X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. Odprawiłam wczoraj kuzynkę i dzisiaj mogę troszkę odetchnąć :)

Brzuszki macie cudowne. Też muszę mojego sfotografować :)

Wczoraj rozmawiałam z mamą i opowiedziałam mi o swojej sąsiadce, która urodziła drugie dziecko w 20 min :) ledwo do szpitala zdążyła. Tak to można rodzić, bo z pierwszym męczyła się 20h ;/

Desou wszyscy mocno trzymamy kciuki za Ciebie :* 3maj się

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

rwi37s6.png
  • Mamadomina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula, daj znać po wizycie.

U mnie od piątku przez te upały 1,5 kg na plusie!!! Czuję się jak balon. Waga 73 kg, z czego 2 to na bank woda. Cały czas się jeszcze wahałam z L4, ale nie ma co.

W sobotę pojechaliśmy po syna na obóz - przywiózł większość czystych rzeczy...wydal tylko 20 złotych bo "oszczędza", był brudny nieludzko.
    Dal radę, dumni jestesmy:)

Lavendula, FK81, Goplana, anusiaa90, ewelina_d, mada_lena, Nata, Maga31, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej witam w ten niestety upalny dzień...

Cos od rana o tych cesarkach . Ja tez się nastawiam na CC . Ciekawe jakie u Was SA ceny Cesarek? W Warszawie to kosmiczne od 4tys wzwyż :(

r5bup6u.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam poniedziałkowo, a to i ja się pokażę jak urosłam.
    Pierwsze zdjęcie 6tc, drugie zdjęcie 24tc :)

2lsa74k.jpg

sisiiii, Lavendula, lkc, FK81, Goplana, Strupka, anusiaa90, Agata92, zupaztytki, maaartinka, KUNIAK, ewelina_d, mada_lena, Dotty84, Nata, Evik, Maga31, Madlen222, Rybka Nemo, KasiaKa, xpatiiix3, RewolucjaSięDzieje, Amnezja, Milaszka lubią tę wiadomość

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • Lavendula Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie w poczekalni czuję oddech nfztu, zarejestrowana na 9:00, przede mną z 10 osób, połowa ciężarówki, w gabinecie jeszcze nikogo.... drzwi na klucz zamknięte....

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko podziwiam Was, ja się panicznie boję cesarki. Do tego mam schizę bo mam łożysko na ścianie przedniej i jak się nie podniesie, bo jest schodzące, to CC przez łożysko może być.

W środę się dowiem czy się podniosło.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wiem, kiedys bylam przeciwna cesarkom, ale po pierwszym porodzie: 22 godz na porodówce, zakończone vacum bo mimo najszczerszych chęci nie udało mi się Małego wyprzeć..zaczynam sie zastanawiac czy te cesarki faktycznie takie złe..Baaardzo bym chciała , by tym razem poród był kótki, nie tak bolesny( bóle krzyzowe, a kysz;p), ale gwarancji nie mam niestety.. ech.

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lavendula wrote:
    Na razie w poczekalni czuję oddech nfztu, zarejestrowana na 9:00, przede mną z 10 osób, połowa ciężarówki, w gabinecie jeszcze nikogo.... drzwi na klucz zamknięte....
    Ja nie z nfztu, ale też siedzę w poczekalni i łączę się z Tobą, w przebieraniu nogami na twardym krześle :/
    Oby szybko poszło z tymi 10os., ech po co to się tyle badać, niech idą z Bogiem do domu :D

Lavendula lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oooooo a tu ja tez dla porownania :)

http://naforum.zapodaj.net/0760a136e4be.jpg.html http://naforum.zapodaj.net/e55b13617552.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 09:46

• pinsleepe Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam od rana :)

Dziś mam wizytę. Coś czuję, że skierowanie na glukozę wleci. Mnie mdli, jak się skuszę na drugi kawałek ciasta, a co dopiero po takim świństwie :P

Młody bryka jak szalony. Zazwyczaj czuję po obu bokach na raz, więc rozciąga się poprzecznie. Najmocniej kopie mnie zawsze w ten bok, na którym leżę. Zastanawiam się, czy pod uciskiem te ruchy są bardziej wyraźne, czy się dziecko denerwuje i każe mi się obracać.

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81 wrote:
    a ja nie wiem, kiedys bylam przeciwna cesarkom, ale po pierwszym porodzie: 22 godz na porodówce, zakończone vacum bo mimo najszczerszych chęci nie udało mi się Małego wyprzeć..zaczynam sie zastanawiac czy te cesarki faktycznie takie złe..Baaardzo bym chciała , by tym razem poród był kótki, nie tak bolesny( bóle krzyzowe, a kysz;p), ale gwarancji nie mam niestety.. ech.
    Ostatnio ukazało się pierwsze badanie made in USA, które podsumowuje cesarki na życzenie (do tej pory we wszystkich badaniach do jednego wora brali wyniki cesarek ze wskazań, na życzenie i na cito, co się miało nijak do prawdziwych, obiektywnych wniosków i tylko wprowadzało zamieszanie). Otóż wyszło w nim, że statystycznie cesarka na życzenie, jest bezpieczniejszym rozwiązaniem dla dziecka,tylko nieznacznie bezpieczniejszym dla matki, ale jest jedno ALE - pod warunkiem, że to będzie jej UWAGA jedyne dziecko. Z każdym następnym porodem ryzyko powikłań jest u matki niestety o wiele większe niż u kobiety, która rodziła SN - chodzi głównie o rozejście się blizny, odklejenie łożyska, nadciśnienie ciążowe i inne dziadostwa.
    Dlatego trzeba sobie rozważyć, co jesteśmy w stanie przyjąć na klatę :) i ile dzieci planujemy :)

zupaztytki, mada_lena, FK81, Maga31 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja dzis sfilmowalam malca podczas porannej gimnastyki :) nie wiem dlaczego ale upodobal sobie lewa strone :) :)

• Lavendula Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł lekarz, weszła pierwsza pacjentka.....

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pożarłam serek owczy, kocham kocham kocham:) i wiem, ze się nie powinno, ale taki świeży i taki dobry był...ehhh na więcej chyba sobie nie pozwolę.

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sisiiii wrote:
    Hej, hej witam w ten niestety upalny dzień...

Cos od rana o tych cesarkach . Ja tez się nastawiam na CC . Ciekawe jakie u Was SA ceny Cesarek? W Warszawie to kosmiczne od 4tys wzwyż :(

Nie wiem jak to jest w szpitalu państwowym, ale jeśli nie uda mi się załatwić, to tak jak wspominałam wcześniej - wybieram się do Bielska, do kliniki Eskulap. Tam cc kosztuje 2300 zł. Wiadomo, każda kwota tego typu jest spora, ale wydaje mi się, że nie jest najgorzej ;)

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

• maaartinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytyki a nie boisz się tego że w Eskulapie nie mają dobrego sprzętu i jak coś z malutkim jest nie tak to przewożą do zwykłego szpitala?
    Mnie to odwiodło od tej kliniki :)

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne brzuszki :) ja też chyba muszę już swój sfotografować, w końcu zaczął rosnąć:)

201411191762.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    FK81 wrote:
    tiaa po prysznicu z atrakcjami;).
    nie miała baba kłopotu, zabrała się za golenie bikini. i sie zarznela;). w co? grzbiet dloni..krew sie lala, ja panika, bo jak krew, to trace rozsadek, ja nie wiem w kogo sie syn zuch wdał;).teraz spoko, ale przez moment jak kapalo sie zastanawialam czy na chirurgie nie leciec;p.
    no i na co komu to golenie, sexu i tak nie uprawiam;p.Kiedys baby zarosniete chodzily, z trawnikami tu i tam i wąż i tak zawsze wiedział, gdzie trafic;p Sorry za swintuszenie od rana, to z tego upalu chyba;).
    Z tego wszystkiego nóg juz nie ogolilam;), hehe kiecke dluga sie założy i sru.
    Lece po kawkie:).
    FK mi M powiedział żebym w czasie ciąży sobie odpuściła golenie :) mimo, że on akurat zwraca na to wielką uwagę :)
    Ale te nogi tak drapią jak się leży.. że czasem nie da się wytrzymać :)
    Ale też zazdroszcze tym babkom z dawnych czasów które poprostu funkcjonowały i nie musiały się przejmować goleniem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 10:18

FK81 lubi tę wiadomość

201411191762.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maaartinka wrote:
    Zupaztytyki a nie boisz się tego że w Eskulapie nie mają dobrego sprzętu i jak coś z malutkim jest nie tak to przewożą do zwykłego szpitala?
    Mnie to odwiodło od tej kliniki :)
    Prawdopodobnie teraz mają już wszystko potrzebne na miejscu (wyczytałam na jakimś forum). Oczywiście, przed podjęciem decyzji będę jeszcze pytać dokładnie, żeby nie było żadnego zaskoczenia. Eskulap jest w razie czego moim drugim wyborem, więc zobaczymy jak to będzie.

A właśnie, jak to jest z łożyskiem na przedniej ścianie (nie przodującym). To jest jakiś wielki problem przy cc? Bo czytam sprzeczne wypowiedzi w internecie. Może Goplanka się wypowie? :)

• Goplana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Nie wiem jak to jest w szpitalu państwowym, ale jeśli nie uda mi się załatwić, to tak jak wspominałam wcześniej - wybieram się do Bielska, do kliniki Eskulap. Tam cc kosztuje 2300 zł. Wiadomo, każda kwota tego typu jest spora, ale wydaje mi się, że nie jest najgorzej ;)
    Ojej, jak tanio!
    W Centrum Damiana w Wawie koleżanka ponad 10tys. zapłaciła, w Medicoverze jest jeszcze drożej. W cenie chyba jest jedna albo 3 doby w szpitalu... ale nie wiem do końca Ewelina może bardziej w temacie :) ?

jftycms.png
‹‹ 789 790 791 792 793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ