X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KasiaKa wrote:
    Zastanawiam się w którym tygodniu przebiję wielkością brzuch mojego męża, bo na razie on wygrywa. :)

U mnie niestety ja wiodę prym :P

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak Wasze brzuszki ? bo ja aktualnie jestem w 17 tygodniu i 2 dni z bliźniakami a brzuszek taki sobie, jest duży tylko jak się najem, najczęściej wieczorkiem:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2014, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczęta fajnie tu u Was ale ja aktualnie odpadam i idę spać, to już moja pora, odkąd jestem w ciąży godzina 23 jest już maksymalna!!! :) do jutra, śpijcie dobrze:)

relgh3714vlmssyj.png
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2014, 00:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze w temacie wózków koła pompowane czy piankowe ? Mieszkam na 4 pietrze bez windy i bede jeździła raczej po mieście raz na tydzien las, które polecacie ?

w57vhgqsvnsaad78.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju dziewczyny kolejny dzien boli mnie glowa tak ze zaraz zwariuje :( budze sie z powodu bolu w nocy i rano tez mnie budzi bol.. Nigdy nie bolala mnie glowa.. A ostatnio nie daje juz rady.. czym to moze byc spowodowane?

201411191762.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maartynika a cisnienie mierzylas?? mi jak za bardzo spada ( potrafie miec 80/50) to tex mnie okropnie boli.

eve ja w poprzednim wozku mialam pompowane, co do piankowych to nie wiem jak sie sprawdzaja, w ogole ja sie malo znam na tych wozkowych sprawach :-)

a tak w ogole to witam w sobote :-) w koncu pogoda zapowiada sie troszke lepsza, wiec moze i skorzystam z jakiegos spacerku na slonku :-)

a i wczoraj nam sie

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek mierzylam cisnienie i mam takie jak zawsze 103/67 i nigdy przy nim nie bolala mnie glowa..

201411191762.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Madlen rozgość się :D
    Fajnie bliźniaki :D

A my dzisiaj weselicho mamy nie wiem jak ja wysiedze chociażby do 24 :D no i sylvi wychodzi za mąż :D to i za Ciebie kochana wypije piccolo :D

Miłego dnia.! :*

Madlen222 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udanych weselich zyczę:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png

Wysłany: 31 maja 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e_v_e wrote:
    Jeszcze w temacie wózków koła pompowane czy piankowe ? Mieszkam na 4 pietrze bez windy i bede jeździła raczej po mieście raz na tydzien las, które polecacie ?

W moim wózku są piankowe i sprawdzały się świetnie,
    nie musiałam się też przejmować pompowaniem i ewentualnymi flakami :D
    ciężej też zrobić dziurę.

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • KasiaKa Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jakieś weselicho to chętnie bym poszła, ale to ze względu na wszechobecne jedzenie :) I przygotowane przez kogoś i wybór niesamowity. Ale niestety nigdzie nie idę. A jutro moja rocznica ślubu- 12!! O matko, jak ten czas leci.Może w Dzień Dziecka mój dzidziuś da znać o sobie? Dziś dumnie wkroczyłam w piąty miesiąc:))

Lavendula, Dotty84, karmelek lubią tę wiadomość

Filip 15lat, Igor 12lat, Córka 14tc Aniołek*
    BASIA 3 lata:)
    kefbyf4.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Wy dziewczyny już tak czujecie ruchy na maksa? Ja jestem w 17tygodniu i nic... :( a już tak bardzo bym chciała....

relgh3714vlmssyj.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    A Wy dziewczyny już tak czujecie ruchy na maksa? Ja jestem w 17tygodniu i nic... :( a już tak bardzo bym chciała....

jeszcze nie czuję.... :)

• e_v_e Ekspertka

Wysłany: 31 maja 2014, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja a na piankowych dzieckiem nie telepie:D ? tzn czytałam opinie, ze gorsza amortyzacja chociaż moze to zależy od modelu wózka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2014, 11:29

w57vhgqsvnsaad78.png
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:

Ja też jeszcze nie czuje... ale lada moment pewnie wszystkie poczujemy nasze maleństwa :)

rwi37s6.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no oby, bo już się nie mogę doczekać i w sumie będę też spokojniejsza jak każdego dnia będę czuć kopniaczki...niech dzieci dają znać o sobie jak najczęściej...A puszczacie już swoim maluszkom muzykę do brzuszka?

relgh3714vlmssyj.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, miałaś zaprezentować się w sukience weselnej! Nadrabiaj i to szybciutko, ciotki chcą zobaczyć mieszkanko Miłoszka w zwiewnej kiecce :)

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Dotty84 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ehhh, jeśłi to Was pocieszy, to ja ze wszystkim będę ostatnia :) jakoże też najpóźniej dołączyłam do Listopadówek :)

NAWET NIE ZNAM JESZCZE PŁCI! BUUUUU

Ruchów nawet nic nie zapowiada jeszze, ale jak słucham na detektorze tętna mojego maluszka, to oprócz serduszka słychać takie bulgotanie, a czasami nawet huk (czyli mały/a tam już się porządnie wierci!

Madlen222 lubi tę wiadomość

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 31 maja 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja ruchy czuje już wyraźnie :)kopie maleństwo :) ale to moja druga ciąża i może dlatego wcześniej czuje?!

Dotty ja też płci nie znam, nawet gin nic nie sugerowała, powiedziała że na połówkowym będziemy patrzeć, więc cierpliwie czekam.. choć wydaję mi się że będzie drugi chłopczyk :)

KasiaKa ja idę na wyżerkę za tydzień :) i trzymam kciuki za jutrzejsze kopy z okazji tej rocznicy ;)

Madlen ja muzyki do brzuszka nie puszczam ale często nastawiam głośniej w domu i sobie tańczę :p choć słyszałam że powinno się puszczać jakąś uspokajającą, bądź poważną, ale co tam ! w pierwszej ciąży też tak robiłam i może dzięki temu mój starszak ma fantastyczne poczucie rytmu, w przeciwieństwie do mnie :P albo po prostu wrodził się w tatę?! ;)

Madlen222, KasiaKa lubią tę wiadomość

Wysłany: 31 maja 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:

Ja coś tam, ale głowy nie dam :D
    Pierwsze dziecko poczułam dość konkretnie, ale myślę, że to temu, że powłoki brzuszne miałam cieńsze :D;)

Kupiłam detektor tętna i jadę z koksem co godzinę, jest książkowe 140 i git :)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
‹‹ 407 408 409 410 411 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ