X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    92% ciazy za mną...niesamowite

natasza82, lkc, Amnezja, ÓptimusPrime, Agusia ;) lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• lkc Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:
    u mnie 89 % i tez wydaje mi sie niesamowite i nie wiem kiedy ten czas tak minal szybko...

Amnezja, Marzena27, ÓptimusPrime, Fidelissa lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki:)

Wczoraj byłam na KTG, zapis idealny:) Po powrocie zamiast odezwać się do Was to ja wpadłam w wir sprzątania i gotowania. Normlanie nie wiem skąd mam tyle energii:).

Noce zaczynają być dla mnie paskudne i bardzo męczące, budzę się co godzinę, już mam tego dość.

U mnie dziś piękna pogoda:) obiadek kończę gotować i zaraz sru na spacer, oczywiście z mężusiem:)

Nastka agentka z Ciebie:)

Pola86 witaj:)

Miłego dnia:)

lkc, Marzena27 lubią tę wiadomość

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :) Już po śniadanku,cała noc przespana :) Tylko znowu te cholerne skurcze :/

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa wrote:

Chyba mamy taki sam termin :) U mnie ginekolog twierdzi, że urodzę wcześniej... Tydzień temu mówiła, że może za jakieś 2 tygodnie, więc zostawałby jeszcze tydzień, ale póki co nic mi nie dolega, żadnych skurczy ani nic. Tylko brzuch już chyba nisko.

lkc, Marzena27, Fidelissa lubią tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa jajka nie radze bo Cie dziecię przy cycku zaczadzi ,wypróbowane na Marcelu i uwierz n8gdy więcej myslalam ze będę wymiotować karmiąc Go.. ;)

Milaszka, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pijecie herbatki na laktacje już? Bo ja kupiłam z Hippa i tam jest napisane, że można pić pod koniec ciąży i się zastanawiam kiedy zacząć, by może trochę wspomóc laktację. Może na tydzien przed terminem CC już sobie zacznę pić.
    Co do porodów, mnie gin kazał się trzymać, bo w tym szpitalu liczą tygodnie skończone, czyli u mnie cały czas 35tc teraz, a to jeszcze wcześniaczek dziecko, cc na pewno po skończonym 37tc czyli jak ciąża donoszona.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • madziulka112 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki.
    Boli mnie podbrzusze i znowu te skurcze. Budziły mnie całą noc. Ja już w tej niepewności chyba dłużej nie wytrzymam. Czy to już czy jeszcze nie... Czy to poród czy niestrawność :)
    Mój lekarz też liczy tygodnie skończone, a do tego jeszcze według pierwszego usg które termin wyliczyło mi tydzień później, ale jakbym nie liczyła i nie kombinowała to ciąża donoszona i tyle, więc niech już to się stanie.

Chcieliśmy trochę wykurzyć małą Maję, ale nic z przytulanek nie wyszło, bo mój mąż chciał się pobawić w doktora i chyba dotknął główki tam w środku i tak się przestraszył, że całą noc nie mógł spać :). Mam nadzieję, że nie zrobiliśmy jej nic złego.

lkc, Marzena27 lubią tę wiadomość

ex2btv73x12fukei.png
    6sutvflo52wpzljo.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm a co z Agatką?? Czyżby już? Bo coś jej nie widzę :P Doczekała się w końcu? :)

My już po śniadanku, po serniczku.. słonko za oknem, więc albo na spacerek niedługo, albo do kościoła :)

Tylko zauważyłam coś już dawno temu.. że jak zjem np. tak lekko do syta i później albo coś słodkiego, albo dokładkę tego co wcześniej to mam wrażenie jakby mi tak dziwnie serducho biło i tak mi ciężko. Muszę się wtedy położyć i spokojnie oddychac, zeby jakos uspokoić. A według ciśnieniomierza nic mi tam nie skacze.. :-/ chyba.. :-/ chyba, ze ja mierzę tylko wtedy ciśnienie.. no nie wiem. Ale robili mi nawet w przychodni ekg i mówili, że wszystko ok. Dziwne.

AgataP lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was kochane :)
    Ja dziś będę malutko bo mój M. Kochany ma pierwszy wolny dzien od 8 dni. A do tego sie przeziębił i trzeba się nim zająć ;)

Jutro pewnie Was nadrobie.

Milej niedzieli Wam życzę :)

Marzena27, Fidelissa lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc czesc,NIE RODZE :(

spalam dosc dlugo bo cala noc meczyl mnie kregoslup a jak wpadlam na pomysl zeby wziac znwou poduszke ciazowa to byla juz 4 rano i dopeiro jakos zasnelam ...

ale sie w miare wyspalam od tej 4.00

Ninja cos leniwa od rana i mecza mnie mega wzdecia wiec moze to juz neidlugo...

Witam nowa mame na forum!

Optimus ale Ci SR rarytasy gotuje :)

Moj mi dzisiaj kuchnie posprzatal nim wstalam :P taki prezent zeby nie bylo :P pewnie przez nast 2 tyg bede ukladac rzeczy spowrotem na swoje miejsce,ale nie narzekam stara sie hippis.
    Optimus widzialas pogode w Niemczech? 26 stopni pelnia lata ..ach ale maja dobrze...bedzie dobre wino z tego rocznika :P
    http://tvnmeteo.tvn24.pl/informacje-pogoda/prognoza,45/tak-wyglada-pazdziernik-u-naszych-zachodnich-sasiadow-sa-szanse-na-rekordy-temperatur,146520,1,0.html

Chcialabymmjuz tez mam takie skoki,moze to to slynne kolatanie serca przed zblizajacym sie porodem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2014, 12:35

lkc, ÓptimusPrime, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana u mnie tez tak licza w szpitalu tygodnie - musza byc skonczone. chociaz mowia tez ( chyba na pocieszenie) ze jakby teraz to tragedii by nie bylo.. no baaaa u mnie napewno:)) bo mysleli ze 2 miesiace temu urodze - w 27 tc :)

AgataP, Viviana lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie wczoraj na noc maluch mocno wciskal sie w dol i czulam normalnie parcie heheh,brzuch sie obnizyl,teraz nie mam watpliwosci,w dodatku czestotliwosc skurczy dzis sie zwiekszyla,uklucie w szyjce mega bolesne,nie mam nic przeciwko jakbym za kilka dni urodzila :-P

AgataP, ÓptimusPrime, xpatiiix3, Rybka Nemo, Marzena27 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc bedzie dobrze nie urodzisz jeszcze :) ja jestem pierwsza w kolecje prosze sie nie wpychac :P Wy jeszcze za wczesnie jestescie nie pozwalam :P

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o blue to COS zaczyna sie dziac:))

blue00 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Mnie wczoraj na noc maluch mocno wciskal sie w dol i czulam normalnie parcie heheh,brzuch sie obnizyl,teraz nie mam watpliwosci,w dodatku czestotliwosc skurczy dzis sie zwiekszyla,uklucie w szyjce mega bolesne,nie mam nic przeciwko jakbym za kilka dni urodzila :-P

blue mi tez sie brzuch obnizyl,nareszcie! wiedze to golym okiem,nie mam watpliwosci :) wczoraj jak szlam na zakupy to myslalam ze Ninja sama wyskoczy tak nisko ja czulam,wieeeeeeeeeec moze to juz tuz tuz...

blue00, lkc lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taaaa,szkoda,ze to tylko podchody :-D

AgataP lubi tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AgataP wrote:
    lkc bedzie dobrze nie urodzisz jeszcze :) ja jestem pierwsza w kolecje prosze sie nie wpychac :P Wy jeszcze za wczesnie jestescie nie pozwalam :P
    nie no Ciebie nie mam zamiaru przegonic.. niech sobie siedzi w srodku.. jeszcze nie jestem gotowa na Wielkie Wyjscie;) najszybciej moze 31.10. musze jeszcze prasowanie skonczyc - te co od tygodnia lezy i czeka.. i wybrac Jej ubranka na wyjscie, bo moj K to kochany jest, ale nie mam zamiaru sie wkurwiac pozniej jak bedzie wypytywal co i jakie ma zabrac a potem sluchac jekow ze on nie wie gdzie to jest.... ;/ przygotuje wersje malenka i wieksza tzn na 56 :)

AgataP lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata to moze razem wybierzmy sie na porodowke hehehe

AgataP lubi tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 19 października 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcialabymjuz ja tez mam takie napady, ale to raczej na tle nerwowym juz mam..
    Do tego jak lapie mnie skurcz to momentalnie zalewa mnie taka fala goraca, robi mi sie duszno i wlasnie serce zaczyna tak okropnie bic..
    Poza tym narobilas smaka na sernik :p moj sie oyta czy jechac do cukierni ;) ale ja chce taki domowy!
    Chyba zaraz upieke jakas babke na pocieszenie ;)

AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

‹‹ 1662 1663 1664 1665 1666 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ