X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja dopiero wstałam i zaraz idę z powrotem spać ;) Powiedziałam dzisiaj bratu i bratowej bardzo się ucieszyli aż mi się miło zrobiło :) Bratowa się zdziwiła trochę że tak późno im powiedziałam więc widocznie nie potrzebnie myślę że jeszcze za wcześnie :P Trudno, niech się wieści rozchodzą będzie co ma być :)

xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam sobie akupresurowe opaski na nadgarstki - na mdłości - wiem, brzmi niepoważnie, i normalnie bym taki zakup wysmiała, ale teraz po kilku tygodniach męczarni, wcale mi do śmiechu nie jest, no i... tonący brzytwy się chwyta :)
    Testuję, recenzja wkrótce.
    Pierwsze wrażenie, póki co, bardzo pozytywne, ale to może być autosugestia... no co by to nie było, mam pierwszy wieczór bez mdłości :), a wieczory są u mnie najgorsze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 22:34

jftycms.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana jeżeli odkryłas coś co nam ulży , normalnie jesteś wielka :))Ja miałam wczoraj cały dzień okrutna migrenę, i mogę polecić plastry Apap które przywiózł mi maz. To w sumie tylko plastry chłodzące z mentolem które przyklejaja sie na czoło, ale ale na prawdę duża ulga :)

Goplana lubi tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj Candy
    Tym razem będzie wszystko dobrze, ja się rozchorowałam w 6 tc, ale nie było aż tak strasznie. Obeszło się bez antybiotyku, lekarz przepisał mi tylko wodę morską do nosa, syrop prawoślazowy i coś do płukania gardła, ale w sumie tego ostatniego nie użyłam. Gorączkę miałam wyleżeć, wygrzać i pić np.mleko z miodem czyli naturalne sposoby.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2014, 23:30

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Kochana, mogłaś go pozwać za to pytanie na rozmowie kwalifikacyjnej... Brrrr nienawidzę takiego zachowania...

Dokłanie, ja też nie, a taki gbur jeszcze myśli że mu wszystko wolno. I powiem jeszcze, że przez cały okres pracy tam, czułam się lekceważona, jak głupia pracownica, która nie ma nic do powiedzenia i gdybym miała dowody (w sumie każda pracownica by to powiedziała) mogłabym wygrać sprawę w sądzie o mobing... Ale jakoś każdy sąd omija z daleka i długo tam nie pracowałam.

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2014, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Mnie piersi też mało bolą, rano jedynie po bokach, za to brodawki już bardziej, nie da sie ich dotknąć. Ja mam małe piersi, więc jak teraz podrosły to dopiero je dostrzegam :) a w biustonoszu chodzę takim niedużo usztywnianym, bo jak założę typowo usztywniany to mnie swędzą i wtedy bolą.

U mnie podobnie, muszę zakładać taki luźniejszy, w tych sztywnych bolą, Ale teraz przynajmniej się ładnie zaokrągliły, a chciałabym i mam nadzieję, że będą większe.

Viviana lubi tę wiadomość

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asia099 wrote:
    Witaj Candy
    Tym razem będzie wszystko dobrze, ja się rozchorowałam w 6 tc, ale nie było aż tak strasznie. Obeszło się bez antybiotyku, lekarz przepisał mi tylko wodę morską do nosa, syrop prawoślazowy i coś do płukania gardła, ale w sumie tego ostatniego nie użyłam. Gorączkę miałam wyleżeć, wygrzać i pić np.mleko z miodem czyli naturalne sposoby.

Gorączka to chyba jedyny objaw, który nawet w wirusówkach trzeba zbijać (parcetmolem), ponieważ zwiększa ryzyko poronienia. Inna kwestią pozostaje, co nazywamy gorączką - wg definicji dopiero temp. >38st.C

jftycms.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się dziś zepsułam... Spałam może 1h w sumie... Co więcej - nie chcę mi się spać, tylko cały czas mi serce nawala... Idę dziś do lekarza po zwolnienie na dziś - tak nie pójdę do pracy... Pół nocy wertowałam internet czy cokolwiek można wziąć na sen/uspokojenie i wyszło, że melisę i tyle... ciekawe jak będzie dzisiaj....

Ewelina
    hhojzmj.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    A ja się dziś zepsułam... Spałam może 1h w sumie... Co więcej - nie chcę mi się spać, tylko cały czas mi serce nawala... Idę dziś do lekarza po zwolnienie na dziś - tak nie pójdę do pracy... Pół nocy wertowałam internet czy cokolwiek można wziąć na sen/uspokojenie i wyszło, że melisę i tyle... ciekawe jak będzie dzisiaj....

Współczuję, ale myślę że,brak pracy i spacer na świeżym powietrzu już mogą Ci pomóc... ostatecznie zawsze można siedzieć w necie :) W końcu do pracy rano nie trzeba iść :)

jftycms.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już nie mogę się doczekać dzisiejszej wizyty u lekarza. W sumie nic więcej nie miałam poza tą nitką krwi w śluzie w sobotę, ale i tak się cholernie boję. Całą niedzielę sobie polegiwałam. Mama powiedziała, że pójdzie dziś ze mną, zawsze to raźniej, jak wyjdę z gabinetu ze złymi wieściami, to jest się komu wypłakać. A jak z dobrymi, to jest się z kim cieszyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 08:01

Fidelissa lubi tę wiadomość

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z poniedziałku.

Trzymam kciuki za Wasze wizyty.

Ja dziś stawiam na leżenie, pobolewa mnie lekko brzusio, jestem jakaś wymęczona, nie mogę się wyspać. Z objawami nie trzeba się też denerwować, nie wiem jak u Was, ale ja zauważyłam, że często jak jeden dzień jest mi lepiej, to na drugi dzień gorzej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 08:22

Goplana lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej mamuśki:)

Najchętniej tez bym w domku została bo strasznie sie mecze właściciele wszystkim.
    Spacer godz w slonku i ledwo weszłam po schodach do domku.
    Cały czas ziewam najbardziej spać sie chce ok 14-15 czyli w pracy...
    Najgorsze mdłości wieczorem okropność rano tez ale do przeżycia.....

W sobotę kupiłam fajne jeansy w h@m i chętnie bym w nich poszła ale problem jest taki i Ze nie mam do tego dluuugasnych bluzkę zaskaniajacych pas ciążowy. Gdzie mozna takie kupić?

Zbieram sie powoli...
    Miłego dnia.
    A Tym które maja wizty powodzenia:)

qq87j44jhto0od0f.png

• Jula222 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :) jak poniedziałkowy poranek ?:) jakie humorki ? :)

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzis dzionek zapowiada sie super,slonce swieci a i samopoczucie wspaniale :)

• Rybka Nemo Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was.

Mnie też coś brzusio pobolewa, ale nie wiem czemu, Wizyta dopiero popołudniu więc teraz leżę i chyb a zaraz zasnę bo strasznie mnie łamie spanie.
    Pogoda piękna, mdłości są, ale nie są tak mocno odczuwalne jak wieczór.

Marzenia się spełniają gdy ludzie się wspierają:-)
    Nasze kochane serduszko
    https://www.maluchy.pl/li-69440.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam sie poniedzialkowo :-)
    dzis na szczescie w domu, choc po nocce ide sie troche zdrzemnac :-)

fidelissa man identyczne objawy jak Ty. tez tak mysle jak dlugo dam rade jeszcze popracowac..

milego i slonecznego dnia :-)

• Monique Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,

tak czytałam poprzednie posty i niektóre z Was piszą, że USG w kierunku przezierność karkowa (NT) będą miały za darmo... Czy nie mając skończonych 35 lat i nie będąc obarczona ryzykiem wystąpienia wad można gdziekolwiek mieć te badania za darmo ? Pytam, bo wybieram się za 2 tygodnie i USG plus test Pappa będą kosztowały 600 zł, ale nie byłam tą ceną zaskoczona jakoś szczególnie...Znajoma za samo USG bez testu Pappa płaciła ostatnio 400 zł.

e43bfde7db.png
  • Jula222 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie słoneczka nie ma :( a mówili że będzie piękna pogoda :( no i kłamali :)
    ja mam wizyte w srode i jestem jej strasznie ciekawa bo mdłości mi się zaczeły w zeszłym tyg w poniedziałek i to potworne i trwał az do piatku..
    Cieszę się ze przeszły ale tak szybko mnie to nie pokoi.. :(

bl9chdgeprsz4jls.png
    ug379vvjahkjd57g.png
    Aniołek 2.02.2013 (11 tydz.) [*][*][*] Zawsze będziesz w naszych serduszkach Aniołeczku!
  • izia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduję się dzisiaj - i ja też mam dziś wizytę - uff wyczekaną 3 tygodnie - mam nadzieje że pochwale się potem foteczką i jest wszystko ok bo objawy mam i ciągle mdli - na dodatek synek się pochorował więc nie był to lekki weekend -trzymam kciuki za wsze i moją dzisiejszą wizytę

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :) Uff.. ja od zeszłej niedzieli zdychałam, przez mdłości, biegunki i ogólnie złe samopoczucie. Dziś mi lepiej i oby tak zostało :)
    Nawet rozważam czy by się nie pozbierać z lóżka i może nawet coś zrobić :P
    Z powodu tego samopoczucia mam zwolnienie do końca kwietnia, tak wiec mnóstwo czasu na robienie NICZEGO :P Może z nudów nie umrę. Odkąd oczywiście nie chodzę do pracy to mi sie codziennie śni :D masakra jakaś :P
    Pracuję w przedszkolu więc pani doktor powiedziała, że ona najchętniej by mnie zostawiła do końca pierwszego trmestru (a ponieważ kończy mi się pod koniec maja) to pytanie czy jest sens wracać na sam czerwiec.. hmm.. no zobaczymy co będzie.

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
‹‹ 180 181 182 183 184 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ