SUPLEMENT DIETY

💜 KWAS FOLIOWY POD LUPĄ 💜

Wiesz, że jest ważny. Ale czy wiesz, który, kiedy i dlaczego?
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze że same cesarki się szykują a ja chce urodzić normalnie i oby się udało:)

coś ostatnio nie mogę się wyspać:( Ukradłam wczoraj poduszkę ciążową córci bo mi zakosiła i sama z nią śpi ale nic nie pomaga a wręcz przeszkadza bo za gorąco z nią. Za 3 dni przeprowadzka a jeszcze pakowac się nei zaczęłam:P

Dotty84, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Brzuchatki:))

Wróciliśmy z urlopu. A tu Na południu Polski potworne upały....
    Nad morzem był wiaterek i 21 stopni.
    Dzisiaj byłam na badaniu krwi o 7.15 i taka tempka mi odpowiada. Zrobiłam zupę cukiniowa i ugotowałam szynkę , koejna pralka do wywieszenia a ja padam....
    Co robicie aby wytrzymać te upały?

Dzis na 13.30 do pracy. Od piątku jeśli wytrzymam do piątku biorę L4.
    Co sie u Was działo przez te dwa tygodnie?
    Ja urosłam brzuszkowo.... Nogi mi puchną, stopy przede wszystkim, pojawiają sie małe wybroczyny/krwiaczki.....
    I po wszystkim mam zgagę....mam podejrzenie cukrzycy ciążowej, w środę spotkanie u diabetolog...

Mały Jaś odzywa się parę razy dziennie, a kilka razy już porządnie kopnął:)))
    Stęskniłam się za Wami:)))
    F

Mamadomina, KUNIAK, mada_lena, Maga31, Madlen222, xpatiiix3, FK81 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Prawdopodobnie teraz mają już wszystko potrzebne na miejscu (wyczytałam na jakimś forum). Oczywiście, przed podjęciem decyzji będę jeszcze pytać dokładnie, żeby nie było żadnego zaskoczenia. Eskulap jest w razie czego moim drugim wyborem, więc zobaczymy jak to będzie.

A właśnie, jak to jest z łożyskiem na przedniej ścianie (nie przodującym). To jest jakiś wielki problem przy cc? Bo czytam sprzeczne wypowiedzi w internecie. Może Goplanka się wypowie? :)

A interesowałam się tym tematem i to dotyczy raczej tych kobiet tylko, co maja łożysko przodujące lub bardzo nisko, w przeciwnym razie nie ma problemu, bo i tak ciecie jest na linii bikini.

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę rodzić w Lublinie, ale dowiedziałam się, że tam gdzie chcę niezbyt dobrze patrzą na cesarki i nawet przy wskazaniu mogą robić problemy. Ja nie wiem kiedy mam iść do lekarzy po te zaświadczenia, że mam wskazanie do CC, chyba po 30tc, mój gin narazie nic o tym nie mówi, jedynie powiedział, że spojenie i u mnie wąska miednica mogą kwalifikować do CC. Oprócz wskazań i tak bym nie dała rady SN, psychicznie po prostu, a poza tym do szpitala mam kawał drogi i bym chyba panikowała ciągle, że nie dojedziemy itp.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Nie wiem jak to jest w szpitalu państwowym, ale jeśli nie uda mi się załatwić, to tak jak wspominałam wcześniej - wybieram się do Bielska, do kliniki Eskulap. Tam cc kosztuje 2300 zł. Wiadomo, każda kwota tego typu jest spora, ale wydaje mi się, że nie jest najgorzej ;)
    Tez brałam Bielsko pod uwagę gdyby sie nie udało inaczej załatwić , ale trochę mnie martwi to o czym pisze Maartinka.Jest jeszcze klinika w Niepołomicach , cesarka 4300 ale ten sam problem co z Bielskiem .Czulabym sie bezpieczniej w tzw normalnym szpitalu . Moja lekarka jest z Kopernika i liczę ze tam sie uda załatwić, ale wiadomo tam najwięksi słuzbisci :/ Nr 2 to Ujastek.

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dzis na glukozie, upal masakryczny.
    Czekam w kolejce az zapodaja mi te swinstwo :D

Maga31 lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ojej, jak tanio!
    W Centrum Damiana w Wawie koleżanka ponad 10tys. zapłaciła, w Medicoverze jest jeszcze drożej. W cenie chyba jest jedna albo 3 doby w szpitalu... ale nie wiem w do końca Ewelina może bardziej w temacie :) ?
    W MEdicover cesarka na zyczenie (3 dni w szpitalu) 16k :)

-edit-

a jednak nie, 3 dni trzymaja jak sie idzie na normalny porod (6k z polozna, 10k z lekarzem), ale sie okaze, ze CC potrzebne (doplata kilka tysiecy).

a jesli na zyczenie, to porod VIP, to 5 dni, plus troche tego jeszcze oferuja:
    http://www.porody.medicover.pl/dlaczego-szpital-medicover-3/porod-vip/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 10:40

Goplana lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    jeszcze mam szybką kawę na mieście, a potem będę nadganiać ;)

https://www.youtube.com/watch?v=pi7CQ5NrrNw ----> cudna energia, cuuudna!:)

Maga31 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ostatnio ukazało się pierwsze badanie made in USA, które podsumowuje cesarki na życzenie (do tej pory we wszystkich badaniach do jednego wora brali wyniki cesarek ze wskazań, na życzenie i na cito, co się miało nijak do prawdziwych, obiektywnych wniosków i tylko wprowadzało zamieszanie). Otóż wyszło w nim, że statystycznie cesarka na życzenie, jest bezpieczniejszym rozwiązaniem dla dziecka,tylko nieznacznie bezpieczniejszym dla matki, ale jest jedno ALE - pod warunkiem, że to będzie jej UWAGA jedyne dziecko. Z każdym następnym porodem ryzyko powikłań jest u matki niestety o wiele większe niż u kobiety, która rodziła SN - chodzi głównie o rozejście się blizny, odklejenie łożyska, nadciśnienie ciążowe i inne dziadostwa.
    Dlatego trzeba sobie rozważyć, co jesteśmy w stanie przyjąć na klatę :) i ile dzieci planujemy :)
    Goplana dokładnie , dwóch cesarek bym sie bała. Nie chciałabym być tak pocięta :/ Choc moja bratowa miała dwie na życzenie i wszystko jest oki, miedzy dziećmi 3 lata różnicy. Ja nie biorę pod uwagę drugiej ciazy, zle to znoszę,nie lubię sie tak poświęcać nie chce drugiej takiej przerwy w pracy itd... Wiec sie nie martwię konsekwencjami , ale planując drugie dziecko bym sie mocno zastanowila

gg64l6d8uplrbvce.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc lezalam 6 dob, przy czym dzien porodu liczy sie jako doba zerowe, czyli trzeba liczyć tydzien jeśli z dzidzia będzie ok i z mama.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Gdańskim swissmedzie cesarka ze wskazaniem lekarskim kosztuje 7tys bez wskazań na życzenie nie ma podanej ceny

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki, KUNIAK niby jeśli chodzi o opiekę to podobno jest tam super ale od dwóch znajomych usłyszałam, że przy porodzie coś tam maluszkom zwichneli/uszkodzili i wcale się do tego nie przyznali.. I bardzo szybko wypuszczają do domu..
    Szkoda tylko że w zwykłym szpitalu nie dają znieczulenia.. Bo to mnie przeraża..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 10:47

201411191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam dziś wizytę :) pozdrawiam wszystkie czekające w kolejce - ja dopiero po 15 - póki co wzięłam kąpiel z goleniem i dalej wszystko widzę więc obyło się bezkrwawo..

i jak zwykle mam pytanie do was - kiedyś ktoś pisał że smaruje emlą przed badaniem krwi.. jutro mam iść z synkiem i normalnie ciągle o tym myśle jak mu niezrobić traumy.. czy lepiej mu powiedzieć co i jak czy lepiej w niewiedzy - myślałam o emli ale nie wiem czy uda mi się ją kupić do jutra no i czy pobiorą z palca czy z żyły - dzwoniłam tam to pani miała ubaw po pachy jak pytałam z którego palca.. przecież nie wysmaruje mu palcy, żył itd - macie jakieś doświadczenia w tym temacie.. ja kiedyś wspominałam o emli przed szczepieniem pediatrze to mnie w zasadzie wyśmiał..

FK81 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a znam kobiete, ktora miala 6!!! cesarek... pierwsza miala interwencje, niestety coreczka zmarla (wielonarzadowe wady), potem 2 planowane ciaze, i 3 wpadki... nie chce wiedziec jak jej macica wyglada...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Ja nie biorę pod uwagę drugiej ciazy, zle to znoszę,nie lubię sie tak poświęcać nie chce drugiej takiej przerwy w pracy itd... Wiec sie nie martwię konsekwencjami , ale planując drugie dziecko bym sie mocno zastanowila

KUNIAK dobrze, że to napisałaś :) myślałam, że to tylko ja jestem taka wyrodna i inna i nie wyobrażam sobie drugiej ciąży.. Mój M to już nawet trzecią planuje, a ja nie mogę się ogarnąć w tym stanie..

201411191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja słyszałam że niby tylko 3 cesarki można miec w życiu ale to może o stare czasy chodziło bo to opowiadała ciotka położna która juz nie żyje

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wypiciu glukozy. Pani sama zaproponowala mi cytryne :)
    Nie jest zle, bardziej przeszkadzal mi osad ktory mialam w gardle :/

I upal mnie wykancza.. jest tu chyba z 40 stopni.

A Mlody szaleje... te slodkosci go chyba tak pobudzily.. jeszcze 50 minut i drugie pobranie.. a pozniej jeszcze 3..

Maga31, Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e dziewczyny - 2 czy 3 cc w dzisiejszych czasach to raczej standard - też znam kobietę która miała 5.. z tego co wiem to nie ma się kilku blizn tylko za każdym razem wycinają tę starą bliznę i na jej miejscu jest nowa - są nowsze techniki cięć.. u mnie będzie druga a nie planuje choć i nie wykluczam kiedyś i trzeciej..

a co do ujastka to trzymają po cc 3 doby - najłatwiej licząc 3 nocki tam - przyjeźdza się rano - robią cc - potem jedna noc - potem masz dzień na wstanie itd - druga noc gdzie możesz oddać im dziecko na noc - potem dzień i trzecią noc razem z dzieckiem no i na 4 dzień rano morfologia itd potem usg, badanie dziecka i jak wszystko jest ok to wypisują - po sn jest doba krócej

KUNIAK lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o imieniu teodor ? Teo teos bardzo mi sie podobają ale tez nie chce skrzywdzić dziecka tzn w moim odczuciu jest to całkowicie normalne ładne imie :)

Maga31, RewolucjaSięDzieje, FK81 lubią tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wyobrażam sobie żeby się nie golic w ciąży..przecież nadal jesteśmy super babeczkami a nie tylko mamuśkami, więc trzeba jako trzymać fason.
    ten makijaż do porodu to oczywiście jakiś delikatny, nie żadne smokey eyes hihi. Ale bez niego się nie obejdzie :-)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji ciążowych dla kobiet w ciąży

Jak wybrać najlepszą aplikację ciążową? Zapytałyśmy o to tysiące kobiet w ciąży i po porodzie odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja ciążowa to taka, która spełnia szereg wymagań – śledzi wagę z indywidualnymi normami, oferuje codzienne porady tworzone przez lekarzy, ma tryb połogu i naprawdę towarzyszy kobiecie przez całe 9 miesięcy. Wyniki rankingu w kilku aspektach nawet nas zaskoczyły.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ