X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kawie mogę zapomnieć, naciąga mnie na samą myśl, a piłam już od dawien dawna bezkofeinową. Woda, woda i herbata Earl Grey z bergamotą. I tyle, także Santoocha - szacun ;):)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi odrzuca Was od jakiegoś jedzenie? bo ja ogólnie oprócz tego ciągnięcia w podbrzuszu to nie mam żadnych innych objawów ciążowych

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2014, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie z terminem to dziwactwo wielkie, wg belly i kalendarza na fonie wychodzi mi na 11.11, według gina 9.11, a z wielkości pęcherzyka 15.11 i bądź tu mądra... :/

(cykle regularne-31dniowe, choć cztery ostatnie były w kratką 28, 31, 28, 31).

co do zachcianek, to dziś skusiłam się na lekko podeschniętego sernika ;) z lodówki... był papierowy, prawie smaku nie czułam :P
    kawa tylko rozpuszczalna z mlekiem - mieszanka 80% zbożowej i 20% rozpuszczalnej.
    a od kilku dni ciągnie mnie do winogron zielonych, nawet śnią mi się po nocach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 21:12

Fidelissa lubi tę wiadomość

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    scindapsus wrote:
    u mnie z terminem to dziwactwo wielkie, wg belly i kalendarza na fonie wychodzi mi na 11.11, według gina 9.11, a z wielkości pęcherzyka 15.11 i bądź tu mądra... :/

(cykle regularne-31dniowe, choć cztery ostatnie były w kratką 28, 31, 28, 31).
    ja też mam 31 dniowe. ciekawe jak mój gin mi wyliczy datę porodu ;)

ckai3e3k2pedhvnb.png

Wysłany: 15 marca 2014, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    a powiedzcie mi odrzuca Was od jakiegoś jedzenie? bo ja ogólnie oprócz tego ciągnięcia w podbrzuszu to nie mam żadnych innych objawów ciążowych

Nie mogę patrzeć na mięso, kawę, zupy typu rosół, krupnik, niedobrze mi się robi na widok twarogu, który jest mocnym punktem mojej kuchni, ogórków szklarniowych, makaronu i jogurtów..to tyle z dotychczasowych obserwacji. Lubię gotować i jeść, więc od strzału widzę co tu nie gra ;)

Ale smaki się zmieniają w ciąży, najgorzej jest w pierwszym trymestrze:)

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja oooooooooooooo kapusniaczek mmmmmmmmmniamusne hehe :D

sylvi ryba ooooo fuj nie wytrzymie chyba hahaha ten zapach blee poważnie nie dam rady sie przemóc... :P

scindapsus oo winogronka to ja wczoraj jadłam i czerwone śliwki :D jak zobaczyłam to po reklamówce :D

U mnie z napojów mineralka i soczek żurawinowy nic innego mi nie podchodzi, słodkie tak patrze odpycha mnie coś, nie dam rady jeść nic słodkiego, herbaty ani nic nie słodzę, kawy też nie piję juz wcale...

u mnie cykle 30dniowe :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 21:17

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 15 marca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O śliwki, muszę kupić :):):)

Dziewczyny, wy to macie CYKLE, a u mnie 23, 24 dniowe ;) cykliczki raczej, a zdarzały się co 20 nawet, miałam wrażenie, że jeden okres się kończy, a następny zaczyna, paranoja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 21:20

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie o dziwo jakoś nie chce się jeść słodkości - mam nadgryzioną kostkę czekolady, którą normalnie zdarza mi się zjadać na raz

no i zauważyłam że bardziej czuje zapachy - wszelkie od fajek po zapachy skończywszy na jedzeniu - nawet jak przeszedł obok mnie ktoś kto palił to to wyczułam

ale w poprzedniej ciązy tak naprawde objawy i odrzucenia zaczęły się tak w 7-8 tc więc jeszcze wszystko przede mną

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jejku niech już będzie ten poniedziałek, umówię sie do gina i odbiorę wynik bety bo mnie aż trudno uwierzyć żem w ciąży ;)

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • scindapsus Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie poznałam że coś się święci po podwyższonej temperaturze, która nie spadała... i tak do dzisiaj ponad ok 37 (37,1-37,2), jak już wyszły teściki, to doszły piersi, lekkie zawroty głowy i śpik na całego, o 21 jestem już do ululania ;)

8809cc9767.png
    http://babystrology.com/tickers/baby-ticker-glass.swf?parent=Patrycja&year=2014&month=11&day=10&babycount=1
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zauważyłam, że mi trądzik nie wyszedł po owu tylko po terminie @ dopiero :P a po drugie czułam, że jest coś na rzeczy już parę dni po owu jakieś 4-5 dni po :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    O śliwki, muszę kupić :):):)

Dziewczyny, wy to macie CYKLE, a u mnie 23, 24 dniowe ;) cykliczki raczej, a zdarzały się co 20 nawet, miałam wrażenie, że jeden okres się kończy, a następny zaczyna, paranoja.

wiem coś o tym - ja odkąd obserwuje to są 24 - 26 dniowe jeszcze z plamieniem dzień dwa przed ...

a co do terminu i wieku ciąży to wyliczam z OM - owu musiała być w 13 - 14 dc - a serduchowanie ostatnie w 12 dc więc wszystko się powinno zgodzić - zobaczymy u gina

termin porodu na 27.11 ale jestem po cc i będzie druga więc licze 2 tyg wcześniej no i nie ukrywając liczę na dziewczynkę :) się okaże

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powoli się uczę co można jeść a czego nie... zapomniałam że lubię jajka z majonezem no ale niby w ciąży lepiej z nim uważać

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja się zorientowałam, że jest coś na rzeczy bo zaczęłam mieć wyższą niż zazwyczaj tempke, jednego dnia to było nawet 37,2 a teraz jest ok 36,5, gdzie moja normalna temperatura to 35,6 stopnia

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja bylam pewna kiedy zrobilam sobie jak zwykle kawe i byla kwasna:/ poszlam doslodzic ale to nic nie dalo, upilam dwa lyki i wylałam :-) i wtedy olśnienie:-) udalo się! :-)
    ja termin licze od om bo cykle mam regularne i owu mialam ok 13-14 dc :-)

• santoocha Autorytet

Wysłany: 15 marca 2014, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo- cykle 28 dni, owu 14-15dc, więc liczę od OM.
    Ja pierwszy epizod miałam dziś- jadłam wieczorem chipsy bananowe i jak poszłam pod prysznic, to przyszly delikatne mdłości. Nie wiem czy to już ciążowe, bo Meża też coś zrywało..

• Viviana Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 06:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To mi wychodzi termin na 18.11. :)
    Ja zauważyłam, że coś się dzieje po śluzie, akurat xpatiiix3 pisała o takim na forum, i mnie to zastanowiło :) Poza tym zawroty glowy miałam i brzuch dziwnie bolał. A potem to już senność. Chodzę spać przed 20, ale wstaję wcześnie bo już jestem wyspana :)

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana no pamiętam pisałaś pod wykresem moim :) a ja miałam od 4 dni po owu wodnisty ciągle aż do teraz a nie kremowy jak inne :P temp. skakała od 37,1 do 37,6 nawet :P

izia a są jakieś wskazania do cc, bo wcale po cc nie musi być znowu cc możesz rodzić sn :P

Mam już 22 mamuśki na liście :D

ja dzisiaj na razie bez mdłości wstałam ,tylko plecy dalej bolą.. ;/ ale mam dziwne zachcianki hahah w pierwszej ciąży w sumie tak nie miałam chyba albo sobie nie przypominam :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej laseczki:) Ja mam problem z zasypianiem, położę się wieczorem niby mi się chcę spać i męczę sie ze 2 godziny do tego budzę się w nocy a rano wstaje bo jestem głodna:D a co do wesel to też mam! W sierpniu brata a w pazdzierniku siostry:D Dalsze kuzynostwo i ten pazdziernik sobie chyba odpuszcze, ale na ten sierpniowy 31szy dokładnie to bede zapewne wygladac jak balon!:D Ja bym codziennie jadła nalesniki ze szpinakiem:D

xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik i za mną szpinak chodzi leży w lodówce i chyba się zawezmę dzisiaj i zrobię w końcu tyle, że makaron ze szpinakiem z sosem serowo -śmietanowym własnej roboty heh :D

Evik lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 43 44 45 46 47 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ