X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • mietata Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My żadnej lokaty nie zakładamy, niestety inflacja działa i trzymanie kilkanaście lat gotówki na koncie dla dziecka jest trochę bez sensu. Mamy jakieś oszczędności na czarną godzinę, a nadwyżki jakiekolwiek będziemy przeznaczać na szybszą spłatę mieszkania, to lepsza inwestycja niż niskooprocentowane lokaty.

Invis, ja właśnie nawet nie pomyślałam, że przecież w tych stanikach trzeba spać, to już w ogóle jakiekolwiek fiszbiny odpadają. Chociaż mam taką koleżankę, która śpi w takich fiszbinowych....to dla mnie jakaś niepojęta forma masochizmu ;)

Wstawiłam pierwsze pranie, czuję się jakbym conajmniej nobla miała dostać z tej okazji ;)

endometrioza (3/4 st.), hiperinsulinemia, niedoczynność tarczycy, AMH 0,9
    IVF ICSI - 15.02.2017 transfer 4A, raz a dobrze :) p19uugpj3ngcys2q.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ja nienawidzę szpitali nawiedzeni budzą co 2 godziny słuchają tętna maluszka. W nocy chyba któraś zaczęła rodzić bo się darła. Wyglądam jak zombie dzisiaj !!!!!
    Ciekawe ile mnie tu będą trzymać oby nie do porodu bo w wariatkowie wyląduje.

Kurcze tak kusicie tymi stanikami z Lidla a ja tu uziemiona i bym wysłała mojego ale no właśnie nie wiem jaki rozmiar kazać mu kupić. Obecnie noszę 80F a jak czytam że nosicie normalnie 65I a kupujecie miseczkę D w Lidlu to teraz nie wiem. A dwa nienawidzę miękkich staników muszę mieć lekko usztywniony. Aj kurcze już znowu mam problem hihi

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Zuza91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biustonosze - nam na szkole rodzenia mówili o kupowaniu elastycznych, bez fiszbin. Z Fiszbinami i twardsze do zakupu jak ruszy laktacja, bo ponoć nigdy nie wiadomo, czy piersi wyskoczą o rozmiar, czy dwa rozmiary większe, a wbijające się fiszbiny czy sztywne staniki mogą doprowadzić do zastojów w piersiach. Elastyczny stanik też sam z siebie się rozciągnie do rozmiaru piersi, więc na pobyt w szpitalu w sam raz.

Ja mam teraz rozmiar chyba 75G i dla mnie elastyczne, sportowe staniki są ok, ale nie wiem, jak będzie z większym biustem. Na razie chodzę w takich z CK z Zalando, a mam kupione dwa do karmienia z H&M.

W Lidlu też bym chętnie kupiła! :) Nie wiecie, jak tam jest z rozmiarówką tych staników? Wydawało mi się, że chyba na C/D się kończyła?

klz9hdgefsr87l0p.png
  • Charlutek Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, ja juz mialam 3 ktg, ale tez nikt mi nigdy nic nie wytlumaczyl, ani nie pokazal wykresu. Wynik zawsze interpretuje lekarz i jak mowi, ze jest ok, to jest ok. Mysle, ze warto zaufac specjalistom, niz bawic sie w samodiagnoze. Jak sie dzisiaj czujesz?

Discret, a jak u ciebie? Jestes w szpitalu?

Kaczorka, za malo wod plodowych? Co to znaczy w praktyce? Jakie ma to konsekwencje?

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • mamusiaaa1 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam staniki do karmienia Alles Mama - są kobiece, ładne, a do tego porządne. Nie lubię tych miękkich, przy córce czułam się w nich jak babcia... A gdy ją nakarmiłam, to było widać jak mały mam biust (lub jeden cycek;)), więc w życiu bym ich nie ubrała pod obcisłą bluzkę ;P

Co do teściów, to moi generalnie są ok. Ale z prezentami bywa różnie. Intencje mają dobre, ale czasami jak coś kupią... Albo właśnie tandeta (np. chiński mikrofon do śpiewania dla mojej starszej córki, który rzekomo można podłączyć do mp3 i będzie podkład muzyczny - co oczywiście nie działa). Albo kupują coś praktycznego i fajnego, ale w kolorach których nienawidzę i nie pasują córce do pokoju (ma szaro-różowo-biało, a kupują jej np. pomarańczowe ozdoby na sciany, czerwone kubki na pisaki, dywan we wszystkich kolorach tęczy... i wszystko chowam na strych).

Chociaż ostatnio kupili dla synka (ja mam termin na październik, ale Was podczytuję;)) ładną i praktyczną zabawkę - i nie czerwoną :P Owieczkę z Projektorem Chicco - przytulanka taka idealna do usypiania, ma ciche melodie i brzuszek świeci delikatnymi światełkami oraz można nagrać swój głos, który się włącza na płacz dziecka :) Tutaj wyjątkowo trafili. Ale i tak ich prosimy, by pytali przed kupieniem czegoś :P 8cddeb527fdda092med.jpg

Charlutek, IZA92 lubią tę wiadomość

• Charlutek Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    apropos torby do szpitala - ja jeszcze sie nie spakowalam, ale widze, ze wiekszosc juz sie za to zabiera. Nie wiem czy juz padl temat cieplych skarpetek na porodowke. Zimne stopy hamuja skurcze - nasza polozna stawia porzadne skarpetuchy na jednym piedestale z coca cola :)

moremi lubi tę wiadomość

7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
    30.10.2017 - Levi <3
    atdc9vvjd3din0tt.png
    https://www.helloforest.pl
  • Discret Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek jak w szpitalu jak chcesz możesz mnie stąd porwać nawet oporu nie będę stawiała:)

Ogólnie dostałam jakąś kroplówkę po której ustąpiły te uciski na odbyt i czuję się całkiem dobrze po tym. Czekam na obchód zobaczymy co wymyślą. Wogóle łazi tu taki lekarz z ręką jak hmm jakiś wielkolud no dosłownie 3 ręce mojego męża i aż mam strach jak on będzie badać. Aż mnie ciarki przeszły na samą myśl.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • mamusiaaa1 Przyjaciółka

Wysłany: 26 września 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza91 wrote:

W Lidlu też bym chętnie kupiła! :) Nie wiecie, jak tam jest z rozmiarówką tych staników? Wydawało mi się, że chyba na C/D się kończyła?

Chyba do D, ale to jest takie raczej duże D... Wczoraj byłam w Lidlu, bo są piękne ciuszki dla maluszków i staniki do karmienia też widziałam :) Oraz takie większe majtki - kupiłam jedną paczkę na okres połogu ;)

Wrzucam Wam zdjęcie z instagrama mojego męża tych ciuszków, co kupiłam :) Naprawdę są świetne!
    19b1d20fe4bbb17emed.jpg

• Discret Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie co do toreb widzę tu dziewczyny na oddziale mają walizki takie średniej wielkości. Wszystko mają ładnie poukładane w nich i jak przyszła rano salowa sprzątać to łatwiej było jej te walizki przestawić na czas sprzątania.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wichrowe a co myślisz o tych stanikach bo znalazłam stronkę przed chwilką :)

http://www.biustonoszedokarmienia.pl/biustonosze-do-karmienia,3.php

c55fgywlmszfxxtz.png
  • Kaczuszka86 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę że skoro masz rozwarcie na 1 cm to nie wypuszcza cie szybko i poważnie powinnaś traktować ten pobyt. Skoro zdecydowałas się jechać na IP to napewno liczylas się z pobytem na oddziale a to przecież nie są wakacje. Życzę wytrwałości :) oby nic więcej się nie działo

mhsv9vvj9veszbog.png
    25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
    23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
    31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
    19.11.2017 nasz największy skarb Norbert <3
  • mietata Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pakuję się w walizkę, taką z usztywnianą, sporo tam przegródek wszystko łatwiej ogarnąć. Nie będę bóg wie czego brała, zawsze może mi mąż donieść na drugi dzień. Za pakowanie zabiorę się jakoś w październiku a termin mam na 6 listopada. Lekarz mówi, że nic nie wskazuje na możliwość wcześniejszego porodu to też już nie będę przesadzać i pakować wszystkiego na 1,5 miesiąca przed.

Nie mam jeszcze tych koszul do karmienia i mnóstwa innych gadżetów, dopiero będę się do tego zabierać, a rodzę na początku listopada także nie ma się co stresować. Niektóre z was mają jeszcze dobre 2,5 miesiąca :)

Lidla nie mam w pobliżu i średnio mi się chce jechać przez pół Warszawy żeby upolować ciuszka. Jakoś przeżyję chyba. Co do rozmiarów bielizny to faktycznie koszmar. W H&M to musiałam chyba z 6 kompletów wziąć bo za cholerę nie szło zrozumieć ich rozmiarówki. Ostatecznie dałam sobie spokój, kupię jakoś pod koniec.

Antona czy to ty kupiłaś sobie ten miękki biustonosz w sklepie szykowna mama? nie mogę dokopać się do tego postu. Czy możesz mi napisać jak jest z rozmiarówką (tzn czy te podane wymiary na ich strone faktycznie się zgadzają?)

• Discret Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczuszka szczerze myślałam że poporstu wyjdę na panikarę i wrócę do domu nie spodziewałam się rozwarcia :( Mam też syndrom białego fartucha także każdy lekarz jest dla mnie koszmarem nie wiem dlaczego ale tak mam od dziecka.

U mnie to też dziwne bo całą ciąże przeszłam bez objawowo i tylko brzuch mi rósł i gdyby nie to to chyba bym nie czuła się jak ciężarna. Kiedyś moja przyjaciółka się ze mnie śmiała że nie narzekam i czuje się dobrze to końcówka da mi popalić i chyba wykrakała.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • IZA92 Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CHARLUTEK, wczoraj wieczorem Młoda dała popis swojej aktywności sprzed tych cichych dni, nie wiem dlaczego od sobotniego poranku była taka cicha. Może odziedziczyła specyficzne poczucie humoru po tacie. No i mąż dał mi zakaz wykonywania wszystkich czynności i nakaz leżenia, żebym tylko nie urodziła przed pierwszą połową października :D 5 października wybieram się na wizytę u ginekologa, miałam pokazać się tydzień później, ale stwierdziliśmy, że skoro i tak będziemy musieli jechać w te okolice to sprawdzimy szybciej co u małej.

Wolałabym mieć wytłumaczone cokolwiek, nawet typu 'tętno ok, skurczy nie ma" etc, ten lekarz to debil, który na babę w 4 ciąży umówioną na cesarkę potrafi nawrzeszczeć po co jej tyle dzieci, co ona sobie myśli i czy nie wie co to zabezpieczenie.

Jak z tymi lidlowskimi stanikami? Piszecie, że obwód 80 pasuje na mniejszy obwód tak? Ale zapewne na 70tke będzie za duży, co?

Koszule DS - ile czasu minęło od zakupu do wysyłki? Dostałyście jakąś informację, że towar wysłany?
    Ja zamówiłam w niedzielę, a póki co brak informacji, że wysłali.

EDIT: MAMUSIA słodka ta owieczka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 09:37

Charlutek lubi tę wiadomość

Emilka <3
    36t+2d 2879 gram
    w57v9jcgwb123pts.png
    hchy9jcgie5ahekl.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Charlutek - a nie wnikałam za bardzo w konsekwencje za małej ilości wód. Z pewnością ma to wpływ na komfort i ruchliwość dziecia.
    Ale byłam wczoraj na kontroli i jest poprawa :) mam nakaz wlewania w siebie minimum 2-2.5 litra wody + jakieś pozostałe płyny. Gin stwierdziła, że jakaś szansa jest na to, że młoda się jeszcze obróci głową w dół. Ale skierowanie na CC w razie co już dostałam.

W Lidlu wczoraj byłam. Wzięłam śpiworek i spodenki dla młodej. I te gatki dla siebie. Fajne są :) na staniki jakoś nie mogłam się zdecydować.

A dziś mamy sesję :) ale na taką w studio się zdecydowałam. Maluję się sama, więc mam nadzieję, że jakoś będę wyglądać.

Charlutek, moremi lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 września 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Za pakowanie zabiorę się jakoś w październiku a termin mam na 6 listopada. Lekarz mówi, że nic nie wskazuje na możliwość wcześniejszego porodu to też już nie będę przesadzać i pakować wszystkiego na 1,5 miesiąca przed.
    Hah! A wiesz Mietata, ze pazdziernik zaczyna się w tym tygodniu? ;) no i wcześniejszy poród to kwestia względna, 38 tygodni to też jest poród o czasie ;)
    Ja z usg mam termin na 5 listopada, z om miałam na 12, i w sumie liczę się z tym, że może urodzę za 5, a równie dobrze za 3 tygodnie :) w każdym razie stojąca sobie w kąciku torba mi nie wadzi, a wręcz jestem spokojna, że w razie niespodziewanej akcji nie muszę się jeszcze dodatkową kwestią przejmować.
    No i za 2,5 miesiąca to będzie już rozhulany grudzień, wiec na pewno już do tego czasu wszystkie będziemy rozpakowane, ale za.to mniej wyspane ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 09:46

• mietata Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pani Moł, zwyczajnie staram się nie panikować, ja wiem, że niektóry dziewczyny są już spakowane od lipca ;)
    zwyczajnie się uspokoiłam u lekarza, a do 38tc też mam jeszcze całe 4 tyg. Spakowanie torby to nie może być aż takie wyzwanie żeby tego nie ogarnąć ;)
    btw podobno ostatnie tygodnie ciąży trwają nie 7 dni a pierdylion milion pięćset dni ;) także jeszcze się meeega wynudzimy przed porodem, na bank :)

moremi lubi tę wiadomość

• Discret Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i po obchodzie. Nie wiem nic nowego wiec leże dalej z kroplówką.

c55fgywlmszfxxtz.png
  • PsotkaKotka Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rety ale wy filozofie do tych toreb dorabiacie ;D
    Ja tam sie pakuje jak na weekend u rodzicow plus dodatkowa koszula do spania i rzeczy dla maluszka na wyjscie. I tyle.

Szlafrok polecam.

mietata, wichrowe_wzgórza, moremi lubią tę wiadomość

relgf71x4b3xr55n.png
    ojxeg7rfksmcab3j.png
  • Discret Autorytet

Wysłany: 26 września 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o właśnie szlafrok muszę na listę wciągnąć. Chociaż tu jest tak ciepło że wytrzymać nie idzie i tak się zastanawiam bo niby na salach z dziećmi jest jeszcze cieplej czy my sie nie ugotujemy tam

c55fgywlmszfxxtz.png
‹‹ 900 901 902 903 904 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ