X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • Anetta31 Przyjaciółka

Wysłany: 25 marca 2017, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hilary Ty to masz jeszcze maluszluszki ;) U mnie to wszystko zacznie sie na nowo tylko pomocnikow bedzie wiecej :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 marca 2017, 19:32

Hilary lubi tę wiadomość

Anetta31
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anetta31 fajnie będziesz miała z takimi dużymi dziećmi, bo przy mniejszych to ciężko przecież czy odpocząć czy odespac z maluszkiem nieprzespana noc... poza tym będziesz mogła się bardziej skupić na maluszku bo starsze dzieci są już bardziej samodzielne i też mają swój świat, znajomych, szkołę itd.

Ja sobie bardzo cenię że moja córka ma już prawie 5 lat i jest bardzo samodzielna, sama przygotuje sobie w razie czego proste śniadanie, sama się ubierze, sama się pobawi, śpi całą noc itd. Chyba świadomie nie zdecydowalabym się na przykład na dziecko rok po roku bo jestem zbyt wygodna :P moja bratowa jest w tej chwili w drugiej ciąży, jej córka ma 10 miesięcy, i biedna i zarwane nocki, i za dnia też za bardzo nie odpocznie bo mała to wulkan energii i zaczyna chodzić. Jeszcze pal licho jak się świetnie czujesz albo masz kogoś z rodziny do pomocy, ale w przeciwnym wypadku nie za ciekawie :P

Anetta31 lubi tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hopeless wrote:
    Ja chodziłam dwa tygodnie z martwym płodem. Na początku 9 tc się dowiedziałam ze serce nie bije a pod koniec 10tc zaczęło się poronienie. Nie wiem ile dokładnie dziecko nie żyło ale też kilka dni. Mi nic nie było. Tzn chodzenie ponad 2 tyg z martwym płodem nie spowodowało zadnych skutków ubocznych. Fakt byłam już umowiona na kontrolne usg ale poronienie rozpoczęło się dzień wcześniej.

Bardzo mi przekro. Ja chodzilam z martwym plodem 3 tygodnie.... pierwsze usg mialam a 8 tydz. i 4 dni, nastepna wizyta byla na za 3 tygodnie i powinny to byc juz prenatalne. Szczesliwa, ze moge poogladac bobasa, a tu Pani szuka i szuka i szuka i mowi, ze serduszko nie bije i ze jest jej przykro ale plod obumarl w 9 tyg. 2 dni.( dostalam rowniez druga opinie w centrum radiologii) Dla mnie to byl taki szok, bo ja nawet takiej sytuacjii nie bralam pod uwage. U mnie jest jeszcze inna sytuacja, ze mieszkam w Afryce w biednym kraju i niechcialm tam robic lyzeczkowania, wiec 3 dni pozniej lecialam do RPA na lyzeczkowanie do swojego starego lekarza, ktory prowadzil moja ciaze z Emilka i robil cesarke. Poniewaz dlugo chodzilam z martwym plodem, lacznie ponad 3 tyg, to dostala antybiotyk, aby w razie co jakas infekacja sie nie rozwinela.

odczekalam jeden cykl , a w nstepnym staralismy sie i udalo sie :) Co mi pomoglo, to wyplakanie sie i rozmowa z moimi przyjaciolkami...wiecie takie do ktorych moge pojsc o 9 rano i moge sie wygadac i wyplakac.

1usat5od00spirqc.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka strasznie mi przykro :( taki szok jest najgorszy. Jesteś przekonana, że wszystko jest ok a tu się okazuje że nic z tych rzeczy i nagle taki cios...

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czujecie może takie lekkie napięcie w podbrzuszu?

Dzisiaj w końcu się na spacer wybrałam, ale o ile wcześniej mogłam chodzić i chodzić tak teraz szybko mam ochotę wracać do domu :p

I jakieś gazy i wzdęcia mam od wczoraj. Czuję jak mi jeździ w brzuchu :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

Dzisiaj w końcu się na spacer wybrałam, ale o ile wcześniej mogłam chodzić i chodzić tak teraz szybko mam ochotę wracać do domu :p

Ja takie lekkie napięcie czuję od ponad tygodnia, ale powiedziałam o tym mojej ginekolog na wszelki wypadek i to normalne :) Dopiero gdy ma się bóle jak te okresowe lub silniejsze, to niepokojący znak.

U mnie wzdęcia dzisiaj też, wyglądam jak w 5 miesiącu ciąży hehe :P

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:

Mam to wszystko :P chyba full pakiet w tej ciąży...

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie odnośnie śluzu dotychczas poza plamieniami był biały kremowy .Ale dziś jak siusiałam pojawiło się coś jak galareta ale tylko troszkę a teraz czasami jak się podetrę to jakby tak delikatnie rozciagliwy przezroczysty ..czy któraś tak miała?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak mam, na zmianę gęsty i rozciagliwy... raz tak raz tak :)

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Invis Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie potrafię ocenić ze względu na to że stosuję luteine dp.

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Anetta31 fajnie będziesz miała z takimi dużymi dziećmi, bo przy mniejszych to ciężko przecież czy odpocząć czy odespac z maluszkiem nieprzespana noc... poza tym będziesz mogła się bardziej skupić na maluszku bo starsze dzieci są już bardziej samodzielne i też mają swój świat, znajomych, szkołę itd.

Ja sobie bardzo cenię że moja córka ma już prawie 5 lat i jest bardzo samodzielna, sama przygotuje sobie w razie czego proste śniadanie, sama się ubierze, sama się pobawi, śpi całą noc itd. Chyba świadomie nie zdecydowalabym się na przykład na dziecko rok po roku bo jestem zbyt wygodna :P moja bratowa jest w tej chwili w drugiej ciąży, jej córka ma 10 miesięcy, i biedna i zarwane nocki, i za dnia też za bardzo nie odpocznie bo mała to wulkan energii i zaczyna chodzić. Jeszcze pal licho jak się świetnie czujesz albo masz kogoś z rodziny do pomocy, ale w przeciwnym wypadku nie za ciekawie :P
    Invis to jeszcze zależy od dzieci. Wiadomo będzie mi trudniej bo między najmłodszymi będzie ok 1 rok i 7 miesięcy ale moja jest bardzo spokojnym dzieckiem. Jak skończyła pół roku to zaczęła sama przesypiac noce i już z nami w pokoju nie spała. Idzie spać po 20 czasem 21. Ok 7 jak budzę starszego do przedszkola to młoda wypija mleko i lecimy dalej spać do 9. Potem po 13 ma jeszcze drzemkę ok 2h więc mam czas dla siebie. A i w dzień rzucam ją do zabawek i potrafi godzinę sama się bawić póki nie zgłodnieje a po jedzeniu znowu może sama się bawić i takie to moje dziecko jest. Synek był taki sam. Jeśli trzecie też takie będzie to będę miała lepiej niż jak czasem słucham opinie koleżanki która ma 1 dziecko ale bardzo absorbujące.

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis tak sobie zerknęłam na pierwsza stronę i jeśli to nie problem to możesz przy mnie dopisać 27l. (Tyle będę już miała jak urodzę) i 17cs . Dzięki ;*

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    34 👩 🧔‍♂️31
    2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 córeczka z 2cs 💛
    2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 4cs - 20/11 ⏸️
    20/11 Beta - 470 🥹
    22/11 Beta - 1151 😍🥹
    19/12 - miś Haribo CRL 2,15 ♥️ 182bpm
    17/01 - prenatalne 🙏🤞

age.png

preg.png
  • Asikk Koleżanka

Wysłany: 25 marca 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA92 wrote:
    Gratulacje! :) Kamień spadł Wam z serca, co? :)
    no nie powiem.. stres był :)

gann3e3k6upvynn2.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuchcinka, dopisane :)

Hilary, wiadomo, zależy od dzieci. Może przez te kilka lat kiedy moja córcia już nie jest na cycusiu i pampkach naprawdę zrobiłam się zbyt wygodna. Fakt jest też taki, że dosyć długo nie myślałam o drugim dziecku i mój mąż mnie namówił, można by powiedzieć :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj otworzyłam oczy i pomyślałam "o! DOBRZE się czuję" podreptalam do łazienki i... zwymiotowalam. O dziwo teraz czuję się naprawdę dobrze. Póki co :P

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis wrote:
    Ja dzisiaj otworzyłam oczy i pomyślałam "o! DOBRZE się czuję" podreptalam do łazienki i... zwymiotowalam. O dziwo teraz czuję się naprawdę dobrze. Póki co :P

U mnie jeszcze takich atrakcji nie było. I pewnie nie będzie. Aczkolwiek muli mnie od samego rana.

Za to dziś bezsenność ;) po 6 pobudka i koniec spania :p mąż zachwycony nie był, ale uświadamiam go, że pora się przyzwyczajać do niedosypiania :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2017, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, chętnie dołączę do Was, jeśli pozwolicie :)
    Wczoraj zrobiłam test, dwie kreski...
    OM 15 lutego, termin na 27 listopada.

Invis, afrykanka, Katarzyna87 lubią tę wiadomość

• Invis Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka już chyba wolę wymiotować niż żeby mnie cały dzień tak mulilo jak przez ostatnie 2 tygodnie. Ponad. Ja tam na bezsenność nigdy nie cierpiałam haha :D

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Lilaliean Przyjaciółka

Wysłany: 26 marca 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem że odkąd syn jest chory (od trzech dni wymiotuje i biegunkę ma, do tego gorączka i kaszel) to nawet nie mam czasu myśleć o swoich problemach.... tylko piersi mnie bardzo bolą - ale jako że od dwóch dni non stop prawie karmię, to chyba normalny objaw. Dzięki Bogu, że go nie odstawiłam na początku ciąży bo jak nic wylądowalibyśmy w szpitalu z odwodnieniem...

• Invis Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elutka wrote:
    Cześć, chętnie dołączę do Was, jeśli pozwolicie :)
    Wczoraj zrobiłam test, dwie kreski...
    OM 15 lutego, termin na 27 listopada.

Witaj Elutka, dopisałam Cię do naszej listy :)

Lilaliean widzisz, nie ma tego złego... oby synek szybciutko wrócił do pełnego zdrówka!

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
‹‹ 86 87 88 89 90 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ