Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
My żadnej lokaty nie zakładamy, niestety inflacja działa i trzymanie kilkanaście lat gotówki na koncie dla dziecka jest trochę bez sensu. Mamy jakieś oszczędności na czarną godzinę, a nadwyżki jakiekolwiek będziemy przeznaczać na szybszą spłatę mieszkania, to lepsza inwestycja niż niskooprocentowane lokaty.
Invis, ja właśnie nawet nie pomyślałam, że przecież w tych stanikach trzeba spać, to już w ogóle jakiekolwiek fiszbiny odpadają. Chociaż mam taką koleżankę, która śpi w takich fiszbinowych....to dla mnie jakaś niepojęta forma masochizmu
Wstawiłam pierwsze pranie, czuję się jakbym conajmniej nobla miała dostać z tej okazji -
Jak ja nienawidzę szpitali nawiedzeni budzą co 2 godziny słuchają tętna maluszka. W nocy chyba któraś zaczęła rodzić bo się darła. Wyglądam jak zombie dzisiaj !!!!!
Ciekawe ile mnie tu będą trzymać oby nie do porodu bo w wariatkowie wyląduje.
Kurcze tak kusicie tymi stanikami z Lidla a ja tu uziemiona i bym wysłała mojego ale no właśnie nie wiem jaki rozmiar kazać mu kupić. Obecnie noszę 80F a jak czytam że nosicie normalnie 65I a kupujecie miseczkę D w Lidlu to teraz nie wiem. A dwa nienawidzę miękkich staników muszę mieć lekko usztywniony. Aj kurcze już znowu mam problem hihi -
Biustonosze - nam na szkole rodzenia mówili o kupowaniu elastycznych, bez fiszbin. Z Fiszbinami i twardsze do zakupu jak ruszy laktacja, bo ponoć nigdy nie wiadomo, czy piersi wyskoczą o rozmiar, czy dwa rozmiary większe, a wbijające się fiszbiny czy sztywne staniki mogą doprowadzić do zastojów w piersiach. Elastyczny stanik też sam z siebie się rozciągnie do rozmiaru piersi, więc na pobyt w szpitalu w sam raz.
Ja mam teraz rozmiar chyba 75G i dla mnie elastyczne, sportowe staniki są ok, ale nie wiem, jak będzie z większym biustem. Na razie chodzę w takich z CK z Zalando, a mam kupione dwa do karmienia z H&M.
W Lidlu też bym chętnie kupiła!Nie wiecie, jak tam jest z rozmiarówką tych staników? Wydawało mi się, że chyba na C/D się kończyła?
-
Iza, ja juz mialam 3 ktg, ale tez nikt mi nigdy nic nie wytlumaczyl, ani nie pokazal wykresu. Wynik zawsze interpretuje lekarz i jak mowi, ze jest ok, to jest ok. Mysle, ze warto zaufac specjalistom, niz bawic sie w samodiagnoze. Jak sie dzisiaj czujesz?
Discret, a jak u ciebie? Jestes w szpitalu?
Kaczorka, za malo wod plodowych? Co to znaczy w praktyce? Jakie ma to konsekwencje?7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Ja uwielbiam staniki do karmienia Alles Mama - są kobiece, ładne, a do tego porządne. Nie lubię tych miękkich, przy córce czułam się w nich jak babcia... A gdy ją nakarmiłam, to było widać jak mały mam biust (lub jeden cycek;)), więc w życiu bym ich nie ubrała pod obcisłą bluzkę ;P
Co do teściów, to moi generalnie są ok. Ale z prezentami bywa różnie. Intencje mają dobre, ale czasami jak coś kupią... Albo właśnie tandeta (np. chiński mikrofon do śpiewania dla mojej starszej córki, który rzekomo można podłączyć do mp3 i będzie podkład muzyczny - co oczywiście nie działa). Albo kupują coś praktycznego i fajnego, ale w kolorach których nienawidzę i nie pasują córce do pokoju (ma szaro-różowo-biało, a kupują jej np. pomarańczowe ozdoby na sciany, czerwone kubki na pisaki, dywan we wszystkich kolorach tęczy... i wszystko chowam na strych).
Chociaż ostatnio kupili dla synka (ja mam termin na październik, ale Was podczytuję) ładną i praktyczną zabawkę - i nie czerwoną
Owieczkę z Projektorem Chicco - przytulanka taka idealna do usypiania, ma ciche melodie i brzuszek świeci delikatnymi światełkami oraz można nagrać swój głos, który się włącza na płacz dziecka
Tutaj wyjątkowo trafili. Ale i tak ich prosimy, by pytali przed kupieniem czegoś
Charlutek, IZA92 lubią tę wiadomość
-
apropos torby do szpitala - ja jeszcze sie nie spakowalam, ale widze, ze wiekszosc juz sie za to zabiera. Nie wiem czy juz padl temat cieplych skarpetek na porodowke. Zimne stopy hamuja skurcze - nasza polozna stawia porzadne skarpetuchy na jednym piedestale z coca cola
moremi lubi tę wiadomość
7 cs - 1.03 dwie kreseczki (juupi)
30.10.2017 - Levi
https://www.helloforest.pl -
Charlutek jak w szpitalu jak chcesz możesz mnie stąd porwać nawet oporu nie będę stawiała:)
Ogólnie dostałam jakąś kroplówkę po której ustąpiły te uciski na odbyt i czuję się całkiem dobrze po tym. Czekam na obchód zobaczymy co wymyślą. Wogóle łazi tu taki lekarz z ręką jak hmm jakiś wielkolud no dosłownie 3 ręce mojego męża i aż mam strach jak on będzie badać. Aż mnie ciarki przeszły na samą myśl. -
Zuza91 wrote:
W Lidlu też bym chętnie kupiła!Nie wiecie, jak tam jest z rozmiarówką tych staników? Wydawało mi się, że chyba na C/D się kończyła?
Chyba do D, ale to jest takie raczej duże D... Wczoraj byłam w Lidlu, bo są piękne ciuszki dla maluszków i staniki do karmienia też widziałamOraz takie większe majtki - kupiłam jedną paczkę na okres połogu
Wrzucam Wam zdjęcie z instagrama mojego męża tych ciuszków, co kupiłamNaprawdę są świetne!
-
Myślę że skoro masz rozwarcie na 1 cm to nie wypuszcza cie szybko i poważnie powinnaś traktować ten pobyt. Skoro zdecydowałas się jechać na IP to napewno liczylas się z pobytem na oddziale a to przecież nie są wakacje. Życzę wytrwałości
oby nic więcej się nie działo
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Ja pakuję się w walizkę, taką z usztywnianą, sporo tam przegródek wszystko łatwiej ogarnąć. Nie będę bóg wie czego brała, zawsze może mi mąż donieść na drugi dzień. Za pakowanie zabiorę się jakoś w październiku a termin mam na 6 listopada. Lekarz mówi, że nic nie wskazuje na możliwość wcześniejszego porodu to też już nie będę przesadzać i pakować wszystkiego na 1,5 miesiąca przed.
Nie mam jeszcze tych koszul do karmienia i mnóstwa innych gadżetów, dopiero będę się do tego zabierać, a rodzę na początku listopada także nie ma się co stresować. Niektóre z was mają jeszcze dobre 2,5 miesiąca
Lidla nie mam w pobliżu i średnio mi się chce jechać przez pół Warszawy żeby upolować ciuszka. Jakoś przeżyję chyba. Co do rozmiarów bielizny to faktycznie koszmar. W H&M to musiałam chyba z 6 kompletów wziąć bo za cholerę nie szło zrozumieć ich rozmiarówki. Ostatecznie dałam sobie spokój, kupię jakoś pod koniec.
Antona czy to ty kupiłaś sobie ten miękki biustonosz w sklepie szykowna mama? nie mogę dokopać się do tego postu. Czy możesz mi napisać jak jest z rozmiarówką (tzn czy te podane wymiary na ich strone faktycznie się zgadzają?) -
Kaczuszka szczerze myślałam że poporstu wyjdę na panikarę i wrócę do domu nie spodziewałam się rozwarcia
Mam też syndrom białego fartucha także każdy lekarz jest dla mnie koszmarem nie wiem dlaczego ale tak mam od dziecka.
U mnie to też dziwne bo całą ciąże przeszłam bez objawowo i tylko brzuch mi rósł i gdyby nie to to chyba bym nie czuła się jak ciężarna. Kiedyś moja przyjaciółka się ze mnie śmiała że nie narzekam i czuje się dobrze to końcówka da mi popalić i chyba wykrakała. -
CHARLUTEK, wczoraj wieczorem Młoda dała popis swojej aktywności sprzed tych cichych dni, nie wiem dlaczego od sobotniego poranku była taka cicha. Może odziedziczyła specyficzne poczucie humoru po tacie. No i mąż dał mi zakaz wykonywania wszystkich czynności i nakaz leżenia, żebym tylko nie urodziła przed pierwszą połową października
5 października wybieram się na wizytę u ginekologa, miałam pokazać się tydzień później, ale stwierdziliśmy, że skoro i tak będziemy musieli jechać w te okolice to sprawdzimy szybciej co u małej.
Wolałabym mieć wytłumaczone cokolwiek, nawet typu 'tętno ok, skurczy nie ma" etc, ten lekarz to debil, który na babę w 4 ciąży umówioną na cesarkę potrafi nawrzeszczeć po co jej tyle dzieci, co ona sobie myśli i czy nie wie co to zabezpieczenie.
Jak z tymi lidlowskimi stanikami? Piszecie, że obwód 80 pasuje na mniejszy obwód tak? Ale zapewne na 70tke będzie za duży, co?
Koszule DS - ile czasu minęło od zakupu do wysyłki? Dostałyście jakąś informację, że towar wysłany?
Ja zamówiłam w niedzielę, a póki co brak informacji, że wysłali.
EDIT: MAMUSIA słodka ta owieczkaWiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 09:37
Charlutek lubi tę wiadomość
-
Charlutek - a nie wnikałam za bardzo w konsekwencje za małej ilości wód. Z pewnością ma to wpływ na komfort i ruchliwość dziecia.
Ale byłam wczoraj na kontroli i jest poprawamam nakaz wlewania w siebie minimum 2-2.5 litra wody + jakieś pozostałe płyny. Gin stwierdziła, że jakaś szansa jest na to, że młoda się jeszcze obróci głową w dół. Ale skierowanie na CC w razie co już dostałam.
W Lidlu wczoraj byłam. Wzięłam śpiworek i spodenki dla młodej. I te gatki dla siebie. Fajne sąna staniki jakoś nie mogłam się zdecydować.
A dziś mamy sesjęale na taką w studio się zdecydowałam. Maluję się sama, więc mam nadzieję, że jakoś będę wyglądać.
Charlutek, moremi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnymietata wrote:Za pakowanie zabiorę się jakoś w październiku a termin mam na 6 listopada. Lekarz mówi, że nic nie wskazuje na możliwość wcześniejszego porodu to też już nie będę przesadzać i pakować wszystkiego na 1,5 miesiąca przed.
no i wcześniejszy poród to kwestia względna, 38 tygodni to też jest poród o czasie
Ja z usg mam termin na 5 listopada, z om miałam na 12, i w sumie liczę się z tym, że może urodzę za 5, a równie dobrze za 3 tygodniew każdym razie stojąca sobie w kąciku torba mi nie wadzi, a wręcz jestem spokojna, że w razie niespodziewanej akcji nie muszę się jeszcze dodatkową kwestią przejmować.
No i za 2,5 miesiąca to będzie już rozhulany grudzień, wiec na pewno już do tego czasu wszystkie będziemy rozpakowane, ale za.to mniej wyspane
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2017, 09:46
-
Pani Moł, zwyczajnie staram się nie panikować, ja wiem, że niektóry dziewczyny są już spakowane od lipca
zwyczajnie się uspokoiłam u lekarza, a do 38tc też mam jeszcze całe 4 tyg. Spakowanie torby to nie może być aż takie wyzwanie żeby tego nie ogarnąć
btw podobno ostatnie tygodnie ciąży trwają nie 7 dni a pierdylion milion pięćset dnitakże jeszcze się meeega wynudzimy przed porodem, na bank
moremi lubi tę wiadomość