X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Ehhhh...

Wczoraj gorzej się poczułam, objawy jak przy spadku cukru (wiem, bo mam hipoglikemię od wielu lat)...
    Postanowiłam zmierzyć poziom cukru, a tu: 165mg/dL (godzinę po jedzeniu)! na po kolejnej godzinie zamiast spaść, skoczył już do 204!

Dziś rano na czczo 176 :(

Zadzwoniłam do gina, bo to podejrzenie cukrzycy ciążowej... w poniedziałek idę na test obciążenia glukozą, żeby postawić diagnozę... Ale wyniki póki co są bardzo złe :(

Współczuję, ja też jestem obciążona ryzykiem cukrzycy ciążowej :/
    Najwyżej będziemy razem stosować dietę, ja już stosuję, z wyboru. Przynajmniej nie przybiera się na niej zbyt szybko na masie, a po ciąży, nie martw się, wszystko zazwyczaj wraca do normy.
    Oby tylko kurka nie wylądować na insulinie, te zastrzyki... no sobie nie mogę... ale to częsta przypadłość zabiegowców, choć raczej mężczyzn :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 15:13

Dotty84 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem tak przewrazliwiona w kwestii lekow w ciazy, dziecko jest zdrowe, I trymestr minął, jezeli lek nie jest przeciwwskazany a boli to trzeba brac i sie nie cackać.

Jakbym ze wszystkim tak chuchala i dmuchala to wczesniej czy pozniej mozna dostac na glowe.

nxbhnwz.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Ja nie jestem tak przewrazliwiona w kwestii lekow w ciazy, dziecko jest zdrowe, I trymestr minął, jezeli lek nie jest przeciwwskazany a boli to trzeba brac i sie nie cackać.

Jakbym ze wszystkim tak chuchala i dmuchala to wczesniej czy pozniej mozna dostac na glowe.

Fakt :)
    I chemioterapię się podaje czasami w ciąży, gdy trzeba.
    Ja akurat lubuję się w farmakoterapii, lubię być na bieżąco, toteż wykorzystuję to w leczeniu. Ale również jestem daleka od schizowania.

jftycms.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miał któraś z was do czynienia z wózkami mutsy ?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze temat wózków nadal żywy:)
    Niestety Eve ja nie mialam do czynienia.
    U nas wózek wybiera maz, ja wybieram kolor;) skłania sie ku maksi cosi. Ufam, ze wybierze dobrze.
    Ciuszki mam od przyjaciolki zaklepane. Troche odkupię nowych, troche po lumpkach pochodzę, allegro tez niezły pomysł;) Odebrałam dzis wyniki. Morfologia ok, Toxo nie mam, musze tylko lekko zakwasić sobie siuski bo ph podwyzszone, wiec od dzis zurawinka:) tak na wszelki wielki...
    Pati naprawde współczuje Ci. Mamy sąsiada chorego na schizofrenie. Teraz jest w szpitalu na terapi, ale co sie bedzie działo jak wroci....wiecznie awantury, płacz matki. Z choroba psych mozna funkcjonować tak zeby nie byc zagrożeniem dla siebie czy otoczenia. Tutaj rola Twojej mamy.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Współczuję, ja też jestem obciążona ryzykiem cukrzycy ciążowej :/
    Najwyżej będziemy razem stosować dietę, ja już stosuję, z wyboru. Przynajmniej nie przybiera się na niej zbyt szybko na masie, a po ciąży, nie martw się, wszystko zazwyczaj wraca do normy.
    Oby tylko kurka nie wylądować na insulinie, te zastrzyki... no sobie nie mogę... ale to częsta przypadłość zabiegowców, choć raczej mężczyzn :)

Dzięki za wsparcie :)

Cały czas liczę, że to jakiś jednorazowy wybryk organizmu... zobaczymy w poniedziałek.

W razie czego będę uderzać po wskazówki co do diety :)

I ŻYCZĘ NAM OBU, ŻEBY NAS JEDNAK OMINĘŁO!

Goplana lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się w którym tygodniu przebiję wielkością brzuch mojego męża, bo na razie on wygrywa. :)

Dotty84, KUNIAK lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ;)
    Ale jakoś rośnie i rośnie, nawet szybciej niż ja ;D

• KasiaKa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to mam ciągle ochotę na buraki pod każdą postacią,chyba zaraz pójdę do sklepu po jakiś sok z buraków bo mnie skręci. Czy mi czegoś brakuje?

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny życzę Wam miłego weekendu :-) ja właśnie spakowana i wyjeżdżamy do Gdańska na weekend do znajomych:-) buziaki

Lavendula lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    A w ogóle to mam ciągle ochotę na buraki pod każdą postacią,chyba zaraz pójdę do sklepu po jakiś sok z buraków bo mnie skręci. Czy mi czegoś brakuje?

może żelaza.... mnie gin zachęcała do wołowiny, buraków, szpinaku i innych bogatych w żelazo, bo mam ciut za mało

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem tak już trochę lepiej chociaż znowu się nabawiłam bólu brzucha przez tego tumana małego, póki na dół do Nas nie zejdzie jest ok ... On ma stwierdzoną nadpobudliwość i adhd niby, ale to nie tylko to jest... Nie jest leczony już od dawna a zrobiło mu się kiedyś tak po zapaleniu opon mózgowych świr jakiś, miał sepse i umierał już ale odratowali z taki oto skutkiem, żejest pierdolnięty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 20:05

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieciątko się rozszalało dzisiaj chyba to z tych nerwów, cały brzuch skacze aż, ale świetne uczucie brakowało mi tego hihi :D

Eve lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszych wynikach cukier tez wyszedł na pograniczu, miałam na czczo 95 chyba a granica była do 97 coś koło tego i lekarz kazał uwazac na słodycze. Poleciałam biegiem do cioci po cukromierz i mierzyłam potem kilka razy to było tak miedzy 72 a 77 wiec chyba ok, ale ja sie calkiem na tym nie znam.

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i odebralam juz wozek,powiem tyle,ze jest sliczny :)

Evik lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cukry według norm od diabetologa na czczo do 90-100 i 1h po posiłku do 120, a zapisuj te cukry, pewnie insuline dostaniesz, ja to na krzywa za 2 tygodnie mam iść się już zapisać, będę miała robioną na oddziale pod koniec czerwca z tego co zrozumiałam i masakra znowu beda pare próbówek pobierać, bo zbliża się bilans tarczycowy w 2 trymestrze mam na 17.06, czyli znowu wszystko wszystko dali mi :) dzisiaj znowu zemdlałam prawie coś jest w tych przychodniach ,że ja tak mdleje/omdlewam ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 21:43

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zmierza do nas nowa listopadówka :):):)

Myślałam dziś o Idii - odzywaj się :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    My wybraliśmy taki wózeczek :)

http://www.quinny.com/pl-pl/wózki/buzz/#stroller-detail-lightbox

Bardzo ładny a nowy czy używany? I ile zapłaciłaś?

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, jestem i ja :)

RewolucjaSięDzieje, Dotty84 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    witam, jestem i ja :)

Zapowiedziałam Cię:D

Witaj:)

Madlen222 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ