Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Viviana wrote:Agusia kurdę to co Ty możesz bidulko na to przeziębienie, ehh ta cukrzyca to naprawde męcząca. Herbatkę z cutrynką próbuj.
Oj tak kochana mega męcząca, cały czas pije herbatkę z cytryną, spróbuje dziś jeszcze kupić grejpfruta czerwonego, a jak nie czeka mnie ten nieszczęsny czosnek bleee ale nic innego mi nie pozostaje
-
ewelina_d wrote:W trakcie ciąży zaczęłam zmieniać kompletnie podejście do zakupów, z "wszystko co najlepsze dla mojego dziecka" na "dzieci to minimaliści".
Jedyne, czego dzieci potrzebują to:
- jeść, mama z cycem wystarczy
- spać, nawet w łóżku z rodzicami, a tak to nawet lepiej
- bieżąca woda, to wiadomo
- ciepło, to też wiadomo
- ubranka, nie musi być dużo, nawet lepiej, żeby były używane
- pampersy
- wózek
- fotelik samochodowy, o ile oczywiście macie samochód
Reszta to zaspokajanie w pierwszej kolejności wygody rodziców (łóżeczko, przewijak, wanienka, chusteczki do podmywania, elektroniczne nianie, etc.), a potem potrzeb estetycznych rodziców (śliczne ubranko nr. 150, ochraniacze, pościele, baldachimy, ozdoby, meble takie, a nie inne). I rodzice zapętlają się w tych zakupach i zaspokajaniu swoich potrzeb, a potem opowiadają, ile to dzieci kosztują...
Dziecku jest naprawdę w większości przypadków wszystko jedno...
sama prawda -
sisiiii wrote:Agusia ja polecam 100% sok malinowy firmy oleofarm. Ja jak tylko widzę ze cos mnie bierze to go pije. Do tego woda morska vicksa. Na gardło tantum verde w aerozolu.
tantum też mam w 11 tygodniu byłam chora, ale sok z malin to chyba nie można przy cukrzycy, hmm ciekawa jestem
-
Co do banku komorek macierzystych i ich pobierania to ja tego robic napewno nie bede.. nigdy nie bylam do tego przekonana.. bardzo fajnie zebrala to do kupy (ze sie tak wyraze
) GOPLANA
wiec pi raz kolejny mozemy wywolac ja do odpowiedzi bo w tym tlumie postow napewno nie znajde starej wypowiedzi
Co do prania kombinezonu to owszem pralam, ale ja w zasadzie pralam wszystko co mam dla malejFidelissa lubi tę wiadomość
-
Hehe kombinezon się suszy już na dworku
bałam się, że coś się stanie, ale jest git ustawiłam na delikatne
Tez wszystko prałam (oprócz środka wózka) nawet dziś myślałam, ze cieszę się, ze jednak wcześniej poprałam i poprasowałam nie wiem jakbym dała radę, zostało kilka sztuk ale to już PikuśMaga31 lubi tę wiadomość
-
Agusia ;) wrote:Dzięki Sisiiii, wodę morską Vicksa kupiłam jak miałam krwawienia z nosa gin kazał nawilżać, a fakt ma szerokie zastosowanie
tantum też mam w 11 tygodniu byłam chora, ale sok z malin to chyba nie można przy cukrzycy, hmm ciekawa jestem
Agusia ;) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fidelissa wrote:Wrzucam temat szczepień niemowlaków.
Wiem temat rzeka.
Goplanka wypowiedz sie,,,!!
Gdzies napisano ze szczepionki zawierają rtęć i powodują autyzm?
I ze nie zgadzać sie na szczepienie na żółtaczkę i gruźlicę w pierwszej dobie życia dziecka?
I zeby szczepili w pośladek nie rączkę bo potem sa blizny?
I juz nic nie wiem.....
Ja podpisuję brak zgody na szczepienie Euvaxem, będę sama zamawiać przez aptekę szczepionkę z mniejszą ilością rtęci. Na pewno zdecyduję się na podstawowy program, na to wszystko co trzeba. Rotawirusy nie.
No i szczepionka 3w1 odra świnka różyczka będę odraczać ile dam radę.
Co do związku z autyzmem, zdania oczywiście podzielone, jedni badacze uważają że koncerny farmaceutyczne ukrywają wyniki badań z wiadomych względów, niektórzy wykazują brak związku...
Powiem tak... 6 lat pracowałam jako terapeuta dzieci autystycznych a także opóźnionych z tak zwanym całościowym zaburzeniem rozwoju. Z wywiadów z rodzicami faktycznie czasami wynika, iż obserwowali u swoich dzieci mniejszy / większy regres po tej szczepionce 3w1. Bo jeśli mowa o autyźmie to właśnie wokół tej szczepionki największe zamieszanie.
Goplanka jak możesz to napisz co sądzisz chętnie przeczytam. Sama od tygodni siedzę w artykułach na ten temat, zamieszanie totalne...
-
W temacie szczepionek jestem mega zielona, kompletnie nic nie wiem, także chętnie poczytam i sie coś dowiem od Was, czyli w szpitalu po urodzeniu Dzidzia ma dostać już jakieś szczepionki z tego co piszecie rany ja całkiem tego nie wiem. Wydawał mi sie to taki odległy temat, ale fakt trzeba się już zgłębić.
-
Fidelissa wrote:Wrzucam temat szczepień niemowlaków.
Wiem temat rzeka.
Goplanka wypowiedz sie,,,!!
Gdzieś napisano ze szczepionki zawierają rtęć i powodują autyzm?
I ze nie zgadzać sie na szczepienie na żółtaczkę i gruźlicę w pierwszej dobie życia dziecka?
I zeby szczepili w pośladek nie rączkę bo potem sa blizny?
I już nic nie wiem.....
Co do szczepień i autyzmu, to najniebezpieczniejsze są szczepionki sprzężone, np 5 w jednym, ja będę kłuć 5 razy, niż od razu wsio na raz. A dlaczego?? mam info od babeczki, która pracuje z dziećmi niepełnosprawnymi umysłowo, niedosłyszącymi, niedowidzącymi i to najczęściej powoduje powikłania. Szczepienie na żółtaczkę jest ważne, bo bilirubina spada najszybciej po karmieniu piersią, a z karmieniem różnie bywa na początku i z przyswajaniem, szczepienie na gruźlicę wszyscy przechodziliśmy i jest takie samo od zarania dziejów, więc na to bym nie zwracała za dużej uwagi...Marzena27, Fidelissa, Viviana, zupaztytki, mada_lena lubią tę wiadomość
-
karmelek wrote:Co do banku komorek macierzystych i ich pobierania to ja tego robic napewno nie bede.. nigdy nie bylam do tego przekonana.. bardzo fajnie zebrala to do kupy (ze sie tak wyraze
) GOPLANA
wiec pi raz kolejny mozemy wywolac ja do odpowiedzi bo w tym tlumie postow napewno nie znajde starej wypowiedzi
Co do prania kombinezonu to owszem pralam, ale ja w zasadzie pralam wszystko co mam dla malej -
Marzena27 wrote:Ja podpisuję brak zgody na szczepienie Euvaxem, będę sama zamawiać przez aptekę szczepionkę z mniejszą ilością rtęci. Na pewno zdecyduję się na podstawowy program, na to wszystko co trzeba. Rotawirusy nie.
No i szczepionka 3w1 odra świnka różyczka będę odraczać ile dam radę.
Co do związku z autyzmem, zdania oczywiście podzielone, jedni badacze uważają że koncerny farmaceutyczne ukrywają wyniki badań z wiadomych względów, niektórzy wykazują brak związku...
Powiem tak... 6 lat pracowałam jako terapeuta dzieci autystycznych a także opóźnionych z tak zwanym całościowym zaburzeniem rozwoju. Z wywiadów z rodzicami faktycznie czasami wynika, iż obserwowali u swoich dzieci mniejszy / większy regres po tej szczepionce 3w1. Bo jeśli mowa o autyźmie to właśnie wokół tej szczepionki największe zamieszanie.
Goplanka jak możesz to napisz co sądzisz chętnie przeczytam. Sama od tygodni siedzę w artykułach na ten temat, zamieszanie totalne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 11:30
-
po rozmowie z naszym pediatra - my robimy tylko podstawowe szczepienia.wszystkie inne nam odradzil. i tego bede sie trzymac i nie bede sie zastanawiac nad tym wiecej bo mu ufam
jeden problem mniej:)
Viviana, Marzena27, Fidelissa, zupaztytki, mada_lena lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Fidelissa wrote:Szkodliwe? Mogę przywieźć swoją?
moja koleżanka zamawiała przez aptekę przyszpitalną swoją, znalazła taką, która ma ileś tam razy mniej rtęci. Dostała receptę i zamówiła, przy podpisywaniu braku zgody na euvax podpisała deklarację, że zapewni w 1 dobie życia dziecku zamiennik (który po prostu w Polsce nie jest za darmo). Ja mam zamiar zrobić podobnie. -
nick nieaktualnyPowiem wam,ze ostatnie swoje dziecie szczepilam szczepionka 5 w 1 i nie bylo zadnych skutkow ubocznych,dobrze ja znosila,byc moze i synka bede tak szczepic
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2014, 11:39
Eve, lkc, AgataP lubią tę wiadomość
-
No my na pewno bierzemy Engerix zamiast Euvaxu (mój szpital ma u siebie, trzeba tylko u nich przy wypisie uiścić opłatę 63 zł), a potem wyłącznie szczepienia podstawowe i co się da, to oddzielnie.
mnie do rozmyślań na temat szczepień zainspirował ten wpis:
http://www.nebule.pl/alternatywny-kalendarz-szczepien/Marzena27, Viviana, zupaztytki, mada_lena, lkc lubią tę wiadomość