X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kittykate wrote:
    Fidelissa robia Ci inne badania typowo pod znieczulenie krzepniecie etc i te sa wazne tylko 3 dni i tak mi moja gin tez mowila...
    Wiec mam spr info

Izia dziekuje za opinie:) z pewnoscia kazda sie przyda ze mna bedzie maz i mama tez przyjedzie wiec mysle ze spoko,
    Jakos trzeba dac rade planuje sn z zzo wiadomo moze faktycznie troche lepiej bo mala juz glowka obrocona prawidlowo wiec mam nadzieje ze nic nagle nie wyskoczy ;)

Tobie zycze powodzenia i szybkiego powrotu do formy po cc no i czekamy na dobre newsy jak sie rozpakujesz!!!! :)

Ja tez mam sprawdzone informacje bo byłam na konsultacji u anestezjologa przed porodem.

Jeśli nie urodzę do 1.11 to mam powtórzyć bo mam badania z krzepnięcia i płytek z 15.11.

qq87j44jhto0od0f.png

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ÓptimusPrime wrote:
    Znalam moze z 2 Adrianow - wesoli i szaleni :-) Troche synusiowie mamusi,ale slodcy ;-)
    Fajne imie :-D
    Haha bo to będzie synuś mamusi :) dzięki Opti

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 13:25

ÓptimusPrime lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    <3 Tatko skończył podłogę <3,
    a ja torby skończyć nie mogę....

Fidelissa, Agusia ;), anusiaa90, Maga31, Marzena27, xpatiiix3, AgataP, Amnezja, ÓptimusPrime, KUNIAK, Agata92, Rybka Nemo, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    warto zabierać do szpitala poduszkę do karmienia ?

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    warto zabierać do szpitala poduszkę do karmienia ?
    Jeśli masz to pewnie, że warto matki karmiące polecają, ja nie kupowałam i się zastanawiam nad tym zakupem.

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam. Była Jajeczniczka i......
    3 malusienkie biale bułeczki z masłem i herbatka

A potem sok z pomarańczy i grejfruta wyciskany

I ledwo żyje
    Mam zgagę gigant cukier 133

Zjadlam gviston i dupa
    Jak siedzę to oddycham
    Jak sie położę umieram
    Ile mozna tego gavisconu naraz zjeść?
    Pomocy

Milaszka, Agusia ;), ÓptimusPrime, natasza82 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lawendua mi maź przywiezie jakb co.
    Mam juz kupiona w domku. Trzeba dbać o plecy:)

Lavendula lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Jeśli masz to pewnie, że warto matki karmiące polecają, ja nie kupowałam i się zastanawiam nad tym zakupem.

ja dostałam od znajomej - wychwala pod niebiosa. Chyba faktycznie przygotuję do dowiezienia - bo nie chcę tirem pod szpital zajechać ;)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fidelissa lubie tylko pierwsza czesc o jajecznicy i buleczkach :)

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, najważniejsze nie zwariować w tym pakowaniu, i tak maż pewnie codziennie będzie dojeżdżał :) ja pakuje dwie torby, jedną małą dla synka, a drugą większą dla siebie na kółkach, jednak będzie trochę tych podkładów, podpasek wkładek itp. :) dla dziecka mniej rzeczy wymagają aaaaa i ja pakuje się razem z mężem, to on będzie podawał różne fanty, więc dobrze, żeby wiedział gdzie co jest :)

Lavendula, Amnezja, ChciałabymJuż, natasza82 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ktoś wie ile tego gavisconu mozna zjeść na raz?

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie poduchy do karmienia są w szpitalu na kazdej sali ale nie korzystałam ;P

4*15-20ml a jak w tabletkach to nie wiem ja w zawiesinie bralam ;)
    Juz mam ;)

Dawkowanie

Lek stosować doustnie. Dokładnie przeżuć tabletkę przed połknięciem.
    Dorośli w tym osoby w podeszłym wieku oraz dzieci w wieku 12 lat i powyżej: w przypadku wystąpienia objawów 2 do 4 tabletek po posiłkach i przed snem (do czterech razy na dobę).

A myslicie że mogę zyrtec wziąć karmiąc ,bo alergia mnie zabije oczy katar gardło zawalone, masakra... ;/ kurz kurwa kurz wietrzenie nie pomaga tak mnie to dobija... A posprzatane jest i dalej ;( tak się aktywowalo z 3dni temu ale jak dzisiaj padło juz mega na oczy to masakra zapuchniete i czerwone takie mam.. ;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 13:58

Fidelissa lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 27 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Ja to wogle nie dostalam skierowania na gbs-a,ciekawe co zrobia jak mnie wezmie wczesniej

Jesli nie zdążysz zrobić badania to i tak powinni Ci podać antybiotyk.

d69canli3gjdxceq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzińdybry...zmartwychwstałam godzine temu...i dopiero Was nadrobiłam..i nic nie pamiętam...lovely

a więc co następuje(jak codziennie)...ku mojemu wielkiemu rozczarowaniu nie urodziłam jeszcze-wiadomo...pospałam-wiadomo,faluje dalej pluskam i plumkam-wiadomo wiadomo.

Alka,Karmelek,Viv trzymam kciuki niezmiennie caly czas! :)

u nas ciemno i szaro,katastrofa...chyba trzeba sie umyć umalować i spadać na kawe do miasta,dzis jest dzien wolny od pracy w Irl wiec hippis w domu ,kreci mi sie po chacie i stuka młotkiem po scianach..chyba ma syndrom wicia gniazda..hmmm

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2014, 13:57

Agusia ;), Viviana, Maga31, sisiiii, ChciałabymJuż, Fidelissa, karmelek lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata lubię wicie gniazda przez Hippisa :)

AgataP, natasza82 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam tak popakowane w torbie:

is1nk0s43fyc_t.jpg

Wszystko pochowane do woreczkow zamykanych z IKEII i podpisane :) mezowi bedzie latwiej znalezc, no i porzadek latwiej utrzymac :)

Agusia ;), Agata92, Eve, ewelina_d, Amnezja, ÓptimusPrime, sisiiii, Rybka Nemo, Nata, ChciałabymJuż, Fidelissa, AgataP, natasza82, misiaczk25, sylvi, Maga31, ap1526 lubią tę wiadomość

• Viviana Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaglądam do Was. Dzis juz pozwolili zjesc. Jutro nq czczo. Jak ktg wyjdzie ok to jeszcze dwupak. Trochę to wszystko stresuje ale a to chcą dłużej małą trzymać a to znowu nie przedobrzyc dlatego codziennie badania i dopiero decyzja. Rany zaczynam się bać i dociera do mnie hehe. Na pewno do końca tygodnia przytule Amelke :)

Agusia ;), Agata92, Milaszka, Amnezja, Strupka, sisiiii, Marzena27, ÓptimusPrime, Rybka Nemo, xpatiiix3, Nata, ChciałabymJuż, Fidelissa, AgataP, natasza82 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vivi będzie dobrze, już prawie środa i ciąża donoszona :)

Viviana lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 27 października 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wkurwiona na maxa juz jestem. Moja lekarka zdziwiona ze ja jeszcze chodze i ze nie mam rozwarcia. No coz jak do 3 nie urodze to skierowanie na wywolanie bedzie

AgataP lubi tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viv bedzie dobrze :) fajnie ze juz niedlugo bedziesz miala Amelke :) ja tez sobie mysle ze doslownie pare, maks parenascie dni dzieli mnie najprawdopodobniej od najwiekszej zmiany w moim zyciu :) chyba do mnie to nie dociera

Viviana, Fidelissa, natasza82 lubią tę wiadomość

‹‹ 1779 1780 1781 1782 1783 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ