Listopadowe Szczęściary 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja z innej beczki...
Z dziewczynami na "gimnastyce dla cieżarnych" zgadało sie o aplikacjach na tel do zapisywania skurczy.
Sama właśnie przeglądam co i jak.
Jedna mówiła, że u koleżanki świetnie się sprawdziło.
Myślicie, że przy tej pierwszej fazie może się to sprawdzić i będę pamietać o jakieś tam apce? -
zuzik88 wrote:Ja też mam 50 km do szpitala... mieszkam na wsi i mam słaby zasięg z T-mobilea. Moja czarna wizja: jestem sama w domu, dostaję skurczy i nie mogę się do nikogo dodzwonić żeby zawiózł mnie do szpitala. Aż mnie ciarki przechodzą...
)
Moja znajoma urodziła w drodze do szpitala, tyle że zdążyła się przesiąść do karetki w połowie drogi ☺ -
NW wrote:A ja z innej beczki...
Z dziewczynami na "gimnastyce dla cieżarnych" zgadało sie o aplikacjach na tel do zapisywania skurczy.
Myślicie, że przy tej pierwszej fazie może się to sprawdzić i będę pamietać o jakieś tam apce? -
NW wrote:A ja z innej beczki...
Kaczuszka86 wrote:Z twojego toku myślenia wynika że jak dziecko ma dwa dni to by miało tydzień dlatego początek liczy się w dniach a tego nigdy nie podajesz bo najwcześniej dowiadujemy się o ciąży w 4 tyg.
Przykład. Urodziłam się 1.10.1987 dnia 1.10.2017 kończysz 30 lat
Z twojej teorii wynika że dnia 10.10.2017 jak ktoś spyta ile masz lat to mu powiesz ze 31 a jestem pewna że zawsze mówisz 30 pomimo że to 30 lat+ 9 dni
Dlatego też twój lekarz podaje dokładnie i nie bawi się w gry słowne. Jak byłam w szpitalu w czasie 15+3 to też mówiłam że 16 tc a wszystkie położne i lekarze później mnie poprawili że to 15
Nie zgadzam sięJakby dziecko miało dwa dni to by było w pierwszym tygodniu życia, a nie że miałoby tydzień - i o to podejrzewam chodziło Pani Moł. Zwróć uwagę, że jak pytają Cię o wiek to pytają ile MASZ LAT i wtedy faktycznie mówisz MAM 30 lat. Natomiast jakby zapytali W KTÓRYM ROKU ŻYCIA JESTEŚ, to byś powiedziała, że w 31. Różnica w odpowiedzi bierze się z tego jak sformułowane jest pytanie. Jak pytają o tydzień ciąży, to pytają właśnie W KTÓRYM TYGODNIU CIĄŻY JESTEŚ, a nie ILE TYGODNI MA TWOJA CIĄŻA. Więc jak dla mnie to my mówimy poprawnie gramatycznie, a położne/lekarze nie (w tym Twoim przykładzie ze szpitala), ale ja to traktuję bardziej jako ich żargon, czy skrót myślowy, więc niech sobie tak mówią
Pani Moł, pernilla, wichrowe_wzgórza, moremi, Zuza2323 lubią tę wiadomość
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
nick nieaktualnyKaczuszka86 wrote:Z twojego toku myślenia wynika że jak dziecko ma dwa dni to by miało tydzień dlatego początek liczy się w dniach a tego nigdy nie podajesz bo najwcześniej dowiadujemy się o ciąży w 4 tyg.
Przykład. Urodziłam się 1.10.1987 dnia 1.10.2017 kończysz 30 lat
Z twojej teorii wynika że dnia 10.10.2017 jak ktoś spyta ile masz lat to mu powiesz ze 31 a jestem pewna że zawsze mówisz 30 pomimo że to 30 lat+ 9 dni
Dlatego też twój lekarz podaje dokładnie i nie bawi się w gry słowne. Jak byłam w szpitalu w czasie 15+3 to też mówiłam że 16 tc a wszystkie położne i lekarze później mnie poprawili że to 15czyli po minionych 20 tygodniach ciąży wchodzimy w 21 tydzien po prostu. Jesteśmy w 21 tygodniu, a ciąża ma de facto 20 tygodni i np.1 dzień.
pernilla lubi tę wiadomość
-
Ja mam do szpitala ok 10 min autem właściwie dwa w zasięgu ręki
co do kąpieli tak jak średnią bedziemy kąpac w pokoju wanienka na stole i potem ubieranie na stole nie bede cudowac bo mam zbyt mała łazienke zeby tam kąpać a tak wszystko pod reką bede miec i na wysokości która pozwoli odpocząć mojemu kregosłupowi -
No ale planujecie dogrzewać łazienkę czy pokój na kąpiel dziecka? U mnie na SR mówiły że temp otoczenia do kąpieli to 27 stopni... dla mnie to bardzo dużo bo normalnie mam ok 20. Nie mierzylam w łazience jak się sama kapie ale nie chce zwariować i latać z termometramiPierworodna 2017
Termin porodu synka 25.04.2024 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A to stad ten wysyp nowych ludzi. Teraz wszystko jasne, ale tez sie dziwilam.
Awatary byscie sobie chiciaz porobily....
Co do nowego forum to szczerze ja uwazam ze to troche szkoda i nie rozumiem skad ta zmianaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 15:49
-
tala77 wrote:Xaxa w Kartuzach
A to jednak nie moje rejony
Aniołki 02.2015 8tc 02.2016 9tc 11.2016 -cb ;(
07.2016 bardzo złe wyniki u M - kuracja
MTHFR C677T homozygota, mutacja Leiden, mutacja w genie protrombiny i pai - taki mam piękny zestaw
-
My to chyba w łazience będziemy kąpać i ubierać na pralce albo transportować naleśnika wykąpanego do pokoju. Właśnie ze względu na to żeby nie kursować z tą wanną wypełnioną wodą. Dogrzewać nie zamierzam, ale w łazience siłą rzeczy jak leci ciepła woda i są zamknięte drzwi to temperatura się podnosi. U nas w sumie nic takiego na SR nie mówili.
-
PsotkaKotka wrote:Kupil ktos z was ta KURE BABCI DANY do karmienia? Boje sie troche zaryzykowac.
Ja dostałam w prezencie. Będę używać oczywiście, ale sama bym nie kupiła. Ona jest krótka, nie owiniesz się nią tak jak zwykłą poduszką do karmienia. Za to jest na pewno taka bardziej wypchana niż poduszka, więc dziecko pewnie będzie się dobrze stabilnie na tym trzymać. -
My mieliśmy plan kapać w pokoju żeby mieć wszystko pod ręką, ale temp do kapania 24 stop a do spania 21, wiec chyba zostaje łazienka, bo zimą wietrzyć zaraz po kąpaniu to chyba ryzyko. W sumie okaże się w praniu.
Przewijak mam taki na łóżeczko to i na komodzie w łazience chyba sie spisze.