WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 01:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mialam nic innego pod reka a kapciem bym go nie trafila z moim fartem :P zreszta pianka ma daleki zasieg a ja wolalam sie nie zblizac :P a jaki piekny mietowy zapach potem w salonie :P

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 01:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P****ne belly juz 2 raz mnie wywalilo ze strony!

no kapciem tez nie - brzydze sie :-)Agata,jeszcze chwila i bedziemy "do siebie pily" :-) Ja mam H2O niegaz,a Ty? ;-)

AgataP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 01:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak jeszcze przy okazji skoly rodzenia,to daja tam tyle tych probek,ze jeszcze chwila i nie bede musiala wkladek laktacyjnych kupowac,pampersow,kremow na rozstepy,plynow do prania...hmmm,co tam jeszcze sie przyda? :-)

AgataP lubi tę wiadomość

• Paju Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 02:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    My już po usg. Iguś rozwija się dobrze, wszystkie przepływy w normie. Martwi mnie niska waga, bo dziś ważył 1262 g (29+6 tc), chyba nie ma na forum mniejszego dzieciaczka? Lekarka mówi, że wymary są w dolnej granicy normy, ale mam się nie martwić, bo norma to norma

Mój dokładnie w tym samym tygodniu i dniu (29+6) miał 1415g i też wydawało mi się to mało.. ale widać są i mniejsi :P
    sylvi wrote:
    Wasze dzidzie też sobie upodobały którąś część brzucha? bo moja najchętniej by po prawej leżała i często jak ufo wyglądam haha, szczególnie ostatnio zaczęła się tak wychylać :) mąż mówi że jestem kosmitką :D

Mój też po prawej najczęściej.. chociaż nieraz wypnie sobie jakąś część z lewej.. ale cały siedzi na prawo.. w dodatku od kilku dni z prawej z boku tak w połowie odległości między plecami a końcem brzucha mi wypycha raczkę albo stópkę.. wydaje mi się, że to piąstka ale pewna nie jestem.. i jak to wypycha to aż podskakuje bo strasznie się wtedy skóra tam napina i boli.. ale wypnie i wróci..wypnie i tak w kółko :)

A co do kombinezona to ja mam po bracie swoim, on z końca września (7 lat) to będzie dobry.. mama uchowała w garderobie.. i cudny granatowy leży w idealnym stanie :)

Dzięki dl tej co podawała link do tego sklepu co są łóżeczka.. ceny mega!
    Ja miałam w planie kupić takie zwykłe łóżeczko białe.. tyle że na allegro to poniżej 200 zł nie schodzą.. dla porównania sosnowe dostane z 120... a tu na stronce takie zwykle za 130! w dodatku kaaaaaażdy kolor! więc białe już jest moje!

a najlepsze jest to że i za wysyłkę nie zapłacę bo wyczytałam, że w sobotę otwierają swój sklep u mnie w mieście (Toruń) więc chyba nawet podjadę i sobie pomacam :P

Ja się tak rzadko udzielam, że by mnie z tydzień nie było i by nikt nie zauważył :P hehehe
    siedzę nocami i nadrabiam :D

Nata, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek też upodobał sobie jedną część brzucha, przeważnie siedzi po lewej stronie, wypycha się i też wyglądam jak obcy, mało tego mój pępek nadal nie wyskoczył, więc powiększa się moja dziurka w pączku :)

Wczoraj mieliśmy przełom, mój synek odważył się na zabawy z Tatą, zawsze jak mąż przykładał rękę, to synek się "zawstydzał" a wczoraj odpowiadał w różnych częściach brzucha na zaczepki mojego męża, w zależności gdzie mąż przesunął rękę, mało tego jeździł pod skórą zgodnie z ruchami ręki :) super przeżycie :)

Dziś mam tego diabetologa trzymajcie kciuki kochane, bo mają moc :)

Kochane życzę miłego dzionka :)

zupaztytki, lkc, Agata92, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Też kupiłam kombinezon używany na allegro i dałam za niego 15 zł, a jest piękny, czyściutki, jak nowy!
    Mój synek przesiaduje głównie po prawej stronie, chociaż od kilku dni czuję też ruchy z lewej, gdy leżę na lewym boku:)
    Lęcę trochę popracować. Miłego!

lkc lubi tę wiadomość

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie mamusie
    Vivi tak mi dobrze w tym szpitalu, ze zostaje do niedzieli. Wtedy maz spokojnie po sobotnim dyżurze po mnie przyjedzie. A tak siedizlalabym sama od pt wieczór do nd rano. Denerwował sie ze bede sama i zorganizował mi dłuższy pobyt;) to sie nazywa miłość:)
    Nata nie martw sie przejdzie mu.mezczyzni;)
    Pinsleepe i jak po fenoterolu? Ja mialam wczoraj wiecej skurczy po odstawieniu...ale minęły. Ponoc tak sie czasem dzieje.
    Namawiają mnie na krew pepowinowa i nowość fragment pępowiny teraz pobierają. Mam mętlik w głowie.
    Zupaztytki sliczny chłopczyk:)
    Lece sie ogarnąć na wizyte :)

zupaztytki, lkc, Viviana lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus odpadlam wczoraj ...za duzo cieplego mleka i dzisiaj mam kaca :) glowa boli i mdlosci mam...moglam nie mieszac z wodą :P

ÓptimusPrime, Marzena27, lkc, Agata92 lubią tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Pytanie - czy zamierzacie kremować buźki waszych maluszków po kąpieli? jeśli tak to czym? Ja jakoś o tym nie myślałam, kupiłam krem natłuszczający - ale to raczej do smarowania przed spacerem w mroźny dzień, a jakoś tak nie myślałam czy powinno się kremować ich buźki na codzień... I koleżanka mi tu namieszała..

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Teraz jak przeglądam pomiary z usg, to jeszcze jedno rzuciło mi się w oczy: "ilość wód płodowych: 74 mm, prawidłowa". Tak, czy inaczej, zastanawiam się, czy to jednak nie za mało? Ktoś coś podpowie?
    Na koniec nasz synek z profilu :)
    zu1jsy71ybmr_t.jpg

Synek śliczny <3
    a wód mz w sam raz :) [ Małowodzie to stan, w którym ilość płynu owodniowego jest za mała. Małowodzie rozpoznaje się, gdy ilość płynu owodniowego w 32.-36. tygodniu ciąży jest mniejsza niż 500 ml, albo gdy indeks płynu owodniowego (AFI) wynosi poniżej 5.

Chętnie się z Tobą podzielę, my siedzymy w górnych normach ;)

zupaztytki lubi tę wiadomość

• izia Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paju mogę prosić o linka do tego sklepu z łóżeczkami.. niby mam po bratowej takie zwykłe ale kusi mnie nowe właśnie jakiś kolor

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry,

co do kremików na buzię, to rozumiem, że na mróz trzeba nasmarować, by chroniło delikatną skórkę. Ale już na pewno nie zgodzę się na codzienne smarowanie. Skóra sama sobie poradzi, po co ingerować w pracę zdrowego naskórka? Rozumiem, że pojawi się uczulenie, albo coś podobnego, to wtedy tak. ALe jak nie ma problemów, to po co? ZMarszczki się dziecku nie zrobią :D

Agusia ;), Agusia ;), Dotty84, zupaztytki, Milaszka, Agata92, sylvi, AgataP lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marynka wrote:
    Dzień dobry,

co do kremików na buzię, to rozumiem, że na mróz trzeba nasmarować, by chroniło delikatną skórkę. Ale już na pewno nie zgodzę się na codzienne smarowanie. Skóra sama sobie poradzi, po co ingerować w pracę zdrowego naskórka? Rozumiem, że pojawi się uczulenie, albo coś podobnego, to wtedy tak. ALe jak nie ma problemów, to po co? ZMarszczki się dziecku nie zrobią :D

Dokładnie mam takie samo zdanie, na zimę kupiłam kremik do buzi tylko na wyjścia, a do całego ciałka kupuje balsam, jak zobaczę, że coś się będzie działo wtedy kupię, nie będę skóry przyzwyczajała do tłustego... mam przykład po sobie nigdy nie używam kremu do rąk (chyba, ze jest -30) i mam dłonie zawsze nawilżone, moi znajomi używali jak byli mali po każdym myciu rąk, zmywaniu i do dziś muszą to kontynuować bo mają tarkę

Dotty84 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzien dobry :)
    ta stronka z lozeczkami to chyba www.pietrus.pl

mialam taka noc jak nigdy w zyciu.. polozylam sie kolo 23 i budzilam sie na siku co 2 godziny i nie moglam po tym zasnac - koszmar. najgorsze, ze nie pilam nic przed samym spaniem :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 09:24

izia, Paju lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Nata Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć mamcie! link do sklepu http://pietrus.pl/.
    Ja się powoli szykuję bo idę z koleżanką na miasto, ona będzie wybierała butki a ja z jej córeczką (2miesiace) będziemy doradzały hehehe ;-) noc minęła spoko, siku tylko raz, skurcz łydek jeden ale mega bolesny :-( mąż mnie ratował znowu...

Paju lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynka, Agusia - dzięki za głos rozsądku :) Też mi się tak wydawało, że takie kremowanie codzienne jest zbędne, ale w sumie się nie znam więc już się pogubiłam przez tą koleżankę :D

Ale chętnie zrezygnuję ze wszystkich zbędnych kroków/pielęgnacji :)

A jeszcze pytanko o kąpiele: kupujecie wanienkę czy wiaderko (Tummy Tub)? Mi bardzo spodobała się wizja wiaderka, choć jest nieco przerażająca na początku z takim maluślim maluszkiem :) Któraś z Was używała?
    https://www.youtube.com/watch?v=hHGDnXUVwaA
    i bardziej propagandowy filmik:
    https://www.youtube.com/watch?v=C12-tFFJnFs

Agusia ;) lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie apteki gemini, zamówienie złożyłam w poniedziałek, właśnie zadzwonił kurier, że za 5 minut będzie u mnie...szybko działa w moim przypadku :) fajny ten tydzień tyle rzeczy do mnie przyszło :) dziś przyjdą balsamy do prania dzidziuś wypróbuje i w przyszłym tygodniu wstawiam pranka :)

A te koszule co zachwalałyście z IF kupiłam jedną sztukę, wczoraj przyszłam przymierzyłam i domawiam w przyszłym tygodniu, mój mąż był zauroczony moim jak mnie zobaczył :)

lkc lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Synek śliczny <3
    a wód mz w sam raz :) [ Małowodzie to stan, w którym ilość płynu owodniowego jest za mała. Małowodzie rozpoznaje się, gdy ilość płynu owodniowego w 32.-36. tygodniu ciąży jest mniejsza niż 500 ml, albo gdy indeks płynu owodniowego (AFI) wynosi poniżej 5.

Chętnie się z Tobą podzielę, my siedzymy w górnych normach ;)

Mnie ginekolodzy mówili jak dopytywałam o te wody, że poniżej 8 to jest w normie jednak najlepsza ilość to ok.13, bo w trzecim trymestrze ubywa wód i od 8 do 5 już niedaleka droga.
    Ja też miałam prawidłową ilość, a jednak w górnej granicy i kazali uważać i monitorować.
    Zupaztyki pij więcej, AFI powinno się troszkę podnieść.

zupaztytki lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    mój nadal ma focha, teraz włączył muzę i słucha przez słuchawki..mówi że zły na siebie bardziej jest, że się nie obronił...ehhh a mnie jakoś źle jak on taki jest :( ogólnie to jedzie na wycieczkę z pracy 26 wyjeżdżają po pracy a ja już się martwię, nie lubię jak jeździ gdzieś beze mnie :( wracają niby 28 ale jednak to dwie noce bez niego no i nie wiadomo co tam się będzie działo ;-) tak sobie myślę, że może wtedy do przyjaciółki pojadę do warszawy na weekend.
    Ech, no Co Ty :) Przecież to nie jest żaden powód do obrażania, bo to (przy najmniej wg mojego) żadna ujma dla chłopa, że zakupów nie robi :)
    Natomiast powiedzieć o kobiecie w towarzystwie takie rzeczy... przemilczałabym to, do przyjścia do domu, a potem - mopem przez plecy i tak 17 razy, a potem foch i już! Mój ma wyraźnie wyryte na berecie, że kobiety - nie pierdzą, nie robią kupy i nie bekają - jeżeli cokolwiek takiego poczuł lub usłyszał - to mu się tylko wydawało! Albo był to kot Borys :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 09:58

karmelek, xpatiiix3, lkc, Milaszka, Viviana, Agata92, AgataP, maaartinka, santoocha lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 12 września 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Desou trzymam kciuki, aby wszystko było ok, ja też mam dziś wizytę u diabetologa odnośnie cukrów, mam stresa...to moja pierwsza wizyta u niej, nie wiem co mi powie...

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
‹‹ 1233 1234 1235 1236 1237 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ