Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Juz się wyprzytulaliśmy jak zasypiał i mi patrzył w oczy kochany ja go oczywiście wycałowałam i powiedzialam mu jak bardzo Go kocham i przeprosiłam, bo dopiero w domu zwrocilam uwagę że juz powinien spać biedulek, sama siebie winie czasem za niektóre jego zachowania to jest ogólnie na prawdę grzeczne bezproblemowe dziecko ,ale co jakiś czas zdarzają sie epizody takie przeróżne, nie jest wiecznie aniołkiem.. Chyba jak każde dziecko ma gorszy dzień/tydzień po prostu
tylko dzisiaj wiem, że to była moja wina, a babcia zamiast pomóc to ona już co ja mu zrobiłam ,ze on tak płacze, a on najzwyczajniej w świecie był zmęczony, ehh sama jeszcze do mnie idź idź na spacer z Nim do sklepu i jak wrocisz polozysz spać, a potem najlepiej skrytykowała jaka to ze mnie okropna matka, ale chyba zdarza się każdemu, po prostu nie dopilnowałam pory spania sama już jestem przemeczona i momentami nie myślę racjonalnie...
Pinsleepe chyba bym wyszła z tego "obiadku".. Nie lubię jak ktoś tak komentuje..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 15:40
Livia
Nela
Marcel
-
Nadrobiłam:))
Talia serdeczne gratulacje i zdrowia dla Tymka.
Tobie i Madlen powodzenia w laktacji:)
FK. trzymaj sie.
Julia cieszę sie, ze jestes jeszcze w dwupaku.
Florentina okropne te przeprowadzki szpitalowi i dźwięki z porodówki współczuje..,
Pati dasz radę to tzw bunt dwulatka...
Agap ładne masz zdjecia a idiotka i sie nie przejmuj sa zazdrosne i tyle....
Piekne pokoiki. Nasz Jasiu tez będzie z nami, kącik mały ale na pewno będzie przytulny.
Do Wszystkich- głupotą ludzką w tym babć, teściowych, koleżanek itp nie przejmujemy sie:))))Jula222, Madlen222, lkc lubią tę wiadomość
-
Mag.1990 wrote:Pati właśnie chodzi o to, że dobra koleżanka ciotki ma swój punkt i mogło być to w ten sposób załatwione - później punkt wysyła dokumenty do centrali.
Jak mama dzwoniła do nich no to jakiekolwiek informacje na ten temat tylko przez drogę sądową, no ale wiem jak się w korpo pracuje i jak ktoś w centrali by się trafił to da się sprawdzić
Kochana nie dajcie sie oszustom, jak chcą niech dochodzą drogą sądową, jak nie, niech sie odczepią. Ja mam taką śmieszną sprawę z Ultimo z Wrocławia. Otóż wydzwaniają od roku do mojej firmy wmawiajac mi, ze jestem im winna 1400 złotych, uwaga z 200, które zostały do spłaty po kredycie 15 lat temu!!! Nic o tym nie wiem, mało tego, mam zdolność kredytową i nie figuruję nigdzie jako dłużnik. Podejrzewam, że wykupili jakieś śmieszne odsetki, o które bank się nie upomniał, nie wiem, bo to był szmat czasu temu i nagle jak dług urósł, postanowili się odezwać. Po pierwsze dług ten , jeśłi by istniał, juz dawno byłby przedawniony, a po drugie to banda oszustów. Swoją drogą, poszłabym do ciotki i uprzejmie poinformowała ją, że albo wyjaśni tą sytuację, albo sama będzie miał sprawę sądową za wyłudzenie ona wraz z koleżanką. -
AgataP wrote:czesc,ja padnieta cala noc ryczałam,wczoraj poszlam na te zjebane urodziny i oczywiscie dwie moje koelzanki(obie po 40) zaczely mi mowic jak to bardzo kurwa zbrzydlam na dziewczynke i jaka jestem brzydsza na twarzy itp....no kurwa ja pierdole,tak sie rozryczalam w domu ze do rana ryczalam na kanapie...tak zjebanego humoru to jeszcze nie mialam w ciazy...pizdy jedne...sorry za przeklenstwa ale inaczej sie nie da...tak mi dobrze w tej ciazy szlo a teraz siedze jak zombie i rycze dalej....masakra.
Kochana, kobiety po 40-tce to już pewnie desperatki, które nigdy nie mogły pomarzyć, by być tak atrakcyjną jak Ty. Tak niestety działa babska psychika. Ze nie wspomnę o fakcie, ze może i one by jeszcze chciały w ciążę zajść a tu tik tak tik tak.
Niech się gonią i tyle. Też miałam jedną taką i w diabły posłałam. Uszczypliwe to było, ze hej, a brzydactwo samo w sobie okrutne, ale swoim wielkim krzywym nosem chmury kosiło.
Nic się nie martw, kij im w oko
AgataP lubi tę wiadomość
-
ewelina_d wrote:Mnie się bardzo podoba riposta na wszelkie "komplementy" do ciężarnych: "ja jestem w ciąży, a ty jaką masz wymówkę?" że gruba, że spuchnięta, że coś tam, cokolwiek... ale wiem, że kobieta się nie spodziewa i ciężko wytoczyć ciętą ripostę w trakcie "akcji", bo to raczej połyka się powietrze, a nie myśli co odpowiedzieć.
idę zaraz na urodziny do rodziny i oficjalnie nie mam w co się ubraćw sensie wyjściowego... no nic, mam nadzieję, że wybaczą mi niestosowny ubiór;) na szczęście to rodzina mojego męża, oni nie są przywiązani do konwenansów. nie to co mój ojciec - niedzielny obiad w garniaku
Ewelina, ja sobie uwaga spodnie odłożyłam na końcówkę ciąży, a jakże, takie eleganckie, co by można jeszcze było się jakoś odstawić. A 5 miesięcy temu były taaaakie duże, że myślałam, iż się topić w nich będę do porodu. No i proszę, wczoraj nie wlazłam w nie, ot co, dupa ma się nie zmieściła, skurczyły się czy co?.....
Goplana, lkc lubią tę wiadomość
-
AAA i jeszcze jedno, faktycznie co aparat do usg to inne wymiary. Dzisiaj pojechałam na ip, bo mi cosik za dużo się tych wodnistych upławów wydawało i wolałam sprawdzić, no i sk€rcze takie wczoraj były i kłucia. No i proszę, olbrzymek mój z 2800 kg (w środę) nagle niby 2300kg mierzy:)
Ale uwaga uwaga - odwrócił się i główką do dołu łobuzuje:) Tylko mu się strasznie ktg nie spodobało i nieźle mnie okopał.
Wód mi nie ubywa, panika się włączyła, ale szczęśliwa jestem, że pozycję zmieniłAgata92, xpatiiix3, AgataP, natasza82, e_v_e, anusiaa90, lkc, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Agatka Ty jesteś sliczną, zgrabną kobietą a te pizdy to powinny się wstydzić na prawdę! Nie przejmuj się ludźmi, którzy zachowaniem pokazują swoje prostactwo.
Pati pewnie sama bym szału dostała...ja właśnie się boję tego typu akcji jak dzieci trochę podrosną bo ja kurczę nerwowa jestem...
U mnie laktacja już ruszyła pełną parą, ściągam po 90ml co 3h także superowo. Lenka je już 45ml co 3h a Julek 20ml co 2h...moje małe głodomorki.
Dzisiaj wykąpaliśmy z mężem Lenkę (sami!!!!), przebraliśmy ją w czyste ciuszki i mąż nakarmił buteleczką
Jutro kąpiel Juleczka.
Powiem Wam, że za każdym razem jak wychodzę ze szpitala to ryczę. Mimo tego, iż wiem że za parę godzin znowu zobaczę skarby moje to i tak przy wyjściu płaczę.
Mamadomina dobrze że pojechałaś sprawdzić te wodniste upławy, bo to nigdy nie wiadomo. Ja też tydzień temu w piątek pojechałam w tym celu i już nie wyszłam, a mało tego po 3 dniach urodziłam..hehe..ale w moim przypadku akurat okazały się to wody.
Goplanka a co u Ciebie? Gdzie jestes?Mamadomina, xpatiiix3, Dotty84, AgataP, anusiaa90, Agusia ;), Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Madlen u Ciebie to juz podwójne będzie chociaż i u mnie pewnie jedno i drugie na raz nie raz akcje zrobia..
ja owszem gotowałam się środku dzisiaj i to jak cholera, ale szybciej na kimś się wyzyje niż na Marcelu, nie mogę, a wrecz nie potrafię po prostu ,a na ulicy przy ludziach w zyciu ,zawsze usmiechne sie przez zeby i probuje spokojnie, dopiero w domu wybucham sama sobie.. owszem bywa ze podniose głos zdarza się jak się nie słucha ,ale swoja złość nie raz na babcie przeleje jak zacznie do mnie cos to jej wygarne i mi lżej..
albo j ktoś na ulicy skomentuje i stanie czy w sklepie to zrugam normalne jak nie wytrzymuje.. No ale tak to już jest nie zawsze jest kolorowo jak się chce
Niech jedzą mamine mleczko i rosną ładniesuper, ze laktacja się tak rozkreca
oby tak dalej :**
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 17:00
Madlen222, AgataP lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Agatka kurcze to jak Ty tak dobrze wygladasz w ciazy bo widzimy yo na zdjeciach a niby zbrzydlas wedlug kolezanek to musialam zajebiscie wygladac przed ciaza wedlug nich. Nie przejmuj sie glupimi babami musza miec duzo kompleksow ja tez mam takie kolezanki niestety ale mam je w dupie dobrze wiem jak wygladam i wazne ze sie sama dobrze czuje w tym stanie.
Ale mnie draznia takie teksty kazda kobieta dobrze wyglada z brzuszkiem. -
No właśnie mój królewicz wstał
zjadł calutki obiad więcej niż mój 7letni brat
hehe a teraz się przytula i glaszcze mnie po brzuchu i całuje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 17:28
blue00, AgataP lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny kochane jestescie,chodzi jzu nie o to jak wygladam,bo wyglad to nie wszystko ale o sam fakt ze ktos potrafi byc takim wrednym typem,no kurcze moim zdaniem kazdy jest inny i piekno to pojecie wzgledne ,nigdy nie powiedzialam ze ktos jest brzydki, bo to nie moja sprawa jak kto wyglada a jakim czlowiekiem jest,a teraz w ciazy jakas sie wrazliwa zrobilam kiedys bym to zlala a tak to ryczalam nad soba jak glupia.No moze dlatego ze w ciazy sie zmieniamy i nasze cialo sie zmienia i ciezko jest to zaakceptowac a jak mi sie juz udialo to sie takie dwie jedze trafily i boom! musialy to popsuc.
Juz mi troche lepiej polezalam poprzytulalam sie do psai lzej mi na duszy.
Nie chce hippisa takim rzeczami obarczac bo on nawet nie zrozumie o co mi kaman,faceci to jednak maja latwiej ,mniej sie wygladem przejmuja,o pewnie nawet by nie wiedzial gdzie problem.
madlen nie przejmuj sie wiem ze plakac sie chce jak musisz zostawic melenstwa w szpitalu i isc do domu ale popatrz Ty juz je masz na swiecie i tylko kwestia tygodni i beda w domu z Wami,mozecie je juz teraz wykapac i przytulic a my jeszcze czekamy na nasze kruszyny
ale serce matki to serce matki chcialabys pewnie juz miec dzieci ze soba,to tylko dobrze siwadczy o Tobie ,jestes dobra mamusia
Nastka w ciazy stoczylam mega trudna walke z akcpetacja swojego ciala po zmianie,mialam anoreksje przez dlugi czas jako nastolatka i jest mi jeszcze ciezej majac z tylu glowy problemy z akceptacja swojego wygladu i najlepsze jest to ze te pindy to wiedza ,wkurwiaja mnie teksty typu spodziewasz sie dziewczynki? no widac bo zbrzydlas....rece mi opadly wczoraj.Z tym ze jedna z nich to pielegniarka i juz chcialm sie zapytac czy ma jakies medyczne dowody na to ze na dziewczynke sie brzydnie a na chlopca nie...no ale tak jak mowie moje jaja gdzies zniknely w ciazy i siedzialam tam potem jak zombie.Szczerze powiem ze juz wiecej na impreze do nich nie pojde...w dupie mam takie koleznki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 17:36
xpatiiix3, ewelina_d, Madlen222 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyxpatiiix3 wrote:No właśnie mój królewicz wstał
zjadł calutki obiad więcej niż mój 7letni brat
hehe a teraz się przytula i glaszcze mnie po brzuchu i całuje
Pati Marcel porpostu gorszy dzien mial(nawet nie dzien tylko chwile gorsza),ja go rozumiem,tez mam taki dzisiajxpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Agatko a jak ogólnie się czujesz.??
) Nie urodzisz dzisiaj co nie.? Bo ja się dziwnie czuje, jakiś niepokój ,skurcze co jakis czas i czyści mnie ehh.. :oo tak się upewniam, bo może tylko za dużo stresu po dzisiaj chociaż juz mam dobry humor
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2014, 17:41
Livia
Nela
Marcel
-
nick nieaktualnyxpatiiix3 wrote:Agatko a jak ogólnie się czujesz.??
) Nie urodzisz dzisiaj co nie.? Bo ja się dziwnie czuje, jakiś niepokój ,skurcze co jakis czas i czyści mnie ehh.. :oo tak się upewniam, bo może tylko za dużo stresu po dzisiaj chociaż juz mam dobry humor
no wlasnie chcialm Ci napisac ze mi juz brzuszek tak nisko opadl jakos,dzisiaj zauwazylamale narazie sie trzymam jeszcze ,wiec to jeszcze nie dzisiaj:) mozesz spac spokojnie
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Mamadomina wrote:AAA i jeszcze jedno, faktycznie co aparat do usg to inne wymiary. Dzisiaj pojechałam na ip, bo mi cosik za dużo się tych wodnistych upławów wydawało i wolałam sprawdzić, no i sk€rcze takie wczoraj były i kłucia. No i proszę, olbrzymek mój z 2800 kg (w środę) nagle niby 2300kg mierzy:)
Ale uwaga uwaga - odwrócił się i główką do dołu łobuzuje:) Tylko mu się strasznie ktg nie spodobało i nieźle mnie okopał.
Wód mi nie ubywa, panika się włączyła, ale szczęśliwa jestem, że pozycję zmienił
Kochana nawet 2300 KG to już porządny klocek hehe"ciężki transport"
Agata92, Mamadomina lubią tę wiadomość
-
ja jakoś dzisiaj weny nie mam..
po tej historii z Talią teraz obsesyjnie sprawdzam jak moja mała się rusza.. i znów ni się wydaję że dziś taka leniwa jest..tzn. nie kopie tak mocno jak zwykle tylko przesunie się, przekręci i cisza... na IP najbliższe mam 50km więc staram się nie wprowadzać paniki bo 4ruchy na godzine to spokojnie odczuwam, ale wiecie jak to jest..
poza tym dzisiaj cały dzień leżę i jem.. mam wrażenie że zaraz pęknę.. może i mała dlatego też taka ospała?!AgataP lubi tę wiadomość
-
Optimus mojej siostrze lekarz już przed samym porodem na kolejnym usg ostatnim już jakoś w 40 tc zmierzył nogę tak ze była mniejsza niż poprzednio i stwierdzil a pewnie źle zmierzyłem
juz pewnie się nie starał
A co do babć to moja jak jej powiedziałam, że nie mogę się doczekać spacerów z młodym to stwierdziła że gdzie w taką pogodę na co ja ze chyba nie wyobraża sobie ze trzy msc będziemy siedzieć w domu. ..wyobrażałaAgataP, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Agatko wyobrazam sobie ja kiedys tez same kosci mialam widoczne ale nie mialam anoreksji i wiem jak ciezko jest zaakceptowac sama siebie. Mi pomogla terapia wtedy i jakos dalam rade a teraz mam czasami rzuty ze jestem gruba i brzydka ale przechodza. Swietnie wygladasz i nie jedna kobieta w ciazy by chciala miec taka sylwetke jak Ty:)
AgataP lubi tę wiadomość
-
A tak wogole jestem walnieta i lazilam po zoo dzisiaj 5, 5h nogi to mi w dup* wejda chyba. Na srodku zoo oczywiscie mnie zlapal skurcz az usiadlam na trawie z tekstem jeszcze nie rodze. Ludzie w smiech moj przerazony a ja wkurzona bo tyleko mokry od trawy
AgataP, Lavendula, Eve, Fidelissa, Maga31 lubią tę wiadomość