Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Moja Mama wczoraj była na jakiś wyprzedażach w Biedronce, nakupowała pełno gadżetów dla dzieci, między innymi to:
http://www.sosrodzice.pl/siateczka-do-karmienia/
Co myślicie? Używała, któraś z mam?
Ja nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego
Chyba zabiorę się za obejrzenie filmu o Wałęsie...no bo co tu robić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 13:15
-
Dziewczyny jakie butelki kupujecie?
Czym się różni np ta
http://allegro.pl/avent-butelka-natural-125ml-smoczek-0m-i4429470130.html
od tej
http://allegro.pl/philips-avent-butelka-antykolkowa-125ml-smoczek-i4435156653.html
Niby pisze tam coś w opisie ale jak to jest w praktyce? Co jest wygodniejsze?
A może taka?
http://allegro.pl/lovi-butelka-150ml-aktywne-ssanie-smoczek-0m-i4432000044.html
http://allegro.pl/butelka-150ml-smoczek-0-m-tommee-tippee-0-bpa-i4405833005.html
Jeju czuje że coraz bardziej jestem zielona...Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 13:55
-
Madlen222 wrote:Moja Mama wczoraj była na jakiś wyprzedażach w Biedronce, nakupowała pełno gadżetów dla dzieci, między innymi to:
http://www.sosrodzice.pl/siateczka-do-karmienia/
Co myślicie? Używała, któraś z mam?
Ja nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego
Chyba zabiorę się za obejrzenie filmu o Wałęsie...no bo co tu robić...
Widziałam te siateczki w smyku i wydają mi się świetnenapewno takie kupię chociażby żeby dzidziuś potem jabłuszko lub coś sobie muldał
Ale doświadczenia z dziećmi nie mam i nie wiem co z tego wyjdzieMadlen222 lubi tę wiadomość
-
no i bylam u ortopedy. okazalo sie, ze mnie w ogole biodra nie bola, tylko caly czas kregoslup. po prostu promieniuje na boki, a mi sie wydawalo, ze tam biodra sa (biodra jak bola, to czuc podobno w pachwinach). lekarz mi znany bardzo dobrze powiedzial "wie pani co ja moge?" i dal skierowanie na rehabilitacje na cito (i o to mi chodzilo), niech mnie naucza co i jak cwiczyc i otapuja, i bede chodzic raz w tygodniu. i do tego juz od jutra! ("cito" jednak dziala, bo moj maz zapisywal sie na za 2-3 miesiace dopiero) Dobrze, ze mam full pakiet w tym Enel-medzie lacznie z rehabem, to przynajmniej nic placic nie bede, bo tam gdzie mi radzil moj ginekolog to 210 zl kazda wizyta.
I bal mi sie dac masaz ze wzgledu na twardnienia macicy, rehabilitant moze mi troche rozmasowac, ale raczej nie masazysta, bo to juz rzeznia jest prawdziwa i moze wywolac porzadne skurcze.
sie musimy trzymac:)Goplana lubi tę wiadomość
-
Nata, Goplana, a nie ma nic na metce? Na logikę wypadałoby wyprać, nie da się tego usztywnienia jakoś wyciągnąć? Jeśli chodzi o detergenty, to ja mam zamiar używać płynu do prania dla dzieci a płynu do płukania wcale.
Maaartinka, nie wiem, czym się różnią. My mamy jednego Aventa (nie wiem, co to za model, w szkole rodzenia dostaliśmy) i teściowa też na targach czy gdzieś dostała TT. Trochę czytałam o butelkach, ale wyszło na to, że więcej nie kupujemy na razie, tylko zobaczymy, która butelka będzie małemu pasować. Podobno dzieci bywają wybitnie wybredne w tej kwestii. Antykolkowe systemy są w większości markowych butelek, ale podobno jeśli dziecko faktycznie ma problemy, to ta odpowietrzacze nic nie dają.
Jako dentystka, ze względów ortodontycznych przypasowały mi smoczki NUK, ale mówię o kształcie, bo kauczuk mnie nie przekonuje. Chyba robią też silikonowe, nawet nie pamiętam.RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
Chciałam w tym tygodniu pokupować właśnie smoczki butelki pieluszki itp ale utknęłam na smoczkach i butelkach.. Nie mam pojęcia jakie wybrać.. a chciałabym zakupić po 2 sztuki.. Czym więcej myśle tym mam większy mętlik w głowie
doświadczenia jakiegokolwiek brak
Już nawet w ubrankach się pogubiłam bo tyle tego jest a ja nie wiem co z czym potem połączyć.. -
nick nieaktualny
-
Viviana super wieści, ale masz sporą księżniczke - super:)
Ja za chwilke biorę się za szykowanko musze jeszcze mojego maluszka rozbudzić przed wizytą !
Madlen ja tak samo mam jak filma jakiegoś obejrze nawet nie musi byc mocno straszny to boje sie sama do łazienki łazić mimo że mam bliziutko, nie musze schodzić jak Ty:)Viviana lubi tę wiadomość
-
maaartinka wrote:Blue hmm..wydawało mi się, że oprócz karmienia piersią czasem dodatkowo dokarmia się dziecko też butelką? Albo żeby podać herbatkę rumiankową czy coś..?
Może się mylę także się nie śmiejcie ze mnie
Ja też tak myślę
Z resztą wolę być przygotowana na każdą ewentualność...nie będę po narodzinach dzieci latać po sklepach a mąż to nie wiem czy kupiłby dobre:) także ja też zamierzam kupić wcześniej. Z resztą te butelki to się zawsze chyba przydadzą. -
Evik wrote:Viviana super wieści, ale masz sporą księżniczke - super:)
Ja za chwilke biorę się za szykowanko musze jeszcze mojego maluszka rozbudzić przed wizytą !
Madlen ja tak samo mam jak filma jakiegoś obejrze nawet nie musi byc mocno straszny to boje sie sama do łazienki łazić mimo że mam bliziutko, nie musze schodzić jak Ty:)
Nic mi nie mów, hehe:) Ja to ogólnie boję się sama być na noc w domu, dlatego raczej to się nie zdarza. Mam chorą głowę, niby nie wierzę w duchy i inne dziwne historie ale obejrzałam już w swoim życiu tyle filmów tego typu że trochę poszarpały moją psychikę ;(
Powodzenia kochana na wizycie!!! -
Dzięki kochana:* jak Cię czytam mam dokładnie tak samo!
schizol i tyle:D
A co do butelek to myślę tak samo, nawet jak czytałam na mamazone np piszą ze jak ma się zamiar karmic piersią to 2 sztuki trzeba kupić, a jak nie to 4. Ja kupię aventa mam tylko dylemat jakiej wielkosci czy obie takiej samej czy mają się róznić? -
dziewczyny ja oszaleje - synek 38,5 - 39 - twierdzi ciągle że mu zimno - a w domu mega upał nie ma czym oddychać - wogóle go nie mogę wychłodzić ani zbić gorączki - już od rana dwie dawki ibuma - teraz paracetamol i jeszcze walcze bo nagle mu się odwidziało pić i każda dawka okupiona proszeniem, płakaniem itd.. mam dość ..
a co do prania to ta mata kokosowa zazwyczaj się wyjmuje z tyłu - i zamierzam prać wszystko w dziecięcym proszku - wole nie ryzykowac uczulenia czy wysypki bo potem cholera wie co zrobić z takim maluchem co jest na coś uczulony.. - a i dodatkowo płukam podwójnie...
co do butelek to one oprócz wyglądu i firmy różnią się zasadniczo wielkością dziurki w smoczku - i tu jest najgorzej bo np. avent ma najmniejszą a lovi największą - przynajmniej z tych co ja przetestowałam - i u nas tylko avent się spisał bo z większych tak leciało że wymiotował ale znam osoby co piją lovi odrazu i nic im nie jest wiec radzę jedną na próbę kupić - ja pójdę w aventa natural i smoczek do buzi lovi - a potem się okaże czy to trafne czy nie -
Izia zawin go w mokry recznik. kiedys dawno temu jak jeszcze chorowalam, to tez mi nic nie pomagalo na goraczke , a byla powyzej 40 ale co tam z dziecmi sie przeciez do szpitala nie jezdzi ( z takiego zalozenia wychodzili moi rodzice) moze to cos pomoze. mi pomoglo.
albo do wanny jak masz go wsadz na troche, ewentualnie prysznic.
a jak nie to chyba nieestety zostaje lekarz/ szpital.
Aleksandra Joanna 17.11.2014
Joanna Małgorzata 12.03.2019 -
Izia, Ikc ma rację, jak nie działają leki, trzeba troszkę fizycznie zadziałać. Sprawdź jeszcze czy dajesz w pełnych dawkach na kg masy ciała, bo jak za niskie to nie działa jak trzeba. Paracetamol i ibuprofen można podawać równolegle, nie tylko zamiennie, wtedy działają silniej bo mają inne punkty uchwytu.
I masz rację, ta mata kokosowa z rożka się wyjmuje, właśnie sprawdziłamWiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 15:36
-
nick nieaktualny
-
Blue, prędzej czy później znajdzie się użytek dla butelek. Ja dostałam 2, więc tyle będzie na start. Chociaż planuję karmić piersią, to kupimy też puszkę mm, żeby w razie "awarii" w środku nocy mąż nie musiał jeździć i szukać. Poza tym mam zamiar czasami odciągać mleko, żeby móc wyjść z domu.
Goplana, mada_lena, Evik, Madlen222, ewelina_d lubią tę wiadomość
-
Ja się roztapiam, byłam w pracy pierwszy raz na L4 hehe zanieść zwolnienie, bo męzo I zmiana. Każdy mnie zatrzymywał, no i spoko ogólnie, mam nowego kierownika, już mnie przepytał z mojego działu co umiem tak kilka pytań hehe. Macica się postawiła, kurdę za dużo dziś latania, już odpoczywam, gienek to mi kazał no-spe forte brać, choć mnie nie boli to stawianie.
Ja kupuje butelki Aventa, 2 szt, nie wiem jak inne mamy czy będa karmić itp, ale ja po operacji piersi mogę mieć problem pokarmem. Jesli chodzi o pranie piorę wszystko tetry chyba też i kocyki, prześcieradło, co by Mała uczulenia nie dostała.
No i przyszły ciuszki ze Smyka, fajne jakościowo, ale na tyle zamówionych zestawów ani jednego, braki na magazynie, kurde szkoda.