Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam. Odprawiłam wczoraj kuzynkę i dzisiaj mogę troszkę odetchnąć
Brzuszki macie cudowne. Też muszę mojego sfotografować
Wczoraj rozmawiałam z mamą i opowiedziałam mi o swojej sąsiadce, która urodziła drugie dziecko w 20 minledwo do szpitala zdążyła. Tak to można rodzić, bo z pierwszym męczyła się 20h ;/
Desou wszyscy mocno trzymamy kciuki za Ciebie :* 3maj się
xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
Lavendula, daj znać po wizycie.
U mnie od piątku przez te upały 1,5 kg na plusie!!! Czuję się jak balon. Waga 73 kg, z czego 2 to na bank woda. Cały czas się jeszcze wahałam z L4, ale nie ma co.
W sobotę pojechaliśmy po syna na obóz - przywiózł większość czystych rzeczy...wydal tylko 20 złotych bo "oszczędza", był brudny nieludzko.
Dal radę, dumni jestesmy:)Lavendula, FK81, Goplana, anusiaa90, ewelina_d, mada_lena, Nata, Maga31, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość
-
Witam poniedziałkowo, a to i ja się pokażę jak urosłam.
Pierwsze zdjęcie 6tc, drugie zdjęcie 24tc
sisiiii, Lavendula, lkc, FK81, Goplana, Strupka, anusiaa90, Agata92, zupaztytki, maaartinka, KUNIAK, ewelina_d, mada_lena, Dotty84, Nata, Evik, Maga31, Madlen222, Rybka Nemo, KasiaKa, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Amnezja, Milaszka lubią tę wiadomość
-
a ja nie wiem, kiedys bylam przeciwna cesarkom, ale po pierwszym porodzie: 22 godz na porodówce, zakończone vacum bo mimo najszczerszych chęci nie udało mi się Małego wyprzeć..zaczynam sie zastanawiac czy te cesarki faktycznie takie złe..Baaardzo bym chciała , by tym razem poród był kótki, nie tak bolesny( bóle krzyzowe, a kysz;p), ale gwarancji nie mam niestety.. ech.
-
Lavendula wrote:Na razie w poczekalni czuję oddech nfztu, zarejestrowana na 9:00, przede mną z 10 osób, połowa ciężarówki, w gabinecie jeszcze nikogo.... drzwi na klucz zamknięte....
Oby szybko poszło z tymi 10os., ech po co to się tyle badać, niech idą z Bogiem do domu
Lavendula lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam od rana
Dziś mam wizytę. Coś czuję, że skierowanie na glukozę wleci. Mnie mdli, jak się skuszę na drugi kawałek ciasta, a co dopiero po takim świństwie
Młody bryka jak szalony. Zazwyczaj czuję po obu bokach na raz, więc rozciąga się poprzecznie. Najmocniej kopie mnie zawsze w ten bok, na którym leżę. Zastanawiam się, czy pod uciskiem te ruchy są bardziej wyraźne, czy się dziecko denerwuje i każe mi się obracać.xpatiiix3 lubi tę wiadomość
-
FK81 wrote:a ja nie wiem, kiedys bylam przeciwna cesarkom, ale po pierwszym porodzie: 22 godz na porodówce, zakończone vacum bo mimo najszczerszych chęci nie udało mi się Małego wyprzeć..zaczynam sie zastanawiac czy te cesarki faktycznie takie złe..Baaardzo bym chciała , by tym razem poród był kótki, nie tak bolesny( bóle krzyzowe, a kysz;p), ale gwarancji nie mam niestety.. ech.
Dlatego trzeba sobie rozważyć, co jesteśmy w stanie przyjąć na klatęi ile dzieci planujemy
zupaztytki, mada_lena, FK81, Maga31 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnysisiiii wrote:Hej, hej witam w ten niestety upalny dzień...
Cos od rana o tych cesarkach . Ja tez się nastawiam na CC . Ciekawe jakie u Was SA ceny Cesarek? W Warszawie to kosmiczne od 4tys wzwyż
Nie wiem jak to jest w szpitalu państwowym, ale jeśli nie uda mi się załatwić, to tak jak wspominałam wcześniej - wybieram się do Bielska, do kliniki Eskulap. Tam cc kosztuje 2300 zł. Wiadomo, każda kwota tego typu jest spora, ale wydaje mi się, że nie jest najgorzej
RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość
-
FK81 wrote:tiaa po prysznicu z atrakcjami;).
nie miała baba kłopotu, zabrała się za golenie bikini. i sie zarznela;). w co? grzbiet dloni..krew sie lala, ja panika, bo jak krew, to trace rozsadek, ja nie wiem w kogo sie syn zuch wdał.teraz spoko, ale przez moment jak kapalo sie zastanawialam czy na chirurgie nie leciec;p.
no i na co komu to golenie, sexu i tak nie uprawiam;p.Kiedys baby zarosniete chodzily, z trawnikami tu i tam i wąż i tak zawsze wiedział, gdzie trafic;p Sorry za swintuszenie od rana, to z tego upalu chyba;).
Z tego wszystkiego nóg juz nie ogolilam;), hehe kiecke dluga sie założy i sru.
Lece po kawkie:).mimo, że on akurat zwraca na to wielką uwagę
Ale te nogi tak drapią jak się leży.. że czasem nie da się wytrzymać
Ale też zazdroszcze tym babkom z dawnych czasów które poprostu funkcjonowały i nie musiały się przejmować goleniem..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 10:18
FK81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymaaartinka wrote:Zupaztytyki a nie boisz się tego że w Eskulapie nie mają dobrego sprzętu i jak coś z malutkim jest nie tak to przewożą do zwykłego szpitala?
Mnie to odwiodło od tej kliniki
A właśnie, jak to jest z łożyskiem na przedniej ścianie (nie przodującym). To jest jakiś wielki problem przy cc? Bo czytam sprzeczne wypowiedzi w internecie. Może Goplanka się wypowie?
-
zupaztytki wrote:Nie wiem jak to jest w szpitalu państwowym, ale jeśli nie uda mi się załatwić, to tak jak wspominałam wcześniej - wybieram się do Bielska, do kliniki Eskulap. Tam cc kosztuje 2300 zł. Wiadomo, każda kwota tego typu jest spora, ale wydaje mi się, że nie jest najgorzej
W Centrum Damiana w Wawie koleżanka ponad 10tys. zapłaciła, w Medicoverze jest jeszcze drożej. W cenie chyba jest jedna albo 3 doby w szpitalu... ale nie wiem do końca Ewelina może bardziej w temacie?