Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
widze że same cesarki się szykują a ja chce urodzić normalnie i oby się udało:)
coś ostatnio nie mogę się wyspaćUkradłam wczoraj poduszkę ciążową córci bo mi zakosiła i sama z nią śpi ale nic nie pomaga a wręcz przeszkadza bo za gorąco z nią. Za 3 dni przeprowadzka a jeszcze pakowac się nei zaczęłam:P
Dotty84, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
-
Witajcie Brzuchatki:))
Wróciliśmy z urlopu. A tu Na południu Polski potworne upały....
Nad morzem był wiaterek i 21 stopni.
Dzisiaj byłam na badaniu krwi o 7.15 i taka tempka mi odpowiada. Zrobiłam zupę cukiniowa i ugotowałam szynkę , koejna pralka do wywieszenia a ja padam....
Co robicie aby wytrzymać te upały?
Dzis na 13.30 do pracy. Od piątku jeśli wytrzymam do piątku biorę L4.
Co sie u Was działo przez te dwa tygodnie?
Ja urosłam brzuszkowo.... Nogi mi puchną, stopy przede wszystkim, pojawiają sie małe wybroczyny/krwiaczki.....
I po wszystkim mam zgagę....mam podejrzenie cukrzycy ciążowej, w środę spotkanie u diabetolog...
Mały Jaś odzywa się parę razy dziennie, a kilka razy już porządnie kopnął))
Stęskniłam się za Wami:)))
F
Mamadomina, KUNIAK, mada_lena, Maga31, Madlen222, xpatiiix3, FK81 lubią tę wiadomość
-
zupaztytki wrote:Prawdopodobnie teraz mają już wszystko potrzebne na miejscu (wyczytałam na jakimś forum). Oczywiście, przed podjęciem decyzji będę jeszcze pytać dokładnie, żeby nie było żadnego zaskoczenia. Eskulap jest w razie czego moim drugim wyborem, więc zobaczymy jak to będzie.
A właśnie, jak to jest z łożyskiem na przedniej ścianie (nie przodującym). To jest jakiś wielki problem przy cc? Bo czytam sprzeczne wypowiedzi w internecie. Może Goplanka się wypowie?
A interesowałam się tym tematem i to dotyczy raczej tych kobiet tylko, co maja łożysko przodujące lub bardzo nisko, w przeciwnym razie nie ma problemu, bo i tak ciecie jest na linii bikini.zupaztytki lubi tę wiadomość
-
Ja będę rodzić w Lublinie, ale dowiedziałam się, że tam gdzie chcę niezbyt dobrze patrzą na cesarki i nawet przy wskazaniu mogą robić problemy. Ja nie wiem kiedy mam iść do lekarzy po te zaświadczenia, że mam wskazanie do CC, chyba po 30tc, mój gin narazie nic o tym nie mówi, jedynie powiedział, że spojenie i u mnie wąska miednica mogą kwalifikować do CC. Oprócz wskazań i tak bym nie dała rady SN, psychicznie po prostu, a poza tym do szpitala mam kawał drogi i bym chyba panikowała ciągle, że nie dojedziemy itp.
-
zupaztytki wrote:Nie wiem jak to jest w szpitalu państwowym, ale jeśli nie uda mi się załatwić, to tak jak wspominałam wcześniej - wybieram się do Bielska, do kliniki Eskulap. Tam cc kosztuje 2300 zł. Wiadomo, każda kwota tego typu jest spora, ale wydaje mi się, że nie jest najgorzej
Nr 2 to Ujastek.
-
Goplana wrote:Ojej, jak tanio!
W Centrum Damiana w Wawie koleżanka ponad 10tys. zapłaciła, w Medicoverze jest jeszcze drożej. W cenie chyba jest jedna albo 3 doby w szpitalu... ale nie wiem w do końca Ewelina może bardziej w temacie?
-edit-
a jednak nie, 3 dni trzymaja jak sie idzie na normalny porod (6k z polozna, 10k z lekarzem), ale sie okaze, ze CC potrzebne (doplata kilka tysiecy).
a jesli na zyczenie, to porod VIP, to 5 dni, plus troche tego jeszcze oferuja:
http://www.porody.medicover.pl/dlaczego-szpital-medicover-3/porod-vip/
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 10:40
Goplana lubi tę wiadomość
-
Goplana wrote:Ostatnio ukazało się pierwsze badanie made in USA, które podsumowuje cesarki na życzenie (do tej pory we wszystkich badaniach do jednego wora brali wyniki cesarek ze wskazań, na życzenie i na cito, co się miało nijak do prawdziwych, obiektywnych wniosków i tylko wprowadzało zamieszanie). Otóż wyszło w nim, że statystycznie cesarka na życzenie, jest bezpieczniejszym rozwiązaniem dla dziecka,tylko nieznacznie bezpieczniejszym dla matki, ale jest jedno ALE - pod warunkiem, że to będzie jej UWAGA jedyne dziecko. Z każdym następnym porodem ryzyko powikłań jest u matki niestety o wiele większe niż u kobiety, która rodziła SN - chodzi głównie o rozejście się blizny, odklejenie łożyska, nadciśnienie ciążowe i inne dziadostwa.
Dlatego trzeba sobie rozważyć, co jesteśmy w stanie przyjąć na klatęi ile dzieci planujemy
Choc moja bratowa miała dwie na życzenie i wszystko jest oki, miedzy dziećmi 3 lata różnicy. Ja nie biorę pod uwagę drugiej ciazy, zle to znoszę,nie lubię sie tak poświęcać nie chce drugiej takiej przerwy w pracy itd... Wiec sie nie martwię konsekwencjami , ale planując drugie dziecko bym sie mocno zastanowila
-
Zupaztytki, KUNIAK niby jeśli chodzi o opiekę to podobno jest tam super ale od dwóch znajomych usłyszałam, że przy porodzie coś tam maluszkom zwichneli/uszkodzili i wcale się do tego nie przyznali.. I bardzo szybko wypuszczają do domu..
Szkoda tylko że w zwykłym szpitalu nie dają znieczulenia.. Bo to mnie przeraża..Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2014, 10:47
-
ja też mam dziś wizytę
pozdrawiam wszystkie czekające w kolejce - ja dopiero po 15 - póki co wzięłam kąpiel z goleniem i dalej wszystko widzę więc obyło się bezkrwawo..
i jak zwykle mam pytanie do was - kiedyś ktoś pisał że smaruje emlą przed badaniem krwi.. jutro mam iść z synkiem i normalnie ciągle o tym myśle jak mu niezrobić traumy.. czy lepiej mu powiedzieć co i jak czy lepiej w niewiedzy - myślałam o emli ale nie wiem czy uda mi się ją kupić do jutra no i czy pobiorą z palca czy z żyły - dzwoniłam tam to pani miała ubaw po pachy jak pytałam z którego palca.. przecież nie wysmaruje mu palcy, żył itd - macie jakieś doświadczenia w tym temacie.. ja kiedyś wspominałam o emli przed szczepieniem pediatrze to mnie w zasadzie wyśmiał..FK81 lubi tę wiadomość
-
KUNIAK wrote:Ja nie biorę pod uwagę drugiej ciazy, zle to znoszę,nie lubię sie tak poświęcać nie chce drugiej takiej przerwy w pracy itd... Wiec sie nie martwię konsekwencjami , ale planując drugie dziecko bym sie mocno zastanowila
KUNIAK dobrze, że to napisałaśmyślałam, że to tylko ja jestem taka wyrodna i inna i nie wyobrażam sobie drugiej ciąży.. Mój M to już nawet trzecią planuje, a ja nie mogę się ogarnąć w tym stanie..
-
Jestem po wypiciu glukozy. Pani sama zaproponowala mi cytryne
Nie jest zle, bardziej przeszkadzal mi osad ktory mialam w gardle
I upal mnie wykancza.. jest tu chyba z 40 stopni.
A Mlody szaleje... te slodkosci go chyba tak pobudzily.. jeszcze 50 minut i drugie pobranie.. a pozniej jeszcze 3..Maga31, Goplana, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
e dziewczyny - 2 czy 3 cc w dzisiejszych czasach to raczej standard - też znam kobietę która miała 5.. z tego co wiem to nie ma się kilku blizn tylko za każdym razem wycinają tę starą bliznę i na jej miejscu jest nowa - są nowsze techniki cięć.. u mnie będzie druga a nie planuje choć i nie wykluczam kiedyś i trzeciej..
a co do ujastka to trzymają po cc 3 doby - najłatwiej licząc 3 nocki tam - przyjeźdza się rano - robią cc - potem jedna noc - potem masz dzień na wstanie itd - druga noc gdzie możesz oddać im dziecko na noc - potem dzień i trzecią noc razem z dzieckiem no i na 4 dzień rano morfologia itd potem usg, badanie dziecka i jak wszystko jest ok to wypisują - po sn jest doba krócejKUNIAK lubi tę wiadomość
-
ja nie wyobrażam sobie żeby się nie golic w ciąży..przecież nadal jesteśmy super babeczkami a nie tylko mamuśkami, więc trzeba jako trzymać fason.
ten makijaż do porodu to oczywiście jakiś delikatny, nie żadne smokey eyes hihi. Ale bez niego się nie obejdzie