X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej

Miłej i spokojnej niedzieli życzę:)))

xpatiiix3, Viviana, mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość

r5bup6u.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąz wypatrzył, że 06.10 w Lidlu będą rzeczy z Lupilu dla naszych maluchów, ja już mam sporo z tej marki i praliśmy i super materiał:

http://www.lidl.pl/pl/oferta.htm?id=431

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 10:30

xpatiiix3, mada_lena, Agata92, Maga31, Fidelissa, sisiiii lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dla Marcela nakupowalam ;) co raz to cos kupuje, tyle razy prane rajstopy nawet jak prawie nowe wyglądają ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 10:35

mada_lena lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedzile piękną i słoneczną. Biodro mnie boli od wczoraj ale dam radę jakoś. Zaraz śniadanko. Buziole

mada_lena, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie :)
    Noc jak zwykle fatalna przez te bole nog i pachwin:/ nie wiem skad mi sie bierze tak silnyi rwacy bol?! Budze sie zawsze wystraszna bo mam wrazenie ze rodze! Ale w ciagu dnia przechodzi jak rozchodze.. moze to ucisk na jakis nerw?! No ale co z tym zrobic?! Przeciez jakos spac musze

• mada_lena Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam słonecznie :) mała fika :)
    My po śniadanku juz drugim, bo pierwsze zajadalysmy o 5 rano :) obudziłam sie mega głodna :) wstyd ile pochlonelam :)
    Pogoda dopisuje wiec dzis moze leżaczek pod kocykiem z gazetka?:) pranie juz wstawione... Czas na chwile polezakowania
    Mnie tez brzuch boli przy przekręcaniu a o biodrze juz nie wspominam... Jeszcze troche :)
    Wczoraj psiapsiola dzwoniła i wysłała mi paczkę z ciuszkami. Bagatela 8 kg ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 10:59

xpatiiix3, Rybka Nemo, Maga31 lubią tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie kochane.

Julia super ze udało sie zatrzymać akcje. Teraz będzie tylko lepiej i bezpieczniej.

My po śniadaniu i szykujemy się do szpitala. Mleczko juz gotowe, dzisiaj ściągnęłam juz 90ml, a taki standard teraz to około 50ml. Ale cycki bolą Wam powiem. We wtorek mam spotkanie z panią od laktacji to mi sprawdzi czy wszystko jest ok. No i w nocy leci mleko na koszule, a nie wyobrażam sobie w staniku spać.
    Dzisiaj kapiemy Lenke moja najslodsza.

Miłej niedzieli kochane :*

Viviana, mada_lena, xpatiiix3, Agata92, Nata, Florentine, Rybka Nemo, natasza82, Agusia ;), Maga31, Fidelissa, Jula222, Mamadomina, Lavendula, anusiaa90, sisiiii, scindapsus, lkc lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane.
    Ja niedawno wstałam i wsuwam śniadanko.
    M. uciekł już przed 5 z domu, bo na 6 do pracy. ehh - coś wczoraj mówił że zjadłby lazanie, może zrobię? Tylko to trzeba wyjść do sklepu :D - a kręgosłup napierdziela jak szalony.

Pati - zmalał Ci coś ten brzuszek i jest mega niziutko.
    Jula - dobrze, że udało się zatrzymać poród. Niech Zuza jeszcze posiedzi w brzuszku.

Mam też do Was nietypowe pytanie, czy nie macie kogoś "Zaufanego" kto pracuje w providencie i ma możliwość sprawdzenia informacji o zaciągniętym już kredycie?
    Sytuacja wygląda tak, że jakieś 2 mce temu zmarł brat mojego taty - po pewnym czasie do mojej mamy jako osobie, której zostało po nim wszystko do uporządkowania odezwała się pani od kredytów, że nie wpłynęła rata.
    On na pewno sam tego kredytu nie wziął, bo był tak chory że łyżki nie mógł utrzymać, a co dopiero się podpisać - podejrzenia padają na ich siostrę, że to ona wzięła ten kredyt na niego (było ich 4, a ona jest na siebie bardzo zadłużona) - bardzo też się mieszała jak mama powiedziała, że ktoś się odezwał na wuja numer w sprawie raty.
    Z mamą miał się ktoś kontaktować w celu dokonania formalności - akt zgonu itp - nikt się nie odezwał i ciocia powiedziała, że wszystko jest już załatwione.
    Mama zadzwoniła do centrali, ale udało jej się wyrwać tylko informację, że kredyt był wzięty w marcu bądź kwietniu (dowód wuja był wtedy u moich rodziców, bo dostawał go tylko wtedy jak szedł do szpitala, żeby właśnie nikt nie mógł go wykorzystać w żaden sposób).
    Jeżeli chcieliby cokolwiek wnosić to tylko drogą sądową, a chcieliby rozegrać drogą "rodzinną", ale do tego trzeba informacji, których oficjalnie niestety nie da się uzyskać.
    Gdyby któraś kogoś miała, kto może pomóc coś się dowiedzieć to proooszę:)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 28 września 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej ! Cały ranek czytam Wasze przygody i aż się przestraszyłam !
    Talia moje gratulacje :)) trzymajcie się szczęśliwie i przede wszytskim zdrowo !
    Jula na szczęście się udało powstrzymać ! i siedzcie tak jeszcze przez najbliższe tygodnie :)) mamy termin na ten sam dzień i niech tak zostanie :))

u mnie brzuch dziś od rana twardy jak skała :( nie wiem czy to z nerwów czy niewyspania, ale mam nadzieję że lada chwila się unormuje.

udanego dnia kochane ;**

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Provident dojezdza do domu i podpisują umowę, podpisuje ją osoba ,która bierze kredyt, nie ma możliwości raczej by ktoś za Niego wziął chyba że po znajomości był jakiś przekręt i posłużyli się dowodem i probionym podpisem jeżeli nie był w stanie sam złożyć takiego podpisu nie miał kiedy wziąć kredyt możecie wejść na Drogę sadowa i udowodnić jakoś to, trzeba się dowiedzieć kto udzielił kredytu (pracownik).. Tak mi sie wydaje ,bo mam znajomego tam, ale informacji żadnych nie wyrwie z bazy raczej...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 11:43

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati właśnie chodzi o to, że dobra koleżanka ciotki ma swój punkt i mogło być to w ten sposób załatwione - później punkt wysyła dokumenty do centrali.
    Jak mama dzwoniła do nich no to jakiekolwiek informacje na ten temat tylko przez drogę sądową, no ale wiem jak się w korpo pracuje i jak ktoś w centrali by się trafił to da się sprawdzić :)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejciu ja już nie wiem ale ten lek co miał mi uspokoić puls chuja daje.. Wczoraj puls 146... Dzisiaj znowu111...kurde boję się szpitala, martwie sie że to małemu zaszkodzi. Jutro może ekg załatwie ale nie wiem czy się uda...

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 28 września 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Nie byłam tylko jeden dzień na forum a tu tyle stron...

Talia gratulacje przeogromnie!!! :) Oby szybko do domku!
    Laavendula wszystkiego najlepszego, szczęścia i miłości!

Ja jutro będę przewieziona do innego szpitala znowu
    Wczoraj wyszły mi skurcze na ktg, ale był popłoch... Zastrzyk, nowa kroplówka, badanie na szybko ale rozwarcia nie ma, szyjka zgładzona w 50%. Leżę cały czas pod kroplówką odkąd tu jestem. Tylka nie czuję od tych zastrzyków... Najgorsze jest to, że leżę na porodówce bo na patologii nie ma miejsca i dosłownie za drzwiami kobiety rodzą. Podejrzewam, że stąd moje skurcze...

Lavendula lubi tę wiadomość

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widocznie było wszystko podrobione, ale to umoza.? Czy trzeba płacić.? Bo ja płacić trzeba to do sadu tym najlepiej iść ;)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w niedzielę, od rana byłam w szpitalu ściągnąć mleko. Powoli rozkręcamy laktację, lekko nie jest ale powoli sciągam coraz więcej. Zaczęli malucha karmić póki sondą ale co 3 godziny dostaje już 2 ml. Po południu ma być jego lekarz prowadzący więc dowiem się czegoś wiecej.

Rybka Nemo, natasza82, Agata92, Agusia ;), ÓptimusPrime, blue00, Mag.1990, Maga31, AgataP, Fidelissa, Madlen222, Lavendula, anusiaa90, sisiiii, scindapsus, lkc lubią tę wiadomość

f2w343r88uf9xtcb.png

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umożą
    wszystkie kredyty mają niby ubezpieczone.
    Także to tak bardziej do wyjaśnienia kwestii rodzinnych, kto był miły i wykorzystał nie dość, że niepełnosprawnego ruchowo to jeszcze chorego na raka brata.
    xpatiiix3 wrote:
    No to widocznie było wszystko podrobione, ale to umoza.? Czy trzeba płacić.? Bo ja płacić trzeba to do sadu tym najlepiej iść ;)

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde no to super rodzinka patrzę.. No ale na farcie, ze umazaja;)

Talia madlen powodzenia w rozkrecaniu laktacji :**

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2014, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie niedzielnie,juz po obiadku,wcinajac ciastka i lezac w lozku,zaraz chyba sie zdrzemne bo jakas niedospana jestem,spokojnej niedzieli zycze :-)

lkc lubi tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dzień dobry, w 35tc:).

Dziś też trochę pomarudzę... od 2 dni boli mnie "coś" w połowie drogi od pępka do prawych żeber, a szczególnie jak mała się tam wygina... wczoraj wzięłam 3x2 nospy i było trochę lepiej, ale nie ustąpiło całkiem. Taki ból kolkowy, kłujący. Po objawach domyślam się, że to przewód pokarmowy, ale pojęcia nie mam który odcinek. Do tego mnie mdli. I mnie olśniło rano jak przygotowywałam sobie leki rano, że to może być od tego Cyclo3fort (brałam przez równo tydzień). On ma w ulotce cała litanię na temat skutków ubocznych, głównie z układu pokarmowego, łącznie z zapaleniem trzustki. I oczywiście to na pewno trzustka albo wątroba... Bo to w tych okolicach boli i jak nacisnę to czuje coś twardego (a macica miękka). Na razie odstawiłam ten lek, wzięłam nospę i espumisan i dużo piję. Zobaczymy jak będzie wieczorem.... Eh...

No nic. Cieszę się, że stan dwupakowy taki sam jak wczoraj:).

miłego dnia dziewczęta!

xpatiiix3, sisiiii lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 28 września 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam niedzielnie :)
    Wreszcie Was nadrobiłam!

Talia - gratuluję synka i życzę Wam dużo zdrowia i siły!

Jula - super, że udało się powstrzymać poród :) dobrej opieki życzę i już spokojnego czekania do terminu :)

Lavendula - gratulacje z okazji ślubu! Zdrówka i szczęścia w małżeństwie :)

Florentine - trzymam kciuki by w nowym szpitalu porządnie się Tobą zajęli i unormowali Ci te ciśnienie

FK - trzymam kciuki byś jak najdłużej była w dwupaku

Evik, Ewelina - śliczne dziecięce pokoiki :)

Życzę Wszystkim miłej niedzieli bez żadnych niespodzianek, jeszcze dwa dni i będzie październik :)

U nas też piękna pogoda - czas na spacerek :)

Jula222, Lavendula lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
‹‹ 1429 1430 1431 1432 1433 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ