Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja na słodycze też nie mogę patrzeć, tylko rodzynki albo żurawinę suszoną wcinam. A jadłabym ciągle tylko zupy, no nic innego mi nie wchodzi, żadne kanapki, nic. Dzisiaj pomidorowa mniam oczywiście pół gara ja wchłonęłam, zaczynam jeść tyle co mój B tylko że ja jeszcze częściej bo jemu do wieczora starczy jak obiad zje a ja jeszcze 3 razy jem takie duże porcje
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Ha, ja ważę 61 przy 172...rok temu 11 kilo więcej. Pół roku zdrowej diety i cały czas ćwiczenia...do grudnia, przestałam bo miałam i sesję i pracę i dziecko i zaczęliśmy sie starać. W styczniu było 63, ale tak mi niedobrze, że od razu wszystk 2 kilo zeszło.
Jutro mam wizytę, denerwuję sie, to 7 tydzień, 2 tyg temu było widać tylko pęcherzyk, no ale myślę, że będzie dobrze.
Tak się składa, że mam już 36 lat i to taki ostatni dzwonek na drugie dziecko:)
Dzisiaj wzięłam wolne, bo brak mi sił dosłownie
Czy też macie czasami dreszcze? Mi potrafi być zimno np przez dwie godziny w nocy, z tego co mgliście pamiętam poprzednio też tak było
No i co robicie, pracujecie czy jednak L4?
-
Właśnie przeczytałam że nie mogę zmieniać żwirku w kuwecie swojej kotce bo mogę zarazić się toksoplazmozą
Ja dreszczy to raczej nie mam ale od początku tej ciąży jest mi ciągle zimno -
Mamadomina wrote:Ha, ja ważę 61 przy 172...rok temu 11 kilo więcej. Pół roku zdrowej diety i cały czas ćwiczenia...do grudnia, przestałam bo miałam i sesję i pracę i dziecko i zaczęliśmy sie starać. W styczniu było 63, ale tak mi niedobrze, że od razu wszystk 2 kilo zeszło.
Jutro mam wizytę, denerwuję sie, to 7 tydzień, 2 tyg temu było widać tylko pęcherzyk, no ale myślę, że będzie dobrze.
Tak się składa, że mam już 36 lat i to taki ostatni dzwonek na drugie dziecko:)
Dzisiaj wzięłam wolne, bo brak mi sił dosłownie
Czy też macie czasami dreszcze? Mi potrafi być zimno np przez dwie godziny w nocy, z tego co mgliście pamiętam poprzednio też tak było
No i co robicie, pracujecie czy jednak L4?
ja mam 35 lat.
I właśnie w ciazy z 1 bebe. Planujemy jeszcze 2 )
-
Czarna hehe chyba masz rację a z tymi żurawinami to też trafiłaś w 10 ,bo ja to pije litrami dziennie soczki żurawinowe i mineralke, no i banany suszone jabłka rodzynki itd wcinam hehe fajnie by było mamy dzień różnicy przy terminach UWAŻAJ NA KOTKE I MYJ CZĘSTO RĘCE
uff ja po pizzy ledwo siedzę hehe nażarłam się sosem czosnkowym hahah
mamadomina ja to ucze się i kończę w tym roku ,więc bez zwolnień się obejdzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 19:11
Czarnaa94 lubi tę wiadomość
Livia
Nela
Marcel
-
Czarnaa94 wrote:Właśnie przeczytałam że nie mogę zmieniać żwirku w kuwecie swojej kotce bo mogę zarazić się toksoplazmozą
Ja dreszczy to raczej nie mam ale od początku tej ciąży jest mi ciągle zimno
mnie też ciągle zimno i nawet zmierzyłam temperaturę sobie ale jest ok. Oglądałam program Bosackiej "o matko!" i tam było powiedziane, że sery pleśniowe można jeść w małych ilościach, żeby zaszkodziły to trzeba by było je sobie waginalnie aplikować co do zielonej herbaty to przyjaciółka która jest w 9 miesiącu powiedziała,żeby nie pić bo wpływa na wady serca u maluszka(tak jej gin powiedział), podobnie z ziołowymi naparami. Oczywiście wiem, że co lekarz to teoria o jedzeniu i innych rzeczach więc ja staram się żyć normalnie na słodycze nadal nie mam ochoty, owoce też średnio, ale wmuszam w siebie bo to ponoć witaminy ja też nie mam jakiś wielkich objawów, czasem są a czasem nieRewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
aaa co do wieku to ja w czerwcu skończę już 29 o dzidzie mieliśmy się starać rok po ślubie a zeszły się 3 latka, 1 próba nie udana ale mam nadzieję że teraz będzie dobrze wszystko
aaaa i jeszcze co do żurawiny, jedźcie chociaż 5 suszonych owoców ale z brązowym cukrem lub nat bo wtedy unikniecie zapalenia pęcherza, które w ciąży lubi się przyplątać kilka razy ;/Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 19:27
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Nata,pewnie,ze bd dobrze,MUSI BYC!
Ja mam jutro wizyte,boje sie jak smok...bety nie powtrzalam bo szkoda kasy,a u nas 41 zl kosztuje plus paliwo to ponad 50 zl...masakra,mam nadzieje,ze jutro gin potwierdzi ciazeTobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
Rany, ja mam masakryczne huśtawki zachciankowe, raz umarłabym za kapustę, a następnego dnia zapach kapusty wywołuje u mnie odruch wymiotny, jeden dzień banany, drugi dzień orzechy. Raz fryty, raz brokuły na parze...szaleństwo
Kobiety, Wam jest zimno, a ja z ciepła umieram, okna pootwierane na oścież, top na ramiączkach i wio
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
ja mam 30 l teraz, jeśli wszystko pójdzie ok urodze w wieku 31
O maluszku myślę tak od roku bo że mnie taka niespokojna dusza nie czułam się wcześniej gotowa
W zasadzie to nadal niewiem czy się czuje ale wiek robi swoje i magiczne 30 urodziny sprawiły że zegar jednak zaczął tykac
-
KUNIAK wrote:ja mam 30 l teraz, jeśli wszystko pójdzie ok urodze w wieku 31
O maluszku myślę tak od roku bo że mnie taka niespokojna dusza nie czułam się wcześniej gotowa
W zasadzie to nadal niewiem czy się czuje ale wiek robi swoje i magiczne 30 urodziny sprawiły że zegar jednak zaczął tykac
U mnie było identycznie, wcześniej tzn. przed plus minus 29 rokiem życia nie myślałam o ŻADNYCH dzieciach, fiubździu w głowie i egoizm pełną parą
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
KUNIAK wrote:ja mam 30 l teraz, jeśli wszystko pójdzie ok urodze w wieku 31
Mozna wiedziec skad jestes> Taka znajoma twarz...Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz. -
RewolucjaSięDzieje wrote:Rany, ja mam masakryczne huśtawki zachciankowe, raz umarłabym za kapustę, a następnego dnia zapach kapusty wywołuje u mnie odruch wymiotny jeden dzień banany, drugi dzień orzechy. Raz fryty, raz brokuły na parze...szaleństwo
Kobiety, Wam jest zimno, a ja z ciepła umieram, okna pootwierane na oścież, top na ramiączkach i wio
A teraz ja zapalona ,dzeklarowana wegetarianka od 15 lat jadlabym codziennie śledzie! Mama i mąż przecierają czy że zdziwienia widok bezcennyWiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 19:45
RewolucjaSięDzieje, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
RewolucjaSięDzieje wrote:Dziś na blacie: żytni chleb z pomidorami i cebulą, zaraz pęknę chyba
ooo cebula! Kanapka z cebulą, tak!!! Zaraz sobie zrobięRewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość