WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się i ja ;)
    Od rana na nogach - byłam po 8.00 w labie oddać krew i mocz i o dziwo nie było kolejki :D
    Później zakupy w lidlu by nie paść z głodu, a teraz puściłam następną pralkę z ciuszkami :D

Optimus - jak coś Cię niepokoi to lepiej to sprawdzić na IP niż niepotrzebnie się denerwować...

Madlen222, xpatiiix3, lkc lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj Pati, ale masz nerwowy dzień :(

wff2trd8302o6ogx.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeglądam sobie gazetkę Lidla i w przyszłym tyg. będą bluzki z guzikami na piersiach:
    http://gazetka.lidl.pl/64fc251f-d0b9-4faf-a620-ca3df63dc2b2/#/18
    - pomyślałam, że chyba nadadzą się w sam raz do karmienia? Co na ten temat sadzą doświadczone mamy?

wff2trd8302o6ogx.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati co za dzien:/ nie denerwuj sie juz. Odpocznij.
    Vivi jestem dalej sama od wczoraj. Obiady i reszta hmm. Mam swoja wędlinę, warzywa, maslo wiec biore tylko chlebek ewbulki. Na obiad wczoraj mieso, kasza i buraczki dobre całkiem, zupa ble. Dzis nie brałam czekam na mezulka ma mi przywieźć ok 15. I zjemy sobie razem:) w szpitalnym spa :)
    Przed. Chwila ktg, miód na uszy. 140-150 tt, skurcze juz minimalne 3-8%
    Po fenoterolu mam dzis podwyzszone tetno, jakos mi tak słabo lekko, ręce drżą ale czego sie nie robi :)
    Optimus idź niech cie zobaczy gin. W mysl zasady raz za duzo niz za mało:) kciukaski trzymam
    Tez mam bułeczkę ;)
    Jakby tam dobrze odgarnąć indorka sie doszuka ;)

xpatiiix3, Agusia ;), Dotty84 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati czasami bywają takie dni:) Nie stresuj się kochana. Jedyny problem to ten Twój lekarz, to jakaś masakra jest. Niestety jak mieszkałam w PL to też najczęściej miałam z takimi do czynienia. Już się trochę odzwyczaiłam i teraz nie wyobrażam sobie żeby mnie tak potraktował. Ale jak pójdziesz do prywatnego to dowiesz się więcej kochana:)

Mada lenka smacznego obiadku z mężem:) A jak tam faza na nektarynki? dalej ją masz? Bo mi z nektarynek przeszło na mandarynki, ale takie z puszki w syropie, mniam, uwielbiam:)

xpatiiix3, mada_lena lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kurde nie wiem co robic,kluje mnie od rana w szyjce co jakis czas...i pobolewa podbrzusze,nic mocnego ale jednak...dzwonilam do gin ...jest do srody na urlopie...a miasto pozamykane ma wszytskie glowne ulice bo jakis kurwa teatr uliczny przez 3 dni bedzue i zero przejazdu do szpitala mam :( poczwekac do tej srody czy jak? jakby mi sie szyjka skracala czy rozwierala to jakbym to czula?? plamienia nie mam...poratujcie rada jakas

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czułam parcie kłucia bóle ciagniecia różnie,me lepiej się przejdz.? Sama nie wiem ja to typ co woli w domu siedzieć nie lubię chodzic po lekarzach...

Gotuje ruskie na zabicie skutków i nerwów ;) pierdole te diety... ;/ wezme wcej inuliny i wsio ;)

AgataP, Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madalena fajnie, ze juz lepiej u Ciebie. myslalam, ze wycofali ten caly fenetrol a tu niespodzianka... :)
    Maga u mnie tez bez kolejki w lab, po 15 beda wyniki na necie.
    PAti ale masz dzis dzien - nie zazdroszcze.
    mysle co na obiad zrobic... sama nie wiem na co mam ochote a to juz tragedoa...

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka, skracania szyjki to się chyba nie odczuwa, mi jak się skracała nie miałam żadnych objawów. Czytałam gdzieś ostatnio że kłucie w szyjce zdarza się dość często w ciąży i zazwyczaj nie oznacza nic złego. Gorzej jeśli to podbrzusze Cie boli, wtedy to raczej chyba trzeba do lekarza. Ale może weź najpierw paracetamol albo nospe, poczekaj godzinkę i zobacz czy Ci przejdzie. Mnie często tez podbrzusze boli ale jak się załatwię to przechodzi, wiec może masz podobnie? Na razie nie panikuj kochana, poczekaj 2h i wtedy zadecyduj.

AgataP lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja tez czulam jakies dziwne klucia i bole w szyjce ale nie myslalam ze to cos groznego. plamien zadnych nie mialam a szyjka okazala sie ekstremalnie krotka - 13 mm i rozwarcie prawie centymetr.. wiec lepiej pojedz do szpitala - dla wlasnego spokoju...
    a napewno to sie poloz i odpocznij i nie rob nic i zobacz czy cos lepiej bedzie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 13:02

AgataP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie pojechalabym do spzitlala na wszelk iwielki ale wszytsko pozamykane kazda ulica,wiem ze pewnie musisibym szukac policjanta zeby sie wytlumaczyc zeby mnie puscili ale kurwa takie korki ze predzej bym urodzila w samochodzie ;/

a to rwanie w szyjce to takie sporadyczne jest od czasu do czasu ale mam tez takie uczucie jakbym tam jakas podrazniona byla w srodku no nie wiem co robic

wzielam nospe i leze i czekam,zobacze ....

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Każdy przypadek jest indywidualny i nie ma co gadać. Jak moja szyjka się skracala i to diametralnie z dnia na dzień nie czułam nic, zero kłóć, bóli, nic. Trzeba indywidaualnie do tego podchodzić. Jak Cię coś niepokoi Agatka to po prostu jedź i na nic nie patrz i nikogo nie słuchaj, bo my same sobie diagnozy wystawiać nie możemy.

relgh3714vlmssyj.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati ale masz dzień ciężki, resztę dnia porób coś co zajmie myśli, odstresuje.
    Madalena no to dobrze, że skurcze na takim niskim poziomie, a mężowi chyba smutno bez Was w domu, cicho mu, niech Ci podrzuca obiadki a co :)
    Agata mam tak od 2 dni, obserwuje siebie, najpierw było kłucie i ucisk w szyjce/pochwie, wczoraj ból spojenia, dziś lekki ucisk w podbrzuszu i mam dużo śluzu, stresujące i denerwujące jak cholera, ale wzięłam no-spę i jest lżej.Ja miałam szyjkę badaną w poniedziałek, więc nic nie powinno się dziać. Weź sobie no-spe i zobaczysz jak będziesz się czuc, przede wszystkim dziś odpoczywaj.

AgataP lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Każdy przypadek jest indywidualny i nie ma co gadać. Jak moja szyjka się skracala i to diametralnie z dnia na dzień nie czułam nic, zero kłóć, bóli, nic. Trzeba indywidaualnie do tego podchodzić. Jak Cię coś niepokoi Agatka to po prostu jedź i na nic nie patrz i nikogo nie słuchaj, bo my same sobie diagnozy wystawiać nie możemy.
    dokladnie.. ja napisalam ze jakies tam bole mialam, a faktycznie czy mozna to powiazac ze skracaniem sie szyjki to nie mam zielonego pojecia - niestety ; /

AgataP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny wzielam nospe i leze,zadzwonie do hippisa na jego dlugiej przerwie i powiem ze chyba podskocze do szpitala to sprawdzic,albo poczekam na niego i razem pojedziemy..kurde no mam nadzieje ze dramatyzuje i przesadzam i to nic takiego.

Madlen222 lubi tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale bym zjadla ruskie pierogi, ale sama nie wiem czy mi sie chce je robic ;/

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana mam to samo co Ty tylko sluzu nie mam wiecej,kurde ze ta moja gin musiala miec urlop teraz ...w szpitalu mi szyjki nie zbadaja bo w IRL tego nie robia ;/ wiec to mnie tez przed tym szpitalem powstrzymuje pjade tam spedze 5 godzin a oni mi tylko zbadaja krew i mocz ,nie mam co liczyc na badanie ginekologiczne.

• Viviana Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka no własnie ja mam IP na drugą stronę ulicy, jednak tam ostateczność, bo moj gin wysyła 50km ode mnie jak coś, wizytę dopiero miałam, a kolejną mam kontrolną z wynikami w czwartek. Sama nie wiem co to za ból, według mnie to z tego powodu, że ze 2 dni za dużo łaziłam, robiłam obiad i się przeciązyłam na maxa no i mi wyszło. Poza tym wiesz czuję, że mi Mała uciska, bo wczoraj jak poleżałam z poduchą pod pupą to mi przeszło. Ale to sama musisz ocenić.

AgataP lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wlasnie u mnie jest tak ze ten szpital to mi pewnie nawet nie pomoze za bardzo bo kolezanka byla tam dwa dni temu z plamieniem spytala czy sprawdza szyjke i nie sprawdzili ;( ,jak czytam na irlandzikch stronach to niby normalne w tym stadium ciazy,ale kto ich tam wie co i jak...jak mi nie przejdzie do jutra to pierdole jade do szpitala i nie wyjde dopoki mi tam nie zajrza.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tez tam cos czuje tak jakby mi mala naciskala dlatego nie chce tak panikowac,no mam nadzieje ze to normalne jest tym bardziej ze brzuch mi sie nie stawia jakos specjalnie czesciej czy cos.Dzownilam do szpitala...nikt nie odbiera..ja pierdole..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 13:23

‹‹ 1175 1176 1177 1178 1179 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ