Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
zupaztytki wrote:My już po usg. Iguś rozwija się dobrze, wszystkie przepływy w normie. Martwi mnie niska waga, bo dziś ważył 1262 g (29+6 tc), chyba nie ma na forum mniejszego dzieciaczka? Lekarka mówi, że wymary są w dolnej granicy normy, ale mam się nie martwić, bo norma to norma
Mój dokładnie w tym samym tygodniu i dniu (29+6) miał 1415g i też wydawało mi się to mało.. ale widać są i mniejsi
sylvi wrote:Wasze dzidzie też sobie upodobały którąś część brzucha? bo moja najchętniej by po prawej leżała i często jak ufo wyglądam haha, szczególnie ostatnio zaczęła się tak wychylaćmąż mówi że jestem kosmitką
Mój też po prawej najczęściej.. chociaż nieraz wypnie sobie jakąś część z lewej.. ale cały siedzi na prawo.. w dodatku od kilku dni z prawej z boku tak w połowie odległości między plecami a końcem brzucha mi wypycha raczkę albo stópkę.. wydaje mi się, że to piąstka ale pewna nie jestem.. i jak to wypycha to aż podskakuje bo strasznie się wtedy skóra tam napina i boli.. ale wypnie i wróci..wypnie i tak w kółko
A co do kombinezona to ja mam po bracie swoim, on z końca września (7 lat) to będzie dobry.. mama uchowała w garderobie.. i cudny granatowy leży w idealnym stanie
Dzięki dl tej co podawała link do tego sklepu co są łóżeczka.. ceny mega!
Ja miałam w planie kupić takie zwykłe łóżeczko białe.. tyle że na allegro to poniżej 200 zł nie schodzą.. dla porównania sosnowe dostane z 120... a tu na stronce takie zwykle za 130! w dodatku kaaaaaażdy kolor! więc białe już jest moje!
a najlepsze jest to że i za wysyłkę nie zapłacę bo wyczytałam, że w sobotę otwierają swój sklep u mnie w mieście (Toruń) więc chyba nawet podjadę i sobie pomacam
Ja się tak rzadko udzielam, że by mnie z tydzień nie było i by nikt nie zauważyłhehehe
siedzę nocami i nadrabiam
Nata, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Mój synek też upodobał sobie jedną część brzucha, przeważnie siedzi po lewej stronie, wypycha się i też wyglądam jak obcy, mało tego mój pępek nadal nie wyskoczył, więc powiększa się moja dziurka w pączku
Wczoraj mieliśmy przełom, mój synek odważył się na zabawy z Tatą, zawsze jak mąż przykładał rękę, to synek się "zawstydzał" a wczoraj odpowiadał w różnych częściach brzucha na zaczepki mojego męża, w zależności gdzie mąż przesunął rękę, mało tego jeździł pod skórą zgodnie z ruchami rękisuper przeżycie
Dziś mam tego diabetologa trzymajcie kciuki kochane, bo mają moc
Kochane życzę miłego dzionkazupaztytki, lkc, Agata92, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry!
Też kupiłam kombinezon używany na allegro i dałam za niego 15 zł, a jest piękny, czyściutki, jak nowy!
Mój synek przesiaduje głównie po prawej stronie, chociaż od kilku dni czuję też ruchy z lewej, gdy leżę na lewym boku:)
Lęcę trochę popracować. Miłego!lkc lubi tę wiadomość
-
Witajcie mamusie
Vivi tak mi dobrze w tym szpitalu, ze zostaje do niedzieli. Wtedy maz spokojnie po sobotnim dyżurze po mnie przyjedzie. A tak siedizlalabym sama od pt wieczór do nd rano. Denerwował sie ze bede sama i zorganizował mi dłuższy pobyt;) to sie nazywa miłość
Nata nie martw sie przejdzie mu.mezczyzni;)
Pinsleepe i jak po fenoterolu? Ja mialam wczoraj wiecej skurczy po odstawieniu...ale minęły. Ponoc tak sie czasem dzieje.
Namawiają mnie na krew pepowinowa i nowość fragment pępowiny teraz pobierają. Mam mętlik w głowie.
Zupaztytki sliczny chłopczyk:)
Lece sie ogarnąć na wizytezupaztytki, lkc, Viviana lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzień dobry!
Pytanie - czy zamierzacie kremować buźki waszych maluszków po kąpieli? jeśli tak to czym? Ja jakoś o tym nie myślałam, kupiłam krem natłuszczający - ale to raczej do smarowania przed spacerem w mroźny dzień, a jakoś tak nie myślałam czy powinno się kremować ich buźki na codzień... I koleżanka mi tu namieszała.. -
zupaztytki wrote:
Synek śliczny
a wód mz w sam raz[ Małowodzie to stan, w którym ilość płynu owodniowego jest za mała. Małowodzie rozpoznaje się, gdy ilość płynu owodniowego w 32.-36. tygodniu ciąży jest mniejsza niż 500 ml, albo gdy indeks płynu owodniowego (AFI) wynosi poniżej 5.
Chętnie się z Tobą podzielę, my siedzymy w górnych normachzupaztytki lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry,
co do kremików na buzię, to rozumiem, że na mróz trzeba nasmarować, by chroniło delikatną skórkę. Ale już na pewno nie zgodzę się na codzienne smarowanie. Skóra sama sobie poradzi, po co ingerować w pracę zdrowego naskórka? Rozumiem, że pojawi się uczulenie, albo coś podobnego, to wtedy tak. ALe jak nie ma problemów, to po co? ZMarszczki się dziecku nie zrobiąAgusia ;), Agusia ;), Dotty84, zupaztytki, Milaszka, Agata92, sylvi, AgataP lubią tę wiadomość
-
marynka wrote:Dzień dobry,
co do kremików na buzię, to rozumiem, że na mróz trzeba nasmarować, by chroniło delikatną skórkę. Ale już na pewno nie zgodzę się na codzienne smarowanie. Skóra sama sobie poradzi, po co ingerować w pracę zdrowego naskórka? Rozumiem, że pojawi się uczulenie, albo coś podobnego, to wtedy tak. ALe jak nie ma problemów, to po co? ZMarszczki się dziecku nie zrobią
Dokładnie mam takie samo zdanie, na zimę kupiłam kremik do buzi tylko na wyjścia, a do całego ciałka kupuje balsam, jak zobaczę, że coś się będzie działo wtedy kupię, nie będę skóry przyzwyczajała do tłustego... mam przykład po sobie nigdy nie używam kremu do rąk (chyba, ze jest -30) i mam dłonie zawsze nawilżone, moi znajomi używali jak byli mali po każdym myciu rąk, zmywaniu i do dziś muszą to kontynuować bo mają tarkęDotty84 lubi tę wiadomość
-
dzien dobry
ta stronka z lozeczkami to chyba www.pietrus.pl
mialam taka noc jak nigdy w zyciu.. polozylam sie kolo 23 i budzilam sie na siku co 2 godziny i nie moglam po tym zasnac - koszmar. najgorsze, ze nie pilam nic przed samym spaniemWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 09:24
izia, Paju lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
cześć mamcie! link do sklepu http://pietrus.pl/.
Ja się powoli szykuję bo idę z koleżanką na miasto, ona będzie wybierała butki a ja z jej córeczką (2miesiace) będziemy doradzały hehehenoc minęła spoko, siku tylko raz, skurcz łydek jeden ale mega bolesny
mąż mnie ratował znowu...
Paju lubi tę wiadomość
-
Marynka, Agusia - dzięki za głos rozsądku
Też mi się tak wydawało, że takie kremowanie codzienne jest zbędne, ale w sumie się nie znam więc już się pogubiłam przez tą koleżankę
Ale chętnie zrezygnuję ze wszystkich zbędnych kroków/pielęgnacji
A jeszcze pytanko o kąpiele: kupujecie wanienkę czy wiaderko (Tummy Tub)? Mi bardzo spodobała się wizja wiaderka, choć jest nieco przerażająca na początku z takim maluślim maluszkiemKtóraś z Was używała?
https://www.youtube.com/watch?v=hHGDnXUVwaA
i bardziej propagandowy filmik:
https://www.youtube.com/watch?v=C12-tFFJnFsAgusia ;) lubi tę wiadomość
-
Odnośnie apteki gemini, zamówienie złożyłam w poniedziałek, właśnie zadzwonił kurier, że za 5 minut będzie u mnie...szybko działa w moim przypadku
fajny ten tydzień tyle rzeczy do mnie przyszło
dziś przyjdą balsamy do prania dzidziuś wypróbuje i w przyszłym tygodniu wstawiam pranka
A te koszule co zachwalałyście z IF kupiłam jedną sztukę, wczoraj przyszłam przymierzyłam i domawiam w przyszłym tygodniu, mój mąż był zauroczony moim jak mnie zobaczyłlkc lubi tę wiadomość
-
Lavendula wrote:Synek śliczny
a wód mz w sam raz[ Małowodzie to stan, w którym ilość płynu owodniowego jest za mała. Małowodzie rozpoznaje się, gdy ilość płynu owodniowego w 32.-36. tygodniu ciąży jest mniejsza niż 500 ml, albo gdy indeks płynu owodniowego (AFI) wynosi poniżej 5.
Chętnie się z Tobą podzielę, my siedzymy w górnych normach
Mnie ginekolodzy mówili jak dopytywałam o te wody, że poniżej 8 to jest w normie jednak najlepsza ilość to ok.13, bo w trzecim trymestrze ubywa wód i od 8 do 5 już niedaleka droga.
Ja też miałam prawidłową ilość, a jednak w górnej granicy i kazali uważać i monitorować.
Zupaztyki pij więcej, AFI powinno się troszkę podnieść.zupaztytki lubi tę wiadomość
-
Nata wrote:mój nadal ma focha, teraz włączył muzę i słucha przez słuchawki..mówi że zły na siebie bardziej jest, że się nie obronił...ehhh a mnie jakoś źle jak on taki jest
ogólnie to jedzie na wycieczkę z pracy 26 wyjeżdżają po pracy a ja już się martwię, nie lubię jak jeździ gdzieś beze mnie
wracają niby 28 ale jednak to dwie noce bez niego no i nie wiadomo co tam się będzie działo
tak sobie myślę, że może wtedy do przyjaciółki pojadę do warszawy na weekend.
Przecież to nie jest żaden powód do obrażania, bo to (przy najmniej wg mojego) żadna ujma dla chłopa, że zakupów nie robi
Natomiast powiedzieć o kobiecie w towarzystwie takie rzeczy... przemilczałabym to, do przyjścia do domu, a potem - mopem przez plecy i tak 17 razy, a potem foch i już! Mój ma wyraźnie wyryte na berecie, że kobiety - nie pierdzą, nie robią kupy i nie bekają - jeżeli cokolwiek takiego poczuł lub usłyszał - to mu się tylko wydawało! Albo był to kot BorysWiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 09:58
karmelek, xpatiiix3, lkc, Milaszka, Viviana, Agata92, AgataP, maaartinka, santoocha lubią tę wiadomość