Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNata wrote:Mag powodzenia! dałaś radę bez cytrynki? szklaneczkę musiałaś wypić czy u Was jakoś inaczej? ja dzisiaj idę po skierowanie na glukozę...
Od razu wcisnelam cytrynke. Nawet nie próbowałam bez co też poradziła pani pielęgniarka:)
Pije sie szklaneczke (kubeczek) plastikowy.
Teraz jedynie pozostał mdły smak.
Najgorsze jest to że jestem okropnie głodna a do 11 nic nie zjem. Luby będzie mnie odbierał to licze na jakąś kanapke w drodze:D -
Dziękuję za wsparcie dziewczyny, u mnie pobudka o 3, bark nie odpuszcza
Ale paracetamol jednak nie takie g... za jakie go uważałam, ujmuje 50% bólu, a dla mnie to już zbawienie, przynajmniej nie drę się jak stare gacie.
Wpadłam na forum lekarskie coby mi coś poradzili, ale nawet nie musiałam posta redagować, bo podobnych w wyszukiwarce forumowej znalazłam z 6 - to jednak stosunkowo częsta dolegliwość w ciąży
Vivianka, Eve - trzymam kciuki za połówkowe, na pewno będzie miło i zobaczyć i posłuchać
Mag - jesteś bardzo dzielna, taki ładunek glukozy w takim małym kubeczku... fuj...Viviana lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nata - pięknie wyglądasz
Te nasze brzuszki to już konkretnie ciążowe się robią, choć u mnie mógłby się juz za bardzo nie powiększać, mam straszną tendencję do rozstępów. Szarpnęłam się na Elancyl i do tego dorzuciłam masaż szczotką, żeby potem sobie nie wyrzucać, że nie zrobiłam wszystkiego w profilaktyce
Ale ponoć geny ciężko oszukać... -
Witam się - pozdrawiam te z was na wakacjach i trzymam kciuki żeby szybko odpuściło tym co je tak męczy - my wczoraj wizyta w krakowie - trzeba było dokupić paczkę płytek więc zrobiliśmy wycieczkę choć do parku jordana - efekt synek zadowolony bardzo ale co z tego jak po pół gałki lodu i troche w klimie dziś w nocy 39 stopni gorączki - a dziś rano byliśmy jedyni u laryngologa i oczywiście antybiotyk.. kosmos..
-
Goplana wrote:Te nasze brzuszki to już konkretnie ciążowe się robią, choć u mnie mógłby się juz za bardzo nie powiększać, mam straszną tendencję do rozstępów. Szarpnęłam się na Elancyl i do tego dorzuciłam masaż szczotką, żeby potem sobie nie wyrzucać, że nie zrobiłam wszystkiego w profilaktyce
Ale ponoć geny ciężko oszukać...
w koncu mam nadzieje trafic dzis do ortopedy, musialam przelozyc z piatku na dzis, bo nie moglam sie w ogole ruszyc. 0od wczoraj z kregoslupa w ogole wyszlo i weszlo na biodra, taki tepy, ostry bol.
ale faktycznie, apap nawet cos tam daje, pytanie - ile i jak dlugo mozna brac? bo w chorobach mowia o 2-3 tabletkach dziennie przez 3 dni, a tyle, to szkoda mi truc dziecko...Goplana lubi tę wiadomość
-
Goplana, zdrowiej szybciutko
Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Ja się dzisiaj czuję jak babcia-emerytka. Tak strasznie bolą mnie stawy po Thyrozolu,że mam problem z utrzymaniem kubkaO 13 wizyta,może zmniejszy mi dawkę tego cholerstwa.
Goplana lubi tę wiadomość
-
Witam się po weekendzie. Próbuje Was nadrabiać ale ciężko. CHwalę się na wystawie super:) Ale niestety zaczynam puchnąć i zatrzymywać wodę. Musze teraz ciśnienie kontrolować dziś było 130/64 więc nie tak źle. w środę mam wizytę i tak sobie myślę czy póki upały nie odpuszczą nie zafundować sobie l4, tym bardziej że lekarz od samego początku chciał dać... a i kupuję dziś wiatrak do domu bo nie wyrobię. W pracy chodzi ale też niestety niewiele daje przy 3 komputerach i drukarce.
-
ewelina_d wrote:ja sie bardzo ciesze, ze genow nie da sie oszukac;) moja mama nawet jak przytyla w ciazy z moja siostra 26kg to jej sie ani jeden rozstep nie zrobil. licze na podobny efekt:) a nie smaruje niczym specjalnym, poza zwyklym balsamem nawilzajacym 2 razy dziennie po kapieli...
w koncu mam nadzieje trafic dzis do ortopedy, musialam przelozyc z piatku na dzis, bo nie moglam sie w ogole ruszyc. 0od wczoraj z kregoslupa w ogole wyszlo i weszlo na biodra, taki tepy, ostry bol.
ale faktycznie, apap nawet cos tam daje, pytanie - ile i jak dlugo mozna brac? bo w chorobach mowia o 2-3 tabletkach dziennie przez 3 dni, a tyle, to szkoda mi truc dziecko...
To jest nas dwie połamane i Vivanka z bólem spojenia.
Daje nam popalić, człowiek młody nie docenia co to zdrowie dopóki w ciążę nie zajdzie
Ja biorę pełną dawkę dopuszczalną - 8 tabletek na dobę (4g), i coś tam daje, bez porównania do NLPZtów, ale dobre i toMniejszej nie zamierzam stosować, bo nie ma sensu. I tak czekam, aż minie działanie pierwszego grama i liczę na to, że następnych nie będę musiała już brać, ale póki co się nie udaje, chodzę wtedy po ścianach
-
co do śniadania po glukozie to wyobraźcie sobie że mój przywiózł mi pączki na śniadanko jak je zobaczyłam wylądowałam w kibelku niestety:P Słodkiego nei ruszyłam przez tydzień bleeee...
Goplana, lkc, Nata lubią tę wiadomość
-
Witam się kobietki, dziś sobie pospałam ale obudził mnie koszmar wiec biegiem sie zerwałam. Czekam do 17 juz tylko na połówkowe i płec mojego skarba. ostatnio mam tyle problemów i stresów ze ta wizyta dzisiejsza jest dla mnie jedyna odskocznią...od rana jestem jakas zestresowana az czuje ścisniete kiszki ze stresu:d pewnie i wizytą i róznymi problemami.
Goplanka ciesze sie ze chociaz troche ból moze Ci ulzyc
Dziewczyny macie piekne brzuszki!
Vivianka czekam na relacje z wizyty!!!Viviana lubi tę wiadomość
-
Hej, dziewczyny
Ja wstałam dziś wcześnie, wywietrzyłam chatę i teraz siedzę już w ciemnościach - jak odsłonię rolety, to się ugotuję.
Dziś mam ostatni dzień wolnego. Z jednej strony bardzo mi się nie chce iść do pracy, z drugiej siedząc w domu zaczynam za bardzo się nakręcać i szukać problemów. Analizuję każdy ruch Antka i dostaję na głowę.
Przeglądałam od wczoraj allegro i zastanawiam się, czy nie powinnam trochę nadrobić z zakupami. Miałam plan zaczekać, aż będziemy mieć pokój chociaż względnie ogarnięty, ale to chyba jeszcze długo potrwa. W każdym razie pokój dla dziewczynki jest dużo łatwiej urządzić
Z pozytywów to czuję dobrze synka, już potrafię poznać, gdzie jaka część ciała się znajduje. Od kilku tygodni mi się wydawało, że wiem, ale teraz jestem pewna. Jak mi wyskoczy kulka na brzuchu, to mogę mężowi powiedzieć, czy to noga, czy głowa
Goplana, życzę Ci, żeby z barkiem trochę się uspokoiło!
Powodzenia dla wszystkich dziewczyn, które mają dziś połówkowe!Evik, Goplana lubią tę wiadomość