X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu kto zrozumie nasze gorsze chwile lepiej niż druga ciężarna na podobnym etapie?:)

Agusia ;), Milaszka, Fidelissa, Maga31, Viviana, sisiiii, Amnezja, mada_lena lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

Proba pierwsza: zrobie sobie placki ziemniaczane!

Agusia ;), Marzena27, natasza82, Fidelissa, Maga31, lkc, zupaztytki, scindapsus, Amnezja, KUNIAK lubią tę wiadomość

• madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dziś racuchy z jabłkami robie ! pierwszy raz więc trzymać kciuki:))

a propo forumowego żalenia to ja też czuje się ani atrakcyjna ani wartościowa ani nic.Mam wrażenie że ciągle marudzę, męczę się i skoro siedzę w domu powinnam coś robić a nie leżeć i wypoczywać bo przez to czuje się bez użyteczna no ale zwyczajnie nie mam siły. Do tego dochodzą kłótnie z moim M i ... wrr ewidentnie nie mój dzień !

[link=https://www.suwaczki.com/]relgi09kyid6438x.png[/link]
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP, Marzena - bo ta reklama jest na prawdę wzruszająca, albo ja z tej samej grupy podatnych odbiorców :), ja się wczoraj wzruszyłam do pełnego szlochu na programie przyrodniczym, gdzie tata pingwin siedział kilka tygodni z małym pingwinkiem i czekał na mamę, aż wróci i będzie się mógł z nią wymienić, a jak wróciła to nie mógł jej tego pingwinka oddać, tak się do niego przywiązał... ło matko, aż się znowu popłakałam... :)

Co Wy dziewczyny dzisiaj takie zestrachane? :)
    Taka aura, czy porody tuż tuż... ? :)

Marzena27, Maga31, Madlen222, AgataP, sisiiii, Amnezja, Lavendula lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny uśmiechać się mi tu - macie ostatnie chwile dla siebie więc róbie sobie dobrze, odpoczywajcie i wogóle - i cieszcie się że nie musicie ostatnich chwil 2w1 spędzać z wenflonem i kompletem leków ! ja to mogę ponarzekać, stęskniony 4 latek w domu, drugi się pcha mimo 33 tyg dopiero, na dodatek leże w innym szpitalu niż mam mieć drugie cc i mam stracha że ci jakby się zaczęło tak chętnie już cc niezrobią i znieczulenia nie ma..

madlen1705, Milaszka, Maga31, lkc, AgataP, Amnezja lubią tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag.1990 wrote:
    Witam się i ja z początkiem tygodnia...
    Belly mówi, że pozostało 29 dni - teraz to chyba będzie się tylko dłużyło.

Mam już dość tego leżenia, a z zalecenia gin jeszcze tydzień - jeszcze bardziej mnie to demotywuje. Chce coś zrobić w domu, ogarnąć chociażby ten bałagan, ruszyć się z nadzieją, że się "rozruszam".
    Meg mam tak samo stad ta deprecha.
    Widzę zwały rzeczy i nic nie mogę zrobić....

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka współczuje

qq87j44jhto0od0f.png

• Agata92 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Domek Witusia w 37 tygodniu :)

3ddb7be8a71a5b45med.jpg

2bb4e7b6fad1457dmed.jpg

I łóżeczko już gotowe :)

42e6404057c794acmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 14:33

natasza82, madlen1705, ewelina_d, Mag.1990, ÓptimusPrime, anusiaa90, Strupka, Agusia ;), Dotty84, Marzena27, santoocha, Goplana, Milaszka, Isia14, paula1234, Maga31, lkc, zupaztytki, Madlen222, blue00, AgataP, Viviana, scindapsus, Rybka Nemo, karmelek, sisiiii, Amnezja, Florentine, misiaczk25, Mamadomina, mada_lena, Fidelissa, FK81 lubią tę wiadomość

njr11rs.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 piękny brzuszek !! ;) i jaka mama zadowolona ;)))

Agata92 lubi tę wiadomość

• sylvi Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj mam wizytę u gina :) już się nie mogę doczekać :) malutka czuję że jest jeszcze główką w górze, ma jeszcze 2 tygodnie na obrót, inaczej CC :(
    znowu mam bóle spojenia, już nie mówiąc o bolących biodrach przez które śpię na raty ;/

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka ślicznie!:)

Mój brzuch chyba przestał rosnąć :D w pasie dalej 111:D Ciekawe jak z wagą..

Agata92, mada_lena lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dopiero zauważyłam łóżeczko ! do mnie właśnie jedzie takie samo tylko w kolorze bukowym ;) wygodne ? łatwe do złożenia?:)

Agata92 lubi tę wiadomość

• santoocha Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata, ale masz ładną piłeczkę! :)

A ja oczywiście nie spakowałam wczoraj torby, może dziś mi się uda.
    W środę idziemy ze znajomymi na bilard i kręgle, a co, ostatni moment żeby gdzieś wyjść :)

Bierze mnie jakieś choróbsko, najbardziej dokucza mi ból gardła, szczególnie jak dołączy się zgaga, bleee!

Pokój Szymka wymalowany i wytapetowany, mąż przysłał mi mmsa, ale nie mogę się doczekac aż zobaczę sama na żywo.
    Można będzie wstawić mebelki, zawiesić zasłonki.
    Teoretycznie w środe powinno dotrzeć łóżeczko od Piętrusa, ale żadnego powiadomienia nie dostałam..

Agata92, Maga31, lkc, sisiiii, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izia wrote:
    dziewczyny uśmiechać się mi tu - macie ostatnie chwile dla siebie więc róbie sobie dobrze, odpoczywajcie i wogóle - i cieszcie się że nie musicie ostatnich chwil 2w1 spędzać z wenflonem i kompletem leków ! ja to mogę ponarzekać, stęskniony 4 latek w domu, drugi się pcha mimo 33 tyg dopiero, na dodatek leże w innym szpitalu niż mam mieć drugie cc i mam stracha że ci jakby się zaczęło tak chętnie już cc niezrobią i znieczulenia nie ma..
    Spoko Izia, aby puścić poród naturalnie po CC, pacjentka musi podpisać zgodę - nie podpisuj :) i jakby co przypomnij im o tym fakcie, to zaraz otrzeźwieją :)

izia lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • Agata92 Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madlen1705 wrote:
    dopiero zauważyłam łóżeczko ! do mnie właśnie jedzie takie samo tylko w kolorze bukowym ;) wygodne ? łatwe do złożenia?:)

U nas była fatalna instrukcja składania więc kilka razy skręcaliśmy je :) Trzeba dokładnie przyglądać się gdzie są jakie dziurki :) Ogólnie wygląda ładnie ale materiał z jakiego jest wykonane jest przeciętny :/

madlen1705 lubi tę wiadomość

njr11rs.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 6 października 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    goplana też to dziś słyszałam że muszę podpisać zgodę - obym wtedy trzeźwo myślała i nie dała się jakby byli niechetni..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • paula1234 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka, jesli dobrze pamiętam, to pisalas,ze przy porodzie bedzie Ci towarzyszyła położna Agnieszka Juszczak, wiec powiem Ci,ze leżę właśnie w Zośce i na sali mam dziewczynę, która juz raz z nią rodzila i nie wyobraza sobie drugi raz rodzic z kims innym. Tak dobrze o niej mówi, ze zastanawiam się, kiedy założy jej fanklub :-)

To tak na pocieszenie dla Ciebie :-)

Milaszka, Paju lubią tę wiadomość

w57v9n730utmu24b.png
  • madlen1705 Ekspertka

Wysłany: 6 października 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata92 wrote:
    U nas była fatalna instrukcja składania więc kilka razy skręcaliśmy je :) Trzeba dokładnie przyglądać się gdzie są jakie dziurki :) Ogólnie wygląda ładnie ale materiał z jakiego jest wykonane jest przeciętny :/

no troszkę się właśnie tego obawiałam,fakt wygląda bardzo ładnie no ale oby też w miare długo postało i nie zniszczyło się za szybko skoro materiał taki sobie. a zamawiałaś przez Internet czy w sklepie znalazłaś?:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 października 2014, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paula1234 wrote:
    Milaszka, jesli dobrze pamiętam, to pisalas,ze przy porodzie bedzie Ci towarzyszyła położna Agnieszka Juszczak, wiec powiem Ci,ze leżę właśnie w Zośce i na sali mam dziewczynę, która juz raz z nią rodzila i nie wyobraza sobie drugi raz rodzic z kims innym. Tak dobrze o niej mówi, ze zastanawiam się, kiedy założy jej fanklub :-)

To tak na pocieszenie dla Ciebie :-)

:) :) :) :) :) :) dobre wieści!

tylko musze tak wycelować poród żeby nie urodzić pomiędzy 31.10 a 3.11 bo akurat wtedy gdzieś wyjeżdza.. i bedzie musiała dac za siebie zastępstwo..

paula1234 lubi tę wiadomość

• paula1234 Koleżanka

Wysłany: 6 października 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka wrote:
    :) :) :) :) :) :) dobre wieści!

tylko musze tak wycelować poród żeby nie urodzić pomiędzy 31.10 a 3.11 bo akurat wtedy gdzieś wyjeżdza.. i bedzie musiała dac za siebie zastępstwo..

Musisz dobrze zagadać z Twoją Córeczką ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 października 2014, 15:22

Milaszka lubi tę wiadomość

w57v9n730utmu24b.png
‹‹ 1538 1539 1540 1541 1542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ