Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Mnie piersi też mało bolą, rano jedynie po bokach, za to brodawki już bardziej, nie da sie ich dotknąć. Ja mam małe piersi, więc jak teraz podrosły to dopiero je dostrzegam a w biustonoszu chodzę takim niedużo usztywnianym, bo jak założę typowo usztywniany to mnie swędzą i wtedy bolą.
-
nick nieaktualnyTo moja nie pierwsza ciaza wiec i objawow nie mam jak wy, dlatego z checia przejme je od was:) , mnie absolutnie nic nie boli, nie mam typowych mdlosci,dlatego czasem nachodza mnie mysli czy aby napewno jestem w ciazy :Pw czwartek sie wyjasni heh
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 13:31
-
To też moja pierwsza ciąża, a objawy... no comment... wszystko... piersi, duże i bolesne, do tego zaczęły swędzieć i głupio się teraz drapać Mdłości, wymioty, zawroty głowy, ssanie w dołku... ale jak dzidzia wysysa mamusię, to dobrze wróży...
tylko czasem ledwo, ledwo... idzie wyrobić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 13:46
-
A z tym "wysysaniem mamusi" to szczerze mowiac wcale nie ma reguly. Jedne zle znosza ciaze i pozniej dziecko zdrowe a inne zle znosza, maja wszystkie objawy i dochodzi do poronienia czy smierci plodu. Jedna z dziewczyn na forum tak niestety miala bodajze w 12 tc.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 13:54
-
niecierpliwa21 wrote:A z tym "wysysaniem mamusi" to szczerze mowiac wcale nie ma reguly. Jedne zle znosza ciaze i pozniej dziecko zdrowe a inne zle znosza, maja wszystkie objawy i dochodzi do poronienia czy smierci plodu. Jedna z dziewczyn na forum tak niestety miala bodajze w 12 tc.
a ja nie będę wierzyć w czarnowidztwo i wierzę, że będzie ok... wytrzymam -
niecierpliwa21 wrote:A z tym "wysysaniem mamusi" to szczerze mowiac wcale nie ma reguly. Jedne zle znosza ciaze i pozniej dziecko zdrowe a inne zle znosza, maja wszystkie objawy i dochodzi do poronienia czy smierci plodu. Jedna z dziewczyn na forum tak niestety miala bodajze w 12 tc.
Nie ma to jak pozytywne słowo na niedzielę :]Lavendula, Goplana lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Wrócił ból piersi i wrócił maż z pracy. Nareszcie mogę się przytulić. Zresztą i ból cycków i mąż pojawiają się i znikają. Dobrze, ze umówiłam się na jutro przed południem, bo dłużej bym nie wytrzymała. Oby było dobrze, oby było dobrze. Będę sobie powtarzała jak mantrę: Będzie dobrze, zobaczę serduszko, będzie dobrze, zobaczę serduszko...
-
Ja w poprzedniej ciąży maiała meeega bolesne i ciężkie piersi mdłości i czasem wymioty nie do wytrzymania. Nie miałam znaków poronienia choć pózniej jak to przeanalizowałam to jak ręką odjął odeszły mdłości ból piersi i pojawiła się jedna jednorazowa bladziutka malutka plameczka krwi na papierze którą zlekceważyłam... W tej ciązy piersi nie bolą mnie wcale dopiero od przedwczoraj zaczęły nieznośnie brodawki, a mdłości raz są wieksze raz mniejsze, jestem ospała i zmęczona. Jutro mam wizytę ale czuję że będzie dobrze. Poprostu to wiem:)
-
nick nieaktualny
-
Marzena27 wrote:Candy, ja na samym początku ciąży (było jeszcze za wcześnie na test, ale czułam, że mogę być) chorowałam na zapalenie gardła. Lekarz oczywiście chciał mi od razu dać antybiotyk bo stwierdził, że to bakteria. Nie zgodziłam się, tydzień przeleżałam w domu na L4 z takim skutkiem, że dostałam zapalenia oskrzeli. Pojechałam na pogotowie (zrobiłam betę, ale wyszła negatywna), powiedziałam lekarce, że czuję, że mogę być w ciąży i ona zaleciła antybiotyk, ale taki który można brać w ciąży / w przeciwieństwie do tamtego lekarza (sumamed chyba), 3 dniowy o przedłużonym działaniu.
BTW
Sumamed - czyli azytromycyna, również jest kategorii B, więc w tej samej klasie leków dozwolonych w ciąży co amoksycylina.
-
nick nieaktualnyU mnie ostatnio jest spokojnie. Az za spokojnie bo bardziej sie martwie brakiem objawow niz ciesze...
Czasami tylko cos za boli lub poczuje jakis skurcz bardziej z lewej strony niz prawej.
Na szczęście jeszcze nie odwiedzam wc, acz czasami mdli...
Za tydzien pierwsze usg... -
A wiecie co sobie ściągnęłam na smartphone'a aplikacje expectingbaby fajnie tak miec pod ręką taki mały informator, kalendarzyk i notesik na zapiski dotyczące ciąży w telefonie myślę, że niektórym mamusiom sie przyda także polecamLivia
Nela
Marcel
-
Witam Was.
U mnie znów paskudne mdłości, ból cycuszków też straszny. Czasami mam wrażenie, że tak będę miała do końca ciąży. Przeziębienie znika:) więc to jest jedyna rzecz, która w tym wszystkim mnie pociesza. Wczoraj rano znów wisiałam na kibelku, dziś obyło się bez:). Jutro mam wizytę u ginka:) aa zobaczę swoją kruszynkę
Witam nowe mamusie:).
Pati zaraz ściągnę sobie aplikację na telefon:)Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają
Nasze kochane serduszko
https://www.maluchy.pl/li-69440.png