Partner Akcji

AKCJA "SUPLEMENTY Z SENSEM"

Suplementacja w ciąży a wytyczne ekspertów. Poznaj kluczowe składniki dla mamy i dziecka 👇
SPRAWDŹ
Partner Akcji

DHA z alg czy ryb? Sprawdzamy, dlaczego DHA z alg zyskuje na popularności wśród przyszłych mam.
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
Partner Akcji

Przytłoczona zbyt wieloma zaleceniami?
Poznaj 7 składników rekomendowanych przez ginekologów w jednej formule👌
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Agusia kurdę to co Ty możesz bidulko na to przeziębienie, ehh ta cukrzyca to naprawde męcząca. Herbatkę z cutrynką próbuj.

Oj tak kochana mega męcząca, cały czas pije herbatkę z cytryną, spróbuje dziś jeszcze kupić grejpfruta czerwonego, a jak nie czeka mnie ten nieszczęsny czosnek bleee ale nic innego mi nie pozostaje :(

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Mamadomina Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zmierzła jakaś taka jestem. Fakt, coś ostatnio już źle sypiam, no i chyba to siedzenie w domu mi nie służy. No ale już niedługo.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Lavendula Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    W trakcie ciąży zaczęłam zmieniać kompletnie podejście do zakupów, z "wszystko co najlepsze dla mojego dziecka" na "dzieci to minimaliści".

Jedyne, czego dzieci potrzebują to:
    - jeść, mama z cycem wystarczy
    - spać, nawet w łóżku z rodzicami, a tak to nawet lepiej
    - bieżąca woda, to wiadomo
    - ciepło, to też wiadomo
    - ubranka, nie musi być dużo, nawet lepiej, żeby były używane
    - pampersy
    - wózek
    - fotelik samochodowy, o ile oczywiście macie samochód

Reszta to zaspokajanie w pierwszej kolejności wygody rodziców (łóżeczko, przewijak, wanienka, chusteczki do podmywania, elektroniczne nianie, etc.), a potem potrzeb estetycznych rodziców (śliczne ubranko nr. 150, ochraniacze, pościele, baldachimy, ozdoby, meble takie, a nie inne). I rodzice zapętlają się w tych zakupach i zaspokajaniu swoich potrzeb, a potem opowiadają, ile to dzieci kosztują...

Dziecku jest naprawdę w większości przypadków wszystko jedno...

sama prawda :D

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Agusia ja polecam 100% sok malinowy firmy oleofarm. Ja jak tylko widzę ze cos mnie bierze to go pije. Do tego woda morska vicksa. Na gardło tantum verde w aerozolu.
    Dzięki Sisiiii, wodę morską Vicksa kupiłam jak miałam krwawienia z nosa gin kazał nawilżać, a fakt ma szerokie zastosowanie :) tantum też mam w 11 tygodniu byłam chora, ale sok z malin to chyba nie można przy cukrzycy, hmm ciekawa jestem

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do banku komorek macierzystych i ich pobierania to ja tego robic napewno nie bede.. nigdy nie bylam do tego przekonana.. bardzo fajnie zebrala to do kupy (ze sie tak wyraze ;)) GOPLANA :) wiec pi raz kolejny mozemy wywolac ja do odpowiedzi bo w tym tlumie postow napewno nie znajde starej wypowiedzi ;)

Co do prania kombinezonu to owszem pralam, ale ja w zasadzie pralam wszystko co mam dla malej ;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe kombinezon się suszy już na dworku :) bałam się, że coś się stanie, ale jest git ustawiłam na delikatne :)

Tez wszystko prałam (oprócz środka wózka) nawet dziś myślałam, ze cieszę się, ze jednak wcześniej poprałam i poprasowałam nie wiem jakbym dała radę, zostało kilka sztuk ale to już Pikuś :)

Maga31 lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Dzięki Sisiiii, wodę morską Vicksa kupiłam jak miałam krwawienia z nosa gin kazał nawilżać, a fakt ma szerokie zastosowanie :) tantum też mam w 11 tygodniu byłam chora, ale sok z malin to chyba nie można przy cukrzycy, hmm ciekawa jestem
    Ten akurat można. Nie zawiera cukru ani konserwantów. Same maliny:)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

r5bup6u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Fidelissa, dobry temat wywołałaś - szczepionki. Będziecie szczepić tymi wszystkimi dodatkowymi? Ja chyba pójdę programem podstawowym + rotawirusy, ale tu się jeszcze waham :/

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Marzena27 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Wrzucam temat szczepień niemowlaków.

Wiem temat rzeka.

Goplanka wypowiedz sie,,,!!:)

Gdzies napisano ze szczepionki zawierają rtęć i powodują autyzm?
    I ze nie zgadzać sie na szczepienie na żółtaczkę i gruźlicę w pierwszej dobie życia dziecka?
    I zeby szczepili w pośladek nie rączkę bo potem sa blizny?

I juz nic nie wiem.....

Ja podpisuję brak zgody na szczepienie Euvaxem, będę sama zamawiać przez aptekę szczepionkę z mniejszą ilością rtęci. Na pewno zdecyduję się na podstawowy program, na to wszystko co trzeba. Rotawirusy nie.
    No i szczepionka 3w1 odra świnka różyczka będę odraczać ile dam radę.
    Co do związku z autyzmem, zdania oczywiście podzielone, jedni badacze uważają że koncerny farmaceutyczne ukrywają wyniki badań z wiadomych względów, niektórzy wykazują brak związku...

Powiem tak... 6 lat pracowałam jako terapeuta dzieci autystycznych a także opóźnionych z tak zwanym całościowym zaburzeniem rozwoju. Z wywiadów z rodzicami faktycznie czasami wynika, iż obserwowali u swoich dzieci mniejszy / większy regres po tej szczepionce 3w1. Bo jeśli mowa o autyźmie to właśnie wokół tej szczepionki największe zamieszanie.

Goplanka jak możesz to napisz co sądzisz chętnie przeczytam. Sama od tygodni siedzę w artykułach na ten temat, zamieszanie totalne...

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W temacie szczepionek jestem mega zielona, kompletnie nic nie wiem, także chętnie poczytam i sie coś dowiem od Was, czyli w szpitalu po urodzeniu Dzidzia ma dostać już jakieś szczepionki z tego co piszecie rany ja całkiem tego nie wiem. Wydawał mi sie to taki odległy temat, ale fakt trzeba się już zgłębić.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 7 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Wrzucam temat szczepień niemowlaków.

Wiem temat rzeka.

Goplanka wypowiedz sie,,,!!:)

Gdzieś napisano ze szczepionki zawierają rtęć i powodują autyzm?
    I ze nie zgadzać sie na szczepienie na żółtaczkę i gruźlicę w pierwszej dobie życia dziecka?
    I zeby szczepili w pośladek nie rączkę bo potem sa blizny?

I już nic nie wiem.....

Co do szczepień i autyzmu, to najniebezpieczniejsze są szczepionki sprzężone, np 5 w jednym, ja będę kłuć 5 razy, niż od razu wsio na raz. A dlaczego?? mam info od babeczki, która pracuje z dziećmi niepełnosprawnymi umysłowo, niedosłyszącymi, niedowidzącymi i to najczęściej powoduje powikłania. Szczepienie na żółtaczkę jest ważne, bo bilirubina spada najszybciej po karmieniu piersią, a z karmieniem różnie bywa na początku i z przyswajaniem, szczepienie na gruźlicę wszyscy przechodziliśmy i jest takie samo od zarania dziejów, więc na to bym nie zwracała za dużej uwagi...

Marzena27, Fidelissa, Viviana, nick nieaktualny, mada_lena lubią tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Co do banku komorek macierzystych i ich pobierania to ja tego robic napewno nie bede.. nigdy nie bylam do tego przekonana.. bardzo fajnie zebrala to do kupy (ze sie tak wyraze ;)) GOPLANA :) wiec pi raz kolejny mozemy wywolac ja do odpowiedzi bo w tym tlumie postow napewno nie znajde starej wypowiedzi ;)

Co do prania kombinezonu to owszem pralam, ale ja w zasadzie pralam wszystko co mam dla malej ;)
    To poproszę jeszcze raz gdzies mi umknęło albo skleroza ciążowa:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena27 wrote:
    Ja podpisuję brak zgody na szczepienie Euvaxem, będę sama zamawiać przez aptekę szczepionkę z mniejszą ilością rtęci. Na pewno zdecyduję się na podstawowy program, na to wszystko co trzeba. Rotawirusy nie.
    No i szczepionka 3w1 odra świnka różyczka będę odraczać ile dam radę.
    Co do związku z autyzmem, zdania oczywiście podzielone, jedni badacze uważają że koncerny farmaceutyczne ukrywają wyniki badań z wiadomych względów, niektórzy wykazują brak związku...

Powiem tak... 6 lat pracowałam jako terapeuta dzieci autystycznych a także opóźnionych z tak zwanym całościowym zaburzeniem rozwoju. Z wywiadów z rodzicami faktycznie czasami wynika, iż obserwowali u swoich dzieci mniejszy / większy regres po tej szczepionce 3w1. Bo jeśli mowa o autyźmie to właśnie wokół tej szczepionki największe zamieszanie.

Goplanka jak możesz to napisz co sądzisz chętnie przeczytam. Sama od tygodni siedzę w artykułach na ten temat, zamieszanie totalne...
    Co to Euvax?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 11:30

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkraczam w 36 tydzien hop hip hurra

Marzena27, Viviana, nick nieaktualny, Agusia ;), Maga31, Paju, natasza82, mada_lena lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Marzena27 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    euvax i hepavax refundowane u nas szczepionki WZW B

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena27 wrote:
    euvax i hepavax refundowane u nas szczepionki WZW B
    Szkodliwe? Mogę przywieźć swoją?

qq87j44jhto0od0f.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    po rozmowie z naszym pediatra - my robimy tylko podstawowe szczepienia.wszystkie inne nam odradzil. i tego bede sie trzymac i nie bede sie zastanawiac nad tym wiecej bo mu ufam :) jeden problem mniej:)

Viviana, Marzena27, Fidelissa, nick nieaktualny, mada_lena lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    Szkodliwe? Mogę przywieźć swoją?

moja koleżanka zamawiała przez aptekę przyszpitalną swoją, znalazła taką, która ma ileś tam razy mniej rtęci. Dostała receptę i zamówiła, przy podpisywaniu braku zgody na euvax podpisała deklarację, że zapewni w 1 dobie życia dziecku zamiennik (który po prostu w Polsce nie jest za darmo). Ja mam zamiar zrobić podobnie.

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam,ze ostatnie swoje dziecie szczepilam szczepionka 5 w 1 i nie bylo zadnych skutkow ubocznych,dobrze ja znosila,byc moze i synka bede tak szczepic

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 11:39

Eve, lkc, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 7 października 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No my na pewno bierzemy Engerix zamiast Euvaxu (mój szpital ma u siebie, trzeba tylko u nich przy wypisie uiścić opłatę 63 zł), a potem wyłącznie szczepienia podstawowe i co się da, to oddzielnie.

mnie do rozmyślań na temat szczepień zainspirował ten wpis:
    http://www.nebule.pl/alternatywny-kalendarz-szczepien/

Marzena27, Viviana, nick nieaktualny, mada_lena, lkc lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 1547 1548 1549 1550 1551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ