X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati różnie z cukrem.
    Powinn byc do 120. Ale czasem po owocach np. Albo po stresie 135-145 wychodzi.
    Pani dr mówi, ze jak nie za często sa takie skoki to ok.

qq87j44jhto0od0f.png

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati te sterydy to chyba z 3 dni sie podaje albo jakoś tak, ale może się mylę. Nalegaj i nie daj się zbyć.

ja już po drugim śnadaniu i nadal nic mi się nie chce

30 tydzień się zaczął a ja marzę, zeby juz był 35:) w środe sie dowiem ile to moje szczęście juz waży, coś mi sie wydaje, ze sporo, obstawiam na 1700g przynajmniej

ponawiam pytanie, ile wydały scie na wyprawkę?

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelisa ja się izoluję własnie, bo wszystko zaczyna mnie denerwować i tak mi dobrze w zasadzie. Jestem bardzo podatna na nerwy i łatwo mnie słowem zranić. Wszystko przeżywam zaraz i analizuję, więc trochę unikam osób, które wiem, że mogą mój spokój zaburzyć. Co do wózków ja mam wózek Bebetto Luca.

Madalenka to stres Ci się udziela, czekam na info po wizycie.

Fidelissa lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No dokładnie a mówiła żeby owoców wieczorem nie jeść tylko do podwieczorku najpóźniej do 17-18.? Hmm kurde mi czasem dziwne rzeczy podnoszą cukier ,teraz biorę 8j insuliny czasem więcej jak mam okropna ochotę na cos słodkiego, ta insulina to zbawienie no i mam już cukry w normie, insulina super sprawa ,bo przynajmniej zero stresu ze te cukry tak skaczą mi raz po czeresniach prawie 200dobiło... ;oo

Mmamadomina no na sterydy będę nalegać powiem jemu ze prznamnie nie będę się niepotrzebnie stresować ,ze cos nie tak może byc .. ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 10:46

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina my naradzie wydalismy ok 900 zł w tym są same pierdoly i monitor oddechu, ale jak liczylismy to powinno wyjść ok 4tys razem z wózkiem i lozeczkiem + rzeczy kosmetyczne ale na to narazie nie patrzylam jeszcze wiec nie bralam kwot pod uwage

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa mi glukoza wyszła po 1h 164 a po 2h 149 i nic mi gin nie powiedziala..

201411191762.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak mi właśńie wychodziło, a już myślałam, że to przesadziłam:)

dobra idę zrobie grochówkę, za niedługo do syna przyjdzie kolega i chłopakom też jakiś obiad muszę upichcić, potem trening młodego i tak dzień zleci,

zabieram się do roboty bo się samo nie zrobi:)a szkoda

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Fidelissa , fajnie ze zajrzałas,ja mam genetyczne 15.09 a my chyba termin mamy podobny 14 .11?ile teraz wazy twój dzidz? Bo moja jakaś gigantyczna jest ,prawie 1,5 kg! A twojej wagi zazdraszczam :/ ja tyje teraz średnio 1 kg na tydzień,niedługo pęknę :(( Pinsleepe , trzymaj sie kochana , ale będzie dobrze jesteś pod dobra opieka i to najważniejsze ,a i my powoli wkraczamy w coraz bezpieczniejsze tygodnie :) Mamadomina ja mam tylko komplet ubranek 56 i 62 , wpłacona zaliczkę na wózek i zamówione mebelki do pokoju , reszty pierdol jeszcze nie ogarnelismy... Ale sie nie przyznam ile poszło bo to nieprzyzwoite jest :) hihihi

Fidelissa, pinsleepe, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! nadrobiłam Was od rana,z małą przerwą bo mąż podjechał na kawkę, miał okresowe badania i zrobił sobie małą przerwę:p ja od rana wstawiłam kolejne dzieciowe pranie i poszłam dalej spać, jak wstałam to od razu powiesiłam, wciągnęłam mega dużą porcję płatków z mlekiem :-) Pati mam nadzieję że to fałszywy alarm u Ciebie i nic się "tam" nie dzieje, z tym biciem serduszka bo też na spokojnie na pewno to wina sprzętu.
    Co do ruchów bobasów to mój też nie rusza się cały dzień, przecież wiadomo że musi sobie poodpoczywać, wcale nie widzę tego żeby jakoś bardziej ruchliwy był po jedzeniu, może czasem :-) teraz czuję że wbija mi chyba stopę w żebro ale tak delikatnie (jeszcze), ja mam prenatalne 3trym w piątek, bo później mój lekarz ma 2tyg urlopu. Miałam dzisiaj boski plan posprzątać, ale mąż mi uświadomił że nie ma sensu bo komodę trzeba skręcić a pewnie jakieś brudy będą leciały z niej :-) więc wezmę się tylko za kuchnie i łazienkę ale to później :-)

ogólnie to czuję się jakoś dziwnie, zmierzyłam ciśnienie i jest spoko ale puls 105, teraz odczuwam to bardzo bo normalnie "czuję"jak mi się serce wyrywa. Ogólnie to ja zawsze niskociśnieniowa ale wysoki puls miałam, teraz w ciąży mam 80-90 puls. No u lekarza z emocji mam szybszy wiadomo :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 11:01

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mebelkow nie kupowalam wogole tylko lozeczko wiec na tym oszczedzilismy :)

201411191762.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaa wyprawka myślę że około 4 u nas wyjdzie, ale nie liczyłam dokładnie, nawet nie wiem ile wydaliśmy już ale myślę że z 600-700 zł.

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Muszę powiedzieć, ze od jakiegoś czasu od połowy 2 trymestru wszyscy mnie wkurzają.
    Jestem jak zapałka a teraz sie jeszcze to nasiliło więc sie izoluję :)
    Wogóle jakoś do mnie nie dociera ten 3 trymestr:)

5 września mam ostatnie prenatalne:)
    Czy któraś już miała?
    dołączam:) też wkurzają, też 5 września USG 3trym.:)

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny ja się dzisiaj porwałam na robienie wuzetki. Co za koszmar myślałam że będzie łatwiejsza:(
    Trzymam kciuki za wizyty dzisiejsze.

Wogóle ja nie dostałam skierowania na prenatalne te ostatnie i właśnie mnie to zmartwiło. Czyżby zapomniała o mnie. Wizte mam dopiero za 3 tygodnie:(

AgataP lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry wszystkim!

moja malutka jakaś dziś leniwa, chyba też obrażona na kuriera, który obudził o 8:30... a tak dobrze się spało...
    swoją drogą apteka gemini jest mistrzem w pakowaniu przesyłek, 5 rzeczy, pudło jak do przeprowadzki i 5kg folii bombelkowej:) ale przyszły już Dzidziusie, więc czas zacząć prać po raz pierwszy:)
    11hgbc2.jpg

ja nawet nie liczę ile pójdzie na wyprawkę, ale bez wózka (ubranka, meble, art. higieniczne, dla mnie do porodu, koszule, etc, tapeta) pewnie ok. 4-5k.

No ale nic sie nie zmarnuje;) za 2-3 lata nastepne dziecko:D

Nata, Goplana, Fidelissa, Maga31, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, mi wczoraj lekarz powiedzial, ze na tym etapie szyjka jest bardzo ukrwiona, i zebym sie nie zdziwila, jak przy jakimkolwiek wysilku bede plamic... moze skoro masz tak obfite uplawy, to sie barwi od szyjki...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :)

Mi też wyszły wyższe cukry i lekarz mówi, że spoko.
    Fidelissa, Ty na badaniu miałaś po 1h wyższy niż 180?

My wybraliśmy i zamówiliśmy tapetę do pokoju Młodego, chcemy wytapetować jedną ścianę, a resztę pomalować.
    Wybraliśmy taką:
    d250f708929eec59624bb799336ed315.jpg

I jak ze wszystkim szukaliśmy tapety w cenie do 50zł za rolkę, a wyszło że kupujemy za 79zł za rolkę... Czemu mnie to nie dziwi...? :P

U mnie zaczęła się faza na słodkie, właśnie opierniczyłam pół opakowania wafelków. Muszę się pilnować żeby mi w tyłek nie poszło ;)

Ja mam usg prenatalne 9.09.
    Co do upławów to u mnie też obficie, bez wkładki ani rusz. Średni komfort :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 11:25

Nata, Strupka, Fidelissa, Maga31, Lavendula, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina my na wyprawkę wydaliśmy około 7 tys ale w tym sam wózek 3 tys no i my wszystko razy dwa. Nie mamy jeszcze niani z monitorami oddechu. Ja chce jeszcze kupić jakiś duży kojec/łóżeczko turystyczne żeby dzieci w dzień mogły być na dole ze mną.

Ja nie mam badania prenatalnego 3trymestru gdyż tutejszy lekarz powiedział mi że skoro na połówkowym wszystko wyszło dobrze, to nie miało prawa się nic zmienić. A wszelkie przepływy, stan łożysk i dzieci dokładnie mam sprawdzane co 2 tygodnie na każdym usg. Tutaj po prostu nie robią takiego prenatalnego w 3 trymestrze. W sumie to i dobrze jak dla mnie bo znowu miała bym stresa maksa:)

Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga ja już jem obiad :) taka jestem głodna :)
    Uwielbiam te zdjęcia ciuszków, wstawiajcie wstawiajcie.

U mnie na wyprawkę trochę poszło, w zasadzie dziś i jutro zakupy i mam prawie wszystko. Mi na same ciuszki poszło około 800zł, bo wszystkie kupowaliśmy. Wózek i łóżeczko to 2000zł. Do tego kosmetyki, pierdoły, butelki, no trochę pójdzie, nie mówiąc już ile poszło i pójdzie na wizyty i usg. Ale nie liczę, ważne, by Amelka była zdrowa.

Moja też dziś mało ruchliwa, po śniadaniu cokolwiek pokopała i poprzeciągala się, także może taki dzień dziś mają nasze Maluchy.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Możliwe, że od szyjki, póki co dalej czysto jest ,także już się nie stresuje ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny dopiero wstałam...obiecalam sobie ze wstane wczesniej..nie ma to jak silna wola :P...ale jutro to juz musze wstac wczesniej bo zawariuje tak sie gapic w sufit cala noc...a zasypiac nad ranem.

Optimus kochana, herbata dla psow ciekawa sprawa, cekawe ktory pies lubi ,moj hippis ostatnio przyniosl do domu piwo dla psow (?) moja sunia nie byla zainteresowana :) no to co zrobil moj hippis? sam wypil...jezusmaria czasem az sie boje co bedzie jak mala Nina pojdzie po hippisie i bedzie taka świruska :) dwoje takich swirusow w domu ...brrr
    Mojej suni to by musieli trzy tony darmowych stekow przywiezc wtedy bylby szal i radosc :D

Blue dobrze ze biegunka minela,oslabiona jestes moze przez to cholerstwo wlasnie,mam nadzieje ze zadne grypsko cie nie lapie..napij sie herbaty z lipy i najedz owoców z wit c.

Pati kochana lez i odpoczywaj ale w razie czego lec spawdzic!

maaartinka ja mam tak czaem ze mala slabiej sie rusza, na poczatku swirowalam a teraz juz wiem ze ma takie okresy wiciszenia,ale jesli cie to martwi to lepiej jedz sprawdzic zwawsze lepiej dmuchac na zimne.

talia22 nie denerwuj sie ,trzymam kciuki za serduszko.

Madlen piekny pieseł!!! zakochalam sie :D w groszkach mu do "twarzy-pyszczka" :P

santoocha super ta tapeta ! :)

Ja dzis po wazeniu martwie sie troszke bo od ponad tyg nie przybralam nic jedynie 100 gram...mam nadzieje ze skocze w gore zaraz i ten przestoj to chwilowe... ;/ Ja ma ost prnatalne 9.09 ale pewnie potrwaja cal 3 min wiec ide prywatnie teraz za tydzien do mojej gin jeszcze.

no dobra podwijam rekawy i biore sie za sprzatanie...do pozniej kobietki !

A tu moj pieseł...spala ze mna do 10 i nadal zmeczona...a miala mnie trzymac w formie na spacerach..a tu dupa...leniuszek jest...

1zz0qpx.jpg

Madlen222, Nata, santoocha, Strupka, xpatiiix3, Maga31, zupaztytki, KUNIAK, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

‹‹ 1033 1034 1035 1036 1037 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ