X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie piersi też mało bolą, rano jedynie po bokach, za to brodawki już bardziej, nie da sie ich dotknąć. Ja mam małe piersi, więc jak teraz podrosły to dopiero je dostrzegam :) a w biustonoszu chodzę takim niedużo usztywnianym, bo jak założę typowo usztywniany to mnie swędzą i wtedy bolą.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja nie pierwsza ciaza wiec i objawow nie mam jak wy, dlatego z checia przejme je od was:) :) , mnie absolutnie nic nie boli, nie mam typowych mdlosci,dlatego czasem nachodza mnie mysli czy aby napewno jestem w ciazy :Pw czwartek sie wyjasni heh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 13:31

• scindapsus Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To też moja pierwsza ciąża, a objawy... no comment... wszystko... piersi, duże i bolesne, do tego zaczęły swędzieć i głupio się teraz drapać ;) Mdłości, wymioty, zawroty głowy, ssanie w dołku... ale jak dzidzia wysysa mamusię, to dobrze wróży... :P

tylko czasem ledwo, ledwo... idzie wyrobić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 13:46

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue00 gdzies na ovu wyczytalam ze to juz Twoj 5 szkrab bedzie :) tez marzy mi sie taka rodzinka duza. A objawow podobnie jak Ty nie mam zadnych! Oby tak do konca bylo pieknie :)

blue00 lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A z tym "wysysaniem mamusi" to szczerze mowiac wcale nie ma reguly. Jedne zle znosza ciaze i pozniej dziecko zdrowe a inne zle znosza, maja wszystkie objawy i dochodzi do poronienia czy smierci plodu. Jedna z dziewczyn na forum tak niestety miala bodajze w 12 tc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 13:54

nxbhnwz.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    A z tym "wysysaniem mamusi" to szczerze mowiac wcale nie ma reguly. Jedne zle znosza ciaze i pozniej dziecko zdrowe a inne zle znosza, maja wszystkie objawy i dochodzi do poronienia czy smierci plodu. Jedna z dziewczyn na forum tak niestety miala bodajze w 12 tc.

a ja nie będę wierzyć w czarnowidztwo i wierzę, że będzie ok... wytrzymam ;)

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnowidztwo? Kazdy tutaj wierzy ze bedzie ok :)

sylvi lubi tę wiadomość

nxbhnwz.png

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnowidztwo? Kazdy tutaj wierzy ze bedzie ok :)

nxbhnwz.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amen :D

Lavendula, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

8809cc9767.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:

Nie ma to jak pozytywne słowo na niedzielę :]

Lavendula, Goplana lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym witam "stare" mamusie i "nowe" :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja za szybko się pochwaliłam... wczoraj wróciły wymioty. Dziś też nie jest wesoło, leżę prawie cały dzień, mdli mnie, boli głowa. Ehhh... A łudziłam się że to już za mną.

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrócił ból piersi i wrócił maż z pracy. Nareszcie mogę się przytulić. Zresztą i ból cycków i mąż pojawiają się i znikają. Dobrze, ze umówiłam się na jutro przed południem, bo dłużej bym nie wytrzymała. Oby było dobrze, oby było dobrze. Będę sobie powtarzała jak mantrę: Będzie dobrze, zobaczę serduszko, będzie dobrze, zobaczę serduszko...

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poprzedniej ciąży maiała meeega bolesne i ciężkie piersi mdłości i czasem wymioty nie do wytrzymania. Nie miałam znaków poronienia choć pózniej jak to przeanalizowałam to jak ręką odjął odeszły mdłości ból piersi i pojawiła się jedna jednorazowa bladziutka malutka plameczka krwi na papierze którą zlekceważyłam... W tej ciązy piersi nie bolą mnie wcale dopiero od przedwczoraj zaczęły nieznośnie brodawki, a mdłości raz są wieksze raz mniejsze, jestem ospała i zmęczona. Jutro mam wizytę ale czuję że będzie dobrze. Poprostu to wiem:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musi byc dobrze, nie ma innej opcji :) :)

Eve lubi tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena27 wrote:
    Candy, ja na samym początku ciąży (było jeszcze za wcześnie na test, ale czułam, że mogę być) chorowałam na zapalenie gardła. Lekarz oczywiście chciał mi od razu dać antybiotyk bo stwierdził, że to bakteria. Nie zgodziłam się, tydzień przeleżałam w domu na L4 z takim skutkiem, że dostałam zapalenia oskrzeli. Pojechałam na pogotowie (zrobiłam betę, ale wyszła negatywna), powiedziałam lekarce, że czuję, że mogę być w ciąży i ona zaleciła antybiotyk, ale taki który można brać w ciąży / w przeciwieństwie do tamtego lekarza (sumamed chyba), 3 dniowy o przedłużonym działaniu.

BTW :)
    Sumamed - czyli azytromycyna, również jest kategorii B, więc w tej samej klasie leków dozwolonych w ciąży co amoksycylina.

jftycms.png

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sumamed mój ulubiony antybiol ;)

Goplana lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ostatnio jest spokojnie. Az za spokojnie bo bardziej sie martwie brakiem objawow niz ciesze...
    Czasami tylko cos za boli lub poczuje jakis skurcz bardziej z lewej strony niz prawej.
    Na szczęście jeszcze nie odwiedzam wc, acz czasami mdli...

Za tydzien pierwsze usg...

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie co sobie ściągnęłam na smartphone'a aplikacje expectingbaby fajnie tak miec pod ręką taki mały informator, kalendarzyk i notesik na zapiski dotyczące ciąży w telefonie myślę, że niektórym mamusiom sie przyda :) także polecam :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was.

U mnie znów paskudne mdłości, ból cycuszków też straszny. Czasami mam wrażenie, że tak będę miała do końca ciąży. Przeziębienie znika:) więc to jest jedyna rzecz, która w tym wszystkim mnie pociesza. Wczoraj rano znów wisiałam na kibelku, dziś obyło się bez:). Jutro mam wizytę u ginka:) aa zobaczę swoją kruszynkę:)

Witam nowe mamusie:).

Pati zaraz ściągnę sobie aplikację na telefon:)

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
‹‹ 179 180 181 182 183 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ