X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadowe Szczęściary 2017
Odpowiedz

Listopadowe Szczęściary 2017

Oceń ten wątek:
  • kasiula_00 Przyjaciółka

Wysłany: 5 października 2017, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedroneczka - w sumie racja haha :)

gannyx8d3f2tm6p4.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy kąpać małą w pokoju na stole :) Łazienkę mamy dość zimną. A w pokoju nie dość, że ciepło to i można światło lekko przyciemnić i jest gdzie położyć bobasa.
    Noszenia wody w wanience się nie boję, bo na początek i tak będzie jej tyle co nic - byle dzieć tyłek zamoczył ;) mąż powinien dać radę :P

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2017, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mietata wrote:
    Nowe dziewczyny...to forum nie znika. Ujawnilo sie was tyle ze spokojnie mozecie toczyc tu dyskusje :)

no dokładnie tak sobie tez pomyslalam...nowych osob tyle co "starych"

Psotka przygladałam sie tej kurze i jakos do mnie nie przemawia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 października 2017, 16:32

• antonna Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psotka ta kura jest śliczna, ale koleżanka kupiła i stwierdziła, że niewygodnie się jej karmi. Ja kupiłam poduszkę do karmienia z Poofi. Nie potrafię niestety ocenić, czy jest dobra czy nie. Ale wygląda na porządną, jest wysoka, a jeśli by była zbyt wysoka to można ze środka wyjąć trochę tego czym ją wypełnili i dostosować do siebie.

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też mamy zamiar kąpać w pokoju z waniennką na stole. Myślę, że u nas zda to egzamin. No i łazienkę też mamy chłodną dość a w pokoju będzie bardziej komfortowo jeśli chodzi o warunki termiczne.

f2w33e3k8e2wdta9.png
  • wichrowe_wzgórza Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katalonia wrote:
    No ale planujecie dogrzewać łazienkę czy pokój na kąpiel dziecka? U mnie na SR mówiły że temp otoczenia do kąpieli to 27 stopni... dla mnie to bardzo dużo bo normalnie mam ok 20. Nie mierzylam w łazience jak się sama kapie ale nie chce zwariować i latać z termometrami

Nie. I co, potem z 27 przeniosę do 20? Bez sensu :P wolę hartować :D

9 tc (*) 24.01.2016

3 córki :)
    06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Wysłany: 5 października 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kura jest urocza, ale jak ma pomoc w karmieniu to nie wiem. I kosztuje majątek ;] jak na kurę :P

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • madzialenka84 Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A jak szyjka jest zamknięta to jak przebijają? No bo czasami CC jest planowane zanim jakakolwiek akcja porodowa się zacznie.

Ja bym z chęcią poszła z raz na takie KTG. Tak kontrolnie. No ale nie wiem czy mogę tak po prostu z ulicy pójść.

Nie wiem, czy ktos juz odpowiedzial, bo nadrabiam watek, ale czytalam, ze szyjke sie rozwiera od srodka w trakcie cc, zeby potem macica sie mogla czyscic.
    Ja sie nastawiam na CC, u mnie dziecko nadal glowka do gory.

[link=https://www.suwaczki.com/]mhsvio4pxyysgaud.png[/link]

[*] 5/6 tc listopad 2016

• antonna Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A odnośnie tej kury to jakbyście ją kupowały (albo inne produkty marki La Millou) to w sklepie bubulinka.pl jest aktualnie promocja -20% na produkty tej marki (poza kolekcją Feeria). Kod rabatowy GRUPA, ważny do 15.10.

mietata, Majblanca, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • szarortka Debiutantka

Wysłany: 5 października 2017, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi, co Wasi panowie myślą o różnicy między CC a SN? Czy w ogóle mają jakieś swoje zdanie czy zdają się na Wasze i lekarza?

Bo mój był zdziwiony, że tak bardzo zależy mi na SN, bo jeśli jego by ktoś pytał o zdanie to wysłałby mnie bez mrugnięcia okiem na CC. Oczywiście przede wszystkim dlaczego? Żeby "tam na dole" młody nie zrobił za dużego sajgonu...

202xe00.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szarortka wrote:
    A powiedzcie mi, co Wasi panowie myślą o różnicy między CC a SN? Czy w ogóle mają jakieś swoje zdanie czy zdają się na Wasze i lekarza?

Bo mój był zdziwiony, że tak bardzo zależy mi na SN, bo jeśli jego by ktoś pytał o zdanie to wysłałby mnie bez mrugnięcia okiem na CC. Oczywiście przede wszystkim dlaczego? Żeby "tam na dole" młody nie zrobił za dużego sajgonu...

Mój w tym temacie się nie wypowiada, bo się nie zna ;)
    On się tylko martwi, żeby ze mną i młodą wszystko było ok.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • szarortka Debiutantka

Wysłany: 5 października 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mojego jakiś kolega nastraszył, że po SN jak się nachyli i krzyknie, to mu echo odpowie :P

202xe00.png
  • Majblanca Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My będziemy kąpać w łazience wanienka na kafelki i tyle a jakby coś na przesadzało to będziemy kombinować. Dziecia owiniemy w recznik i do pokoju zeby ubrać i ogarnąć. Takie jest plan A ;-) a jak to nie wyjdzie to bedziemy mysleć o planie B ;-)

m3sxyx8ddvq77ovr.png

Wysłany: 5 października 2017, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój doskonale wie jakie są korzyści z sn i zagrożenia z cc. Dziwi się, że można brać cc na życzenie. Operacja to operacja, dopuszczamy ją obydwoje ze wskazań.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam zamiar zamowic te kure do karmienia. A ogolnie karmic w nocy mam zamiar na lezaca, a wdzien mam taki typowo amerykanski rozkladany fotel z rozkladanym podnozkiem, wiec powinieni byc wygodny i ewentualnie fotel z IKEA poang z podnozkiem.

[*] 5/6 tc listopad 2016

• Skyonearth86 Koleżanka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szarortka wrote:

Mój od samego początku chciał,żebym miała cc bo mniej mnie będzie bolało, ale jak wytłumaczyłam mu, ze i tak boli tylko pózniej, i wiele rzeczy z którymi dawałaby sobie radę o SN to po CC on będzie musiał robić ... ;) to teraz kibicuje młodej, zeby sie jednak przekręciła głowa w dół .

16udskjo1bkad87p.png

Wysłany: 5 października 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w koncu zaczelam pranie wyprawki i pakowanie do szppitala.

Wy naprawde wszystko pracujecie?

Ja wyprasowalam tylko kilak ubranek na najmniejszy rozmiar, a reszte to tylko jak cos mi wyjdzie bardzo pogniecione z suszarki (a uzywam suszarki elektrycznej, ale na niskim poziomie ciepla).

[*] 5/6 tc listopad 2016

Wysłany: 5 października 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wpadlo mi w oko: Z okazji Międzynarodowego Tygodnia Bliskości mamy dla Was specjalną ofertę!

Jeśli kupicie dowolną chustę wiązaną Little Frog, dodatkową chustę kółkową kupicie z 50% rabatem!
    Zniżka nalicza się na drugi produkt automatycznie na stronie littlefrog.shop

Oferta obowiązuje do końca dnia 5/10/2017.

PS. W przypadku odstąpienia od zakupu - należy dokonać zwrotu całego zamówienia.
    Oferta nie łączy się z innymi rabatami i zniżkami.

9 tc (*) 24.01.2016

06.11.2017
    01.07.2020
    07.01.2023
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 5 października 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    A odnośnie tej kury to jakbyście ją kupowały (albo inne produkty marki La Millou) to w sklepie bubulinka.pl jest aktualnie promocja -20% na produkty tej marki (poza kolekcją Feeria). Kod rabatowy GRUPA, ważny do 15.10.
    Dzięki za info - chciałam kupić kocyk i skorzystałam z promocji :) :) :)

antonna lubi tę wiadomość

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Natalala Ekspertka

Wysłany: 5 października 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sky mój miał podobne myślenie. Pytał czemu wolę naturalnie. Jak mu powiedziałam o CC i o tym co później to mu się rozjaśniło w głowie. Miał tą samą myś, że przecież CC mniej boli.

Skyonearth86 lubi tę wiadomość

f2w33e3k8e2wdta9.png
‹‹ 961 962 963 964 965 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ