Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyewelina_d wrote:Żadnych njusów od Goplany, ale do Zosi nie trzeba żadnych sztućców ani takich... W Zosi są aneksy kuchenne, gdzie wszystko jest dostępne poza tymi "narzędziami", co się dostaje w trakcie normalnych posiłków:).
Świetnieach ta nasza "przereklamowana" Zosia
ewelina_d lubi tę wiadomość
-
ChciałabymJuż wrote:blue jak widac nie tylko u mnie cudowny lekarz, ale u Ciebie też
Żal..
Marzenka ja tam wolę SłonkoChyba działam na baterie słoneczne
to wpadaj do mnie, właśnie wyszło piękne słońce! przy takim mroźnym powietrzu, cuduwielbiam
ÓptimusPrime lubi tę wiadomość
-
U mnie też piękne słońce
Po cudownym weekendzie z mężusiem dzisiaj mam dzień leniaWczoraj postanowiliśmy się zważyć i od początku ciąży ja +6 a mąż +10kg
Tylko szkoda,że przestałam się dopinać w kurtkach
Rybka Nemo, FK81, Marzena27, Maga31, Agusia ;), Fidelissa, sylvi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMada_lenka,dzieki,jak bedziesz miala chwile spokoju-zajrzyj na wiadomosc
Laski,ja dzis wypilam chyba moja 4 kawe w ciazy,bo jak pisze Marzenka lekko mrozne powietrze,slonce na calego,w sloncu mam ok.17st,w cieniu moze z 8,prawda glowka pobolewa,ale fajnie sie lezy tak beztrosko dzis...
Mam dzis tez jakies rewolucje zoladkowe - co nie zjem - Wielkie Ucho na mnie czeka
Wiec ambitny mam plan - tule flaka w sypialni i patrze na moja szafe,co wyglada,jakby wysypki dostalaSkutki uboczne naklejania naklejek na nia przez mojego meza...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 12:13
ChciałabymJuż, Milaszka, Rybka Nemo, Agata92, Marzena27, Maga31, Fidelissa, AgataP lubią tę wiadomość
-
Marzena27 wrote:to wpadaj do mnie, właśnie wyszło piękne słońce! przy takim mroźnym powietrzu, cud
uwielbiam
Kurcze, no próbowałam sie teleportować i uwierzysz, że wylądowałam w swoim łóżku? Coś się spierdzielił ten sprzęt do teleportacjiLavendula, Marzena27, Maga31, Agusia ;), Amnezja, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry, u mnie też piękne słońce, ale ja coś nie mam siły się ruszyć, wszystko już boli. Masakra czuje się jak stara baba
Witam nową listopadówkę
Alka będzie dobrze. Trzymamy za Was kciuki i czekamy na wiadomości :*
Karmelku, Viv dawajcie znać jak już będziecie coś wiedziały :*
-
nick nieaktualnyJa juz po przegladzie.. Szyjka ani rusz
ale gin powiedzial ze to wcale nie jest zly objaw. Glowka juz nizej, bo ja wyczul
chcial mnie zbadac na zwyklym lozku zebym sie nie musiala wdrapywac na samolot, ale mowie: Panie doktorze, ja w pelni sil! Serio, nawet nie jest najgorzej a nawet lepiej fizycznie. Waga od 3 tygodni stoi, wiec fajnie. Nadal moge obzerac sie slodyczami (ze spokojnym sumieniem tym razem). Nawet powiedzial mi ze jak mam takie zachcianki to znaczy ze organizm potrzebuje, tylko zeby nie przesadzac, bo mozna sie zacukrzyc. Ale jak juz mnie mdli to poprostu przestaje wpierd***
Nastroj pozytywny, sloneczko piekne! Zaraz zabieram sie za robienie klopsow w sosie koperkowym, moze cos zamroze na zaś, zeby Mezulo nie umarl z glodu jak ja bede w szpitalu.
Aa i ja tez mam GBSa pozytywnego, pytalam lekarza czy z tego wzgledu jakos musze wczesniej do szpitala sie udac, a on mowi ze nie, bo i tak dopiero przy samym porodzie go podaja, wiec nie ma co panikowac.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 12:30
Rybka Nemo, Marzena27, Maga31, Lavendula, Amnezja, natasza82, Fidelissa, Nata lubią tę wiadomość
-
Jejku u Was słońce a u mnie nadal mgła i to w dodatku 5 stopni tylko.
Ja zaraz zbieram się na wizytę, jeszcze tylko po męża do pracy jade i komu w drogę temu... kopa:)
Właśnie dziewczynki w szpitalach dawać znaćCzekamy na wieści.
Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png -
nick nieaktualny
-
blue00 wrote:Ja to wogle nie dostalam skierowania na gbs-a,ciekawe co zrobia jak mnie wezmie wczesniej
Blue powinni Ci wtedy podać profilaktycznie, więc pilnuj tego, bo nie warto ryzykować.
Ogólnie brak badania powinien skutkować takim samym postępowaniem jak w przypadku GBSu dodatniego.
Ja byłam też "na przeglądzie" ogólnie Hania chyba nigdzie się na razie nie wybiera...Szyjka długa, twarda, zamknięta, brzuch wysoko ehhh... żadnych sygnałów.
Mam nadzieję tylko, że nie będzie siedziała dłuzej niż 4 tygsy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 12:49
natasza82, Fidelissa, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Właśnie Optimus - twój SR wpadł w szał naklejania na wieść, że zostanie tatą? bo dopatrzyłam się tam naklejek autek
U nas mgła się rozeszła i pięknie słońce przebija, więc siłą rozpędu starłam kurze i umyłam podłogi, a teraz z czystym sumieniem zajadam czekoladę studencką i popijam kawuniąMilaszka, Agusia ;), Marzena27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMilaszka,to takie naklejki,kupione w sklepie papierniczym na osiedlu. Akurat samochodziki,statki i aircrafts
Naklejal,bo poprosilam,bo mi za wysoko i juz nie siegalamNie,no on jest zainteresowany,ze biedzie dziecko,tylko mna nie jest.
A w tym papierniczym dla dziewczynek to bylo tyyyyyyleee. I farma,i czaszki,i ksiezniczki i motyle itpWiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 13:11
Milaszka, Maga31, AgataP lubią tę wiadomość
-
Hehe a ja mam nadal dzień lenia, bolą mnie plecy, najpierw w łóżku a teraz kocing na kanapie, wstaję tylko do WC albo coś podjeść, a jakaś głodna jestem ehh, czekam na męża, niech już przyjeżdża to zrobię obiad
Kawkę wypiłam już o 8 rano, czekoladki też bym spróbowała ale zostało jabłko hihi.
Rybka trzymam kciuki o obrót artystyczny w Twoim brzuszkuza wszystkie wizytujące trzymam kciuki
Dotty kochana jak będziesz aktualizowała listę zostaw proszę imię Adrian, już zdecydowaliśmy hihiÓptimusPrime, Dotty84, natasza82, Rybka Nemo, anusiaa90, Maga31, Fidelissa, Milaszka, AgataP, nata1987, Nata lubią tę wiadomość
-
FK81 wrote:Fidelissa, ja mam wszystko obcykane, facet kolezanki jest kuratorem, mowi, ze wystarczy , ze wyraze chec rozwodu pomoze we wszystkim: pomoc w napisaniu pozwu, adwokaci, wszelka forma wsparcia jakiego potrzebuje. Pani z pomocy spolecznej tez juz u mnie w szpitalu byla na rozmowie, wiem mniej wiecej co i jak.
tylko strach mnie paralizuje, boje sie ze sil nie bede miala na to wszystko, rozwod z orzeczeniem o jego winie, mimo dowodow, to ponoc nie taka bulka z maslem..
Bo jak nie Ty to kto:)))
A jak z odebraniem młodszego synka? -
nick nieaktualny
-
ChciałabymJuż wrote:Nata, bez obaw
Po prostu dadzą Ci antybiotyk i tyle
Ja trochę się martwie moim gbs-em bo lekarka mi zrobiła w 31tyg. czyli wcześnie bardzo. Niby jest ok, ale wcześnie. Jak będę na ktg w szpitalu to chyba z tysiąc razy o to zapytam
ale to dopiero w przyszłym tygodniu. W ten czwartek W KOŃCU idę na wizytę (po 4 tyg.) do mojej ginki. Ona najwyraźniej się niczym nie stresuje
Zobaczymy też jak z moją infekcja
To moja ostatnia wizyta u lekarki, bo póxniej już do szpitala będę jezdzic na ktg. Zamierzam popytać o kilka rzeczy, ale może podsuniecie mi o co warto zapytać na ostatniej wizycie?
Ja mam takie zapisane:
- jak jest ułożony (czy nadal główką w dół)
- ile wód płodowych jest
- czy jest rozwarcie
- czy się szyjka skraca coś
- ile mi daje czasu- w sensie jak obstawia
- no i oczywiście ile waży i ile może jeszcze przybyć
- musze też zapytac o L4
- i o ten skok pulsu wczoraj.
Cos jeszcze warto zapytac??
Dojrzałość łożyska?
Ile dziecko waży i jakie jest duże?
ChciałabymJuż lubi tę wiadomość
-
Hejkaaaa i ja leniuchowo:) zresztą jak codzień
najlepiej mi sie spi jak mezus pojdzie do pracy wstaje ok 11 i to na sile:D
Wiecie ja mam termin na 22 listopada a ginek napisal mi teraz ostatnie zwolnienie do konca listopada.Maga31, Amnezja lubią tę wiadomość