Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
u mnie z terminem to dziwactwo wielkie, wg belly i kalendarza na fonie wychodzi mi na 11.11, według gina 9.11, a z wielkości pęcherzyka 15.11 i bądź tu mądra...
(cykle regularne-31dniowe, choć cztery ostatnie były w kratką 28, 31, 28, 31).
co do zachcianek, to dziś skusiłam się na lekko podeschniętego sernika z lodówki... był papierowy, prawie smaku nie czułam
kawa tylko rozpuszczalna z mlekiem - mieszanka 80% zbożowej i 20% rozpuszczalnej.
a od kilku dni ciągnie mnie do winogron zielonych, nawet śnią mi się po nocach
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 21:12
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
scindapsus wrote:u mnie z terminem to dziwactwo wielkie, wg belly i kalendarza na fonie wychodzi mi na 11.11, według gina 9.11, a z wielkości pęcherzyka 15.11 i bądź tu mądra...
(cykle regularne-31dniowe, choć cztery ostatnie były w kratką 28, 31, 28, 31). -
sylvi wrote:a powiedzcie mi odrzuca Was od jakiegoś jedzenie? bo ja ogólnie oprócz tego ciągnięcia w podbrzuszu to nie mam żadnych innych objawów ciążowych
Nie mogę patrzeć na mięso, kawę, zupy typu rosół, krupnik, niedobrze mi się robi na widok twarogu, który jest mocnym punktem mojej kuchni, ogórków szklarniowych, makaronu i jogurtów..to tyle z dotychczasowych obserwacji. Lubię gotować i jeść, więc od strzału widzę co tu nie gra
Ale smaki się zmieniają w ciąży, najgorzej jest w pierwszym trymestrze:)
Fidelissa lubi tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Rewolucja oooooooooooooo kapusniaczek mmmmmmmmmniamusne hehe
sylvi ryba ooooo fuj nie wytrzymie chyba hahaha ten zapach blee poważnie nie dam rady sie przemóc...
scindapsus oo winogronka to ja wczoraj jadłam i czerwone śliwki jak zobaczyłam to po reklamówce
U mnie z napojów mineralka i soczek żurawinowy nic innego mi nie podchodzi, słodkie tak patrze odpycha mnie coś, nie dam rady jeść nic słodkiego, herbaty ani nic nie słodzę, kawy też nie piję juz wcale...
u mnie cykle 30dnioweWiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 21:17
Livia
Nela
Marcel
-
O śliwki, muszę kupić
Dziewczyny, wy to macie CYKLE, a u mnie 23, 24 dniowe cykliczki raczej, a zdarzały się co 20 nawet, miałam wrażenie, że jeden okres się kończy, a następny zaczyna, paranoja.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2014, 21:20
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
mnie o dziwo jakoś nie chce się jeść słodkości - mam nadgryzioną kostkę czekolady, którą normalnie zdarza mi się zjadać na raz
no i zauważyłam że bardziej czuje zapachy - wszelkie od fajek po zapachy skończywszy na jedzeniu - nawet jak przeszedł obok mnie ktoś kto palił to to wyczułam
ale w poprzedniej ciązy tak naprawde objawy i odrzucenia zaczęły się tak w 7-8 tc więc jeszcze wszystko przede mnąFidelissa lubi tę wiadomość
-
u mnie poznałam że coś się święci po podwyższonej temperaturze, która nie spadała... i tak do dzisiaj ponad ok 37 (37,1-37,2), jak już wyszły teściki, to doszły piersi, lekkie zawroty głowy i śpik na całego, o 21 jestem już do ululania
-
RewolucjaSięDzieje wrote:O śliwki, muszę kupić
Dziewczyny, wy to macie CYKLE, a u mnie 23, 24 dniowe cykliczki raczej, a zdarzały się co 20 nawet, miałam wrażenie, że jeden okres się kończy, a następny zaczyna, paranoja.
wiem coś o tym - ja odkąd obserwuje to są 24 - 26 dniowe jeszcze z plamieniem dzień dwa przed ...
a co do terminu i wieku ciąży to wyliczam z OM - owu musiała być w 13 - 14 dc - a serduchowanie ostatnie w 12 dc więc wszystko się powinno zgodzić - zobaczymy u gina
termin porodu na 27.11 ale jestem po cc i będzie druga więc licze 2 tyg wcześniej no i nie ukrywając liczę na dziewczynkę się okaże -
To mi wychodzi termin na 18.11.
Ja zauważyłam, że coś się dzieje po śluzie, akurat xpatiiix3 pisała o takim na forum, i mnie to zastanowiło Poza tym zawroty glowy miałam i brzuch dziwnie bolał. A potem to już senność. Chodzę spać przed 20, ale wstaję wcześnie bo już jestem wyspana -
Viviana no pamiętam pisałaś pod wykresem moim a ja miałam od 4 dni po owu wodnisty ciągle aż do teraz a nie kremowy jak inne temp. skakała od 37,1 do 37,6 nawet
izia a są jakieś wskazania do cc, bo wcale po cc nie musi być znowu cc możesz rodzić sn
Mam już 22 mamuśki na liście
ja dzisiaj na razie bez mdłości wstałam ,tylko plecy dalej bolą.. ;/ ale mam dziwne zachcianki hahah w pierwszej ciąży w sumie tak nie miałam chyba albo sobie nie przypominamLivia
Nela
Marcel
-
Hej laseczki:) Ja mam problem z zasypianiem, położę się wieczorem niby mi się chcę spać i męczę sie ze 2 godziny do tego budzę się w nocy a rano wstaje bo jestem głodna:D a co do wesel to też mam! W sierpniu brata a w pazdzierniku siostry:D Dalsze kuzynostwo i ten pazdziernik sobie chyba odpuszcze, ale na ten sierpniowy 31szy dokładnie to bede zapewne wygladac jak balon! Ja bym codziennie jadła nalesniki ze szpinakiem:D
xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość