X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko Pati my bratnie dusze chyba :D Jeszcze termin mamy prawie ten sam, będzie fajnie jak razem urodzimy :D

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na słodycze też nie mogę patrzeć, tylko rodzynki albo żurawinę suszoną wcinam. A jadłabym ciągle tylko zupy, no nic innego mi nie wchodzi, żadne kanapki, nic. Dzisiaj pomidorowa mniam <3 oczywiście pół gara ja wchłonęłam, zaczynam jeść tyle co mój B tylko że ja jeszcze częściej bo jemu do wieczora starczy jak obiad zje a ja jeszcze 3 razy jem takie duże porcje :P

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat

Legginsy super)

qq87j44jhto0od0f.png

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha, ja ważę 61 przy 172...rok temu 11 kilo więcej. Pół roku zdrowej diety i cały czas ćwiczenia...do grudnia, przestałam bo miałam i sesję i pracę i dziecko i zaczęliśmy sie starać. W styczniu było 63, ale tak mi niedobrze, że od razu wszystk 2 kilo zeszło.
    Jutro mam wizytę, denerwuję sie, to 7 tydzień, 2 tyg temu było widać tylko pęcherzyk, no ale myślę, że będzie dobrze.
    Tak się składa, że mam już 36 lat i to taki ostatni dzwonek na drugie dziecko:)
    Dzisiaj wzięłam wolne, bo brak mi sił dosłownie

Czy też macie czasami dreszcze? Mi potrafi być zimno np przez dwie godziny w nocy, z tego co mgliście pamiętam poprzednio też tak było

No i co robicie, pracujecie czy jednak L4?

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie przeczytałam że nie mogę zmieniać żwirku w kuwecie swojej kotce bo mogę zarazić się toksoplazmozą :O

Ja dreszczy to raczej nie mam ale od początku tej ciąży jest mi ciągle zimno

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamadomina wrote:
    Ha, ja ważę 61 przy 172...rok temu 11 kilo więcej. Pół roku zdrowej diety i cały czas ćwiczenia...do grudnia, przestałam bo miałam i sesję i pracę i dziecko i zaczęliśmy sie starać. W styczniu było 63, ale tak mi niedobrze, że od razu wszystk 2 kilo zeszło.
    Jutro mam wizytę, denerwuję sie, to 7 tydzień, 2 tyg temu było widać tylko pęcherzyk, no ale myślę, że będzie dobrze.
    Tak się składa, że mam już 36 lat i to taki ostatni dzwonek na drugie dziecko:)
    Dzisiaj wzięłam wolne, bo brak mi sił dosłownie

Czy też macie czasami dreszcze? Mi potrafi być zimno np przez dwie godziny w nocy, z tego co mgliście pamiętam poprzednio też tak było

No i co robicie, pracujecie czy jednak L4?
    Hej Aga,
    ja mam 35 lat.
    I właśnie w ciazy z 1 bebe. Planujemy jeszcze 2 :))

qq87j44jhto0od0f.png

• Fidelissa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dreszcze albo jest mi gorąco:))

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• karmelek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mm bardzo czesto takie dreszcze, juz sie balam ze mnie jakies przeziebienie lapie, ale to raczej nie to :)

no widze ze tu mamy dosc duza rozpietosc wiekowa. od 20 do 36lat :) to ja sie idealnie w srodek wpasuje ;)

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna hehe chyba masz rację a z tymi żurawinami to też trafiłaś w 10 ,bo ja to pije litrami dziennie soczki żurawinowe i mineralke, no i banany suszone jabłka rodzynki itd wcinam hehe fajnie by było mamy dzień różnicy przy terminach :D UWAŻAJ NA KOTKE I MYJ CZĘSTO RĘCE :)

uff ja po pizzy ledwo siedzę :D hehe nażarłam się sosem czosnkowym hahah :P

mamadomina ja to ucze się i kończę w tym roku ,więc bez zwolnień się obejdzie
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 19:11

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Właśnie przeczytałam że nie mogę zmieniać żwirku w kuwecie swojej kotce bo mogę zarazić się toksoplazmozą :O

Ja dreszczy to raczej nie mam ale od początku tej ciąży jest mi ciągle zimno

mnie też ciągle zimno i nawet zmierzyłam temperaturę sobie ale jest ok. Oglądałam program Bosackiej "o matko!" i tam było powiedziane, że sery pleśniowe można jeść w małych ilościach, żeby zaszkodziły to trzeba by było je sobie waginalnie aplikować :-) co do zielonej herbaty to przyjaciółka która jest w 9 miesiącu powiedziała,żeby nie pić bo wpływa na wady serca u maluszka(tak jej gin powiedział), podobnie z ziołowymi naparami. Oczywiście wiem, że co lekarz to teoria o jedzeniu i innych rzeczach więc ja staram się żyć normalnie :-) na słodycze nadal nie mam ochoty, owoce też średnio, ale wmuszam w siebie bo to ponoć witaminy ;) ja też nie mam jakiś wielkich objawów, czasem są a czasem nie :-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa co do wieku to ja w czerwcu skończę już 29 :( o dzidzie mieliśmy się starać rok po ślubie a zeszły się 3 latka, 1 próba nie udana ale mam nadzieję że teraz będzie dobrze wszystko :-)
    aaaa i jeszcze co do żurawiny, jedźcie chociaż 5 suszonych owoców ale z brązowym cukrem lub nat bo wtedy unikniecie zapalenia pęcherza, które w ciąży lubi się przyplątać kilka razy ;/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 19:27

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata,pewnie,ze bd dobrze,MUSI BYC!
    Ja mam jutro wizyte,boje sie jak smok...bety nie powtrzalam bo szkoda kasy,a u nas 41 zl kosztuje plus paliwo to ponad 50 zl...masakra,mam nadzieje,ze jutro gin potwierdzi ciaze

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany, ja mam masakryczne huśtawki zachciankowe, raz umarłabym za kapustę, a następnego dnia zapach kapusty wywołuje u mnie odruch wymiotny, jeden dzień banany, drugi dzień orzechy. Raz fryty, raz brokuły na parze...szaleństwo :D

Kobiety, Wam jest zimno, a ja z ciepła umieram, okna pootwierane na oścież, top na ramiączkach i wio :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.

Wysłany: 18 marca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś na blacie: żytni chleb z pomidorami i cebulą, zaraz pęknę chyba ;)

xpatiiix3, Fidelissa lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 30 l teraz, jeśli wszystko pójdzie ok urodze w wieku 31 :)
    O maluszku myślę tak od roku bo że mnie taka niespokojna dusza nie czułam się wcześniej gotowa :D
    W zasadzie to nadal niewiem czy się czuje :) ale wiek robi swoje i magiczne 30 urodziny sprawiły że zegar jednak zaczął tykac

gg64l6d8uplrbvce.png

Wysłany: 18 marca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    O maluszku myślę tak od roku bo że mnie taka niespokojna dusza nie czułam się wcześniej gotowa :D
    W zasadzie to nadal niewiem czy się czuje :) ale wiek robi swoje i magiczne 30 urodziny sprawiły że zegar jednak zaczął tykac

U mnie było identycznie, wcześniej tzn. przed plus minus 29 rokiem życia nie myślałam o ŻADNYCH dzieciach, fiubździu w głowie i egoizm pełną parą :D

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:

Mozna wiedziec skad jestes> Taka znajoma twarz...

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Rany, ja mam masakryczne huśtawki zachciankowe, raz umarłabym za kapustę, a następnego dnia zapach kapusty wywołuje u mnie odruch wymiotny jeden dzień banany, drugi dzień orzechy. Raz fryty, raz brokuły na parze...szaleństwo :D

Kobiety, Wam jest zimno, a ja z ciepła umieram, okna pootwierane na oścież, top na ramiączkach i wio :D
    Ja zawsze myślałam że te zachcianki kobiet w ciąży to wymysł żeby faceta trochę do sklepu poganiac
    A teraz ja zapalona ,dzeklarowana wegetarianka od 15 lat jadlabym codziennie śledzie! Mama i mąż przecierają czy że zdziwienia :D widok bezcenny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 19:45

RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

gg64l6d8uplrbvce.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam zadnych zachcianek,zadnych objawow...nic,jem duzo,ale racej sobie wmawiam ten apetyt

• Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    Dziś na blacie: żytni chleb z pomidorami i cebulą, zaraz pęknę chyba ;)

ooo cebula! Kanapka z cebulą, tak!!! Zaraz sobie zrobię :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ