Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Fidelissa wrote:92% ciazy za mną...niesamowite
Amnezja, Marzena27, ÓptimusPrime, Fidelissa lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Cześć dziewczynki:)
Wczoraj byłam na KTG, zapis idealny:) Po powrocie zamiast odezwać się do Was to ja wpadłam w wir sprzątania i gotowania. Normlanie nie wiem skąd mam tyle energii:).
Noce zaczynają być dla mnie paskudne i bardzo męczące, budzę się co godzinę, już mam tego dość.
U mnie dziś piękna pogoda:) obiadek kończę gotować i zaraz sru na spacer, oczywiście z mężusiem:)
Nastka agentka z Ciebie:)
Pola86 witaj:)
Miłego dnia:)lkc, Marzena27 lubią tę wiadomość
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
nick nieaktualnyFidelissa wrote:92% ciazy za mną...niesamowite
Chyba mamy taki sam terminU mnie ginekolog twierdzi, że urodzę wcześniej... Tydzień temu mówiła, że może za jakieś 2 tygodnie, więc zostawałby jeszcze tydzień, ale póki co nic mi nie dolega, żadnych skurczy ani nic. Tylko brzuch już chyba nisko.
lkc, Marzena27, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny pijecie herbatki na laktacje już? Bo ja kupiłam z Hippa i tam jest napisane, że można pić pod koniec ciąży i się zastanawiam kiedy zacząć, by może trochę wspomóc laktację. Może na tydzien przed terminem CC już sobie zacznę pić.
Co do porodów, mnie gin kazał się trzymać, bo w tym szpitalu liczą tygodnie skończone, czyli u mnie cały czas 35tc teraz, a to jeszcze wcześniaczek dziecko, cc na pewno po skończonym 37tc czyli jak ciąża donoszona. -
Witam dziewczynki.
Boli mnie podbrzusze i znowu te skurcze. Budziły mnie całą noc. Ja już w tej niepewności chyba dłużej nie wytrzymam. Czy to już czy jeszcze nie... Czy to poród czy niestrawność
Mój lekarz też liczy tygodnie skończone, a do tego jeszcze według pierwszego usg które termin wyliczyło mi tydzień później, ale jakbym nie liczyła i nie kombinowała to ciąża donoszona i tyle, więc niech już to się stanie.
Chcieliśmy trochę wykurzyć małą Maję, ale nic z przytulanek nie wyszło, bo mój mąż chciał się pobawić w doktora i chyba dotknął główki tam w środku i tak się przestraszył, że całą noc nie mógł spać. Mam nadzieję, że nie zrobiliśmy jej nic złego.
lkc, Marzena27 lubią tę wiadomość
-
Hmmm a co z Agatką?? Czyżby już? Bo coś jej nie widzę
Doczekała się w końcu?
My już po śniadanku, po serniczku.. słonko za oknem, więc albo na spacerek niedługo, albo do kościoła
Tylko zauważyłam coś już dawno temu.. że jak zjem np. tak lekko do syta i później albo coś słodkiego, albo dokładkę tego co wcześniej to mam wrażenie jakby mi tak dziwnie serducho biło i tak mi ciężko. Muszę się wtedy położyć i spokojnie oddychac, zeby jakos uspokoić. A według ciśnieniomierza nic mi tam nie skacze..chyba..
chyba, ze ja mierzę tylko wtedy ciśnienie.. no nie wiem. Ale robili mi nawet w przychodni ekg i mówili, że wszystko ok. Dziwne.
AgataP lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyczesc czesc,NIE RODZE
spalam dosc dlugo bo cala noc meczyl mnie kregoslup a jak wpadlam na pomysl zeby wziac znwou poduszke ciazowa to byla juz 4 rano i dopeiro jakos zasnelam ...
ale sie w miare wyspalam od tej 4.00
Ninja cos leniwa od rana i mecza mnie mega wzdecia wiec moze to juz neidlugo...
Witam nowa mame na forum!
Optimus ale Ci SR rarytasy gotuje
Moj mi dzisiaj kuchnie posprzatal nim wstalamtaki prezent zeby nie bylo
pewnie przez nast 2 tyg bede ukladac rzeczy spowrotem na swoje miejsce,ale nie narzekam stara sie hippis.
Optimus widzialas pogode w Niemczech? 26 stopni pelnia lata ..ach ale maja dobrze...bedzie dobre wino z tego rocznika
http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/prognoza,45/tak-wyglada-pazdziernik-u-naszych-zachodnich-sasiadow-sa-szanse-na-rekordy-temperatur,146520,1,0.html
Chcialabymmjuz tez mam takie skoki,moze to to slynne kolatanie serca przed zblizajacym sie porodem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 12:35
lkc, ÓptimusPrime, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Viviana u mnie tez tak licza w szpitalu tygodnie - musza byc skonczone. chociaz mowia tez ( chyba na pocieszenie) ze jakby teraz to tragedii by nie bylo.. no baaaa u mnie napewno:)) bo mysleli ze 2 miesiace temu urodze - w 27 tc
AgataP, Viviana lubią tę wiadomość
nick nieaktualnyMnie wczoraj na noc maluch mocno wciskal sie w dol i czulam normalnie parcie heheh,brzuch sie obnizyl,teraz nie mam watpliwosci,w dodatku czestotliwosc skurczy dzis sie zwiekszyla,uklucie w szyjce mega bolesne,nie mam nic przeciwko jakbym za kilka dni urodzila
AgataP, ÓptimusPrime, xpatiiix3, Rybka Nemo, Marzena27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyblue00 wrote:Mnie wczoraj na noc maluch mocno wciskal sie w dol i czulam normalnie parcie heheh,brzuch sie obnizyl,teraz nie mam watpliwosci,w dodatku czestotliwosc skurczy dzis sie zwiekszyla,uklucie w szyjce mega bolesne,nie mam nic przeciwko jakbym za kilka dni urodzila
blue mi tez sie brzuch obnizyl,nareszcie! wiedze to golym okiem,nie mam watpliwosciwczoraj jak szlam na zakupy to myslalam ze Ninja sama wyskoczy tak nisko ja czulam,wieeeeeeeeeec moze to juz tuz tuz...
blue00, lkc lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AgataP wrote:lkc bedzie dobrze nie urodzisz jeszcze
ja jestem pierwsza w kolecje prosze sie nie wpychac
Wy jeszcze za wczesnie jestescie nie pozwalam
AgataP lubi tę wiadomość
nick nieaktualny
-
Chcialabymjuz ja tez mam takie napady, ale to raczej na tle nerwowym juz mam..
Do tego jak lapie mnie skurcz to momentalnie zalewa mnie taka fala goraca, robi mi sie duszno i wlasnie serce zaczyna tak okropnie bic..
Poza tym narobilas smaka na sernik :p moj sie oyta czy jechac do cukierniale ja chce taki domowy!
Chyba zaraz upieke jakas babke na pocieszenieAgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość