Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnykuzwa poszlam Nine zwazyc i pocalowalam klamke,przychodnia dzis nieczynna z powodu choroby pielegniarki..zajedwabiscie..no to poszlysmy na uniwerek na spacerek i dopiero wrocilismy ...mala narazie spi wiec ide wrzucic obiad do piekarnika...dzieki Ci Panie za woreczki Knorra i Winiary
Maga Staś cudowny
Goplana mam nadzieje ze Aloszka po szczepieniach nie bedzie marudzil.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 16:12
xpatiiix3, Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Viviana wrote:
Agusia u mnie mleko moje i mm i daję wit K+D tak mi kazała pediatra. Moją dokarmiali w szpitalu i sama zaczęłam dokarmiać w domu tym samym mlekiem potem na wizycie u pediatry to skonsultowałam.
Viv dziękuje kochana za informację, właśnie kupiłam Bebilon bo takim karmili w szpitalu, no właśnie też sama dokarmiam bo po 5 dniach mój szkrab przytył tylko 45 g, a wisiał po 3 godziny na cycku, mleko niby mam, ale musi być słabe skoro nim się nie najada, mm zje 80 ml i najedzony a mojego 120 ml + wiszenie na piersi, w poniedziałek ma być położna to wypytam o wszystko i pójdziemy się zważyć to będzie równo 5 dni na cycku + mm, zobaczymy ile przytył mój AdrianekViviana lubi tę wiadomość
-
belldandy wrote:To nie fajnie bo nie chce żeby mi zabierali na noc bo zamierzam karmić piersią. Domyślam sie, ze nie tak łatwo o laktacja po CC , ale da sie to wypracować, kiedy jak najcześciej sie dziecko przystawia. Ostatnio 4 moje znajome miały CC i wszystkie karmią piersią, wiec nie od sposobu porodu to chyba zależy:)
Ja nie wyrażam zgody na dokarmianie w planie porodu i zamierzam tego dopilnować. Znam osobę. Która tak zrobiła na Ujastku i przestrzegali co prawda z wielkim bólem i uwagami, ale jednak...
Powiedz mi jeszcze, udało Cię sie karmić piersią ?
no możesz sobie zostawić dziecko na noc ale nie licz na jakąś pomoc z ich strony - może raz ktos kuknie... a po cc łatwo nie jest wstać i zabrac dziecko do siebie czy chocby je przewinąć.. a płaczące z głodu dziecko nie pomaga też..
moja rada - nie nastawiaj sie na coś bo potem może to powodowac frustracje, depresje itd
u mnie pokarm pojawił sie w 5 dobie po cc - do tego czasu musiał cość jesc - jadł już 40 - 50 ml a w piersiach pare kropelek
teraz karmie ale przystawiam rzadko - tak to laktaor i z butli leci - mam kiepskie brodawki itd ale i tak jestem dumna bo pierwszego wogóle nie udało mi sie karmić..
i niestety ujastek to masówka - oni tam mają swój plan co i kiedy robią i tyle - nie licz na indywidualnosc czy ich super podejscie do twoich pomysłów - ja raz usłyszałam że mały jest ssakiem i wie co ma robic jak prosiłam pania od laktacji bo nie łapał piersi.. -
nick nieaktualnyAgusia ;) wrote:Dziewczyny a z własnego doświadczenia macie jakąś listę pytań do położnej, chce o wszystko wypytać i skorzystać z jej obecności
tak na wesolo to ja pytalam kiedy wreszcie mala bedzie spala w nocy aha i kiedy wreszcie przestanie plakac i sie spinac na kupe reszta mnie nie interesowala zartuje oczywiscie pytalam tez o krwawienie o miesiaczke o cwoczenie miesni kegla o szczepienia o to czego sie spodziewac po takim maluszku tzn co jest normalne a co nie np katarek jest normalny i charczenie tez...Agusia ;), Maga31 lubią tę wiadomość
-
u mnie była dzis połozna ale to był jebany pic na wode powypytywała bardziej o nasze warunki wykształcenie itp powpisywała wszystko w jakies papiery ogolnie widac ze bardzo jej sie spieszylo wiec zdazylam zadac tylko kilka pytan. Ustaliła nam wizyte u pediatry w 3 tygodniu zycia małej na 17 grudnia ze wtedy ja dokladnie pediatra obejrzy zwazy itp a wczesniej nie ma sensu. Szału nie było i wizyta poloznej tylko jedna żal
-
Boze jak dobrze ze jest to forum i Wy, bez Was chyba bym oszalała. Z całą pewnością!
Budzi sie moj diabełek dzis dała popwalic od rana płacz non stop spokoj tylko na cycu oczywiscie ulewanie jak cholera ale co?mam jej nie dawac cyca? No i teraz pospała 3 godz i sie budzi takze jazda zaraz juz sie boje zeby mi nie wydziwiała, mąż w pracy:( mama ma potem przyjsc na kąpanieAgataP lubi tę wiadomość
-
Agusia ;) wrote:Pytanie do mam dokarmiajacych czyli cyc i mm, czy podajecie swojemu dziecku Wit k i tez d czy tylko jedną z nich?
Czy kupki waszych dzieci są tez takie grutkowate sorry za doslownosc ale u mojego wygląda jakby sezamku trochę było.
A kupka ma sezamki czasem położna mówiła dzisiaj ze taka jest okAgusia ;) lubi tę wiadomość
-
maaartinka wrote:Tak obie witaminki dajemy tak kazał pediatra bo pytalam
A kupka ma sezamki czasem położna mówiła dzisiaj ze taka jest ok
Dziękuje Wam kochane dziewczyny za informację, potwierdzam nasz wątek jest nieocenionyAgataP, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do sab simplex to mi kupila mama bo mieszkamy w Zgorzelcu i do niemiec jest 5 min przez most,wyslala mi do Irl i szlo jakies 5 dni.Ale nie stosujemy bo mialam wrazenie ze bylo gorzej ...ale pewnie to przez to ze dwalismy sab simplex z tym mlekiem ktore jej szkodzilo teraz na nowym mleku jest o niebo lepiej i stosujemy tylko infacol(bo slabszy) zapobiegawczo(odpukac odpukac odpukac)
Potwierdzam Listopadowki ratuja mi zycie czasami,bo jak mam mega dola to moge do Was napisac i wiem ze mam w Was wsparcie! kochane jestescie!Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 16:56
Agusia ;), xpatiiix3, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Ja mam dość, dziś spałam aż godzinę w nocy a w dzień ie mam kiedy. To jakaś masakra jest. Jak ja mam się cieszyć macierzynstwem? Chce uciec daleko i spać , spać, spać! I napić się wina chce! Najpierw wino a potem spać! Bez placzow, stekania, jekow, kolek, kupek, itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 grudnia 2014, 16:59
-
ChciałabymJuż wrote:Kochane czy któraś z was ma ten saab simplex na kolki? Jak tak to gdzie go kupowalyscie? Bo chce kupić ale troche boje się z niesprawdzonego źródła. Bo lekarka oolecala mi krople biogaia ale w necie czytalam zarówno super opinie jak i takie ze maluchy czuły się po nich gorzej i strasznie plakaly. Nie wiem juz co robić..
Dotty84 lubi tę wiadomość
-
Nie daje rady z tym karmieniem cyckiem, ciągle wypluwa nie potrafi się zassać i krzyczy w niebogłosy... Może mam za płaskie brodawki ? Mam nakładki lovi rozmiar S i jak wkładam sutka w ten otworek to jest jeszcze z pół cm pustego miejsca.
Pamiętam że pisałyście o jakiś wyciągających sutki nakładkach chyba Ewelina uzywala? Jakiej firmy to byly i gdzie je kupilas ? -
nick nieaktualnyNo ja mam w koncu 5 min, zjadlam! Pierwszy raz od poniedzialku, a to caly czas na herbacie I slodkim...
Wiec, noc tragedia... dzien az 40min, pozniej wýyyyyyyyyycie. Ok 13 poszlam na spacer, a wrocilam o 16, bo juz zmarzlaam, a too bym jeszcze lazila...
Kupilam chuste-nosidlo uzywana, bo inaczej po domu nie moge sie ruszac, to przynajmniej bede mogla sie wysikac...
Pin, witaj z powrotem my to zawsze anonimowa grupa wsparcia
Troche uspokoilyscie mnie z tymi usmieszkami, bo ja jakos stresa mam...pewnie od zmeczenia, no I pogadac nie mam z kim, pojsc na kawe...eeehhh
A moj ma taaaakie smierdzace kupy.....normalnie wali na cala chalupe I trzeba po takiej kupie cale ubranko do prania. Tez macie tak?
Jeny moje oczy wypadaja mi z oczodolow....AgataP, Maga31, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
niecierpliwa21 wrote:Nie daje rady z tym karmieniem cyckiem, ciągle wypluwa nie potrafi się zassać i krzyczy w niebogłosy... Może mam za płaskie brodawki ? Mam nakładki lovi rozmiar S i jak wkładam sutka w ten otworek to jest jeszcze z pół cm pustego miejsca.
Pamiętam że pisałyście o jakiś wyciągających sutki nakładkach chyba Ewelina uzywala? Jakiej firmy to byly i gdzie je kupilas ?
Kochana, te nakładki to Medeli były.
Ja wyciągałam sutki laktatorem i teraz sa lepsze trochę. Co więcej łapię je trochę szerzej (czyli nie przy samej otoczce tak jak to próbowały mi robić położne w szpitalu) i wtedy te sutki siętak nie chowają... Może ta technika Ci pomożeniecierpliwa21 lubi tę wiadomość
-
Kobitki!
Hania dostała w prezencie od Pitera znajomych z pracy SZUMISIA! Specjalnie zaprojektowany miś z pudełeczkiem w środku, które szumi imitując dźwięk suszarki!
Włączasię przyciskiem a wyłącza samo po 20 minutach! To jeszcze lepsze niż aplikacja na smartfonie:)
Hania marudziła (położona sama w łóżeczku) - położyliśmy szumisia i śpi!
Aaaa, zakochałam się w szumisiu
http://szumisie.pl/Milaszka, Maga31, Paju, KUNIAK, Fidelissa lubią tę wiadomość