X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotty84 wrote:
    Ehhhh...

Wczoraj gorzej się poczułam, objawy jak przy spadku cukru (wiem, bo mam hipoglikemię od wielu lat)...
    Postanowiłam zmierzyć poziom cukru, a tu: 165mg/dL (godzinę po jedzeniu)! na po kolejnej godzinie zamiast spaść, skoczył już do 204!

Dziś rano na czczo 176 :(

Zadzwoniłam do gina, bo to podejrzenie cukrzycy ciążowej... w poniedziałek idę na test obciążenia glukozą, żeby postawić diagnozę... Ale wyniki póki co są bardzo złe :(

Współczuję, ja też jestem obciążona ryzykiem cukrzycy ciążowej :/
    Najwyżej będziemy razem stosować dietę, ja już stosuję, z wyboru. Przynajmniej nie przybiera się na niej zbyt szybko na masie, a po ciąży, nie martw się, wszystko zazwyczaj wraca do normy.
    Oby tylko kurka nie wylądować na insulinie, te zastrzyki... no sobie nie mogę... ale to częsta przypadłość zabiegowców, choć raczej mężczyzn :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 15:13

Dotty84 lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem tak przewrazliwiona w kwestii lekow w ciazy, dziecko jest zdrowe, I trymestr minął, jezeli lek nie jest przeciwwskazany a boli to trzeba brac i sie nie cackać.

Jakbym ze wszystkim tak chuchala i dmuchala to wczesniej czy pozniej mozna dostac na glowe.

nxbhnwz.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Ja nie jestem tak przewrazliwiona w kwestii lekow w ciazy, dziecko jest zdrowe, I trymestr minął, jezeli lek nie jest przeciwwskazany a boli to trzeba brac i sie nie cackać.

Jakbym ze wszystkim tak chuchala i dmuchala to wczesniej czy pozniej mozna dostac na glowe.

Fakt :)
    I chemioterapię się podaje czasami w ciąży, gdy trzeba.
    Ja akurat lubuję się w farmakoterapii, lubię być na bieżąco, toteż wykorzystuję to w leczeniu. Ale również jestem daleka od schizowania.

jftycms.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 30 maja 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miał któraś z was do czynienia z wózkami mutsy ?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widze temat wózków nadal żywy:)
    Niestety Eve ja nie mialam do czynienia.
    U nas wózek wybiera maz, ja wybieram kolor;) skłania sie ku maksi cosi. Ufam, ze wybierze dobrze.
    Ciuszki mam od przyjaciolki zaklepane. Troche odkupię nowych, troche po lumpkach pochodzę, allegro tez niezły pomysł;) Odebrałam dzis wyniki. Morfologia ok, Toxo nie mam, musze tylko lekko zakwasić sobie siuski bo ph podwyzszone, wiec od dzis zurawinka:) tak na wszelki wielki...
    Pati naprawde współczuje Ci. Mamy sąsiada chorego na schizofrenie. Teraz jest w szpitalu na terapi, ale co sie bedzie działo jak wroci....wiecznie awantury, płacz matki. Z choroba psych mozna funkcjonować tak zeby nie byc zagrożeniem dla siebie czy otoczenia. Tutaj rola Twojej mamy.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Współczuję, ja też jestem obciążona ryzykiem cukrzycy ciążowej :/
    Najwyżej będziemy razem stosować dietę, ja już stosuję, z wyboru. Przynajmniej nie przybiera się na niej zbyt szybko na masie, a po ciąży, nie martw się, wszystko zazwyczaj wraca do normy.
    Oby tylko kurka nie wylądować na insulinie, te zastrzyki... no sobie nie mogę... ale to częsta przypadłość zabiegowców, choć raczej mężczyzn :)

Dzięki za wsparcie :)

Cały czas liczę, że to jakiś jednorazowy wybryk organizmu... zobaczymy w poniedziałek.

W razie czego będę uderzać po wskazówki co do diety :)

I ŻYCZĘ NAM OBU, ŻEBY NAS JEDNAK OMINĘŁO!

Goplana lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastanawiam się w którym tygodniu przebiję wielkością brzuch mojego męża, bo na razie on wygrywa. :)

Dotty84, KUNIAK lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ;)
    Ale jakoś rośnie i rośnie, nawet szybciej niż ja ;D

• KasiaKa Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle to mam ciągle ochotę na buraki pod każdą postacią,chyba zaraz pójdę do sklepu po jakiś sok z buraków bo mnie skręci. Czy mi czegoś brakuje?

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny życzę Wam miłego weekendu :-) ja właśnie spakowana i wyjeżdżamy do Gdańska na weekend do znajomych:-) buziaki

Lavendula lubi tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    A w ogóle to mam ciągle ochotę na buraki pod każdą postacią,chyba zaraz pójdę do sklepu po jakiś sok z buraków bo mnie skręci. Czy mi czegoś brakuje?

może żelaza.... mnie gin zachęcała do wołowiny, buraków, szpinaku i innych bogatych w żelazo, bo mam ciut za mało

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja powiem tak już trochę lepiej chociaż znowu się nabawiłam bólu brzucha przez tego tumana małego, póki na dół do Nas nie zejdzie jest ok ... On ma stwierdzoną nadpobudliwość i adhd niby, ale to nie tylko to jest... Nie jest leczony już od dawna a zrobiło mu się kiedyś tak po zapaleniu opon mózgowych świr jakiś, miał sepse i umierał już ale odratowali z taki oto skutkiem, żejest pierdolnięty...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 20:05

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje dzieciątko się rozszalało dzisiaj chyba to z tych nerwów, cały brzuch skacze aż, ale świetne uczucie brakowało mi tego hihi :D

Eve lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w pierwszych wynikach cukier tez wyszedł na pograniczu, miałam na czczo 95 chyba a granica była do 97 coś koło tego i lekarz kazał uwazac na słodycze. Poleciałam biegiem do cioci po cukromierz i mierzyłam potem kilka razy to było tak miedzy 72 a 77 wiec chyba ok, ale ja sie calkiem na tym nie znam.

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 maja 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i odebralam juz wozek,powiem tyle,ze jest sliczny :)

Evik lubi tę wiadomość

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie cukry według norm od diabetologa na czczo do 90-100 i 1h po posiłku do 120, a zapisuj te cukry, pewnie insuline dostaniesz, ja to na krzywa za 2 tygodnie mam iść się już zapisać, będę miała robioną na oddziale pod koniec czerwca z tego co zrozumiałam i masakra znowu beda pare próbówek pobierać, bo zbliża się bilans tarczycowy w 2 trymestrze mam na 17.06, czyli znowu wszystko wszystko dali mi :) dzisiaj znowu zemdlałam prawie coś jest w tych przychodniach ,że ja tak mdleje/omdlewam ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 maja 2014, 21:43

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zmierza do nas nowa listopadówka :):):)

Myślałam dziś o Idii - odzywaj się :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • asia099 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    My wybraliśmy taki wózeczek :)

http://www.quinny.com/pl-pl/wózki/buzz/#stroller-detail-lightbox

Bardzo ładny a nowy czy używany? I ile zapłaciłaś?

relgh371qq47owdh.png
    wwgzvfxmrhda6ta8.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam, jestem i ja :)

RewolucjaSięDzieje, Dotty84 lubią tę wiadomość

relgh3714vlmssyj.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    witam, jestem i ja :)

Zapowiedziałam Cię:D

Witaj:)

Madlen222 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
‹‹ 406 407 408 409 410 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ