X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie )

Zrobiłam sobie mała przerwę od forum ....

Niestety mam cukrzycę ciążową,,,
    A że jestem smakoszom, lubię gitować i jeść to bardzo ciężko mi z tym. Jem co 2,5 godz
    Po rożnych niespodziewanych produktach glukoza skacze
    Kłuję sie ok 4-5 razy dziennie...
    Najgorzej z owocami i słodyczami.......

Ale muszę sie pochwalić, ze będąc w 7 mies ciazy schudłam 6 kg. Wazę mniej niż przed ciaza:)))
    Jestem juz po urlopie nad polskim morzem. I wreszcie na L4.
    Robimy porządki.
    I tak jak Santoocha szukam mebli dla juniora. To co mi się podoba strasznie drogie....
    A zmieści sie łóżeczko i komoda tylko.....
    Poza tym żaden wózek mnie nie przekonuje.
    Moj M maluje mieszkanko aby było czysto. Ja dostałam nakaz odpoczywanie bo cos tam z szyjka.......
    Jest wrażliwa na dotyk i sie kurczy a poza tym mam bóle pachwin i podbrzusza. Podobno za wcześnie....

A co tam u Was?

Ściskam Was serdecznie:)
    Fidelissa

AgataP lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talia może to faktycznie ten kiepski sprzęt, swoją drogą nieźle Ci lekarze stresują.
    Niech ten kiepski okres się już skończy. Zaczynam się schizować że i mnie zaraz coś się przypałęta...Bo widzę, że każda prawie ma jakiś stres

relgh3714vlmssyj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Talia jeśli sam powiedział ze ma kiepski sprzęt to nic się nie martw :) zajmij się czymś żeby do Wieczorka szybko ci zlecialo :)

Fidelissa jak tam po urlopie? Wypoczelas? :) oj zazdroszcze ci tego schudniecia :) jeśli można wiedzieć to jak ci wyszla glukoza? Boja się trochę o swoja martwie ale gin nic mi nie powiedziała..

Fidelissa lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wklejam Wam zdjęcia mojego psiaka, który uwielbia spać zawinięty w koc, w końcu zimno już :) Mam nadzieję, że spowoduje to u zmartwionych mamusiek uśmiech na twarzach :)

v3zl3l.jpg

2dtu7hu.jpg

maaartinka, zupaztytki, Fidelissa, Agusia ;), xpatiiix3, Lavendula, e_v_e, Viviana, sisiiii, Strupka, mada_lena, Mamadomina, Nata, Marzena27, KUNIAK, AgataP, Rybka Nemo, Maga31, misiaczk25, sylvi, Milaszka, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam w 3 trymestrze! Ale ten czas leci :D
    Jak tak Was czytam, to tez się zaczynam bać, że zaraz się coś do mnie przyplącze. Zresztą straszna panikara ze mnie :/

Blue, a może to jakaś wirusówka, a nie zatrucie? Skoro masz goraczkę i bóle mięśni?
    Pati, znowu coś, czemu nie może być spokojnie? Nie chcesz sprawdzić tych wycieków?

W nocy zostałam po raz pierwszy w życiu przyłapana na gadaniu przez sen i to jakim! Opowiadałam mężowi o cyt. "legendarnym stole do przewijania dziecka". Skąd mi się to wzięło? Chory umysł po prostu :P
    Zmykam do pracy i miłego dnia bez komplikacji wam życzę!

Fidelissa, Madlen222, blue00, ÓptimusPrime, xpatiiix3, Lavendula, e_v_e, Viviana, sisiiii, Goplana, mada_lena, ewelina_d, AgataP, Rybka Nemo, Maga31, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po 1 godz wyszła mi bardzo wysoka
    po dwoch godz znowu ok 90.
    Dostałam skierowanie do diabetolog. Teraz chodzę co 2 tyg. Na razie nie dostałam insuliny.
    Ale przy napadach wilczego głodu i zachciankach trudno tak jesc......
    Mam taka ochotę na nutelle, ze aż mnie skręca:)))

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Psiak przesłodki:)

Juz kupiliście wózki?
    Ja szukam lekkiego z lekką gondolą.
    Bo bede musiała te 1,5 piętra wnieść bebe a potem resztę.....
    I chce miec gondolę ok 80 cm bo boje sie ze te 75-8 bedą za mak biorąc pod uwagę śpiwór , kocyk itp.
    Koła dmuchane.....

Na razie oglądaliśmy w dwoch sklepach.....
    I nic mnie nie urzekło....

Madlen222 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez podejrzewam wirusowke, mam nadzieje, ze maluchowi nie zaszkodzila bo bryka i bryka

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś znów bardzo mocno się wypychamy, ciekawa jestem ile pomeczy jeszcze mamusie :-) wczoraj zjadlam pół sloiczka nutelli, w poniedziałek odbieram wyniki glukozy, boję się wyniku :-(

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)
    Już po drugim śniadaniu, bo pierwsze tradycyjnie o 4 rano :)
    Dzisiaj zaserwowałam sobie polecany u mnie w SR koktajl przeciw anemii - banan, gruszka & pietruszka - polecam, pietruchy nie czuć, a można dużo łatwo przyswajalnego żelaza przemycić :)

Pinsleepe - ależ Cię wczoraj nastresowali :/ , a w sumie jeszcze żadnej tragedii nie ma. Postaraj się zrelaksować coby tych skurczów nie nasilać, cukrzycą się nie przejmuj, mało to kobit tego doświadczyło i w sumie nic z tego nie wynika :), Twoja waga idealna - marzę o takim przyroście :) (chyba lekarz z pośpiechu i nerw nie ogarnął :) ), TSH też się wyrówna. Najważniejsze, że Antek duży chłopak - przecie on tylko patrzeć jak ze 2kg osiągnie :) a z taką wagą to i rodzić się może ;) . Oczywiście niech sobie siedzi u mamusi jak najdłużej! Masz dobrą opiekę, taki monitoring, że hej :) Ja to przy Tobie jakoś po macoszemu jestem prowadzona, a niby wszystko z zaleceniami PTG :)
    Puść sobie RMF classic, albo co tam Cie relaksuje i nie daj się zwariować, musi być dobrze!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 10:08

Fidelissa, mada_lena, AgataP, pinsleepe, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, trzymam kciuki!
    Blue, uzawaj na siebie!
    Talia, nie lam się, wiesz te sprzety na nfz....bedzie ok.

talia22 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No na razie czysto jest, biały leci może tylko tak ,bo nic nie ma na razie, gdyby znowu poleciało chociaz troche to pojade już wtedy...

Fidelissa, zupaztytki, AgataP lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę że u nas ogólnie, niespokojnie się zaczyna robić :(

Karmelek - daj znać jak dalsze badania, ale póki co, nie stresuj się, niejednoznaczne wyniki najczęściej tylko nerwy szarpią.

Patii - współczuję tych ciągłych niepokojów :/ przecież ile można po tych służbach zdrowia latać... mam nadzieję, że teraz już w dobre ręce trafiłaś

Blue - oby to już po wszystkim. Zdróweczka!

Talia - oj, i Ciebie nastraszyli? Na pewno wszystko jest dobrze. Tylko się nie stresuj, bo na prawdę zmniejszysz przepływy :)

Boshee czasami mam wrażenie, że z tej medycyny to więcej szkód niż pożytku... J. Kalyta powiada np., że im więcej osób w sali porodowej tym więcej powikłań... i najwyraźniej można to uogólnić do całej medycyny...

Madlen222, talia22, xpatiiix3, AgataP lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę powiedzieć, ze od jakiegoś czasu od połowy 2 trymestru wszyscy mnie wkurzają.
    Jestem jak zapałka a teraz sie jeszcze to nasiliło więc sie izoluję :)
    Wogóle jakoś do mnie nie dociera ten 3 trymestr:)

5 września mam ostatnie prenatalne:)
    Czy któraś już miała?

ewelina_d, AgataP lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• sisiiii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Psiak przesłodki:)

Juz kupiliście wózki?
    Ja szukam lekkiego z lekką gondolą.
    Bo bede musiała te 1,5 piętra wnieść bebe a potem resztę.....
    I chce miec gondolę ok 80 cm bo boje sie ze te 75-8 bedą za mak biorąc pod uwagę śpiwór , kocyk itp.
    Koła dmuchane.....

Na razie oglądaliśmy w dwoch sklepach.....
    I nic mnie nie urzekło....

Polecam wózki PegPerego albo Teutonii. Bardzo leciutkie . Pegperego dostał 5 pkt jeśli chodzi o bezpieczeństwo fotelika. Poczytaj sobie o tych dwóch producentach. Ja tez szukalam lekkiego , bo do wielkoludow nie naleze:))

r5bup6u.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Pati, hej Goplana:)

Goplana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Polecam wózki PegPerego albo Teutonii. Bardzo leciutkie . Pegperego dostał 5 pkt jeśli chodzi o bezpieczeństwo fotelika. Poczytaj sobie o tych dwóch producentach. Ja tez szukalam lekkiego , bo do wielkoludow nie naleze:))
    Sisii chyba widziałam ten na p.
    2 w jednym wychodzi ok 3500zl? To sa włoskie wózki?
    Ja mam 1,80 wiec jeśli to te to za niskie. Ale faktycznie lekkie:)
    Ja tylk słabo silna jestem:)

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa witaj ;) a powiedz ja tam z tymi Twoimi cukrami na jakim poziomie się utrzymują godzinę po posiłku mniej więcej.??

Goplanko tez ma taka nadzieje ,ze będzie ok ,ale na sterydy będę nalegać na następnej wizycie w poniedziałek.. Będę przynajmniej spokojna ;)

A własne a pro pos tych sterydów któraś miała podawane w poprzedniej albo tej ciąży bo neie kojarze i jak to wygląda to jedna czy więcej dawek jest.??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 10:19

Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Sisii chyba widziałam ten na p.
    2 w jednym wychodzi ok 3500zl? To sa włoskie wózki?
    Ja mam 1,80 wiec jeśli to te to za niskie. Ale faktycznie lekkie:)
    Ja tylk słabo silna jestem:)

No tak one niskie SA :))
    Zobacz jeszcze te drugie , bo SA różne modele :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

r5bup6u.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivi tym bardziej jak masz bolesne skurcze wez kochana.
    Fidelissa ja mam genetyczne 3trym we wtorek.
    Blue zdroweczka :)
    Talia spokojnie. Na pewno wszystko bedzie ok. 3mam mocno&&
    Lece na ta wizyte, chyba sie nakręciła dziwnie bo mam stresa :( ehhh

Fidelissa, Goplana, Agusia ;), xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
‹‹ 1032 1033 1034 1035 1036 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ