X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    widze że same cesarki się szykują a ja chce urodzić normalnie i oby się udało:)

coś ostatnio nie mogę się wyspać:( Ukradłam wczoraj poduszkę ciążową córci bo mi zakosiła i sama z nią śpi ale nic nie pomaga a wręcz przeszkadza bo za gorąco z nią. Za 3 dni przeprowadzka a jeszcze pakowac się nei zaczęłam:P

Dotty84, xpatiiix3 lubią tę wiadomość

http://oliwkowo2014.blogspot.com/
    ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Fidelissa Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Brzuchatki:))

Wróciliśmy z urlopu. A tu Na południu Polski potworne upały....
    Nad morzem był wiaterek i 21 stopni.
    Dzisiaj byłam na badaniu krwi o 7.15 i taka tempka mi odpowiada. Zrobiłam zupę cukiniowa i ugotowałam szynkę , koejna pralka do wywieszenia a ja padam....
    Co robicie aby wytrzymać te upały?

Dzis na 13.30 do pracy. Od piątku jeśli wytrzymam do piątku biorę L4.
    Co sie u Was działo przez te dwa tygodnie?
    Ja urosłam brzuszkowo.... Nogi mi puchną, stopy przede wszystkim, pojawiają sie małe wybroczyny/krwiaczki.....
    I po wszystkim mam zgagę....mam podejrzenie cukrzycy ciążowej, w środę spotkanie u diabetolog...

Mały Jaś odzywa się parę razy dziennie, a kilka razy już porządnie kopnął:)))
    Stęskniłam się za Wami:)))
    F

Mamadomina, KUNIAK, mada_lena, Maga31, Madlen222, xpatiiix3, FK81 lubią tę wiadomość

qq87j44jhto0od0f.png

• Mamadomina Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Prawdopodobnie teraz mają już wszystko potrzebne na miejscu (wyczytałam na jakimś forum). Oczywiście, przed podjęciem decyzji będę jeszcze pytać dokładnie, żeby nie było żadnego zaskoczenia. Eskulap jest w razie czego moim drugim wyborem, więc zobaczymy jak to będzie.

A właśnie, jak to jest z łożyskiem na przedniej ścianie (nie przodującym). To jest jakiś wielki problem przy cc? Bo czytam sprzeczne wypowiedzi w internecie. Może Goplanka się wypowie? :)

A interesowałam się tym tematem i to dotyczy raczej tych kobiet tylko, co maja łożysko przodujące lub bardzo nisko, w przeciwnym razie nie ma problemu, bo i tak ciecie jest na linii bikini.

zupaztytki lubi tę wiadomość

Aga
    010i3e3kdjmb4cx1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja będę rodzić w Lublinie, ale dowiedziałam się, że tam gdzie chcę niezbyt dobrze patrzą na cesarki i nawet przy wskazaniu mogą robić problemy. Ja nie wiem kiedy mam iść do lekarzy po te zaświadczenia, że mam wskazanie do CC, chyba po 30tc, mój gin narazie nic o tym nie mówi, jedynie powiedział, że spojenie i u mnie wąska miednica mogą kwalifikować do CC. Oprócz wskazań i tak bym nie dała rady SN, psychicznie po prostu, a poza tym do szpitala mam kawał drogi i bym chyba panikowała ciągle, że nie dojedziemy itp.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zupaztytki wrote:
    Nie wiem jak to jest w szpitalu państwowym, ale jeśli nie uda mi się załatwić, to tak jak wspominałam wcześniej - wybieram się do Bielska, do kliniki Eskulap. Tam cc kosztuje 2300 zł. Wiadomo, każda kwota tego typu jest spora, ale wydaje mi się, że nie jest najgorzej ;)
    Tez brałam Bielsko pod uwagę gdyby sie nie udało inaczej załatwić , ale trochę mnie martwi to o czym pisze Maartinka.Jest jeszcze klinika w Niepołomicach , cesarka 4300 ale ten sam problem co z Bielskiem .Czulabym sie bezpieczniej w tzw normalnym szpitalu . Moja lekarka jest z Kopernika i liczę ze tam sie uda załatwić, ale wiadomo tam najwięksi słuzbisci :/ Nr 2 to Ujastek.

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja dzis na glukozie, upal masakryczny.
    Czekam w kolejce az zapodaja mi te swinstwo :D

Maga31 lubi tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ojej, jak tanio!
    W Centrum Damiana w Wawie koleżanka ponad 10tys. zapłaciła, w Medicoverze jest jeszcze drożej. W cenie chyba jest jedna albo 3 doby w szpitalu... ale nie wiem w do końca Ewelina może bardziej w temacie :) ?
    W MEdicover cesarka na zyczenie (3 dni w szpitalu) 16k :)

-edit-

a jednak nie, 3 dni trzymaja jak sie idzie na normalny porod (6k z polozna, 10k z lekarzem), ale sie okaze, ze CC potrzebne (doplata kilka tysiecy).

a jesli na zyczenie, to porod VIP, to 5 dni, plus troche tego jeszcze oferuja:
    http://www.porody.medicover.pl/dlaczego-szpital-medicover-3/porod-vip/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 10:40

Goplana lubi tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam,
    jeszcze mam szybką kawę na mieście, a potem będę nadganiać ;)

https://www.youtube.com/watch?v=pi7CQ5NrrNw ----> cudna energia, cuuudna!:)

Maga31 lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ostatnio ukazało się pierwsze badanie made in USA, które podsumowuje cesarki na życzenie (do tej pory we wszystkich badaniach do jednego wora brali wyniki cesarek ze wskazań, na życzenie i na cito, co się miało nijak do prawdziwych, obiektywnych wniosków i tylko wprowadzało zamieszanie). Otóż wyszło w nim, że statystycznie cesarka na życzenie, jest bezpieczniejszym rozwiązaniem dla dziecka,tylko nieznacznie bezpieczniejszym dla matki, ale jest jedno ALE - pod warunkiem, że to będzie jej UWAGA jedyne dziecko. Z każdym następnym porodem ryzyko powikłań jest u matki niestety o wiele większe niż u kobiety, która rodziła SN - chodzi głównie o rozejście się blizny, odklejenie łożyska, nadciśnienie ciążowe i inne dziadostwa.
    Dlatego trzeba sobie rozważyć, co jesteśmy w stanie przyjąć na klatę :) i ile dzieci planujemy :)
    Goplana dokładnie , dwóch cesarek bym sie bała. Nie chciałabym być tak pocięta :/ Choc moja bratowa miała dwie na życzenie i wszystko jest oki, miedzy dziećmi 3 lata różnicy. Ja nie biorę pod uwagę drugiej ciazy, zle to znoszę,nie lubię sie tak poświęcać nie chce drugiej takiej przerwy w pracy itd... Wiec sie nie martwię konsekwencjami , ale planując drugie dziecko bym sie mocno zastanowila

gg64l6d8uplrbvce.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cc lezalam 6 dob, przy czym dzien porodu liczy sie jako doba zerowe, czyli trzeba liczyć tydzien jeśli z dzidzia będzie ok i z mama.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Gdańskim swissmedzie cesarka ze wskazaniem lekarskim kosztuje 7tys bez wskazań na życzenie nie ma podanej ceny

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupaztytki, KUNIAK niby jeśli chodzi o opiekę to podobno jest tam super ale od dwóch znajomych usłyszałam, że przy porodzie coś tam maluszkom zwichneli/uszkodzili i wcale się do tego nie przyznali.. I bardzo szybko wypuszczają do domu..
    Szkoda tylko że w zwykłym szpitalu nie dają znieczulenia.. Bo to mnie przeraża..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 10:47

201411191762.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam dziś wizytę :) pozdrawiam wszystkie czekające w kolejce - ja dopiero po 15 - póki co wzięłam kąpiel z goleniem i dalej wszystko widzę więc obyło się bezkrwawo..

i jak zwykle mam pytanie do was - kiedyś ktoś pisał że smaruje emlą przed badaniem krwi.. jutro mam iść z synkiem i normalnie ciągle o tym myśle jak mu niezrobić traumy.. czy lepiej mu powiedzieć co i jak czy lepiej w niewiedzy - myślałam o emli ale nie wiem czy uda mi się ją kupić do jutra no i czy pobiorą z palca czy z żyły - dzwoniłam tam to pani miała ubaw po pachy jak pytałam z którego palca.. przecież nie wysmaruje mu palcy, żył itd - macie jakieś doświadczenia w tym temacie.. ja kiedyś wspominałam o emli przed szczepieniem pediatrze to mnie w zasadzie wyśmiał..

FK81 lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a znam kobiete, ktora miala 6!!! cesarek... pierwsza miala interwencje, niestety coreczka zmarla (wielonarzadowe wady), potem 2 planowane ciaze, i 3 wpadki... nie chce wiedziec jak jej macica wyglada...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • maaartinka Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Ja nie biorę pod uwagę drugiej ciazy, zle to znoszę,nie lubię sie tak poświęcać nie chce drugiej takiej przerwy w pracy itd... Wiec sie nie martwię konsekwencjami , ale planując drugie dziecko bym sie mocno zastanowila

KUNIAK dobrze, że to napisałaś :) myślałam, że to tylko ja jestem taka wyrodna i inna i nie wyobrażam sobie drugiej ciąży.. Mój M to już nawet trzecią planuje, a ja nie mogę się ogarnąć w tym stanie..

201411191762.png
  • nastka151 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja słyszałam że niby tylko 3 cesarki można miec w życiu ale to może o stare czasy chodziło bo to opowiadała ciotka położna która juz nie żyje

ug376iye78q4enk6.png
    relgh371icr06kn2.png
  • Paju Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wypiciu glukozy. Pani sama zaproponowala mi cytryne :)
    Nie jest zle, bardziej przeszkadzal mi osad ktory mialam w gardle :/

I upal mnie wykancza.. jest tu chyba z 40 stopni.

A Mlody szaleje... te slodkosci go chyba tak pobudzily.. jeszcze 50 minut i drugie pobranie.. a pozniej jeszcze 3..

Maga31, Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość

l22n9vvjobnovmi4.png
    ❤️ Szymek 01.11.2014
    ❤️ Franek 31.10.2016
    ❤ Adelka 15.11.2021
  • izia Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    e dziewczyny - 2 czy 3 cc w dzisiejszych czasach to raczej standard - też znam kobietę która miała 5.. z tego co wiem to nie ma się kilku blizn tylko za każdym razem wycinają tę starą bliznę i na jej miejscu jest nowa - są nowsze techniki cięć.. u mnie będzie druga a nie planuje choć i nie wykluczam kiedyś i trzeciej..

a co do ujastka to trzymają po cc 3 doby - najłatwiej licząc 3 nocki tam - przyjeźdza się rano - robią cc - potem jedna noc - potem masz dzień na wstanie itd - druga noc gdzie możesz oddać im dziecko na noc - potem dzień i trzecią noc razem z dzieckiem no i na 4 dzień rano morfologia itd potem usg, badanie dziecka i jak wszystko jest ok to wypisują - po sn jest doba krócej

KUNIAK lubi tę wiadomość

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • e_v_e Ekspertka

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co myślicie o imieniu teodor ? Teo teos bardzo mi sie podobają ale tez nie chce skrzywdzić dziecka tzn w moim odczuciu jest to całkowicie normalne ładne imie :)

Maga31, RewolucjaSięDzieje, FK81 lubią tę wiadomość

w57vhgqsvnsaad78.png
  • Dotty84 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wyobrażam sobie żeby się nie golic w ciąży..przecież nadal jesteśmy super babeczkami a nie tylko mamuśkami, więc trzeba jako trzymać fason.
    ten makijaż do porodu to oczywiście jakiś delikatny, nie żadne smokey eyes hihi. Ale bez niego się nie obejdzie :-)

uxi9zb2.png
    sd5of8v.png
‹‹ 790 791 792 793 794 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ