X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Pati my bratnie dusze chyba :D Jeszcze termin mamy prawie ten sam, będzie fajnie jak razem urodzimy :D

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na słodycze też nie mogę patrzeć, tylko rodzynki albo żurawinę suszoną wcinam. A jadłabym ciągle tylko zupy, no nic innego mi nie wchodzi, żadne kanapki, nic. Dzisiaj pomidorowa mniam <3 oczywiście pół gara ja wchłonęłam, zaczynam jeść tyle co mój B tylko że ja jeszcze częściej bo jemu do wieczora starczy jak obiad zje a ja jeszcze 3 razy jem takie duże porcje :P

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat

Legginsy super)

qq87j44jhto0od0f.png

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, ja ważę 61 przy 172...rok temu 11 kilo więcej. Pół roku zdrowej diety i cały czas ćwiczenia...do grudnia, przestałam bo miałam i sesję i pracę i dziecko i zaczęliśmy sie starać. W styczniu było 63, ale tak mi niedobrze, że od razu wszystk 2 kilo zeszło.
    Jutro mam wizytę, denerwuję sie, to 7 tydzień, 2 tyg temu było widać tylko pęcherzyk, no ale myślę, że będzie dobrze.
    Tak się składa, że mam już 36 lat i to taki ostatni dzwonek na drugie dziecko:)
    Dzisiaj wzięłam wolne, bo brak mi sił dosłownie

Czy też macie czasami dreszcze? Mi potrafi być zimno np przez dwie godziny w nocy, z tego co mgliście pamiętam poprzednio też tak było

No i co robicie, pracujecie czy jednak L4?

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam że nie mogę zmieniać żwirku w kuwecie swojej kotce bo mogę zarazić się toksoplazmozą :O

Ja dreszczy to raczej nie mam ale od początku tej ciąży jest mi ciągle zimno

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    Ha, ja ważę 61 przy 172...rok temu 11 kilo więcej. Pół roku zdrowej diety i cały czas ćwiczenia...do grudnia, przestałam bo miałam i sesję i pracę i dziecko i zaczęliśmy sie starać. W styczniu było 63, ale tak mi niedobrze, że od razu wszystk 2 kilo zeszło.
    Jutro mam wizytę, denerwuję sie, to 7 tydzień, 2 tyg temu było widać tylko pęcherzyk, no ale myślę, że będzie dobrze.
    Tak się składa, że mam już 36 lat i to taki ostatni dzwonek na drugie dziecko:)
    Dzisiaj wzięłam wolne, bo brak mi sił dosłownie

Czy też macie czasami dreszcze? Mi potrafi być zimno np przez dwie godziny w nocy, z tego co mgliście pamiętam poprzednio też tak było

No i co robicie, pracujecie czy jednak L4?
    Hej Aga,
    ja mam 35 lat.
    I właśnie w ciazy z 1 bebe. Planujemy jeszcze 2 :))

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dreszcze albo jest mi gorąco:))

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• karmelek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mm bardzo czesto takie dreszcze, juz sie balam ze mnie jakies przeziebienie lapie, ale to raczej nie to :)

no widze ze tu mamy dosc duza rozpietosc wiekowa. od 20 do 36lat :) to ja sie idealnie w srodek wpasuje ;)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna hehe chyba masz rację a z tymi żurawinami to też trafiłaś w 10 ,bo ja to pije litrami dziennie soczki żurawinowe i mineralke, no i banany suszone jabłka rodzynki itd wcinam hehe fajnie by było mamy dzień różnicy przy terminach :D UWAŻAJ NA KOTKE I MYJ CZĘSTO RĘCE :)

uff ja po pizzy ledwo siedzę :D hehe nażarłam się sosem czosnkowym hahah :P

mamadomina ja to ucze się i kończę w tym roku ,więc bez zwolnień się obejdzie
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 19:11

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Właśnie przeczytałam że nie mogę zmieniać żwirku w kuwecie swojej kotce bo mogę zarazić się toksoplazmozą :O

Ja dreszczy to raczej nie mam ale od początku tej ciąży jest mi ciągle zimno

mnie też ciągle zimno i nawet zmierzyłam temperaturę sobie ale jest ok. Oglądałam program Bosackiej "o matko!" i tam było powiedziane, że sery pleśniowe można jeść w małych ilościach, żeby zaszkodziły to trzeba by było je sobie waginalnie aplikować :-) co do zielonej herbaty to przyjaciółka która jest w 9 miesiącu powiedziała,żeby nie pić bo wpływa na wady serca u maluszka(tak jej gin powiedział), podobnie z ziołowymi naparami. Oczywiście wiem, że co lekarz to teoria o jedzeniu i innych rzeczach więc ja staram się żyć normalnie :-) na słodycze nadal nie mam ochoty, owoce też średnio, ale wmuszam w siebie bo to ponoć witaminy ;) ja też nie mam jakiś wielkich objawów, czasem są a czasem nie :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa co do wieku to ja w czerwcu skończę już 29 :( o dzidzie mieliśmy się starać rok po ślubie a zeszły się 3 latka, 1 próba nie udana ale mam nadzieję że teraz będzie dobrze wszystko :-)
    aaaa i jeszcze co do żurawiny, jedźcie chociaż 5 suszonych owoców ale z brązowym cukrem lub nat bo wtedy unikniecie zapalenia pęcherza, które w ciąży lubi się przyplątać kilka razy ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 19:27

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata,pewnie,ze bd dobrze,MUSI BYC!
    Ja mam jutro wizyte,boje sie jak smok...bety nie powtrzalam bo szkoda kasy,a u nas 41 zl kosztuje plus paliwo to ponad 50 zl...masakra,mam nadzieje,ze jutro gin potwierdzi ciaze

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, ja mam masakryczne huśtawki zachciankowe, raz umarłabym za kapustę, a następnego dnia zapach kapusty wywołuje u mnie odruch wymiotny, jeden dzień banany, drugi dzień orzechy. Raz fryty, raz brokuły na parze...szaleństwo :D

Kobiety, Wam jest zimno, a ja z ciepła umieram, okna pootwierane na oścież, top na ramiączkach i wio :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 18 marca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na blacie: żytni chleb z pomidorami i cebulą, zaraz pęknę chyba ;)

xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 30 l teraz, jeśli wszystko pójdzie ok urodze w wieku 31 :)
    O maluszku myślę tak od roku bo że mnie taka niespokojna dusza nie czułam się wcześniej gotowa :D
    W zasadzie to nadal niewiem czy się czuje :) ale wiek robi swoje i magiczne 30 urodziny sprawiły że zegar jednak zaczął tykac

gg64l6d8uplrbvce.png

Wysłany: 18 marca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    O maluszku myślę tak od roku bo że mnie taka niespokojna dusza nie czułam się wcześniej gotowa :D
    W zasadzie to nadal niewiem czy się czuje :) ale wiek robi swoje i magiczne 30 urodziny sprawiły że zegar jednak zaczął tykac

U mnie było identycznie, wcześniej tzn. przed plus minus 29 rokiem życia nie myślałam o ŻADNYCH dzieciach, fiubździu w głowie i egoizm pełną parą :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:

Mozna wiedziec skad jestes> Taka znajoma twarz...

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Rany, ja mam masakryczne huśtawki zachciankowe, raz umarłabym za kapustę, a następnego dnia zapach kapusty wywołuje u mnie odruch wymiotny jeden dzień banany, drugi dzień orzechy. Raz fryty, raz brokuły na parze...szaleństwo :D

Kobiety, Wam jest zimno, a ja z ciepła umieram, okna pootwierane na oścież, top na ramiączkach i wio :D
    Ja zawsze myślałam że te zachcianki kobiet w ciąży to wymysł żeby faceta trochę do sklepu poganiac
    A teraz ja zapalona ,dzeklarowana wegetarianka od 15 lat jadlabym codziennie śledzie! Mama i mąż przecierają czy że zdziwienia :D widok bezcenny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 19:45

RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zadnych zachcianek,zadnych objawow...nic,jem duzo,ale racej sobie wmawiam ten apetyt

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Dziś na blacie: żytni chleb z pomidorami i cebulą, zaraz pęknę chyba ;)

ooo cebula! Kanapka z cebulą, tak!!! Zaraz sobie zrobię :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ