X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moze poczekam do srody...nie wiem juz w sumie w szpitalu mam byc we wtorek na usg...kurwa mac no co tu robic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 13:25

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadlam ruskie zapijajac jogurtem truskawkowo porzeczkowym.. ;) i powiem że mi lepiej ;)

A tu jak lump na przystanku... Czekając na ostatni autobus kierunek-dom... Brzuch na kolanach leży masakra jakaś, jak słonica ;)

2dcevj6.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 13:34

Viviana, Agusia ;), Fidelissa, Madlen222, lkc, blue00, e_v_e, anusiaa90, Maga31, santoocha, Nata, misiaczk25, Amnezja lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zjadłam obiad o 13 i jestem znowu głodna, no jak to się dzieje to ja nie wiem :)
    Do tego kurdę gardziołko nie takie coś, wzięłam sobie Prenalen i wcinam Halsy, cholera i przestałam pić kawę żeby mi tego żelaza nie wypłukiwało, ale głowa zaraz boli. Trzeba małą jakąś wypić.

xpatiiix3, Agusia ;) lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też miałam jednego dnia mocne rwanie w szyjce, ale mój gin powiedział, że takie bóle są bardziej od więzadeł a jak się szyjka skraca to niestety nie czuć. Też miałam wtedy krótszą niż na poprzedniej wizycie, ale nie wiadomo, kiedy się skróciła tak naprawdę.

Od końca lipca właściwie nic nie przytyłam a Antek w tym czasie przybrał już ponad kilogram. Na początku odpoczywałam do batonikach magazynowanych na wypadek mroczków przed oczami w tramwaju (no 2 dziennie schodziły) a teraz ta cholerna dieta. Boję się, że po ciąży będę wyglądać jak wrak człowieka. Ile się traci podczas porodu tak średnio?

No i boję się tego szpitala. Będą mnie karmić ziemniakami i białym pieczywem a później "uuuuu, jakie cukry wysokie, insulinkę pani damy".

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 13:47

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miałam wczoraj podobnie myślałam, że zawału serca dostanę, jak dowiedziałam się, że są wyniki to powiem szczerze, że dość "szybkim" krokiem leciałam do laboratorium, aby otrzymać wyniki.... jak wracałam do domu, szyjka zakuła co i raz, tak dość mocno, robiłam sobie przerwy zatrzymywałam się co chwilę i oczywiście zmniejszyłam tempo....nagle poczułam uczucie "wilgotności" w majtkach, więc już załamka, że coś się dzieje złego, na szczęście to był tylko gęsty w dużej ilości śluz, położyłam się i do końca dnia na zwolnionych obrotach, dziś sprzątam chałupę i to dość konkretnie, też robię przerwy, żeby chociaż na chwilę odpocząć, usiąść, wolę nie ryzykować...a zaraz też zadbam o siebie, zrobię sobie paznokcie, brwi (też zarosłam) a rano ogoliłam małą, nie ma tragedii zero zacięć i to bez lustra dochodzę do wprawy :)

Mały od rana dalej się wypycha, główkę mam pod samymi żebrami, bolii moja kochana kulka :)

Fidelissa, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej:)
    Właśnie wróciłam z ostatnich prenatalnych.
    Wszystko ok. Dzieć waży 1,5kg. Wszystkie narządy w porządku. Cieszę sie:))

Madlen222, xpatiiix3, Viviana, desou, sylvi, lkc, mada_lena, ewelina_d, Agusia ;), talia22, Milaszka, blue00, e_v_e, anusiaa90, Maga31, Nata, Mamadomina, Marzena27, Amnezja lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pinsleepe wrote:
    Też miałam jednego dnia mocne rwanie w szyjce, ale mój gin powiedział, że takie bóle są bardziej od więzadeł a jak się szyjka skraca to niestety nie czuć. Też miałam wtedy krótszą niż na poprzedniej wizycie, ale nie wiadomo, kiedy się skróciła tak naprawdę.

Od końca lipca właściwie nic nie przytyłam a Antek w tym czasie przybrał już ponad kilogram. Na początku odpoczywałam do batonikach magazynowanych na wypadek mroczków przed oczami w tramwaju (no 2 dziennie schodziły) a teraz ta cholerna dieta. Boję się, że po ciąży będę wyglądać jak wrak człowieka. Ile się traci podczas porodu tak średnio?

No i boję się tego szpitala. Będą mnie karmić ziemniakami i białym pieczywem a później "uuuuu, jakie cukry wysokie, insulinkę pani damy".
    A nie ma tam diety dla cukrzyków?

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś zażywa na skracającą sie szyjkę luteine dopochwowo?

Bo nie wiem czy to normalne, że mam upławy, no co chwile wkładkę wymieniam....

qq87j44jhto0od0f.png

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa ja luteiny nie używam i nie używałam, ale upławy są normalne i nawet jeśli jest ich od cholery. Lekarz mi powiedział, że to w ciąży całkowicie naturalne i może być ich na prawdę o wiele więcej niż dotychczas. Jeśli nic Cię nie swędzi, nie piecze i nie czujesz brzydkiego zapachu to myślę że nie masz się czym martwić:)

Fidelissa lubi tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam sporo śluzu, wkładkę zmieniam parę razy na dzień, poza tym odkąd miałam to krwawienie mam za każdym razem schizę jak poczuję że jest bardziej wilgotno

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 22:20

• lkc Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam luteine dopochwowo od 2 tygodni, rano i wieczorem po 1 tabl. 100 mg

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki za odpowiedzi :)) rano tez mam te resztki tabletek a potem tylk mokro i mokro.....

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no hej dziewcczyny,polezalam i cos tam niby lepiej,ale nadal jestem przewrazliwona i tylko czekam az mnie cos zakluje albo zaboli,mam wrazenie ze to moja fantazja w wiekszosci jest, no nie wiem jak odbiore hipisa z pracy to wtedy zadecyduje czy jade do szpitala czy nie,narazie leze plackiem i ani mi sie sni ruszac czymkolwiek,nalezy mi sie jeden dzien lezenia do tolka banana.

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja na noc od wtorku 4 tabletki po 50mg.

qq87j44jhto0od0f.png

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata mnie bolalo podbrzusze. No i szyjka w tydzien 1,5 cm krótsza... Ale każda z Nas jest inna. No stress. Moze sie przeciazylas ???
    Viv maz pracuje ostro a jak ma wolne siedzi ze mna:) ale w nocy pisał ze mu brakuje nas do przytulania....chlip
    Ja mam lutke i duzo wydzieliny. Białej - pozostałość po tbl i wodnistej. Wodnistej cała masa, az gin zwrócił uwage po badaniu na podklad ze taki mokry, ale wody w normie wiec to chyba normalka :)
    Ale mam zgagę o ja cie :/

AgataP, Fidelissa, Viviana lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez mam zgagę:)) i jestem ciagle głodna...

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 września 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madalena prawdobodobnie sie przeciazylam ,bo ja raczej nie uwazalam na siebie w tej ciazy zbytnio i teraz zbieram tego owoce pewnie ten wczorajszy spacer i dzisiejsze sprzatanie,u mnie bardziej bylo klucie w szyjce niz ten bol podbrzusza ,narazie cisza nic nie boli ...zobaczymy jak bedzie dalej,niech ta moja Nina siedzi jeszcze nie czas..jeszcze co najmniej 4-5 tyg ma siedziec.
    dzisiaj to nawet na rowerek nie wsiadam,przestraszylam sie nie ma co ...zarzadzam dzien lezenia plackiem,ktora dolacza? :)

Madlen Ty zlota kobieta jestes ze napisalas o tym podbrzuszu bo mnie to wlasnie podbrzusze to chyba tak jak u Ciebie mnie bolalo przez jakas niestrawnosc,bo bylam w toalecie i przeszlo.

Jezusie dzewczyny ale teraz sie czlowiek stersuje pod koniec tej ciazy...

Pati mam nadzieje ze ten dzien szybko Ci minie i juz nie bedzie takiego stresa i ze to tylko glupi zbieg okolicznosci ze tak wszytsko Ci dzisiaj sie sprzeciwia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 14:21

xpatiiix3, Madlen222 lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie, że od dawna nie mam zgagi..;o nic a nic ani refluksu xd szok po prostu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2014, 15:04

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 5 września 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byle bezpiecznie do 37go tygodnia :)

xpatiiix3, Agusia ;), AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

ckai3e3k2pedhvnb.png
‹‹ 1176 1177 1178 1179 1180 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ