Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Przyszlo mi zamowienie z lanila. Przepiękne sa te rzeczy, świetne jakościowo
na fotce śpiworek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb1d47458336.jpg
Mamatobe♥, Biedroneczka83, wichrowe_wzgórza, agagaga, Katarzyna87, antonna, Zuza2323, Holibka, Cześka, Pani Moł lubią tę wiadomość
-
Wichrowe a z polecenia znajomych może jakaś??? U nas w przychodni akurat ogarnięta jest położna bardzo i ją uwielbiam. Załatwia mi poradniki różne czasami dzwoni i pyta czy wszystko ok u nas. Ostatnio nawet dostałam paczkę pieluch pampers rozmiar 1 bo jakas akcja była i wybranych dawali taki prezencik na start.
-
Ps. Dodzwonilam sie do ordynatora szpitala w zwiazku z podejrzeniem lozyska przodujacego. Mam sie u niego stawic dzisiaj po poludniu. Od razu uprzedzil ze jezeli cos bedzie nie tak zostawi mnie w szpitalu na obserwacji, wiec wlasnie ide ogarnac z lekka torbe w razie czego.
-
Jacky, powodzenia. Wichrowe, ja myslalam zeby przy wypisie załatwić ten temat - dopytać, które położne ze szpitala maja kontrakt z NFZ w ramach tych wizyt patronazowych i sie na jakaś zdecydować. Ale nie wiem czy to tak wyglada w ogole. Niestety przez przeziębienie ominęła zajęcia na SR na ktorych miało byc o tym mówione. Moze dopytam na kolejnych.
-
Widzę, że w kwestii odwiedzin każda z nas ma podobne zdanie. Ja wolałabym trochę spokoju i nie chce całej rodzinki w szpitalu też widzieć np. dzień po ani tydzień nawet. Raz, że chciałabym się nacieszyć dzieciem z męzem w spokoju i dojść do siebie a dwa, że sezon jesienno-zimowy sprzyja infekcjom wszelkim. Podziękuje.
Aasha Śpiworek cudny!
Pytanie do dziewczyn z hybryda na pazkociach. Ściągacie do porodu? -
Dziewczyny, opisy Waszych niechcianych podarunków to jest jakaś tragikomedia
Moim faworytem są 10-letnie pieluchy
Ja mam ten sam problem, co Invis z szumisiem. Teściowa kupiła nam coś takiego (nie wiem dokładnie co, podobno jakaś przytulanka), ale stwierdziła, że ona chce to podarować dziecku osobiście. Wszystko spoko, tylko, że my się pewnie zobaczymy nie wcześniej niż pod koniec grudnia. Muszę wrzucić temat mężowi, żeby jakoś delikatnie zagaił, że to najbardziej przydatne na początku jest.Pani Moł lubi tę wiadomość
-
Szyjka i poród. Ja bardzo chciałam urodzić koło 38tc. Oh jak mi już ciężko było. Jednak moje dziecko uznało, że nic z tego. siedziała do 41+0. Mimo seksu, spacerów, schodów, szorowania fug wody odeszły mi jak leżałam w łóżku oglądając Przyjaciółko
nie miałam żadnych skurczy. Poszłam się wykąpać, ogolić, zjadłam rosołu z makaronem i pojechaliśmy. To było kolo 15:30. Nim zrobiłam wszystko w domu, plus papierki w szpitalu to na porodówce położyli mnie koło 17:30. Skurcze właściwe dopiero po 21 były. Maja pojawiła się na świecie po 2,5h.
Niania elektroniczna. My mamy z aventu, po Majce właśnie i szczerze polecam. Można ustawić siłę dźwięku - czyli jak sama mocno ten dźwięk daje (od zera - same lampki migające - do pięciu gdzie ją bardzo słychać). Dodatkowo ustawiamy jak mocno chcemy dziecko słyszeć. Na początku wiadomo, na maksa. Ale potem dziecko czasami po prostu zakwili przy obracaniu i nie ma sensu się rzucać, bo się je rozbudzi.
Ma dodatkowo parę piosenek - korzystaliśmy ale krótko lampkę (z tego w ogóle).
-
Natalala ja nosze od 3 lat żele i hybrydę dla mnie to takie nie estetyczne będzie no ale cóż bezpieczeństwo ważniejsze
moremi no weź się zlituj ja już takie sprzęty mam w kartonie a teraz mi się gofra zachciało z bitą śmietana i owocami. Przyznam się bez bicia że gofrownice miałam odpaloną tylko raz w ciągu 2 lat jak ją kupiliśmy:P:P:P:P Oboje pracoholicy więc brak czasu na przyjemności. -
Discret wrote:te szumisie to taki dobre są ??? Gdzieś czytałam na jakimś forum że to tylko pic na wodę jest. Nie korzystałam więc nie wiem jak w praktyce.
Sama bym raczej nie kupowała, mam fajny okapi zawsze można puścić coś z telefonu. A opinie w necie są podzielone - u jednych się sprawdza, u innych nie.
Odnośnie paznokci, wrzucam info z mojego szpitala (1 z 2, bo jeszcze nie zdecydowałam)
Pamiętaj o:
pozostawieniu cennej biżuterii w domu,
zmyciu lakieru u rąk i nóg, zdjęciu lakieru hybrydowego, żelu czy tipsów - jest to potrzebne, aby móc nadzorować Twój stan metodą pulsoksymetrii. Ponadto kolor płytki paznokciowej jest ważną informacją o Twoim zdrowiu,
skróceniu paznokci - będzie Wam łatwiej zajmować się maleństwem,
W ogóle, to wrzucam linka do strony tego szpitala, gdzie jest mowa co zabrać, itp. Może komuś się coś przyda:
http://www.gpsk.am.poznan.pl/porod-w-gpsk-um.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2017, 13:39
Pani Moł lubi tę wiadomość
-
Aasha wrote:Przyszlo mi zamowienie z lanila. Przepiękne sa te rzeczy, świetne jakościowo
na fotce śpiworek
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cb1d47458336.jpg
Przybijam pione! Tez mam i tez uwazam, ze jakosc i wykonanie superBędziesz go prac? Ja na pewno, ale sie trochę boje :>
👧 2017
👧 2021
👶 2022