X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi wrote:
    hej odebralam bete. po 72 godzinach wzrost tylko o niecałe 100;/ z 459 na 532 :(

ja w ogole nie robilam bety drugi raz bo szkoda nerwow...jutro wizyta,wiec moze gin potwierdzi ciaze,jak nie to zrobie jeszcze raz

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa i ja również 20 rocznikowo 21 i to moje drugie dziecko mam 13miesięcznego synka :) norma hehe ale ja w sumie nie przeżywałam normalnie na takim luzie do tego podeszłam, że nie uwierzycie, a porodu to ja się doczekać nie mogłam, z resztą tak jak teraz, jak mi koleżanki mówiły ,że się boją to każdej mówiłam, że to nic strasznego, że każda to przeżyje i tylko dziecko na pierś dadzą i wsio jak ręką odjął :P

Czarna szok hehe czy ja śnie też mam 3 braci no i plus od innej matki jeden, bo ojciec na boku się dorobił, ale wszyscy młodsi hehe ten najstarczy niedługo 19 kończy (w maju) chlejtus taki że szo,k hahaha i brudas taki syf ma w pokoju, że meliną śmierdzi.. młodszy 10,5 leci na samych 6, ale też ma charakterek i adhd najbardzej Go kocham ale i najbardziej mnie wkurza :P no i najmłdoszy 6,5 bierze przykład z najstarszego... a te legginsy drugie właśnie to jak mi się sprawdzą to i inny kolor może znajdę to kupię, bo bardzo mi się spodobały hehe :D ogólnie paracetamol do 1500mg na dzień ponoć wolno wiadomo jak silny ból ale lepiej unikać :)

sylvi i po co ta beta teraz tylko będziesz sie denerwowała... najlepiej może skonsultuj to z ginem i leć najszybciej na wizytę...?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 17:14

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • sylvi Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiztye mam jutro

ckai3e3k2pedhvnb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sylvi kochana to będę trzymac kciuki ,bo powinno byc już widać sporo :) nie martw się ja Ci mówię, że będzie dobrze :***

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 11 grudnia dopiero będę miała 20 ;)

O widzisz Pati ile wspólnego mamy? :D

sylvi jak wiedziałaś że masz jutro wizytę to nie powinnaś robić tej bety, bo teraz będziesz się martwić. Ja nie robiłam wcale, jak usłyszę coś złego na wizycie to przynajmniej od razu będę wiedziała na czym stoję zamiast panikować na zapas

Eve lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • niecierpliwa21 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj J. w styczniu 40, uznał ze najwyzszy czas na niego juz z dzieckiem. :)

Ja tez sie zastanawiamczy isc na bete,dzis zrobilam drugi test kreska juz ciemniejsza bardzo wyrazna, jest dopiero 12 dpo.
    Ciagle boje sie ze okres dostane :))

nxbhnwz.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    A ja tam się nie czaję śmigam do Warszawy, do Gdańska chociaż prawko mam dopiero od roku ;) Ale fakt że na początku tej ciąży też jakieś rozkojarzenie mnie brało za kierownicą, ale już mi przeszło.

Kupiłam sobie kawę inkę i w końcu będę mogła pić tyle kawy ile chcę, bo strasznie mam ochotę na kawę ostatnio, ze 4 dziennie bym mogła pić.
    Hej czarna tez pije kawkę inke:)) zaczynam ja nawet lubić:)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa21 wrote:
    Dziewczyny a w jakim wieku jestescie ?
    Ja 20 lat mam, może w 21 urodzinki bedę rodzić :)

Wciąż 27, ale już niedługo 28 urodziny :/

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja w piątek kończę 28.
    A Wy takie młode...
    Ja w wieku 19-21 lat absolutnie nie myślałam jeszcze o dzieciach.

A teraz zastanawiam się, czy się wyrobię z urodzeniem trójki ;)

Fidelissa lubi tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny :-)

u mnie samopoczucie niestety coraz gorsze, sily coraz mniej, mdlosci okropne :/

podczytuje was caly czas, ale nie zawsze mam sile napisac, pozdrawiam mocno!!

Fidelissa lubi tę wiadomość

• Mysz86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiecie na co mam dziś smaka? Kupiłam sobie sok z kwaszonej kapusty i popijam. Mniam, pychota :)

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Mysz86 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Hej :)
    Ja w piątek kończę 28.
    A Wy takie młode...
    Ja w wieku 19-21 lat absolutnie nie myślałam jeszcze o dzieciach.

A teraz zastanawiam się, czy się wyrobię z urodzeniem trójki ;)

Ja teraz to się zastanawiam, czy z jednym się wyrobię. O dziecku zaczęłam myśleć jak miałam gdzieś tak 23 lata, ale mój mąż nie chciał. Chciał się najpierw dorobić, odłożyć kasę itd.

Aniołki [*][*][*]
    ac95b5706d.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Mysz mam nadzieję, że jak ujrzysz serducho przestaniesz panikować tak, zaczniesz myśleć pozytywnie i cieszyć się z ciąży i tego bardzo Ci życzę :)

Evik pewnie, że tak proszę ja kupiłam takie bezszwowe ale rozmiar większe niż teraz bo utyje się wiadomo :P

http://allegro.pl/leginsy-spodnie-ciazowe-wyszczuplajace-38-m-i4032325244.html
    http://allegro.pl/spodnie-ciazowe-leginsy-bina-wyszczuplaja-38-m-i4054184958.html
    http://allegro.pl/anatomiczne-ciazowe-getry-legginsy-leginsy-r-m-i4039796205.html

Bardzo mi się spodobały te drugie, ale już jak mi przyjdzie paczuszka to zdam relacje jak jakościowo, chciałabym jeszcze jakieś fajne spodenki z wysokim stanem na lato, bo też chcę trochę nogi opalić jak będę na spacerki chodzić :) Ale to już bliżej lata poszukam :) Tuniczki i długie bluzeczki mam z poprzedniej ciąży ale przydałoby się też dokupić parę sztuk :) Więc jak któraś z mamuś znajdzie coś ciekawego to też chwalcie się łupami :)
    Pati
    A ja czytałam, że fety, moccarelli i riccoty nie można bo są z mleka niepasteryzowanego...
    Aga Ale to chyba prawie każda mama ma świra na punkcie synków, ja też :D ale nie aż tak, żeby robił co chciał bo dawno bym spała na ziemi a Marcel by przejął moje łóżko :P

Viviana ja to sobie kupiłam bo mi bardzo wygodnie było w takich spodniach w tamtej ciąży a w zwykych legginsach miałam pipkę na wierzchu prawie bo miałam baaardzo nisko brzuch zaczynał się dosłownie z samą pipką... i temu muszę mieć wysokie :P feta czosnek pewnie że można :) hehe wątrówka pleśniowe sery itp zabronione :)

izia to zazdroszczę mi już brzuch boli w jeansach więc powoli odpuszczam... w legginsach czuje się najlepiej :)

qq87j44jhto0od0f.png

• xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna Ty mnie ciągle zaskakujesz hehe ja 29 grudnia :D

A ja zawsze chciałam mieć dzieci w młodym wieku i jako matka się czuję bardzo spełniona i chciałam by między Marcelem a drugim dzieckiem była mała różnica i będzie rok i 8 miesięcy :)

Fidelissa no to najwyżej może podpytać ginka trzeba :) ja fete jadłam i mozarelle w ciąży ale to wiadomo raz na miesiąc albo lepiej hehe pleśniowych się wystrzegałam chociaż miałam taką ochotę, o matko a na tatara hahaha wiecie ,że jak byłam na weselu w czwartym miesiącu to nawpierdzielałam się łososia wędzonego i tatara cały wielki talerz... Ale nie potrafiłam się powstrzymać bo postawili przede mną, aż wstyd się przyznać, że taka głupia byłam, ale mam zdrowe dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 18:09

Czarnaa94, Fidelissa lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niech mi któraś odda termin 4 listopada :D bo wtedy mam 25 urodzinki ale mój prezent urodzinowy przewidziany jest wg ovu na 9 listopada a wg OM 15 listopada ale coś czuje że się wypośrodkuje między 9 a 15 listopada
    Ja pochłonełam 3/4 tabliczki milki masakra żeby nie umieć się powstrzymać;/
    Przecież mam się zdrowo odżywiać!

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rocznikowo 27.
    O dzidzi trochę już myśleliśmy ale wiecie ciągle coś, a jak w końcu nas wzięło, okazało się, że to nie takie proste :D Teraz jeden cel - niech Fasolka rośnie zdrowo :)
    Okti - pewnie i tak rozpakujemy się przed terminem także masz jeszcze szanse w urodziny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 marca 2014, 18:11

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i właśnie pizze zamówiłam ,bo taka ochota mnie naszła hahaha :)

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja z kolei słodkiego nie mogę tknąć wymiotować mi się chce hehe ale płatki z mlkiem jem jedyne co słodkie a tak nie hehe :P

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam takich bardzo zachcianek jeszcze hehe jak piszecie to dla mnie abstrakcja hehe ale wszystko przede mną.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • okti89 Autorytet

Wysłany: 18 marca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja od 2 dni mam małpę na slodycze ale w tamtym tygodniu nie mogłam na nie patrzeć wrr obiecalam sobie blendować owoce z jogurtem naturalnym ale nie chce mi sie nawet blendera w ręke wziasc łatwiej wyciągnąć czekoladę...
    A ja bym sobie kurczaka w cieście zjadla chyba w czwartek po wiyzcie u lekarza sobie zafunduje
    Boże żeby tylko było dobrze z moją kruszynką trochę się podłamie jak nie zobacze serduszka będę w 5 tyg i 5 dniu i 32 dni po owulacji.. nie wiem czego się spodziewać...

razem z Lilianką czekamy na Miłoszka <3
    f2w3s65g4x4ggahf.png
    km5sio4ppvqv6byq.png
    Aniołek [*] 7tc 22.01.2014 r.
‹‹ 64 65 66 67 68 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ