Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie )
Zrobiłam sobie mała przerwę od forum ....
Niestety mam cukrzycę ciążową,,,
A że jestem smakoszom, lubię gitować i jeść to bardzo ciężko mi z tym. Jem co 2,5 godz
Po rożnych niespodziewanych produktach glukoza skacze
Kłuję sie ok 4-5 razy dziennie...
Najgorzej z owocami i słodyczami.......
Ale muszę sie pochwalić, ze będąc w 7 mies ciazy schudłam 6 kg. Wazę mniej niż przed ciaza:)))
Jestem juz po urlopie nad polskim morzem. I wreszcie na L4.
Robimy porządki.
I tak jak Santoocha szukam mebli dla juniora. To co mi się podoba strasznie drogie....
A zmieści sie łóżeczko i komoda tylko.....
Poza tym żaden wózek mnie nie przekonuje.
Moj M maluje mieszkanko aby było czysto. Ja dostałam nakaz odpoczywanie bo cos tam z szyjka.......
Jest wrażliwa na dotyk i sie kurczy a poza tym mam bóle pachwin i podbrzusza. Podobno za wcześnie....
A co tam u Was?
Ściskam Was serdecznie:)
Fidelissa
AgataP lubi tę wiadomość
-
Talia jeśli sam powiedział ze ma kiepski sprzęt to nic się nie martw
zajmij się czymś żeby do Wieczorka szybko ci zlecialo
Fidelissa jak tam po urlopie? Wypoczelas?oj zazdroszcze ci tego schudniecia
jeśli można wiedzieć to jak ci wyszla glukoza? Boja się trochę o swoja martwie ale gin nic mi nie powiedziała..
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Wklejam Wam zdjęcia mojego psiaka, który uwielbia spać zawinięty w koc, w końcu zimno już
Mam nadzieję, że spowoduje to u zmartwionych mamusiek uśmiech na twarzach
maaartinka, zupaztytki, Fidelissa, Agusia ;), xpatiiix3, Lavendula, e_v_e, Viviana, sisiiii, Strupka, mada_lena, Mamadomina, Nata, Marzena27, KUNIAK, AgataP, Rybka Nemo, Maga31, misiaczk25, sylvi, Milaszka, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyI ja się witam w 3 trymestrze! Ale ten czas leci
Jak tak Was czytam, to tez się zaczynam bać, że zaraz się coś do mnie przyplącze. Zresztą straszna panikara ze mnie
Blue, a może to jakaś wirusówka, a nie zatrucie? Skoro masz goraczkę i bóle mięśni?
Pati, znowu coś, czemu nie może być spokojnie? Nie chcesz sprawdzić tych wycieków?
W nocy zostałam po raz pierwszy w życiu przyłapana na gadaniu przez sen i to jakim! Opowiadałam mężowi o cyt. "legendarnym stole do przewijania dziecka". Skąd mi się to wzięło? Chory umysł po prostu
Zmykam do pracy i miłego dnia bez komplikacji wam życzę!Fidelissa, Madlen222, blue00, ÓptimusPrime, xpatiiix3, Lavendula, e_v_e, Viviana, sisiiii, Goplana, mada_lena, ewelina_d, AgataP, Rybka Nemo, Maga31, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Po 1 godz wyszła mi bardzo wysoka
po dwoch godz znowu ok 90.
Dostałam skierowanie do diabetolog. Teraz chodzę co 2 tyg. Na razie nie dostałam insuliny.
Ale przy napadach wilczego głodu i zachciankach trudno tak jesc......
Mam taka ochotę na nutelle, ze aż mnie skręca:)))
-
Psiak przesłodki:)
Juz kupiliście wózki?
Ja szukam lekkiego z lekką gondolą.
Bo bede musiała te 1,5 piętra wnieść bebe a potem resztę.....
I chce miec gondolę ok 80 cm bo boje sie ze te 75-8 bedą za mak biorąc pod uwagę śpiwór , kocyk itp.
Koła dmuchane.....
Na razie oglądaliśmy w dwoch sklepach.....
I nic mnie nie urzekło....Madlen222 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam się i ja
Już po drugim śniadaniu, bo pierwsze tradycyjnie o 4 rano
Dzisiaj zaserwowałam sobie polecany u mnie w SR koktajl przeciw anemii - banan, gruszka & pietruszka - polecam, pietruchy nie czuć, a można dużo łatwo przyswajalnego żelaza przemycić
Pinsleepe - ależ Cię wczoraj nastresowali, a w sumie jeszcze żadnej tragedii nie ma. Postaraj się zrelaksować coby tych skurczów nie nasilać, cukrzycą się nie przejmuj, mało to kobit tego doświadczyło i w sumie nic z tego nie wynika
, Twoja waga idealna - marzę o takim przyroście
(chyba lekarz z pośpiechu i nerw nie ogarnął
), TSH też się wyrówna. Najważniejsze, że Antek duży chłopak - przecie on tylko patrzeć jak ze 2kg osiągnie
a z taką wagą to i rodzić się może
. Oczywiście niech sobie siedzi u mamusi jak najdłużej! Masz dobrą opiekę, taki monitoring, że hej
Ja to przy Tobie jakoś po macoszemu jestem prowadzona, a niby wszystko z zaleceniami PTG
Puść sobie RMF classic, albo co tam Cie relaksuje i nie daj się zwariować, musi być dobrze!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 10:08
Fidelissa, mada_lena, AgataP, pinsleepe, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Widzę że u nas ogólnie, niespokojnie się zaczyna robić
Karmelek - daj znać jak dalsze badania, ale póki co, nie stresuj się, niejednoznaczne wyniki najczęściej tylko nerwy szarpią.
Patii - współczuję tych ciągłych niepokojówprzecież ile można po tych służbach zdrowia latać... mam nadzieję, że teraz już w dobre ręce trafiłaś
Blue - oby to już po wszystkim. Zdróweczka!
Talia - oj, i Ciebie nastraszyli? Na pewno wszystko jest dobrze. Tylko się nie stresuj, bo na prawdę zmniejszysz przepływy
Boshee czasami mam wrażenie, że z tej medycyny to więcej szkód niż pożytku... J. Kalyta powiada np., że im więcej osób w sali porodowej tym więcej powikłań... i najwyraźniej można to uogólnić do całej medycyny...Madlen222, talia22, xpatiiix3, AgataP lubią tę wiadomość
-
Muszę powiedzieć, ze od jakiegoś czasu od połowy 2 trymestru wszyscy mnie wkurzają.
Jestem jak zapałka a teraz sie jeszcze to nasiliło więc sie izoluję
Wogóle jakoś do mnie nie dociera ten 3 trymestr:)
5 września mam ostatnie prenatalne:)
Czy któraś już miała?ewelina_d, AgataP lubią tę wiadomość
-
Fidelissa wrote:Psiak przesłodki:)
Juz kupiliście wózki?
Ja szukam lekkiego z lekką gondolą.
Bo bede musiała te 1,5 piętra wnieść bebe a potem resztę.....
I chce miec gondolę ok 80 cm bo boje sie ze te 75-8 bedą za mak biorąc pod uwagę śpiwór , kocyk itp.
Koła dmuchane.....
Na razie oglądaliśmy w dwoch sklepach.....
I nic mnie nie urzekło....
Polecam wózki PegPerego albo Teutonii. Bardzo leciutkie . Pegperego dostał 5 pkt jeśli chodzi o bezpieczeństwo fotelika. Poczytaj sobie o tych dwóch producentach. Ja tez szukalam lekkiego , bo do wielkoludow nie naleze:)) -
sisiiii wrote:Polecam wózki PegPerego albo Teutonii. Bardzo leciutkie . Pegperego dostał 5 pkt jeśli chodzi o bezpieczeństwo fotelika. Poczytaj sobie o tych dwóch producentach. Ja tez szukalam lekkiego , bo do wielkoludow nie naleze:))
2 w jednym wychodzi ok 3500zl? To sa włoskie wózki?
Ja mam 1,80 wiec jeśli to te to za niskie. Ale faktycznie lekkie:)
Ja tylk słabo silna jestem:) -
Fidelissa witaj
a powiedz ja tam z tymi Twoimi cukrami na jakim poziomie się utrzymują godzinę po posiłku mniej więcej.??
Goplanko tez ma taka nadzieje ,ze będzie ok ,ale na sterydy będę nalegać na następnej wizycie w poniedziałek.. Będę przynajmniej spokojna
A własne a pro pos tych sterydów któraś miała podawane w poprzedniej albo tej ciąży bo neie kojarze i jak to wygląda to jedna czy więcej dawek jest.??Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 10:19
Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Fidelissa wrote:Sisii chyba widziałam ten na p.
2 w jednym wychodzi ok 3500zl? To sa włoskie wózki?
Ja mam 1,80 wiec jeśli to te to za niskie. Ale faktycznie lekkie:)
Ja tylk słabo silna jestem:)
No tak one niskie SA)
Zobacz jeszcze te drugie , bo SA różne modeleFidelissa lubi tę wiadomość
-
Vivi tym bardziej jak masz bolesne skurcze wez kochana.
Fidelissa ja mam genetyczne 3trym we wtorek.
Blue zdroweczka
Talia spokojnie. Na pewno wszystko bedzie ok. 3mam mocno&&
Lece na ta wizyte, chyba sie nakręciła dziwnie bo mam stresaehhh
Fidelissa, Goplana, Agusia ;), xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość