X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kuzwa poszlam Nine zwazyc i pocalowalam klamke,przychodnia dzis nieczynna z powodu choroby pielegniarki..zajedwabiscie..no to poszlysmy na uniwerek na spacerek i dopiero wrocilismy ...mala narazie spi wiec ide wrzucic obiad do piekarnika...dzieki Ci Panie za woreczki Knorra i Winiary :P

Maga Staś cudowny :)

Goplana mam nadzieje ze Aloszka po szczepieniach nie bedzie marudzil.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 16:12

xpatiiix3, Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana wrote:

Agusia u mnie mleko moje i mm i daję wit K+D tak mi kazała pediatra. Moją dokarmiali w szpitalu i sama zaczęłam dokarmiać w domu tym samym mlekiem potem na wizycie u pediatry to skonsultowałam.

Viv dziękuje kochana za informację, właśnie kupiłam Bebilon bo takim karmili w szpitalu, no właśnie też sama dokarmiam bo po 5 dniach mój szkrab przytył tylko 45 g, a wisiał po 3 godziny na cycku, mleko niby mam, ale musi być słabe skoro nim się nie najada, mm zje 80 ml i najedzony a mojego 120 ml + wiszenie na piersi, w poniedziałek ma być położna to wypytam o wszystko :) i pójdziemy się zważyć to będzie równo 5 dni na cycku + mm, zobaczymy ile przytył mój Adrianek ;-)

Viviana lubi tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    belldandy wrote:
    To nie fajnie bo nie chce żeby mi zabierali na noc bo zamierzam karmić piersią. Domyślam sie, ze nie tak łatwo o laktacja po CC , ale da sie to wypracować, kiedy jak najcześciej sie dziecko przystawia. Ostatnio 4 moje znajome miały CC i wszystkie karmią piersią, wiec nie od sposobu porodu to chyba zależy:)

Ja nie wyrażam zgody na dokarmianie w planie porodu i zamierzam tego dopilnować. Znam osobę. Która tak zrobiła na Ujastku i przestrzegali co prawda z wielkim bólem i uwagami, ale jednak...

Powiedz mi jeszcze, udało Cię sie karmić piersią ?

no możesz sobie zostawić dziecko na noc ale nie licz na jakąś pomoc z ich strony - może raz ktos kuknie... a po cc łatwo nie jest wstać i zabrac dziecko do siebie czy chocby je przewinąć.. a płaczące z głodu dziecko nie pomaga też..

moja rada - nie nastawiaj sie na coś bo potem może to powodowac frustracje, depresje itd

u mnie pokarm pojawił sie w 5 dobie po cc - do tego czasu musiał cość jesc - jadł już 40 - 50 ml a w piersiach pare kropelek

teraz karmie ale przystawiam rzadko - tak to laktaor i z butli leci - mam kiepskie brodawki itd ale i tak jestem dumna bo pierwszego wogóle nie udało mi sie karmić..

i niestety ujastek to masówka - oni tam mają swój plan co i kiedy robią i tyle - nie licz na indywidualnosc czy ich super podejscie do twoich pomysłów - ja raz usłyszałam że mały jest ssakiem i wie co ma robic jak prosiłam pania od laktacji bo nie łapał piersi..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a z własnego doświadczenia macie jakąś listę pytań do położnej, chce o wszystko wypytać i skorzystać z jej obecności :-)

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Dziewczyny a z własnego doświadczenia macie jakąś listę pytań do położnej, chce o wszystko wypytać i skorzystać z jej obecności :-)

tak na wesolo to ja pytalam kiedy wreszcie mala bedzie spala w nocy :P aha i kiedy wreszcie przestanie plakac i sie spinac na kupe :) reszta mnie nie interesowala :P zartuje oczywiscie pytalam tez o krwawienie o miesiaczke o cwoczenie miesni kegla o szczepienia o to czego sie spodziewac po takim maluszku tzn co jest normalne a co nie np katarek jest normalny i charczenie tez...

Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość

• Evik Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie była dzis połozna ale to był jebany pic na wode powypytywała bardziej o nasze warunki wykształcenie itp powpisywała wszystko w jakies papiery ogolnie widac ze bardzo jej sie spieszylo wiec zdazylam zadac tylko kilka pytan. Ustaliła nam wizyte u pediatry w 3 tygodniu zycia małej na 17 grudnia ze wtedy ja dokladnie pediatra obejrzy zwazy itp a wczesniej nie ma sensu. Szału nie było i wizyta poloznej tylko jedna żal

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze jak dobrze ze jest to forum i Wy, bez Was chyba bym oszalała. Z całą pewnością!
    Budzi sie moj diabełek dzis dała popwalic od rana płacz non stop spokoj tylko na cycu oczywiscie ulewanie jak cholera ale co?mam jej nie dawac cyca? No i teraz pospała 3 godz i sie budzi takze jazda zaraz juz sie boje zeby mi nie wydziwiała, mąż w pracy:( mama ma potem przyjsc na kąpanie

AgataP lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ;) wrote:
    Pytanie do mam dokarmiajacych czyli cyc i mm, czy podajecie swojemu dziecku Wit k i tez d czy tylko jedną z nich?
    Czy kupki waszych dzieci są tez takie grutkowate sorry za doslownosc ale u mojego wygląda jakby sezamku trochę było.
    Tak obie witaminki dajemy :) tak kazał pediatra bo pytalam :)
    A kupka ma sezamki czasem :) położna mówiła dzisiaj ze taka jest ok :)

Agusia ;) lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Tak obie witaminki dajemy :) tak kazał pediatra bo pytalam :)
    A kupka ma sezamki czasem :) położna mówiła dzisiaj ze taka jest ok :)
    Dziękuję za informację, ja dopiero czekam na położną :)

Dziękuje Wam kochane dziewczyny za informację, potwierdzam nasz wątek jest nieoceniony :)

AgataP, Maga31 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupilam Sab simplex w necie - pediatra powiedziala, ze inaczej się ich nie dostanie więc zaryzykowalam (choc tez mialam watpliwosci).
    Teraz czekam na dostawe.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do sab simplex to mi kupila mama bo mieszkamy w Zgorzelcu i do niemiec jest 5 min przez most,wyslala mi do Irl i szlo jakies 5 dni.Ale nie stosujemy bo mialam wrazenie ze bylo gorzej ...ale pewnie to przez to ze dwalismy sab simplex z tym mlekiem ktore jej szkodzilo teraz na nowym mleku jest o niebo lepiej i stosujemy tylko infacol(bo slabszy) zapobiegawczo(odpukac odpukac odpukac)

Potwierdzam Listopadowki ratuja mi zycie czasami,bo jak mam mega dola to moge do Was napisac i wiem ze mam w Was wsparcie! kochane jestescie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 16:56

Agusia ;), xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość

• Madlen222 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dość, dziś spałam aż godzinę w nocy a w dzień ie mam kiedy. To jakaś masakra jest. Jak ja mam się cieszyć macierzynstwem? Chce uciec daleko i spać , spać, spać! I napić się wina chce! Najpierw wino a potem spać! Bez placzow, stekania, jekow, kolek, kupek, itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 16:59

relgh3714vlmssyj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ChciałabymJuż wrote:
    Kochane czy któraś z was ma ten saab simplex na kolki? Jak tak to gdzie go kupowalyscie? Bo chce kupić ale troche boje się z niesprawdzonego źródła. Bo lekarka oolecala mi krople biogaia ale w necie czytalam zarówno super opinie jak i takie ze maluchy czuły się po nich gorzej i strasznie plakaly. Nie wiem juz co robić..
    Mi polecił je pediatra. Kupilam w aptece z Czech tej co poleciła któraś z dziewczyn.. Czekam aktualnie na przesyłkę..

Dotty84 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a jak Wy dokarmiacie, ja najpierw dostawiam, synek ssie 1 do 1,5 i później daje mm co nie doje z piersi czyli co 2,5-3 godziny daje mm a Wy jaki macie system?

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie daje rady z tym karmieniem cyckiem, ciągle wypluwa nie potrafi się zassać i krzyczy w niebogłosy... Może mam za płaskie brodawki ? Mam nakładki lovi rozmiar S i jak wkładam sutka w ten otworek to jest jeszcze z pół cm pustego miejsca.

Pamiętam że pisałyście o jakiś wyciągających sutki nakładkach chyba Ewelina uzywala? Jakiej firmy to byly i gdzie je kupilas ? :)

nxbhnwz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja mam w koncu 5 min, zjadlam! Pierwszy raz od poniedzialku, a to caly czas na herbacie I slodkim...;)
    Wiec, noc tragedia... dzien az 40min, pozniej wýyyyyyyyyycie. Ok 13 poszlam na spacer, a wrocilam o 16, bo juz zmarzlaam, a too bym jeszcze lazila...
    Kupilam chuste-nosidlo uzywana, bo inaczej po domu nie moge sie ruszac, to przynajmniej bede mogla sie wysikac...
    Pin, witaj z powrotem ;) my to zawsze anonimowa grupa wsparcia ;)
    Troche uspokoilyscie mnie z tymi usmieszkami, bo ja jakos stresa mam...pewnie od zmeczenia, no I pogadac nie mam z kim, pojsc na kawe...eeehhh
    A moj ma taaaakie smierdzace kupy.....normalnie wali na cala chalupe I trzeba po takiej kupie cale ubranko do prania. Tez macie tak?
    Jeny moje oczy wypadaja mi z oczodolow....

AgataP, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość

• Agusia ;) Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niecierpliwa ja mam od wczoraj avent rozmiar S, synek na początku się nie chciał przyssac ale teraz jest super :-) ładnie łapie i ssie a ja mam małe sutki a rozmiar S dla mnie ideał

niecierpliwa21, natasza82 lubią tę wiadomość

dqpr2n0aifktuqyu.png

201605191762.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Nie daje rady z tym karmieniem cyckiem, ciągle wypluwa nie potrafi się zassać i krzyczy w niebogłosy... Może mam za płaskie brodawki ? Mam nakładki lovi rozmiar S i jak wkładam sutka w ten otworek to jest jeszcze z pół cm pustego miejsca.

Pamiętam że pisałyście o jakiś wyciągających sutki nakładkach chyba Ewelina uzywala? Jakiej firmy to byly i gdzie je kupilas ? :)

Kochana, te nakładki to Medeli były.
    Ja wyciągałam sutki laktatorem i teraz sa lepsze trochę. Co więcej łapię je trochę szerzej (czyli nie przy samej otoczce tak jak to próbowały mi robić położne w szpitalu) i wtedy te sutki siętak nie chowają... Może ta technika Ci pomoże :)

niecierpliwa21 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż wrócił z pracy na 15 minut żeby zostawić auto i pojechał sobie na Wigilię pracową... a ja łzy mam już w oczach, bo strasznie nie chciałam sama zostawać... no, ale co zrobić...nie chciałam mu pokazać, że mi smutno.

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 4 grudnia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki!

Hania dostała w prezencie od Pitera znajomych z pracy SZUMISIA! Specjalnie zaprojektowany miś z pudełeczkiem w środku, które szumi imitując dźwięk suszarki!
    Włączasię przyciskiem a wyłącza samo po 20 minutach! To jeszcze lepsze niż aplikacja na smartfonie:)
    Hania marudziła (położona sama w łóżeczku) - położyliśmy szumisia i śpi! <3 <3 <3

Aaaa, zakochałam się w szumisiu

http://szumisie.pl/

Milaszka, Maga31, Paju, KUNIAK, Fidelissa lubią tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 2118 2119 2120 2121 2122 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ