ma :/

Pernilla - no słaby interes, ale wiesz - tu naciągnie 2 osoby, tam naciągnie i coś się uzbiera.
    A policja pewnie uzna to za niską szkodliwość społeczną :/

Jooozefka - też się właśnie zastanawiam czy można publikować takie dane, ale takie same podała mi. I nazwisko i numer konta. Z tym, że moje na żadne dziecko iść nie miało.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nie masz racji. Przy oszustwie nie ma znaczenia wartość szkody. To ma znaczenie przy kradzieży, a tutaj ewidentnie chodzi o oszustwo internetowe.

Widzę, że bardziej się orientujesz niż ja. To powiedz jeszcze czy muszę mieć jakiś wydruk potwierdzający przelew, kopię rozmów. Bo myślę, że to zgłoszę jeśli do końca sierpnia nie dostanę paczki lub pieniążków na konto.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • moremi Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pako_mrrr wrote:
    Arcyoszustka, wzięłaby kasę od większej ilości osób a tu wygląda na to że tylko kaczorka zdążyła zrobić przelew - reszta nie zdążyła nawet - co jest dziwne, bo jak kraść to miliony a nie parę stów ;/
    W każdym razie - ja żadnego przedsiębiorstwa o nazwie Royal styl nie znalazłam - znaczy, jedno jest - w Godziszach Wielkich - ale to koło Kalisza i firma na jakiegoś pana Adriana jest zarejestrowana. Proponuję tym co znają nazwisko szukać jakiś innych namiarów.
    Z tego co się orientuję, to jednak więcej dziewczyn przez fb się z nią kontaktowało. I chyba jednak nie tylko Kaczorka od nas.
    Aparatka naprawdę szyła i naprawdę sporo rzeczy sprzedała, ale tak jak napisałam - sporo było niezgodnych z zamówieniem.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Jooozefka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Katarzyna87 - ja bluzę w Lidlu kupiłam, bo były ostatnio. Kosztowały tylko 20zł a cieplutkie są. Tylko, że ich już nie ma :/

Pernilla - no słaby interes, ale wiesz - tu naciągnie 2 osoby, tam naciągnie i coś się uzbiera.
    A policja pewnie uzna to za niską szkodliwość społeczną :/

Jooozefka - też się właśnie zastanawiam czy można publikować takie dane, ale takie same podała mi. I nazwisko i numer konta. Z tym, że moje na żadne dziecko iść nie miało.

A no widzisz...czyli jednak dobrze mi sie wydawało, że ściemnia z tym zbieraniem na to dziecko...ehhh wiesz póki co tylko Ty miałaś konto więc je wyedytuje żeby nie było...że jakieś dane upubliczniam ...

i aniołków (*) 2009;2014
  • moremi Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Widzę, że bardziej się orientujesz niż ja. To powiedz jeszcze czy muszę mieć jakiś wydruk potwierdzający przelew, kopię rozmów. Bo myślę, że to zgłoszę jeśli do końca sierpnia nie dostanę paczki lub pieniążków na konto.
    Tak, najlepiej wydrukować, albo chociaż zrzucić na jakiś nośnik elektroniczny zrzuty ekranu z rozmów plus potwierdzenie przelewu. Nie musi to być Twoje konto, bo za Ciebie mógł zapłacić mąż, mama itp. Ale to akurat są dowody potwierdzające zawarcie umowy i wpłatę.
    Na początku policja sprawdza czy jest taka osoba i w miarę możliwości się kontaktuje, żeby się dowiedzieć jaka jest wersja drugiej strony. Jeżeli faktycznie coś by się z pieluszkowa działo, to odmówią wszczęcia dochodzenia.
    Aparatka strasznie się pieklila o te zawiadomienia, ale z tego co kojarzę ostatecznie pozwracala tym dziewczynom kasę. A też znikła.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka jak cos ja tez mogę Ci tę rozmowę swoją zapisać i wydrukować czy coś bo u mnie twierdziła, że to konto to konto jej przyjaciółki czyli mamy tego chorego dziecka...a u Ciebie, że to jej...więc widać jak na dłoni że coś tu śmierdzi

i aniołków (*) 2009;2014
  • sara9555 Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co.. Jak ktos robi takie zamowienie w miesiac to musi tych zamowien miec pelno i nie ma potrzeby sie reklamowac na forach, a jak ktos ma malo to nie trwa tyle czasu... Ja tez chcialam u niej zlozyc zamowienie, ale wtedy znikla i sama zainteresowalam sie tematem. No i tak teraz szyje

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nie...teraz się wczytałam i ona nie powiedziała, że jest to jej konto czy tamtej przyjaciólki...a jedynie żeby zrobić dopisek dla Lenki to ona własnie na to dziecko odda...hmmm...ja zrozumiałam tak chyba po prostu
    tak czy siak...jak będziesz chciała Kaczorka to Ci to zapiszę i na FB np podrzucę ....

i aniołków (*) 2009;2014
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 sierpnia 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka wrote:
    Kaczorka jak cos ja tez mogę Ci tę rozmowę swoją zapisać i wydrukować czy coś bo u mnie twierdziła, że to konto to konto jej przyjaciółki czyli mamy tego chorego dziecka...a u Ciebie, że to jej...więc widać jak na dłoni że coś tu śmierdzi

A prześlij mi - jak się sprawa nie wyjaśni do końca miesiąca to nie zaszkodzi to zgłosić.
    Wyślę Ci tutaj zaraz zaproszenie do znajomych i podam adres mailowy. W razie co będę miała.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
‹‹ 737 738 739 740 741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ