Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyhejka chcialam wstawic fotke mojej murzynko chinki ale kurde nie wychodzi...jutro wrzuce z domu chyba ze wysle komus mailem.Pati moze tobie?zaraz obczaje maila twojego na swoim koncie na tel.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 20:35
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Ewelinko!!
Właśnie wlazlam na swojego fb na którym mam polubioną stronę "mądrzy rodzice". Nie wiem czy o tym słyszałaś, ale oni co czwartek wybierają jakiś artykuł na którymś z blogów i wrzucają na fb, jako hmm.. godny uwagi i dziś wlazłam.. patrze, a tam:
Dziś 1. miejsce w zestawieniu #BlogowyCzwartek zajął tekst, który niejedna przyszła mama zapewne chciałaby wywiesić na drzwiach do swojego domu, ku przestrodze. Zgadzacie się z tym? A może coś trzeba by dopisać jeszcze?
http://www.planeta-dziecko.com/2014/11/manifest-ciezarnej-ku-przestrodze.html
Masz pierwsze miejsce!! GratulacjePaju, lkc, RewolucjaSięDzieje, Isia14, Marzena27, Strupka, Mag.1990, santoocha, Dotty84, karmelek, Fidelissa, Rybka Nemo, ap1526, Milaszka lubią tę wiadomość
-
Witamy dzisiejszo.. dziś nasz termin porodu.. A Szymek ma już 5 dni
Cyca ciągnąc nadal nie chcę.. moje wielkie sutki to przez nie bo nie mieszczą mu się w buzce! I się Wkurza.. I płacze.. kupiłam nakładki wczoraj Ale była tylko ostatnia paczka w dodatku S - niestety za małe. Muszę kupić większe i oby się udało karmić cycuchem.
laktacja się rozkręca.. odciagam co ok. 3 h po 80-90 ml
Położna była wczoraj i mówiła ze dziś ma pić 50, jutro 60 i tak codziennie o 10 ml wwiecej aż do 120 i później tylko 120..
No więc dziś miał pić 50.. A raz wypił 70 i 80. Teraz po 80ml spał 4 h. Niby mam go karmić co 3.. Ale skoro zjadł tyle to chyba może spać te 4 h.. co myslicie?
Jutro rano Do przychodni zbadać poziom zoltaczki...
Pozdrawiamy i gratulujemy nowym mamuśka!
ÓptimusPrime, lkc, Mag.1990, RewolucjaSięDzieje, Isia14, misiaczk25, Marzena27, blue00, Lafar_ra, xpatiiix3, santoocha, Florentine, Amnezja, zupaztytki, Agusia ;), Ninusia, Madlen222, Fidelissa, Rybka Nemo, Paula44, Viviana, Lavendula lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gratulacje dla wszystkich rozpakowanych :D:D:D co za tempo!
U mnie miało takowe być, skurcze paskudne, szyjka paskudna, a tu nic
Muszę wziąć Małża w obroty, ale jakoś jestem jeszcze spokojna
Chodzę po domu i myślę co mogę jeszcze zrobić, nuuuudalkc, xpatiiix3, Fidelissa, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
ewelina_d wrote:Halo dziewczęta
Po pierwsze gratulacje dla nowych mamus
Agata - współczuję długości porodu ale mam nadzieje ze czujesz się już lepiej!
Na miejmy nadzieje ostatnia dobę w szpitalu, po blakaniu się,mamy w końcu jedynkę! Hania uczcila to obsrywajac sie po pachy;)
Pytanie do mam karmiących - dobrze przystawiam Hanię do piersi, ona dobrze chwyta, tylko czemu mnie sutki tak _',##;/@73(,#73?!?!??
Normalnie boje się karmić bo boli jak skurczybyk... Nie chce juz zawracać dupy dziś poloznym i pomyślałam że może któraś z was tak miała... Dodam że pokarmu mam dość,wręcz chyba nawał mi się zaczyna...
Jeszcze parę dni i sutki się zahartują, to na początku normalne, że bolą, pieką, krwawią nawet. Lanolina i wio. I wietrzyć!
Najważniejsze, że jest laktacja i Hanut dobrym ssakiem jest.
Powodzenia! :*ewelina_d lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Dziewczyny pisze tu do Was bo juz duzo urodzilo lub wkrotce urodzi a mnie niepokoja dzis pewne objawy...
Mala najpierw szalala w brzuchu pod wieczor jak zawsze a teraz jej ruchy nagle ustaly i na zaczepki niechetnie reaguje... Jesli juz to baaardzo slabo i dotychczas tylko raz moze dwa dala slaby ruch ... Brzuch zaczal mi twardniec czesto, jestem jakas poddenerwowana bardzo i niespokojna, klucie w szyjce, napieranie na szyjke, bol przy wstawaniu, chodzeniu, bol glowy, lekkie pieczenie w pochwie ogolna slabosc i bol krzyza nie wiem czy jechac na ip spr czy wszystko ok?? Czy najpierw zadzwonic?
To jeszcze nie czas...Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 21:06
-
kittykate wrote:Dziewczyny pisze tu do Was bo juz duzo urodzilo lub wkrotce urodzi a mnie niepokoja dzis pewne objawy...
Mala najpierw szalala w brzuchu pod wieczor jak zawsze a teraz jej ruchy nagle ustaly i na zaczepki niechetnie reaguje... Jesli juz to baaardzo slabo i dotychczas tylko raz moze dwa dala slaby ruch ... Brzuch zaczal mi twardniec czesto, jestem jakas poddenerwowana bardzo i niespokojna, klucie w szyjce, napieranie na szyjke, bol przy wstawaniu, chodzeniu, bol glowy, lekkie pieczenie w pochwie ogolna slabosc i bol krzyza nie wiem czy jechac na ip spr czy wszystko ok?? Czy najpierw zadzwonic?
To jeszcze nie czas...
Kitty moja położna powtarzała przez całą szkołę rodzenia, że lepiej pojechać o jeden raz za dużo niż o jeden raz za mało. I że pewnie położne czy lekarze się nie ucieszą z wizyty, ale lepiej usłyszeć, że się niepotrzebnie przyjechało niż się stresować i coś przegapić.
Co do objawów.. to mojemu maluchowi też się zdarza, ze na zaczepki nie reaguje, albo bardzo słabo i czasem nawet po wpierdzieleniu ciastek jest mało aktywny, ale jeśli obawiasz się, że coś nie tak to lepiej jedź. Co do pozostałych objawów to mam wrażenie, że jak powiesz je przez tel. to Ci powiedzą, ze to normalne objawy ciąży. Jeśli masz się denerwować to jedź i każ sprawdzić. -
kittykate wrote:Dziewczyny pisze tu do Was bo juz duzo urodzilo lub wkrotce urodzi a mnie niepokoja dzis pewne objawy...
To jeszcze nie czas...
najlepiej jechać sprawdzić, jednak zanim to zrobisz możesz spróbować zjeść coś słodkiego, położyć się na lewym boczku i poczekać na ruchy, wypić szklankę zimnej wody z lodem i ponownie na lewy boczek i poczekać. To są porady ze szkoły rodzenia, jeśli nie poczujesz ruchów, pozostaje izba przyjęć.
Skoro szalała sobie normalnie to teraz pewnie obróciła się plecykami i śpi ale rozumiem Twój niepokój, daj znać koniecznie jak tam, trzymaj się! -
Paju cudeńko
Przeczytała dopiero jak foto dostalam hihi
To ja Wam wrzucam fotkę Ninjy hihi cudnej pyzulki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 21:22
kittykate, Paju, Marzena27, ChciałabymJuż, Mag.1990, Florentine, santoocha, Amnezja, zupaztytki, Isia14, lkc, ewelina_d, Ninusia, Madlen222, blue00, Fidelissa, misiaczk25, Agusia ;), Limerikowo, Rybka Nemo, aNiLewe, Paula44, Viviana, Lavendula lubią tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Kittykate zamiast słuchać nas (żadna z nas nie jest lekarzem ) lepiej posłuchaj instynktu. Masz takie objawy jak pod koniec ciazy ale mozna sobie tak gdybać...
Uważam że nic złego sie nie dzieje ale to jest takie gadanie... NieodwaZylabym cokolwiek Ci doradzić... To zbyt wielka odpowiedzialność... -
kittykate wrote:Najbardziej niepokoi mnie napinanie brzucha bo jest czesto... Pomimo lezenia
a miewałaś wcześniej takie napinanie? bezbolesne jest? bierzesz na to coś? magnez?
nie wiem czy u Ciebie to nowość i pierwszy raz tak czy miałaś już z tym problemy, może jakaś infekcja Ci się przyplątała? no nic, spokojnie, jak coś pojedziesz sprawdzisz, czekamy na wieści -
Kapiel taka błoga...
a po niej od razu hm - znowu skurcz:P
i kolejny po niecałych 6 minutach.
przed kapiela były 4-5. jak tak wróca to juz chyba dzwonie po M. i pojade.
ChciałabymJuż, kittykate, ÓptimusPrime, lkc, Dotty84, Lafar_ra, ewelina_d, zupaztytki, Rybka Nemo, Marzena27 lubią tę wiadomość
-
Marzena27 wrote:a miewałaś wcześniej takie napinanie? bezbolesne jest? bierzesz na to coś? magnez?
nie wiem czy u Ciebie to nowość i pierwszy raz tak czy miałaś już z tym problemy, może jakaś infekcja Ci się przyplątała? no nic, spokojnie, jak coś pojedziesz sprawdzisz, czekamy na wieści
Sporadycznie i bezbolesne, teraz tez nie bola bardziej powoduje to dyskomfort taki kamien mi sie robi tylko w ciagu godziny mi sie tak chyba z 10 razy zrobil... Tak stwardnial napial sie to trwa jakies 30-50 sek i puszcza i za kilka minut znow i przy tym taki niepokoj ...
-
nick nieaktualny