X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaparc niemam, moze dlatego, ze jem duzo owocow? I chleb ze s, onecznikiem.
    Tylko jak Madlen, nie moge ruszac palcami, no I kolana I puchna I stopy tez :(
    Madlen, a bylas z tymi puchnieciami u lekarza? Mi powiedzieli, ze nic terz nie zrobia... :(

• izia Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołaczam do tych ze złym humorem i do tych co mają dziś wizyty - ja mam takiego stresa że od wczoraj humor kosmos - brzuch dziwny znów - taki męczący jak się chodzi, cały spięty - gin pewnie albo mnie dziś uspokoi albo jeszcze bardziej zestresuje.. wizyta po 15 - najchętniej bym przespała te godziny ale synek ciągle coś chce..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć kangurki :-) trochę się bałam otworzyć tą animację :p no to wszystko się zgadza, tak myślałam że to może tak wyglądać, bo jak się bardziej najem to nie mogę oddychać nawet.. wstałam przed 8 na chwilę, oddałam mężowi dok od auta, wzięłam tabl na tarczycę i położyłam się poleżeć, yhyyym wstałam o 10 :-) alka a czemu Ty czekasz zawsze aż 1h na posiłek po leku na tarczycę? wystarczy pół. co do stawów to pogadajcie z lekarzem koniecznie o tym, bo to w sumie dziwne że aż tak Wam dokuczają, może to woda jakaś się zatrzymuje w stawach i dlatego tak boli? ja wczoraj przeglądałam sobie sierpniówki.

Rybka Nemo lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia no stress bedzie dobrze :) kciuki&&&&&&
    Optimus no wlasnie to samo mężowi uświadomiłam.
    I na koniec dodałam, ze jak ma ochote zrobic mamusi przyjemność to niech sprzeda motor i wyślę ja na Seszele, a od pieniędzy odlozonych na mała won!

xpatiiix3, Goplana, Maga31, ÓptimusPrime, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • pinsleepe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana, świetna ta animacja! Nawet szukałam czegoś takiego, ale nie udało mi się znaleźć. Muszę mężowi pokazać :)

Madalena, js bym była stanowcza. Gdyby nasi rodzice mieli jakiś problem z zapłaceniem rachunków, to wcisnęłabym im pieniądze siłą. Ale wakacje? Kolejne? Ja nigdzie nie byłam w tym roku i już nie pojadę!

Właśnie mierzyłam cukier. 4 kłucia, bo za mało krwi leciało i ciągle mi error wyskakiwał. Chociaż wynik dobry :P

Koncepcja na pokój Antka coraz bardziej sprecyzowana. Teraz sobie powycinam małe mebelki z papieru i będę przestawiać na kartce :) Może w końcu coś z tego wyjdzie. Jednak robimy białe meble (a chciałam być oryginalna), bo do litej sosny miałam problem ze skompletowaniem całości. Przynajmniej mieszkanko będzie miało spójny wystrój.

Viviana, Maga31 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alk niektórym nawet cornflakesy nie służą, a można jakieś myśli albo otręby czy cos wcisnąć o tez na jelita dobre ;)

Madalenka teściówka masakra..

Viv ta animacja świetną jest w szoku jestem...

Ehh jeszcze niecałe 3h... I SIĘ dowiem co i jak, ciekawie mała przytyła przez 10dni, a w czwartek USG w szpitalu mam te po30 tyg ;) zobaczymy jaa tam różnica bez pewnie znowu się okaże ze cora mi schudla xD

AgataP lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Zaparc niemam, moze dlatego, ze jem duzo owocow? I chleb ze s, onecznikiem.
    Tylko jak Madlen, nie moge ruszac palcami, no I kolana I puchna I stopy tez :(
    Madlen, a bylas z tymi puchnieciami u lekarza? Mi powiedzieli, ze nic terz nie zrobia... :(

Nie byłam, za tydzień mam wizytę i wtedy powiem o tym ale ja nie sądzę że coś mi na to zaradzą. To taki objaw ciąży i chyba nie ma na to lekarstwa. Ale zapytam i wtedy Ci napiszę co mi powiedzieli.

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane:* Pati ja tez mam zatwardzenia takie ze masakra, czopki na mnie swietnie działały ale teraz jak zauwazyłam hemoroidy to chyba nie mozna ich wsadzac. Przedwcozraj to tak na siłe parłam chyba z 20 minut az cala czerwona byłam potem poczytałam ze w ten sposób to ja poród moge wywołac wiec juz sie opamiętuje od teraz, popróbuje waszych rad i sposobów zobaczymy.
    Vivianka jak czytam o Twoim spojeniu to normalnie nadzieję sobie robie ze to może przejść, a powiedz na początku to miałaś takie bóle ze chodzić w ogóle i przekrecanie sie z boku na bok?Ja wczoraj tak sie spłakałam w histerie wpadłam z tego bólu i w ogóle bezsilności eh;/
    Dziś na 18 mam ginka podejrze mojego skarba no i omówie wreszcie z nim moje problemy.Trzymam kciuki za wizytujące dzis:*

xpatiiix3, Viviana, mada_lena lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to patrzę dzisiaj dzień wizyt mamy ;)

Tez trzymam kciukasy mocno za cala reszt wizytujących ;) powiem mu o tym ostatnim plamieniu zobaczymy co powie ;o ajj zgrozo co raz bardziej się stresu je...

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny trzymam kciuki za wizyty, będzie dobrze <3

Madalena ja w temacie pożyczania pieniędzy przeszłam horror, przez to pokłóciłam się kiedyś poważnie z mężem, bo pomagał teściowej za moimi plecami. Potem długo nie mogłam mu zaufać w kwestii finansowej, ale przejrzał na oczy, że trochę go teściowa wykorzystywała. Przegadaj mężowi, że z Malutką to jest wydatek, musicie mieć odłożone pieniążki, że to Wy teraz potrzebujcie wsparcia finansowego, pod koniec wizyty u gina są często, poród, potem masz rację szczepionki, leki, same Kochana pampersy ile kosztują, a wiadomo macierzyński jest niższy od wypłaty. Nie daj się, ukróć to troszkę, nawet przy teściowej pomarudź, że macie wydatków, żeby coś do niej dotarło.

Animacji szukałam właśnie takiej, by zobaczyć jak to wszystko się w środku zmienia i jak Dzidzia rośnie, super pokazane.

Evik ból spojenia jak mi sie zaczął, to całe noce nie spałam, łzy mi same leciały, odejmowało mi nogi, drętwiały mi też, z łożka wstać nie mogłam, przekręcić się z boku na bok też, bolało jak cholera, najgorszy ból, dyskomfort, ucisk, chciałam z bólu gryźć. Byłam taka rozbita, myślałam, że to już do końca ciąży mi zostanie. Raz się tak mocno rozpłakałam, bo już mi nerwy wysiadły i poszłam do gina, nagadał mi, że to dziecku nie szkodzi, że to się może zatrzymać, trzeba zmieniać pozycję czesto, raz leżeć na boku, zaraz siąść, wstawać, zobaczysz co przynosi ulgę. Poza tym jeść rzeczy produkty wapniowe, galarety z chrzastek jak lubisz, wszystko co wzmocni chrząstę spojeniową, no i apap można jak bardzo boli, bo nos-ap nie pomoże. Trzymam kciuki by Ci przeszło Kochana <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 sierpnia 2014, 10:51

xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kciukam za wizyty :-)

xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:

Dziewczyny zobaczcie animację, co się dzieje z jelitami w ciąży

http://www.msichicago.org/whats-here/exhibits/you/the-exhibit/your-beginning/make-room-for-baby/interactive/

... a ja się dziwię, co mi pod żebrami bulgocze ;)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojj cos brzuchol okresowo pobolewa, zmuła nie wytrzymie ja do tej wizyty... A do gabinetu pójdę to jak zwykle połowę zapomnę i nogi jak z galarety...

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki z wszystkie dzisiejsze wizyty :)
    Madalenka moja teściowa też podróżniczka ale jeździ za swoje a ostatnio dostaliśmy od niej kasę na łóżeczko z wyposażeniem. Pewnie jestem nieobiektywn ale ja moją teściową uwielbiam :)

mada_lena, Agusia ;) lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry...

w poszukiwaniu odpowiedzi na pytanie, czy mam wystarczajaco duzo ubranek na pore roku w jakiej przyjdzie na swiat moje dziecko, znalazlam ten oto artykul, calkiem niezly. moze w zimie nie rodzimy, ale cholera wie czy juz w pazdzierniku na nas snieg nie spadnie:
    http://babyonline.pl/dzieci-urodzone-zima,pielegnacja-niemowlaka-artykul,5808,r1p1.html

Nata, Marzena27, Lavendula, Goplana, Maga31, mada_lena, misiaczk25, ÓptimusPrime, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madalena rozumiem Cię, w końcu sama kobieta powinna pomyśleć, że macie inne wydatki, ja wychodzę z założenia że jak mnie na coś nie stać to nie kupuję. Właśnie doczytałam, że jestem w 29 tyg,wg belly 30 :-) dzisiaj mąż robi kebaba na obiad, także mam wolne :p

mada_lena lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

A ja wczoraj się zestresowałam, bo miałam wrażenie, że młody w brzuchu ma drgawki :/
    2x czułam jakby nóżka mu latała, tak przez kilkanaście sekund. No i oczywiście od razu na psychę mi wsiadło, całą noc śniło mi się, że urodziłam go już teraz, okazało się, że jest obojnakiem i lekarze kazali pozwolić im go zabić.
    Masakra, wymęczyły mnie te sny...

Moja koleżanka z roku miała termin na 19 sierpnia, od wczoraj leży w szpitalu, podają jej oksytocynę i nic. Może dziś urodzi.

Powodzenia na wizytach!

• Nata Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santocha moje dziecko też tak czasem ma, że wydaje mi się że mu ciarki przechodzą, to chyba normalne. Sen miałaś masakryczny :( Ewelinka art przeczytany :-)

rfnnk6n.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Santocha mialam tak wczoraj w środku nocy, tzn moja Mała bardzo się kręciła w nocy aż nagle poczułam takie jakby miała drgawki, jak wibracja w telefonie, było to dosyć stresujące, ale pochodziłam chwilę, posiedziałam i potem już kopała normalnie.

Ewelina super artykuł, zaciekawił mnie temat z werandowaniem, dobrze opisane jak przyzwyczajać dziecko do wyjścia na dwór w niższych temperaturach i o tym gdzie chodzić na spacery a czego unikać.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 25 sierpnia 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam teraz nową miłość:D KAKAO:) piję co dziennie po parę kubków.

xpatiiix3, Lavendula, Maga31, Viviana, mada_lena, zupaztytki, ÓptimusPrime lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
‹‹ 1063 1064 1065 1066 1067 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ