X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue jak widac nie tylko u mnie cudowny lekarz, ale u Ciebie też :P Żal..

Marzenka ja tam wolę Słonko :) Chyba działam na baterie słoneczne :P

blue00 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    Żadnych njusów od Goplany, ale do Zosi nie trzeba żadnych sztućców ani takich... W Zosi są aneksy kuchenne, gdzie wszystko jest dostępne poza tymi "narzędziami", co się dostaje w trakcie normalnych posiłków:).

Świetnie :) ach ta nasza "przereklamowana" Zosia ;) ;) ;) ;)

ewelina_d lubi tę wiadomość

• Marzena27 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    blue jak widac nie tylko u mnie cudowny lekarz, ale u Ciebie też :P Żal..

Marzenka ja tam wolę Słonko :) Chyba działam na baterie słoneczne :P

to wpadaj do mnie, właśnie wyszło piękne słońce! przy takim mroźnym powietrzu, cud <3 uwielbiam

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    lavendula to kładź się i zaciskaj nogi jak w Twoim avatarze :P

tylko torbę spakuję ;)

Marzena27 lubi tę wiadomość

• Amnezja Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też piękne słońce :)
    Po cudownym weekendzie z mężusiem dzisiaj mam dzień lenia :) Wczoraj postanowiliśmy się zważyć i od początku ciąży ja +6 a mąż +10kg :) Tylko szkoda,że przestałam się dopinać w kurtkach :(

Rybka Nemo, FK81, Marzena27, Maga31, Agusia ;), Fidelissa, sylvi lubią tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada_lenka,dzieki,jak bedziesz miala chwile spokoju-zajrzyj na wiadomosc ;-)

Laski,ja dzis wypilam chyba moja 4 kawe w ciazy,bo jak pisze Marzenka lekko mrozne powietrze,slonce na calego,w sloncu mam ok.17st,w cieniu moze z 8,prawda glowka pobolewa,ale fajnie sie lezy tak beztrosko dzis...

Mam dzis tez jakies rewolucje zoladkowe - co nie zjem - Wielkie Ucho na mnie czeka :-)

Wiec ambitny mam plan - tule flaka w sypialni i patrze na moja szafe,co wyglada,jakby wysypki dostala :-D Skutki uboczne naklejania naklejek na nia przez mojego meza...

gvjkb6hdfah5_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 12:13

ChciałabymJuż, Milaszka, Rybka Nemo, Agata92, Marzena27, Maga31, Fidelissa, AgataP lubią tę wiadomość

• ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena27 wrote:
    to wpadaj do mnie, właśnie wyszło piękne słońce! przy takim mroźnym powietrzu, cud <3 uwielbiam

Kurcze, no próbowałam sie teleportować i uwierzysz, że wylądowałam w swoim łóżku? Coś się spierdzielił ten sprzęt do teleportacji :P

Lavendula, Marzena27, Maga31, Agusia ;), Amnezja, Fidelissa lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, u mnie też piękne słońce, ale ja coś nie mam siły się ruszyć, wszystko już boli. Masakra czuje się jak stara baba

Witam nową listopadówkę :)

Alka będzie dobrze. Trzymamy za Was kciuki i czekamy na wiadomości :*

Karmelku, Viv dawajcie znać jak już będziecie coś wiedziały :*

rwi37s6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po przegladzie.. Szyjka ani rusz ;) ale gin powiedzial ze to wcale nie jest zly objaw. Glowka juz nizej, bo ja wyczul :) chcial mnie zbadac na zwyklym lozku zebym sie nie musiala wdrapywac na samolot, ale mowie: Panie doktorze, ja w pelni sil! Serio, nawet nie jest najgorzej a nawet lepiej fizycznie. Waga od 3 tygodni stoi, wiec fajnie. Nadal moge obzerac sie slodyczami (ze spokojnym sumieniem tym razem). Nawet powiedzial mi ze jak mam takie zachcianki to znaczy ze organizm potrzebuje, tylko zeby nie przesadzac, bo mozna sie zacukrzyc. Ale jak juz mnie mdli to poprostu przestaje wpierd*** ;)

Nastroj pozytywny, sloneczko piekne! Zaraz zabieram sie za robienie klopsow w sosie koperkowym, moze cos zamroze na zaś, zeby Mezulo nie umarl z glodu jak ja bede w szpitalu.

Aa i ja tez mam GBSa pozytywnego, pytalam lekarza czy z tego wzgledu jakos musze wczesniej do szpitala sie udac, a on mowi ze nie, bo i tak dopiero przy samym porodzie go podaja, wiec nie ma co panikowac. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 12:30

Rybka Nemo, Marzena27, Maga31, Lavendula, Amnezja, natasza82, Fidelissa, Nata lubią tę wiadomość

• Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku u Was słońce a u mnie nadal mgła i to w dodatku 5 stopni tylko.

Ja zaraz zbieram się na wizytę, jeszcze tylko po męża do pracy jade i komu w drogę temu... kopa:)

Właśnie dziewczynki w szpitalach dawać znać:) Czekamy na wieści.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to wogle nie dostalam skierowania na gbs-a,ciekawe co zrobia jak mnie wezmie wczesniej

nata1987 lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Ja to wogle nie dostalam skierowania na gbs-a,ciekawe co zrobia jak mnie wezmie wczesniej

Blue powinni Ci wtedy podać profilaktycznie, więc pilnuj tego, bo nie warto ryzykować.
    Ogólnie brak badania powinien skutkować takim samym postępowaniem jak w przypadku GBSu dodatniego.

Ja byłam też "na przeglądzie" ogólnie Hania chyba nigdzie się na razie nie wybiera...Szyjka długa, twarda, zamknięta, brzuch wysoko ehhh... żadnych sygnałów.
    Mam nadzieję tylko, że nie będzie siedziała dłuzej niż 4 tygsy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 12:49

natasza82, Fidelissa, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    gvjkb6hdfah5_t.jpg

Tee Lala co to za naklejki ;)?

edit: dopiero jak powiekszylam fotke, to zobaczylam ze to naklejki motoryzacyjne ;)
    Jakis przyplyw emocji/sił miał?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 13:07

• Maga31 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Optimus - twój SR wpadł w szał naklejania na wieść, że zostanie tatą? bo dopatrzyłam się tam naklejek autek :)

U nas mgła się rozeszła i pięknie słońce przebija, więc siłą rozpędu starłam kurze i umyłam podłogi, a teraz z czystym sumieniem zajadam czekoladę studencką i popijam kawunią :)

Milaszka, Agusia ;), Marzena27 lubią tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milaszka,to takie naklejki,kupione w sklepie papierniczym na osiedlu. Akurat samochodziki,statki i aircrafts
    9jz6768zxwt2_t.jpg

4xpuowjxwyn9_t.jpg

snl3f8n0dmac_t.jpg

Naklejal,bo poprosilam,bo mi za wysoko i juz nie siegalam :-) Nie,no on jest zainteresowany,ze biedzie dziecko,tylko mna nie jest.

A w tym papierniczym dla dziewczynek to bylo tyyyyyyleee. I farma,i czaszki,i ksiezniczki i motyle itp

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 13:11

Milaszka, Maga31, AgataP lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe a ja mam nadal dzień lenia, bolą mnie plecy, najpierw w łóżku a teraz kocing na kanapie, wstaję tylko do WC albo coś podjeść, a jakaś głodna jestem ehh, czekam na męża, niech już przyjeżdża to zrobię obiad :)
    Kawkę wypiłam już o 8 rano, czekoladki też bym spróbowała ale zostało jabłko hihi.

Rybka trzymam kciuki o obrót artystyczny w Twoim brzuszku :) za wszystkie wizytujące trzymam kciuki :)

Dotty kochana jak będziesz aktualizowała listę zostaw proszę imię Adrian, już zdecydowaliśmy hihi :)

ÓptimusPrime, Dotty84, natasza82, Rybka Nemo, anusiaa90, Maga31, Fidelissa, Milaszka, AgataP, nata1987, Nata lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81 wrote:
    Fidelissa, ja mam wszystko obcykane, facet kolezanki jest kuratorem, mowi, ze wystarczy , ze wyraze chec rozwodu pomoze we wszystkim: pomoc w napisaniu pozwu, adwokaci, wszelka forma wsparcia jakiego potrzebuje. Pani z pomocy spolecznej tez juz u mnie w szpitalu byla na rozmowie, wiem mniej wiecej co i jak.
    tylko strach mnie paralizuje, boje sie ze sil nie bede miala na to wszystko, rozwod z orzeczeniem o jego winie, mimo dowodow, to ponoc nie taka bulka z maslem..
    FK dasz radę
    Bo jak nie Ty to kto:)))
    A jak z odebraniem młodszego synka?

qq87j44jhto0od0f.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalam moze z 2 Adrianow - wesoli i szaleni :-) Troche synusiowie mamusi,ale slodcy ;-)
    Fajne imie :-D

Agusia ;), AgataP lubią tę wiadomość

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Nata, bez obaw :) Po prostu dadzą Ci antybiotyk i tyle :) Ja trochę się martwie moim gbs-em bo lekarka mi zrobiła w 31tyg. czyli wcześnie bardzo. Niby jest ok, ale wcześnie. Jak będę na ktg w szpitalu to chyba z tysiąc razy o to zapytam :D ale to dopiero w przyszłym tygodniu. W ten czwartek W KOŃCU idę na wizytę (po 4 tyg.) do mojej ginki. Ona najwyraźniej się niczym nie stresuje :D Zobaczymy też jak z moją infekcja :-/ To moja ostatnia wizyta u lekarki, bo póxniej już do szpitala będę jezdzic na ktg. Zamierzam popytać o kilka rzeczy, ale może podsuniecie mi o co warto zapytać na ostatniej wizycie?
    Ja mam takie zapisane:
    - jak jest ułożony (czy nadal główką w dół)
    - ile wód płodowych jest
    - czy jest rozwarcie
    - czy się szyjka skraca coś
    - ile mi daje czasu :P - w sensie jak obstawia :P
    - no i oczywiście ile waży i ile może jeszcze przybyć
    - musze też zapytac o L4
    - i o ten skok pulsu wczoraj.

Cos jeszcze warto zapytac??

Dojrzałość łożyska?
    Ile dziecko waży i jakie jest duże?

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Evik Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejkaaaa i ja leniuchowo:) zresztą jak codzień:D najlepiej mi sie spi jak mezus pojdzie do pracy wstaje ok 11 i to na sile:D
    Wiecie ja mam termin na 22 listopada a ginek napisal mi teraz ostatnie zwolnienie do konca listopada.

Maga31, Amnezja lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
‹‹ 1778 1779 1780 1781 1782 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ