Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Viviana wrote:Nastka i Paju gratulacje
Ja dzis mam placzliwy dzień trochę z niepokoju trochę z tego widoku mojego maleństwa. Kurde uderza do głowy po urodzeniu dziecka. Juz nic i nikt nie będzie ważniejsze. Malutka się dogrzewa a ja chodzę juz systematycznie karmić. Albo puszczają mi strzalce położne jak Ami się budzi.
Co do stop kurde dzis mi popuchlo kolo kostek podobno po cc to normalne. A i to ze mała daleko i musze chodzic po schodach do niej spowodowalo ze smigam juz choć boli. Najgorzej przy zmianie pozycji boli. I obkurczanie. No i walczę z nawalem. Ale oj tam nawet ból nerki mnie nie wzrusza.
Muszę jutro podeslac Wam focie Ami moze co Madalenki to Wam wstawi.
Tak tak chcemy focie Amelki:)Paju lubi tę wiadomość
-
Paju słodki syneczek przecudny! Dziewuszki dawajcie zdjecia dzidziulkow tak wspaniale je sie oglada, piekne malenstwa:)
Dzieki kochane za odpowiedzi odnosnie puchniecia widac u kazdej inaczej:) ale chyba sie wstrzymam z zakupem zobacze jak po porodzie bedzie:) -
Jeju a ja z mała na rekach ściskając ją i co chwila podbiegajacego Marcela (juz śpi) ryczałam jak bóbr, w życiu nic mnie aż tak nie wzruszylo żaden film jak ten nawet mnie nie ruszyło jak leżał w salonie a raczej siedzial na fotelu trup dziadka, a od kiedy jestem matką dzięki Bogu za każdy dzień spędzony z dziećmi i za zdrowie powaznie za każdy dzień jak juz leże w łóżku wieczorem
Maga31, Evik lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
A no wczoraj się wszystko zaczęło.. Młody wziął sobie do serca Halloween i nie chciałam Dac cukierka... to zrobił psikusa
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 22:14
santoocha, mada_lena, Maga31, Rybka Nemo, Marzena27, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość
-
Mamadomina u mnie tez bylo zaparcie od 2 dni i wyladowalam na porodowce wiec moze i u ciebie sie ruszy. A noe pamietam gdzie chcesz rodzic ja jestem na zaspie i polecam dbaja naprawde o pacjenta. W trakcie porodu jak i po. Biegaja non stop i pytaja czy cos potrzeba czy nic sie nie dzieje. Polozna siedziala caly czas ze mna masowala szyjke sprawdzala rozwarcie podawala gaz rozweselajacy caly czas usmiechnieta motywowala do oddychania. Jestem mega zadowolona
xpatiiix3, Lavendula, mada_lena, Maga31, Rybka Nemo, KUNIAK, Fidelissa, Nata lubią tę wiadomość
-
nastka151 wrote:Mamadomina u mnie tez bylo zaparcie od 2 dni i wyladowalam na porodowce wiec moze i u ciebie sie ruszy. A noe pamietam gdzie chcesz rodzic ja jestem na zaspie i polecam dbaja naprawde o pacjenta. W trakcie porodu jak i po. Biegaja non stop i pytaja czy cos potrzeba czy nic sie nie dzieje. Polozna siedziala caly czas ze mna masowala szyjke sprawdzala rozwarcie podawala gaz rozweselajacy caly czas usmiechnieta motywowala do oddychania. Jestem mega zadowolona
Tak mi mów:) może być poniedziałek:) ja sie zastanawiałam nad Zaspą, ale mam cicoię położną w Wojewódzkim i pewnie tam wyląduję, chociaż nigdy nic nie wiadomo. też chcę gaz spróbować. ale Ci fajnie:) -
nick nieaktualnyDzindybry to my dzisiaj...termin na Sylwestra..(widac te radosc i ekscytacje na mojej twarzy...) musze sie zapisac do Grudniówek ...
lkc, Lavendula, ap1526, ÓptimusPrime, Viviana, ChciałabymJuż, Mag.1990, blue00, anusiaa90, zupaztytki, Milaszka, Paju, Maga31, Madlen222, Rybka Nemo, KUNIAK, xpatiiix3, Lafar_ra, Agusia ;), misiaczk25, Marzena27, Mamadomina, Fidelissa, Nata lubią tę wiadomość
-
gratki Nastka
gratki Paju
abstrakcja, coś wam nie wierzę, że już porodziłyście
Boziu położne z praktyką, a nie wiedzą kiedy skurcze są?
zrobiłam tyle nowego i wciąż nic
tu ta kąpiel, dziś długi spacerek, miłe zakupy, plac zabaw, tyle ruchu
wczoraj jeszcze popłakałam i nawet te spazmy nic nie ruszyły
zdycham na hemoroida, pokonał mnie po prostu koszmar
plecy napitalają,
Niunia mnie chyba chce zużyć do końca, nie zostawi mi nic energii, ja nie wiem jak mam w takim stanie rozsypki rodzić
dokupiłam parę rzeczy, dopakowałam torbę, a mała nic sobie z tego nie robi
mam takie słodkie tetrówki różowe
oraz świąteczne skarpety na porodówkę
bo akurat na święta urodzę
u mnie brytyjczycy mało skacowani, bo brykali po sklepach hurtowo
o haha AgataP jesteś jedyna w swoim rodzaju, widzę tak widzę ekscytację i radość
mój synuś dziś na spacerze za fotografa robił
kolejne foto z choinką i prezentamiÓptimusPrime, AgataP, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Agata spokojnie.. nie bedziemy rodzic w grudniu
)
Szymus cudowny.. te wloski dodaja jeszcze wiecej uroku.
U mnie jakies dziwne bole w dole brzucha od rana co jakis czas. Zadnej regularnosci nie widze. Wczesniej tez nic takiego nie czulam. Mala sie rusza.. skurcze to raczej nie sa bo jakies slabe. Bol jak na okres- tez nie wiem bo nie znam tej przyjemnosci.. no nic. Jestem po prysznicu i klade sie spac. Milej nocy i szybkich bezbolesnych akcji porodowych zycze jakby ktorejs sie zechcialo rodzic w srodku nocy) dobranoc
AgataP, ChciałabymJuż, Maga31 lubią tę wiadomość
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Gratuluje pierwszym listopadowym mamusia!!! A przez Ciebie Paju nie mogłam spać w nocy bo mi sie myślenie o porodzie włączyło
) wszystkie wam zazdrościmy maluszków
) a z 2 strony pomimo że końcówka jest ciężka to bedzie mi brakiwać tych małych kopiacych mnie nóżek od środka
-
nick nieaktualnylkc nie wiem jak Ty ale ja chyba bede rodzic w Grudniu,porzucialm juz wszelką nadzieje...
ja tez dzis bole miesiaczkowe i skurcze nieregularne mialam ,ale co z tego...jak ta dalej siedzi w srodku.
ap haha skarpety swiateczne ! tak! tez musze sobie takie załatwicWiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 23:04
ap1526, lkc, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość