X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    Mag powodzenia! dałaś radę bez cytrynki? szklaneczkę musiałaś wypić czy u Was jakoś inaczej? ja dzisiaj idę po skierowanie na glukozę...

Od razu wcisnelam cytrynke. Nawet nie próbowałam bez co też poradziła pani pielęgniarka:)
    Pije sie szklaneczke (kubeczek) plastikowy.

Teraz jedynie pozostał mdły smak.
    Najgorsze jest to że jestem okropnie głodna a do 11 nic nie zjem. Luby będzie mnie odbierał to licze na jakąś kanapke w drodze:D

• Nata Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie to że trzeba być na głodniaka jest najgorsze, ja jeszcze po będę musiała wziąć tabsa na tarczycę i odczekać pół godzinki zanim zjem, więc mam nadzieję że nie zejdę wcześniej ;-)

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za wsparcie dziewczyny, u mnie pobudka o 3, bark nie odpuszcza :/
    Ale paracetamol jednak nie takie g... za jakie go uważałam, ujmuje 50% bólu, a dla mnie to już zbawienie, przynajmniej nie drę się jak stare gacie. sigh.gif
    Wpadłam na forum lekarskie coby mi coś poradzili, ale nawet nie musiałam posta redagować, bo podobnych w wyszukiwarce forumowej znalazłam z 6 - to jednak stosunkowo częsta dolegliwość w ciąży :)

Vivianka, Eve - trzymam kciuki za połówkowe, na pewno będzie miło i zobaczyć i posłuchać :)

Mag - jesteś bardzo dzielna, taki ładunek glukozy w takim małym kubeczku... fuj... vomit.gif :)

Viviana lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata - trzymam kciuki za NIEzejscie :)

Goplana na szczęście pozwolili tez "zapijać". Poszły dodatkowe 3 kubeczki wody:p
    Ty wracaj szybko do zdrówka.

Moj maluch za to po słodkim sie uaktywnił jeszcze bardziej:)

Goplana, Nata lubią tę wiadomość

• Goplana Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata - pięknie wyglądasz :)

Te nasze brzuszki to już konkretnie ciążowe się robią, choć u mnie mógłby się juz za bardzo nie powiększać, mam straszną tendencję do rozstępów. Szarpnęłam się na Elancyl i do tego dorzuciłam masaż szczotką, żeby potem sobie nie wyrzucać, że nie zrobiłam wszystkiego w profilaktyce :)
    Ale ponoć geny ciężko oszukać...

jftycms.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale mamy luksus! :) wiatrak juz w domu i chlodzi:)

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • izia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się - pozdrawiam te z was na wakacjach i trzymam kciuki żeby szybko odpuściło tym co je tak męczy - my wczoraj wizyta w krakowie - trzeba było dokupić paczkę płytek więc zrobiliśmy wycieczkę choć do parku jordana - efekt synek zadowolony bardzo ale co z tego jak po pół gałki lodu i troche w klimie dziś w nocy 39 stopni gorączki - a dziś rano byliśmy jedyni u laryngologa i oczywiście antybiotyk.. kosmos..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Te nasze brzuszki to już konkretnie ciążowe się robią, choć u mnie mógłby się juz za bardzo nie powiększać, mam straszną tendencję do rozstępów. Szarpnęłam się na Elancyl i do tego dorzuciłam masaż szczotką, żeby potem sobie nie wyrzucać, że nie zrobiłam wszystkiego w profilaktyce :)
    Ale ponoć geny ciężko oszukać...
    ja sie bardzo ciesze, ze genow nie da sie oszukac;) moja mama nawet jak przytyla w ciazy z moja siostra 26kg to jej sie ani jeden rozstep nie zrobil. licze na podobny efekt:) a nie smaruje niczym specjalnym, poza zwyklym balsamem nawilzajacym 2 razy dziennie po kapieli...

w koncu mam nadzieje trafic dzis do ortopedy, musialam przelozyc z piatku na dzis, bo nie moglam sie w ogole ruszyc. 0od wczoraj z kregoslupa w ogole wyszlo i weszlo na biodra, taki tepy, ostry bol.

ale faktycznie, apap nawet cos tam daje, pytanie - ile i jak dlugo mozna brac? bo w chorobach mowia o 2-3 tabletkach dziennie przez 3 dni, a tyle, to szkoda mi truc dziecko...

Goplana lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nie wolno cytrynki do glukozy :(

201411191762.png
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana, zdrowiej szybciutko :) Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)
    Ja się dzisiaj czuję jak babcia-emerytka. Tak strasznie bolą mnie stawy po Thyrozolu,że mam problem z utrzymaniem kubka :( O 13 wizyta,może zmniejszy mi dawkę tego cholerstwa.

Goplana lubi tę wiadomość

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • talia22 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po weekendzie. Próbuje Was nadrabiać ale ciężko. CHwalę się na wystawie super:) Ale niestety zaczynam puchnąć i zatrzymywać wodę. Musze teraz ciśnienie kontrolować dziś było 130/64 więc nie tak źle. w środę mam wizytę i tak sobie myślę czy póki upały nie odpuszczą nie zafundować sobie l4, tym bardziej że lekarz od samego początku chciał dać... a i kupuję dziś wiatrak do domu bo nie wyrobię. W pracy chodzi ale też niestety niewiele daje przy 3 komputerach i drukarce.

f2w343r88uf9xtcb.png

• Goplana Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina_d wrote:
    ja sie bardzo ciesze, ze genow nie da sie oszukac;) moja mama nawet jak przytyla w ciazy z moja siostra 26kg to jej sie ani jeden rozstep nie zrobil. licze na podobny efekt:) a nie smaruje niczym specjalnym, poza zwyklym balsamem nawilzajacym 2 razy dziennie po kapieli...

w koncu mam nadzieje trafic dzis do ortopedy, musialam przelozyc z piatku na dzis, bo nie moglam sie w ogole ruszyc. 0od wczoraj z kregoslupa w ogole wyszlo i weszlo na biodra, taki tepy, ostry bol.

ale faktycznie, apap nawet cos tam daje, pytanie - ile i jak dlugo mozna brac? bo w chorobach mowia o 2-3 tabletkach dziennie przez 3 dni, a tyle, to szkoda mi truc dziecko...

To jest nas dwie połamane i Vivanka z bólem spojenia.
    Daje nam popalić, człowiek młody nie docenia co to zdrowie dopóki w ciążę nie zajdzie :)
    Ja biorę pełną dawkę dopuszczalną - 8 tabletek na dobę (4g), i coś tam daje, bez porównania do NLPZtów, ale dobre i to :| Mniejszej nie zamierzam stosować, bo nie ma sensu. I tak czekam, aż minie działanie pierwszego grama i liczę na to, że następnych nie będę musiała już brać, ale póki co się nie udaje, chodzę wtedy po ścianach :/

jftycms.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do śniadania po glukozie to wyobraźcie sobie że mój przywiózł mi pączki na śniadanko jak je zobaczyłam wylądowałam w kibelku niestety:P Słodkiego nei ruszyłam przez tydzień bleeee...

Goplana, lkc, Nata lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    powodzenia na połówkowych dziewczynki:)

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak Wam się podoba kwiatek do opaseczki kolejnej??

23shs94.jpg

Goplana, Evik, blue00, maaartinka, xpatiiix3, anusiaa90, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kobietki, dziś sobie pospałam ale obudził mnie koszmar wiec biegiem sie zerwałam. Czekam do 17 juz tylko na połówkowe i płec mojego skarba. ostatnio mam tyle problemów i stresów ze ta wizyta dzisiejsza jest dla mnie jedyna odskocznią...od rana jestem jakas zestresowana az czuje ścisniete kiszki ze stresu:d pewnie i wizytą i róznymi problemami.
    Goplanka ciesze sie ze chociaz troche ból moze Ci ulzyc
    Dziewczyny macie piekne brzuszki!
    Vivianka czekam na relacje z wizyty!!!

Viviana lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nastka kwiatek przepiekny! śliczności:)

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Evik !
    Trzymam kciuki za wizytę i płeć wedle życzeń 0wink.gif

Ale dużo dzisiaj połówkowych :)

Evik lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Zdrowieć mi tam kangurki.! :** U Nas dzisiaj ziiimno... Brr... I na razie bez planu na razie się ogarniamy :)

Powodzenia na połówkowych ;)

Miłego dzionka ;**

Goplana, Evik, Viviana lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny :)

Ja wstałam dziś wcześnie, wywietrzyłam chatę i teraz siedzę już w ciemnościach - jak odsłonię rolety, to się ugotuję.

Dziś mam ostatni dzień wolnego. Z jednej strony bardzo mi się nie chce iść do pracy, z drugiej siedząc w domu zaczynam za bardzo się nakręcać i szukać problemów. Analizuję każdy ruch Antka i dostaję na głowę.

Przeglądałam od wczoraj allegro i zastanawiam się, czy nie powinnam trochę nadrobić z zakupami. Miałam plan zaczekać, aż będziemy mieć pokój chociaż względnie ogarnięty, ale to chyba jeszcze długo potrwa. W każdym razie pokój dla dziewczynki jest dużo łatwiej urządzić :P

Z pozytywów to czuję dobrze synka, już potrafię poznać, gdzie jaka część ciała się znajduje. Od kilku tygodni mi się wydawało, że wiem, ale teraz jestem pewna. Jak mi wyskoczy kulka na brzuchu, to mogę mężowi powiedzieć, czy to noga, czy głowa :)

Goplana, życzę Ci, żeby z barkiem trochę się uspokoiło!
    Powodzenia dla wszystkich dziewczyn, które mają dziś połówkowe!

Evik, Goplana lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
‹‹ 732 733 734 735 736 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ