Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w niedzielę :)

Powiedzcie mi kochane, Wy też jesteście tak potwornie zmęczone?

Budzę się o 9 i nie mam ochoty wychodzić z łóżka i dalej chce mi się spać. I tak cały dzień: jestem zmęczona, nie mam siły na obowiązki domowe, chce mi się spać i już nawet ta słaba kawa nie pomaga... :/

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis możesz mi dopisać 25 lat i 1cs ?

Ja wczoraj raz wymiotowałam i dzisiaj też raz rano ale po tym czułam się ok więc nie jest tak strasznie źle:)

A ja mam pytanie czy pijecie herbatę? Jak tak to jaką? Ja przed ciąża piłam codziennie 1 albo nawet 2 dziennie i to czarną mocną. Wiem że w ciąży to nie jest wskazane, tzn można ale raz na jakiś czas. Zielona chyba też średnio. Najlepiej czerwona ale muszę sobie taką kupić i ciekawe czy mi posmakuje...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 12:21

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    IZA - ja aż tak nie mam ;) ale męczą mnie spacery.. Gdzie ja naprawdę potrafiłam robić kilometry. A teraz przejdę się trochę i zaraz mam ochotę wracać do łóżka.
    Ale spać długo nie mogę - chyba kwestia przyzwyczajenia. Codziennie do pracy wstawałam o 5 i teraz wstaję z mężem o 5:30 :p

Hilary - herbatę piję, ale rzadko. Max jedną dziennie, ale raz jest zwykła czarna a raz owocowa. W zależności na co mam ochotę :)

Od jakiegoś czasu zaczęło mnie do słodkiego ciągnąć. Bita śmietana, lody, kremy.. :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2017, 12:44

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny znalazlam sobie lekarza w Polsce i chce sie umowic na wizyte, che pojsc w wielki piatek zeby na zajaczka powiedziec rodzicom :) ( mam nadzieje, ze wszystko jest i bedzie w porzadku ). Z OM wychodzi, ze bedzie to 7tyg. 2 dni. czy bede widziala i slyszala serduszko ? w poprzednich ciazach chodzilam dopiero po skonczonym 8 tygodniu.

1usat5od00spirqc.png
  • Invis Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka serduszko powinno już być na ten czas :)

afrykanka, Wojcinka lubią tę wiadomość

7u229jcgjnezkwya.png
    tb739vvjaxst5oik.png
    14gmqh4s3wl30kr1.png
  • Jooozefka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    afrykanka wrote:
    Dziewczyny znalazlam sobie lekarza w Polsce i chce sie umowic na wizyte, che pojsc w wielki piatek zeby na zajaczka powiedziec rodzicom :) ( mam nadzieje, ze wszystko jest i bedzie w porzadku ). Z OM wychodzi, ze bedzie to 7tyg. 2 dni. czy bede widziala i slyszala serduszko ? w poprzednich ciazach chodzilam dopiero po skonczonym 8 tygodniu.

Powinno już być serducho...z mojego własnego doświadczenia powiem Ci, że już jakieś 6t6d też powinno być :)

A jeśli chodzi o zmęczenie to ja wcześnie jak na mnie się kładę spać...tak koło 23 i wcześnie rano wstaję...około 6 pełna energii, zwarta i gotowa :)

Od 3 dni dokuczają mi okropne bóle kości...kolan (czuję jakby były w środku puste i hulał w nich wiatr...ten sam objaw mam pierwszego dnia każdej @) dotego dziś doszedł ból kręgosłupa...taki jak przed @...i nie powiem trochę mnie to zmartwiło i popsuło humor...ale nic staram się myśleć pozytywnie...musi być dobrze...musi...

Miłej niedzieli Wam życzę...i witam nowe mamusie listopaowe :)

afrykanka lubi tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka teraz zobaczylam , ze masz 3 dzieci :) i czwarte w drodze :) Wow :) gratuluje. Jak to jest miec taka gromadke w domu z mala roznica wieku ?Jak dajesz rade ? Podziwiam :)

1usat5od00spirqc.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie objawy trochę jakby ustępowały. Nadal bolą mnie piersi ale już nie tak bardzo, mdłości miałam tak na prawdę najgorsze jakieś 3 dni temu dzisiaj jak na razie nic. Zmęczenie tez jakby ustąpiło i ogólnie czuje się bardzo dobrze. Czuje ciagle jakieś ciągniecie w podbrzuszu , w nocy mnie sftrasznie plecy bolały i nie mogłam się ułożyć. Nie ukrywam ze ten ból pleców mnie trochę martwił bo to był podobny ból jaki mam zawsze przy miesiączce (tylko lżejszy) , a poprzednie poronienie właśnie zaczęło się od takiego bólu. Nie mniej jednak ból już przeszedł i wszystko jest git :)
    Już się nie mogę doczekać czwartku i wizyty u lekarza, mam nadzieje ze serduszko nadal będzie biło jak szalone i już więcej ziać ze :D

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    35 👩 🧔‍♂️32
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • Wojcinka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Afrykanka u mnie serduszko było już w 6t3d :)

Życie na pustyni📍Abu Dhabi
    35 👩 🧔‍♂️32
    • 2015-2017 - starania z ex: 17cs, 2 poronienia
    • 2021 - powrót do starań po 4 latach przerwy
    🌸 Maya z 2cs 💛 15/03/2022
    • 2024 - starania o rodzeństwo
    🌸 Lea z 4cs 💛 12/07/2025

Rodzina w komplecie 👨‍👩‍👧‍👦💗

age.png

age.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam wizyte na 14 kwietnia, jak wszystko bedzie ok to zrobie sobie suwaczek :)

1usat5od00spirqc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 marca 2017, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invis, dzięki za dodanie do listy :) wiek:33

Byłam dzisiaj na długim spacerze (zadyszka; już nie mogę zasuwać tak, jak dotąd), który odreagowałam ... drzemką. A wierzcie mi, nie sypiam w dzień. Muszę być albo bardzo chora, albo bardzo w ciąży ;)

Herbata? Nie przepadam, i pijam sporadycznie, za to okropna ze mnie kawoszka. Cóż, przerzucam się na Inkę.

Mam już dwoje dzieci (11 i 5 lat), i nie wiem, jak to będzie... szczerze? chyba jeszcze to do mnie nie dotarło...

• Majkowa Znajoma

Wysłany: 26 marca 2017, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę późno, ale też się dołączam :D termin 17 listopad, 25 lat:)

rlpy5yr.png
    yfz9cz7.png
  • mietata Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 października 2017, 09:12

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dopiero wyszłam z łóżka, chyba siły mi wróciły :D Albo to z powodu zachcianki. Właśnie robię sobie frytki z serem :)

annggela lubi tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • afrykanka Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    w 5t5d nie miałam jeszcze serca na monitorze, a w 6t0d już było, także na luzaku w 7 tyg będzie, ale jeśli nawet nie będzie to nie panikuj, wiadomo że ciąża może się okazać młodsza.

ps. czy mogę zapytać gdzie mieszkasz w Afryce? to musi być niezła przygoda mieszkać w tak interesującym miejscu :)

Mietata jakbym Ci dala trzy szanse na odpowiedz? to co bys powiedziala, jaki kraj afrykanski? Jak nie zgadniesz to powiem gdzie :)

1usat5od00spirqc.png
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majkowa wrote:
    Trochę późno, ale też się dołączam :D termin 17 listopad, 25 lat:)
    Markowa hej :) też mam 25 lat i też termin ma 17 :D :)

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
  • Zgredek 12 Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo. Padam na twarz po intwnsywnym ale fajnym weekendem. Dzis poczynilam z 5 km na pieszo i nogi bolą.

Jutro pierwsza wizyta, to bedzie u nas 6+2 i mega liczę na serduszko jesli wszystko jest ok. U mnie ogolnie dolegliwosci brak, czasem bole/gnuecenia w podbrzuszu no i piersi. Nie naleze do cycatych takze roznice widac no i ciezkie się zrobily :-P

Kto jeszcze jutro wizytuje?? Kciuki mamusie!!

Wojcinka, M_ia lubią tę wiadomość

😇😁😇😇😁
  • Xaxa Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jooozefka mnie dziś boli tak kręgosłup, że ledwo siedzę, byłam cały dzień w pracy i myślałam, że nie dam rady, przeszło na chwilę i dalej napiernicza :( ale tak trochę bardziej z prawej strony... też się tym bardzo martwię

km5sf71xff50fx7u.png
    Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
    07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
    MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw

• Lilly_Ana Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zgredek 12 wrote:
    Kto jeszcze jutro wizytuje?? Kciuki mamusie!!
    Ja. I mam nadzieje że wrócę z zupełnie innymi wieściami niż w piątek...

Córeczka 16.12.2018 <3

Starania od listopada 2019.

Starania od maja 2014.
    Aniołek 10tc [*] 11.04.2017
    Aniołek 6tc [*] 5.12. 2017
  • Hilary Autorytet

Wysłany: 26 marca 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w każdej ciąży miałam bóle kręgosłupa jak na okres i wydaje mi się że to normalne i nie ma się czym przejmować także nie stresujące się:) kręgosłup może boleć tym bardziej jak ktoś dużo chodzi, sprząta czy właśnie pracuję

klz9p07wk3z5zdsc.png
    klz9krhmmzw6dq0d.png
    qb3ckqi19gcnrf68.png
‹‹ 87 88 89 90 91 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Spokój rodziców zaczyna się od jednego sprytnego urządzenia. Czy niania elektroniczna to must have rodziców?

Pierwsze miesiące z dzieckiem to wyjątkowy czas, ale też nieustanna czujność i troska o jego bezpieczeństwo. Coraz więcej rodziców sięga po nowoczesne rozwiązania, które pomagają spokojniej czuwać nad snem malucha. Czy niania elektroniczna to rzeczywiście niezbędny element domowej wyprawki, czy tylko kolejny gadżet? Sprawdź, jak działa, co daje na co dzień i czy może realnie ułatwić życie rodzicom.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ