Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
kittykate wrote:Sporadycznie i bezbolesne, teraz tez nie bola bardziej powoduje to dyskomfort taki kamien mi sie robi tylko w ciagu godziny mi sie tak chyba z 10 razy zrobil... Tak stwardnial napial sie to trwa jakies 30-50 sek i puszcza i za kilka minut znow i przy tym taki niepokoj ...
Mi to wygląda na skurcze braxtona-hicksa. ja mam takie od 23tyg. Początkowo też się denerwowałam, ale nie będziesz mieć pewności jak nie pojedziesz do lekarza. Bo równie dobrze może to oznaczać coś innego. I nata ma rację mówiąc, żebyś nie słuchała nas tylko jechała. Nawet przez telefon Ci nic nie powiedzą (pewnie pozbędą się ciebie bagatelizując objawy). Jak się niepokoisz to wio do lekarza I nie martw się tylko sprawdź. -
ChciałabymJuż wrote:Ewelinko!!
Właśnie wlazlam na swojego fb na którym mam polubioną stronę "mądrzy rodzice". Nie wiem czy o tym słyszałaś, ale oni co czwartek wybierają jakiś artykuł na którymś z blogów i wrzucają na fb, jako hmm.. godny uwagi i dziś wlazłam.. patrze, a tam:
Dziś 1. miejsce w zestawieniu #BlogowyCzwartek zajął tekst, który niejedna przyszła mama zapewne chciałaby wywiesić na drzwiach do swojego domu, ku przestrodze. Zgadzacie się z tym? A może coś trzeba by dopisać jeszcze?
http://www.planeta-dziecko.com/2014/11/manifest-ciezarnej-ku-przestrodze.html
Masz pierwsze miejsce!! Gratulacje -
aaa jeszcze jedno. wiem, że już był ten temat na tapecie, ale chcę się dopytać.Mówiłyście, że puchną wam czasem dłonie i że bolą przy zgięciu (zaciśnięciu w pięść). Czy tak was bolą np. tylko po nocy czy cały dzień? Bo mnie początkowo tylko po nocy bolały, ale widzę, że im bliżej porodu tym bardziej zaczęło boleć również w ciągu dnia. A dłonie no mam lekko opuchnięte. Ale dziś pani doktor mówiła, że to raczej przez ciążę. Tylko zastanawia mnie czy ten ból pojawia sie też u was? aa ciśnienie mam ok.
-
ewelina_d wrote:Tak, czytałam:-) hejt się leje strumieniami w komentarzach
poważnie? ie wchodziłam drugi raz, bo czytałam wtedy jak nam wklejałaś tutaj.
A hejterzy to się zawsze znajdą. Nie potrafią nic sklecić ale oceniać innych jak najbardziej Porażka jakaś. Właśnie to mnie wkurza w necie.. że często ci zakompleksieni ludzie nie mają odwagi powiedzieć nic prosto w nos, ale anonimowo przez internet jak najbardziej żenada.ewelina_d, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
nata1987 wrote:Ewelina co tam hejt ) super napisałaś nam sie podobało:)
Chciałabymjuz : ja po nocy mam spuchniete ręce i bolące stawy... Ponoć to całkiem normalne
Nata no właśnie mnie początkowo też po nocy tylko bolało, a teraz to nieraz w ciągu dnia.. Choć zauważyłam, że najgorzej jak jest mi za ciepło. Jak chłodno to tak nie boli.. więc pewnie ta opuchlizna winna -
Zrobiłam tak zajebiste naleśniki z karmelizowanymi brzoskwiniami, z jeszcze bardziej zajebistym sosem waniliowym, że jak zacznę rodzić w nocy, i nie będę mogła ich jutro zjeść, to się chyba na śmierć zapłaczę.
Mój mąż sadysta powiedział, że spoko, opowie mi jak smakowały. Wrrrr!
Mam wrażenie, że Młody zaraz wyłamie mi prawe żebro, tak tam wpycha nogę, że aż mi dech zapiera.
lkc, ChciałabymJuż, Fidelissa, sylvi, Rybka Nemo, Marzena27 lubią tę wiadomość
-
ChciałabymJuż wrote:aaa jeszcze jedno. wiem, że już był ten temat na tapecie, ale chcę się dopytać.Mówiłyście, że puchną wam czasem dłonie i że bolą przy zgięciu (zaciśnięciu w pięść). Czy tak was bolą np. tylko po nocy czy cały dzień? Bo mnie początkowo tylko po nocy bolały, ale widzę, że im bliżej porodu tym bardziej zaczęło boleć również w ciągu dnia. A dłonie no mam lekko opuchnięte. Ale dziś pani doktor mówiła, że to raczej przez ciążę. Tylko zastanawia mnie czy ten ból pojawia sie też u was? aa ciśnienie mam ok.
Mam dokladnie tak jak ty - najpierw tylko lekko i tylko po nocy, a teraz kostki bola już caly dzien i caly dzien lekki jakby niedowlad (problemy ze zgieciem do konca).. Dziś w nocy dodatkowo w jednej dloni doszedl dziwny bol w nadgarstku, więc to noiestety chyba w ten sposob postepuje... Mam nadzieje ze po porodzie przejdzie, bo nawet malej w nocy bym chyba nie przewinela takimi dlonmi
Aaa, i cisnienie tez mam w normie
Edit: i dziś jeszcze rano mialam nabrzmiale i bolesne zyly na werzchu lewej dloni... Potem zniknelyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2014, 22:06
ChciałabymJuż lubi tę wiadomość
-
Hmm skoro nie tylko ja tak mam to znaczy, ze to nic dziwnego Obawiałam sie, że ja taka hmmm "wyjątkowa" No cóż... trzeba przecierpieć. Już tu któraś pisała, ze chyba końcówka ciąży jest taka upierdliwa po to, zeby każda chciała rodzić. Jakby było zbyt kolorowo to byśmy się tylko bardziej bały porodu, a tak myślimy... wszystko zniose, byleby już było po
Dotty84, kittykate, lkc, Evik lubią tę wiadomość
-
Moja tak samo bardzo ruchliwa upodobala sobie prawy bok i chyba dosłownie chceprzez niego wyjsc mam gule z boku która co raz sie przepłynie i kopniaka zasadzi az sie skrzywie:) Ja stopy i dłonie mam juz kawałek czasu napuchniete ale zadnego bólu przy tym
ChciałabymJuż lubi tę wiadomość
-
Kitty, ale Ty pamiętaj, że bez względu na to co tu przeczytasz, usłyszysz to swój rozum masz i sama powinnaś decydować o tym czy iść do lekarza. My możemy najwyżej powiedzieć jak to było u nas, ale często to co u jednej jest normą, u drugiej nie koniecznie. Jeśli uspokoiłaś się na tyle, zeby nie jechać to może choć skonsultuj to z lekarzem. Ja, jak dostałam tych skurczy to dzwoniłam do swojej lekarki na prywatny. Poqwiedziała, że to normalne, ale później na wizycie powiedziała, że nigdy kobieta nie jest w stanie przewidziec czy dane skurcze są jeszcze ok czy juz nie. Tylko lekarz na wizycie.
kittykate lubi tę wiadomość
-
ChciałabymJuż wrote:aaa jeszcze jedno. wiem, że już był ten temat na tapecie, ale chcę się dopytać.Mówiłyście, że puchną wam czasem dłonie i że bolą przy zgięciu (zaciśnięciu w pięść). Czy tak was bolą np. tylko po nocy czy cały dzień? Bo mnie początkowo tylko po nocy bolały, ale widzę, że im bliżej porodu tym bardziej zaczęło boleć również w ciągu dnia. A dłonie no mam lekko opuchnięte. Ale dziś pani doktor mówiła, że to raczej przez ciążę. Tylko zastanawia mnie czy ten ból pojawia sie też u was? aa ciśnienie mam ok.
U mnie jakiś mc temu zaczely puchnac, na początku to tylko po nocy, a teraz to jest rano hardkor ale spuchniete caly dzien, niestety...ChciałabymJuż lubi tę wiadomość