X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Mama wczoraj była na jakiś wyprzedażach w Biedronce, nakupowała pełno gadżetów dla dzieci, między innymi to:

http://www.sosrodzice.pl/siateczka-do-karmienia/

Co myślicie? Używała, któraś z mam?

Ja nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego :P

Chyba zabiorę się za obejrzenie filmu o Wałęsie...no bo co tu robić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 13:15

relgh3714vlmssyj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakie butelki kupujecie?
    Czym się różni np ta
    http://allegro.pl/avent-butelka-natural-125ml-smoczek-0m-i4429470130.html
    od tej
    http://allegro.pl/philips-avent-butelka-antykolkowa-125ml-smoczek-i4435156653.html
    Niby pisze tam coś w opisie ale jak to jest w praktyce? Co jest wygodniejsze?

A może taka?
    http://allegro.pl/lovi-butelka-150ml-aktywne-ssanie-smoczek-0m-i4432000044.html
    http://allegro.pl/butelka-150ml-smoczek-0-m-tommee-tippee-0-bpa-i4405833005.html

Jeju czuje że coraz bardziej jestem zielona... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 13:55

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madlen222 wrote:
    Moja Mama wczoraj była na jakiś wyprzedażach w Biedronce, nakupowała pełno gadżetów dla dzieci, między innymi to:

http://www.sosrodzice.pl/siateczka-do-karmienia/

Co myślicie? Używała, któraś z mam?

Ja nawet nie wiedziałam, że jest coś takiego :P

Chyba zabiorę się za obejrzenie filmu o Wałęsie...no bo co tu robić...

Widziałam te siateczki w smyku i wydają mi się świetne :) napewno takie kupię chociażby żeby dzidziuś potem jabłuszko lub coś sobie muldał :)
    Ale doświadczenia z dziećmi nie mam i nie wiem co z tego wyjdzie :)

Madlen222 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i bylam u ortopedy. okazalo sie, ze mnie w ogole biodra nie bola, tylko caly czas kregoslup. po prostu promieniuje na boki, a mi sie wydawalo, ze tam biodra sa (biodra jak bola, to czuc podobno w pachwinach). lekarz mi znany bardzo dobrze powiedzial "wie pani co ja moge?" i dal skierowanie na rehabilitacje na cito (i o to mi chodzilo), niech mnie naucza co i jak cwiczyc i otapuja, i bede chodzic raz w tygodniu. i do tego juz od jutra! ("cito" jednak dziala, bo moj maz zapisywal sie na za 2-3 miesiace dopiero) Dobrze, ze mam full pakiet w tym Enel-medzie lacznie z rehabem, to przynajmniej nic placic nie bede, bo tam gdzie mi radzil moj ginekolog to 210 zl kazda wizyta.

I bal mi sie dac masaz ze wzgledu na twardnienia macicy, rehabilitant moze mi troche rozmasowac, ale raczej nie masazysta, bo to juz rzeznia jest prawdziwa i moze wywolac porzadne skurcze.

sie musimy trzymac:)

Goplana lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata, Goplana, a nie ma nic na metce? Na logikę wypadałoby wyprać, nie da się tego usztywnienia jakoś wyciągnąć? Jeśli chodzi o detergenty, to ja mam zamiar używać płynu do prania dla dzieci a płynu do płukania wcale.

Maaartinka, nie wiem, czym się różnią. My mamy jednego Aventa (nie wiem, co to za model, w szkole rodzenia dostaliśmy) i teściowa też na targach czy gdzieś dostała TT. Trochę czytałam o butelkach, ale wyszło na to, że więcej nie kupujemy na razie, tylko zobaczymy, która butelka będzie małemu pasować. Podobno dzieci bywają wybitnie wybredne w tej kwestii. Antykolkowe systemy są w większości markowych butelek, ale podobno jeśli dziecko faktycznie ma problemy, to ta odpowietrzacze nic nie dają.

Jako dentystka, ze względów ortodontycznych przypasowały mi smoczki NUK, ale mówię o kształcie, bo kauczuk mnie nie przekonuje. Chyba robią też silikonowe, nawet nie pamiętam.

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam w tym tygodniu pokupować właśnie smoczki butelki pieluszki itp ale utknęłam na smoczkach i butelkach.. Nie mam pojęcia jakie wybrać.. a chciałabym zakupić po 2 sztuki.. Czym więcej myśle tym mam większy mętlik w głowie :( doświadczenia jakiegokolwiek brak :(
    Już nawet w ubrankach się pogubiłam bo tyle tego jest a ja nie wiem co z czym potem połączyć..

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny,zapytam ale mnie nie zjedzcie :) dlaczego kupujecie juz butelki?nie zamierzacie karmic piersia?

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue hmm..wydawało mi się, że oprócz karmienia piersią czasem dodatkowo dokarmia się dziecko też butelką? Albo żeby podać herbatkę rumiankową czy coś..?
    Może się mylę także się nie śmiejcie ze mnie :)

201411191762.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viviana super wieści, ale masz sporą księżniczke - super:)
    Ja za chwilke biorę się za szykowanko musze jeszcze mojego maluszka rozbudzić przed wizytą !:)
    Madlen ja tak samo mam jak filma jakiegoś obejrze nawet nie musi byc mocno straszny to boje sie sama do łazienki łazić mimo że mam bliziutko, nie musze schodzić jak Ty:)

Viviana lubi tę wiadomość

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Blue hmm..wydawało mi się, że oprócz karmienia piersią czasem dodatkowo dokarmia się dziecko też butelką? Albo żeby podać herbatkę rumiankową czy coś..?
    Może się mylę także się nie śmiejcie ze mnie :)

Ja też tak myślę:)

Z resztą wolę być przygotowana na każdą ewentualność...nie będę po narodzinach dzieci latać po sklepach a mąż to nie wiem czy kupiłby dobre:) także ja też zamierzam kupić wcześniej. Z resztą te butelki to się zawsze chyba przydadzą.

relgh3714vlmssyj.png
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evik wrote:
    Viviana super wieści, ale masz sporą księżniczke - super:)
    Ja za chwilke biorę się za szykowanko musze jeszcze mojego maluszka rozbudzić przed wizytą !:)
    Madlen ja tak samo mam jak filma jakiegoś obejrze nawet nie musi byc mocno straszny to boje sie sama do łazienki łazić mimo że mam bliziutko, nie musze schodzić jak Ty:)

Nic mi nie mów, hehe:) Ja to ogólnie boję się sama być na noc w domu, dlatego raczej to się nie zdarza. Mam chorą głowę, niby nie wierzę w duchy i inne dziwne historie ale obejrzałam już w swoim życiu tyle filmów tego typu że trochę poszarpały moją psychikę ;(

Powodzenia kochana na wizycie!!!

relgh3714vlmssyj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana:* jak Cię czytam mam dokładnie tak samo!:P schizol i tyle:D
    A co do butelek to myślę tak samo, nawet jak czytałam na mamazone np piszą ze jak ma się zamiar karmic piersią to 2 sztuki trzeba kupić, a jak nie to 4. Ja kupię aventa mam tylko dylemat jakiej wielkosci czy obie takiej samej czy mają się róznić?

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja oszaleje - synek 38,5 - 39 - twierdzi ciągle że mu zimno - a w domu mega upał nie ma czym oddychać - wogóle go nie mogę wychłodzić ani zbić gorączki - już od rana dwie dawki ibuma - teraz paracetamol i jeszcze walcze bo nagle mu się odwidziało pić i każda dawka okupiona proszeniem, płakaniem itd.. mam dość ..

a co do prania to ta mata kokosowa zazwyczaj się wyjmuje z tyłu - i zamierzam prać wszystko w dziecięcym proszku - wole nie ryzykowac uczulenia czy wysypki bo potem cholera wie co zrobić z takim maluchem co jest na coś uczulony.. - a i dodatkowo płukam podwójnie...

co do butelek to one oprócz wyglądu i firmy różnią się zasadniczo wielkością dziurki w smoczku - i tu jest najgorzej bo np. avent ma najmniejszą a lovi największą - przynajmniej z tych co ja przetestowałam - i u nas tylko avent się spisał bo z większych tak leciało że wymiotował ale znam osoby co piją lovi odrazu i nic im nie jest wiec radzę jedną na próbę kupić - ja pójdę w aventa natural i smoczek do buzi lovi - a potem się okaże czy to trafne czy nie

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Madlen222 Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Ja chyba kupię po dwie na dzidzię z aventa te antykolkowe w takich samych rozmiarach. Wiem, ze pewnie jak dziecko ma mieć kolkę to i butelka antykolkowa nie pomoże ale jak mam wybór to wolę mieć antykolkową, przecież nic nie trace:)

relgh3714vlmssyj.png
  • Evik Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o kurcze ale mam faze na borówki. W weekend u teściów pojadłam teraz wcinam i czuję że mi mało mogłabym chyba z 2 kg zjeśc. Szkoda że sa takie drogawe

w5wqqps6dh6rkfbp.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia zawin go w mokry recznik. kiedys dawno temu jak jeszcze chorowalam, to tez mi nic nie pomagalo na goraczke , a byla powyzej 40 ale co tam z dziecmi sie przeciez do szpitala nie jezdzi ( z takiego zalozenia wychodzili moi rodzice) moze to cos pomoze. mi pomoglo.
    albo do wanny jak masz go wsadz na troche, ewentualnie prysznic.
    a jak nie to chyba nieestety zostaje lekarz/ szpital.

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izia, Ikc ma rację, jak nie działają leki, trzeba troszkę fizycznie zadziałać. Sprawdź jeszcze czy dajesz w pełnych dawkach na kg masy ciała, bo jak za niskie to nie działa jak trzeba. Paracetamol i ibuprofen można podawać równolegle, nie tylko zamiennie, wtedy działają silniej bo mają inne punkty uchwytu.

I masz rację, ta mata kokosowa z rożka się wyjmuje, właśnie sprawdziłam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2014, 15:36

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie to wasz wybor :) ale karmiac piersia nie trzeba maluszka niczym dopajac,dopiero w okolicy 4-5 miesiaca,no chyba,ze wynikna jakies komplikacje,tu wszystko zalezy od nastawienia :)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, prędzej czy później znajdzie się użytek dla butelek. Ja dostałam 2, więc tyle będzie na start. Chociaż planuję karmić piersią, to kupimy też puszkę mm, żeby w razie "awarii" w środku nocy mąż nie musiał jeździć i szukać. Poza tym mam zamiar czasami odciągać mleko, żeby móc wyjść z domu.

Goplana, mada_lena, Evik, Madlen222, ewelina_d lubią tę wiadomość

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 21 lipca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się roztapiam, byłam w pracy pierwszy raz na L4 hehe zanieść zwolnienie, bo męzo I zmiana. Każdy mnie zatrzymywał, no i spoko ogólnie, mam nowego kierownika, już mnie przepytał z mojego działu co umiem tak kilka pytań hehe. Macica się postawiła, kurdę za dużo dziś latania, już odpoczywam, gienek to mi kazał no-spe forte brać, choć mnie nie boli to stawianie.

Ja kupuje butelki Aventa, 2 szt, nie wiem jak inne mamy czy będa karmić itp, ale ja po operacji piersi mogę mieć problem pokarmem. Jesli chodzi o pranie piorę wszystko tetry chyba też i kocyki, prześcieradło, co by Mała uczulenia nie dostała.

No i przyszły ciuszki ze Smyka, fajne jakościowo, ale na tyle zamówionych zestawów ani jednego, braki na magazynie, kurde szkoda.

relgkrhm1ojs0ctn.png
‹‹ 734 735 736 737 738 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ