X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:
    Nastka i Paju gratulacje :)
    Ja dzis mam placzliwy dzień trochę z niepokoju trochę z tego widoku mojego maleństwa. Kurde uderza do głowy po urodzeniu dziecka. Juz nic i nikt nie będzie ważniejsze. Malutka się dogrzewa a ja chodzę juz systematycznie karmić. Albo puszczają mi strzalce położne jak Ami się budzi.
    Co do stop kurde dzis mi popuchlo kolo kostek podobno po cc to normalne. A i to ze mała daleko i musze chodzic po schodach do niej spowodowalo ze smigam juz choć boli. Najgorzej przy zmianie pozycji boli. I obkurczanie. No i walczę z nawalem. Ale oj tam nawet ból nerki mnie nie wzrusza.
    Muszę jutro podeslac Wam focie Ami moze co Madalenki to Wam wstawi.

Tak tak chcemy focie Amelki:):)

Paju lubi tę wiadomość

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cudny Szymuś:):)

Paju lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nas wywoływanie na razie efektów nie dało- mam dzisiaj napad apetytu (dosłownie) i dla odmiany mega zaparcie;

ja chcę już w przyszły weekend być z maleństwem w domu!!!

było znowu kilka skurczy a nawet ze 2 godziny i co? i nic

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju wrote:
    Mam!
    Oto on!
    0uo6lvnydmpu_t.jpg

Śliczności :)

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paju słodki syneczek przecudny! Dziewuszki dawajcie zdjecia dzidziulkow tak wspaniale je sie oglada, piekne malenstwa:)
    Dzieki kochane za odpowiedzi odnosnie puchniecia widac u kazdej inaczej:) ale chyba sie wstrzymam z zakupem zobacze jak po porodzie bedzie:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaaaa Pati i ja obejrzałam film, ale sie spłakałam kurcze! I docenia się swoje życie i to co się ma, jednak nic wazniejszego i cenniejszego niz zdrowie nie ma!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje listopadowym Mamusiom.

Paju i Nastka wielkie gratulacje:))

Ja jutro ma druga czesc odwiedzin rodzinnych. Wiec bede zerkać. Dobrej nocki kochane.

Paju lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Paju Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laski! Ale nie zdarzylam kupić sobie butów na zimę i czapki dla małego!
    Miałam we wtorek po to jechać i psikus... :D

Maga31 lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju a ja z mała na rekach ściskając ją i co chwila podbiegajacego Marcela (juz śpi) ryczałam jak bóbr, w życiu nic mnie aż tak nie wzruszylo żaden film jak ten nawet mnie nie ruszyło jak leżał w salonie a raczej siedzial na fotelu trup dziadka, a od kiedy jestem matką dzięki Bogu za każdy dzień spędzony z dziećmi i za zdrowie powaznie za każdy dzień jak juz leże w łóżku wieczorem ;)

Maga31, Evik lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no wczoraj się wszystko zaczęło.. Młody wziął sobie do serca Halloween i nie chciałam Dac cukierka... to zrobił psikusa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 22:14

santoocha, mada_lena, Maga31, Rybka Nemo, Marzena27, Agusia ;), Fidelissa lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina u mnie tez bylo zaparcie od 2 dni i wyladowalam na porodowce wiec moze i u ciebie sie ruszy. A noe pamietam gdzie chcesz rodzic ja jestem na zaspie i polecam dbaja naprawde o pacjenta. W trakcie porodu jak i po. Biegaja non stop i pytaja czy cos potrzeba czy nic sie nie dzieje. Polozna siedziala caly czas ze mna masowala szyjke sprawdzala rozwarcie podawala gaz rozweselajacy caly czas usmiechnieta motywowala do oddychania. Jestem mega zadowolona

xpatiiix3, Lavendula, mada_lena, Maga31, Rybka Nemo, KUNIAK, Fidelissa, Nata lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nastka151 wrote:
    Mamadomina u mnie tez bylo zaparcie od 2 dni i wyladowalam na porodowce wiec moze i u ciebie sie ruszy. A noe pamietam gdzie chcesz rodzic ja jestem na zaspie i polecam dbaja naprawde o pacjenta. W trakcie porodu jak i po. Biegaja non stop i pytaja czy cos potrzeba czy nic sie nie dzieje. Polozna siedziala caly czas ze mna masowala szyjke sprawdzala rozwarcie podawala gaz rozweselajacy caly czas usmiechnieta motywowala do oddychania. Jestem mega zadowolona

Tak mi mów:) może być poniedziałek:) ja sie zastanawiałam nad Zaspą, ale mam cicoię położną w Wojewódzkim i pewnie tam wyląduję, chociaż nigdy nic nie wiadomo. też chcę gaz spróbować. ale Ci fajnie:)

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Florentine Ekspertka

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka poślij mi zdjęcie Twojej dziewczynki na telefon, wstawię na forum :) odwdzięczę się za moją Adę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 22:32

Rybka Nemo, Agusia ;) lubią tę wiadomość

Listopadówka/Wrześniówka 2014r. b95lnsr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzindybry to my dzisiaj...termin na Sylwestra..(widac te radosc i ekscytacje na mojej twarzy...) musze sie zapisac do Grudniówek ...

rvakpk.jpg

lkc, Lavendula, ap1526, ÓptimusPrime, Viviana, ChciałabymJuż, Mag.1990, blue00, anusiaa90, zupaztytki, Milaszka, Paju, Maga31, Madlen222, Rybka Nemo, KUNIAK, xpatiiix3, Lafar_ra, Agusia ;), misiaczk25, Marzena27, Mamadomina, Fidelissa, Nata lubią tę wiadomość

• ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gratki Nastka
    gratki Paju
    abstrakcja, coś wam nie wierzę, że już porodziłyście :)

Boziu położne z praktyką, a nie wiedzą kiedy skurcze są?:)

zrobiłam tyle nowego i wciąż nic
    tu ta kąpiel, dziś długi spacerek, miłe zakupy, plac zabaw, tyle ruchu
    wczoraj jeszcze popłakałam i nawet te spazmy nic nie ruszyły :)
    zdycham na hemoroida, pokonał mnie po prostu koszmar
    plecy napitalają,
    Niunia mnie chyba chce zużyć do końca, nie zostawi mi nic energii, ja nie wiem jak mam w takim stanie rozsypki rodzić

dokupiłam parę rzeczy, dopakowałam torbę, a mała nic sobie z tego nie robi
    mam takie słodkie tetrówki różowe
    oraz świąteczne skarpety na porodówkę :)
    bo akurat na święta urodzę

u mnie brytyjczycy mało skacowani, bo brykali po sklepach hurtowo

o haha AgataP jesteś jedyna w swoim rodzaju, widzę tak widzę ekscytację i radość

mój synuś dziś na spacerze za fotografa robił :)
    kolejne foto z choinką i prezentami

ÓptimusPrime, AgataP, Maga31, Rybka Nemo lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko,no slicznie :-)
    Ale nie grudniowek,a styczniowek chyba :-)
    Boli brzuszek znowu z prawej strony i podbrzusze...eeeeeh,ale to taki ciagly bol...

AgataP, nata1987 lubią tę wiadomość

• lkc Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata spokojnie.. nie bedziemy rodzic w grudniu ;))

Szymus cudowny.. te wloski dodaja jeszcze wiecej uroku.

U mnie jakies dziwne bole w dole brzucha od rana co jakis czas. Zadnej regularnosci nie widze. Wczesniej tez nic takiego nie czulam. Mala sie rusza.. skurcze to raczej nie sa bo jakies slabe. Bol jak na okres- tez nie wiem bo nie znam tej przyjemnosci.. no nic. Jestem po prysznicu i klade sie spac. Milej nocy i szybkich bezbolesnych akcji porodowych zycze jakby ktorejs sie zechcialo rodzic w srodku nocy ;)) dobranoc

AgataP, ChciałabymJuż, Maga31 lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • ap1526 Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o o nawet placki po węgiersku zrobiłam, namachałam się jak głupia, to tez nie pomaga
    ale choć smacznie

AgataP, Fidelissa lubią tę wiadomość

km5shdge5h821nxg.png
    qb3ckqi1w8eq80rq.png
    j36rxzdv03noids4.png
  • nata1987 Przyjaciółka

Wysłany: 1 listopada 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluje pierwszym listopadowym mamusia!!! A przez Ciebie Paju nie mogłam spać w nocy bo mi sie myślenie o porodzie włączyło :)) wszystkie wam zazdrościmy maluszków :)) a z 2 strony pomimo że końcówka jest ciężka to bedzie mi brakiwać tych małych kopiacych mnie nóżek od środka :)

d69canli3gjdxceq.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 listopada 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc nie wiem jak Ty ale ja chyba bede rodzic w Grudniu,porzucialm juz wszelką nadzieje... :P

ja tez dzis bole miesiaczkowe i skurcze nieregularne mialam ,ale co z tego...jak ta dalej siedzi w srodku.

ap haha skarpety swiateczne ! tak! tez musze sobie takie załatwic :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2014, 23:04

ap1526, lkc, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

‹‹ 1874 1875 1876 1877 1878 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ