Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • natasza82 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak jest juz koniec listopada sie zbliża, a forum listopadowe do czegos zobowiazuje:)

lkc, Agusia ;), Marzena27, ChciałabymJuż, Maga31 lubią tę wiadomość

iv09hdgenu0skffm.png
  • ChciałabymJuż Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natasza82 wrote:
    tak jest juz koniec listopada sie zbliża, a forum listopadowe do czegos zobowiazuje:)

no to mamy problem :P Ciotki Listopadowe, obawiam się, że nie będziecie miec innego wyboru jak tylko rozpływać się nad naszymi maleństwami nawet jak urodzą się w grudniu, styczniu, a nawet maju :D Taki los ciotki :P

natasza82, Maga31 lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieciaczki ciocia Natalka prosi uprzejmie o wyjście na świat :-)
    dzięki za słowa wsparcia i otuchy. Ogólnie uważam to całe karmienie za moją osobistą porażkę, ale kiedyś mi przejdzie :-)
    no i będę mogła w Święta się najeść ;-)

Agusia ;), Marzena27, Isia14, ChciałabymJuż lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeehh, dupa wszystko, ale nie zasmiecam...

Ewelina, trzymaj sie tam!
    Evik, moze sie rozpakujesz lub Ciebie? Powodzenia!
    Nata, ja chyba jestem juz monotematyczna, ale szczerze odradzam eufemil mm, maly sie prezyl wiercil z bolu, tragedia! Mamy Hippa i jest git. Wiem, Madalenka pisala cos o jelitkach u Malej, ale my po zmianie tez mielismy kupki z 2 zielone, troche sie prezyl i wizdzal, ale teraz jezt spoko i w nocy jak kupy nie zrobi, to ok 13 wszystkie 3 z nocki strzeli. Dzis to akcje mialam....no ale musi byc ten 1 raz, nie?

• Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziubek dla forumowych cioć. Rozpakowujcie się ;)

j11fe91xa6ki_t.jpg

ChciałabymJuż, santoocha, Viviana, Agusia ;), natasza82, ewelina_d, Nata, Rybka Nemo, Marzena27, Dotty84, Isia14, xpatiiix3, Milaszka, ÓptimusPrime, Madlen222, Maga31, maaartinka, anusiaa90, blue00, Florentine, Fidelissa lubią tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag to był cios poniżej pasa :P No taki dziubek! I jak tu nie ulec?? :P

Opti pisz, albo zaśmiecaj, nazywaj jak chcesz, ale dawaj ;)

Ach.. Natka.. prawie każda kobieta chciałaby karmić swoje maleństwo piersią. Ale co zrobić jak się nie da? Mycha.. nie traktuj tego jak osobistą porażkę.. Jestes cudowną mamą, PAMIĘTAJ!! Bo jak nie.. To Ci nakopie :P

Nata lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hop, hop, santoocha a Ty jak tam w pracy? Dają Ci coś wytchnąć? :)

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mag i Natasza ale słodkie te dzieciaczki Wasze :) aby zacałować :)

Moja pokarmiona i śpi, dziś jak płakała wsadziłam ją do wózka i jeździłam po pokoju i poszła spać, czy dobrze robię nie wiem ale pomogło.

Wychodzicie na spacery? Bo my wychodziliśmy tylko do lekarza, ale często, teraz lekarzy już oblecieliśmy i myślę, że trzeba zaliczyć normalny spacer, jest zimno, ale cieplej nie będzie przecież.

Nata u mnie też zanika pokarm, bardzo mi zależy na moim, ale nie karmię tylko odciągam, to też nie zawsze zdąże odciągnąć jak się obudzi, coraz więcej mm dajemy, może jeszcze tydzień, dwa chcę pociągnąć. Dałaś tyle synkowi ile mogłaś i to tak długo, położna szczerze Ci powiedziała chociaż.

Nata, natasza82, Maga31 lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Optimus a jakie dokładnie mieliście bo nam jakieś nowe polecała zero coś tam...
    Dobra już się nie będę użalała nad sobą i nad moimi cyckami. Najważniejsze jest moje dziecko, a jedząc z butelki czy z cyca nie robi mu różnicy więc mam to gdzieś. Tzn tak staram się myśleć :-) teraz jest tyle chemii w jedzeniu że w sumie mm wydaje się może nawet i lepsze ;-) dziubulek przesłodki.
    Jak ubieracie swoje dzieci po domu? u nas jest 20 stopni i ja zakładam albo kaftanik i śpiochy albo body bez rękawów i pajaca. Po kąpieli do body długi rękaw i pajac, za mało mam body bez rękawków albo na krótki.
    Optimus a co się stało, co za akcję miałaś??

rfnnk6n.png
  • Mag.1990 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata u nas po domu albo śpiochy z długim rękawkiem i nogawkami długimi,
    albo kaftanik/bluzeczka + śpiochy.
    Albo body na długi rękaw + półśpiochy (ale body ja nie lubie bo są zakładane przez głowę i nie umiem :D )

Maga31 lubi tę wiadomość

s6gefkg.png
    v90wa85.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przekazałam Zuzannie nawoływania ciotek listopadowych, zobaczymy co ona na to :)
    Przed chwilą trzy razy zerwałam się na równe nogi, bo mi tak głośno pstryknęło w brzuchu, że byłam pewna, że pewnie wody zaczną odchodzić! taaaaaaa :P
    a to pewnie tylko Zuzia - nauczyła się pstrykać palcami i uznała, że to zajebisty, nowy, fałszywy alarm :D

ChciałabymJuż, Isia14, Viviana, xpatiiix3, Agusia ;), Rybka Nemo, natasza82, Maga31, zupaztytki lubią tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana ja wychodzę, dzisiaj byłam z nim ponad godzine na spacerze. Obleciałam dziecięcy sklep bo chciałam dokupić mu ręczniczek a nie mieli tego modelu co chciałam ostatnio i dzisiaj przy okazji zajrzałam i był :-) no i zapas mięsa zrobiłam w mięsnym chyba z 6 kg kupiłam. pomrożę sobie i będzie na czarną godzinę :]

Viviana lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzena mnie jak tak pstryknęło to trafiłam na porodówkę, przysięgam że słyszałam jak mi pęcherz płodowy pękł :-)

rfnnk6n.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Marzena mnie jak tak pstryknęło to trafiłam na porodówkę, przysięgam że słyszałam jak mi pęcherz płodowy pękł :-)

toteż takimi doświadczeniami nauczona złapałam zaciesz i na równe nogi! no ale... :P dupa dupa dupa :)

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka :D Ta Twoja Zuzia to spryciula :D Mój się powiercił i dalej poszedł spać.. Jak położnej dziś powiedziałam na ktg, że mam nadzieje, ze on taki spokojny będzie jak się urodzi i tak ładnie będzie spał to aż śmiechem wybuchła i powiedziała, ze nie liczyłaby za bardzo na to :D No cóż.. na szczęście nadzieja umiera ostatnia :P

Aaa tak a propos porodów to jutro jest nów. Kiedyś pisałyście, ze jak jest pełnia to jest wysyp, to może i na nów się coś uzbiera :P albo chociaż w te dni około nowiu :P

Marzena27, Agusia ;) lubią tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marzenka... ale może Zuzia przytkała główka dziurkę :P I przez to wody nie lecą :P ja się tam nie znam, ale obserwuj.. a nóż, widelec się Mała przesunie i chlupnie :P

Marzena27 lubi tę wiadomość

dqprupjyo7wwzfuq.png

thgfe6hhvbp6j415.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze, chyba też się poddam z tym karmieniem...mlekanie przybywa i nie starcza na pełne wykarmienie, ja spedzam połdnia przy laktatorze, w międzyczasie pzystawiam Hanię....brak mi już sił i zaparcia :(
    Dodatkowo znajoma teścia pediatra powiedziała, że dziecku nie służy łączenie kpi mm...i żeby się zdecydować...
    załamka...

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Marzena27 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Marzenka... ale może Zuzia przytkała główka dziurkę :P I przez to wody nie lecą :P ja się tam nie znam, ale obserwuj.. a nóż, widelec się Mała przesunie i chlupnie :P

mówisz... no to włączam ulubioną nutę Zuzanny i idę potańczyć, dam znać jak coś!
    ale wydaje mi się, że Twoja brązowa wkładka wyprzedzi moje brzuchowe pstryki :D

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

oar83e3kxk11r0ik.png

ex2bmg7yfkaymxmq.png

i81xxzdv8mhocgdy.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina co za kurewstwo.. Bym chyba takiej jebła...

Anusiaa hehe gadałam z Jula to samo ma ;p

Hehe marynka u mnie maks 4cm a potem od leżenia się zmniejszyło i dupa jak szło samo tak potem wywołać nie mogli po odejściu wod ;o hahhaa

Chciałabym OOo maluch przepychanek się ku światłu ;)

Evik trzymaj się mocno i obserwuje koniecznie ;) będzie dobrze :**

Marzena jtak jak Nata slyszalam pęknięcie i wody zaczely się saczyc a potem kubkami lało się ;)

Natasza i Mikus słodziaczki :***

A ja Wam Zycze kochane szybkich porodów chce poczytać relacje i zobaczyć nowe maluszki :**

Marzena poloz się na chwile dupie w gore żeby się cpofnela i wtedy zobacz jak wstansz czy po cieknie cos :D

Marzena27, natasza82 lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 listopada 2014, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałabym Już ale lubię Twoje poczucie humoru :) hehe
    Dziewczyny co Wy mówicie ja też łaczę mm i kp i mi koleżanka też zwróciła na to uwagę, że to właśnie może powodować bóle brzucha, ale narazie jak wyciskam 90ml to nie zrezygnuje, choć cycki już od tego laktatora mam w stanie opłakanym ale ja ściągam w max 15 minut, jednak nie co 3 godz, w międzyczasie mm jest i tak co któreś karmienie ściągam. Czuję się okropnie, że jak już stracę pokarm to już na zawsze, jakoś tak ten moment jest dołujący.
    Nata ja ciepło ubieram po domu i mam w domu ciepło, bo moja to wcześniaczek i odkryta w domu bardzo marznie, na dwór też ją opatulam właśnie.

ChciałabymJuż lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 2043 2044 2045 2046 2047 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ