Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny a Wam gin bada na każdej wizycie szyjkę? Mnie tak ale tylko paltacyjnie, a głowicą mówi, że nie ma sensu bo jest twarda i zamknięta, ale na następnej poprosze go jednak by mi zmierzył głowicą. No bo mnie ciągle w kroczu ta Mała uciska, zależy to też od mojej pozycji, czasem też jak więzadła ciągną to i gdzieś w środku mnie zakłuje, wcześniej też w zasadzie tak miałam.
-
Ja chlodnik po litewsku wlasnie pichce, Młody wroci wieczorem dopiero, wiec se dogadzam obiadami jakie mi pasuja, bo Stachu najchetniej to tylko rosól, spaghetti ewentualnie albo pyry i jajo sadzone. A wczoraj byl makaron z baklazanem, pieczarkami, oliwkami i czerwonym pesto, niam;).
Izia, biedny synek, ja nie mialam doswiadczenia z emlą , Młody był kłuty jako malenstwo pol roczne w paluszek( nie ryczal), a z żyly pobierali mu 2 razy krew, ostatnio. Duzo tez zalezy od podejscia osoby, ktora pobiera, babka za pierwszym razem teraz latem byla super, a za drugim byl praktykant, ale tez dal rade. Trzymam kciuki, zeby wyniki wyszły pomyslne i zeby nie musieli go wiecej kłuc:).
Goplana lubi tę wiadomość
-
A my dziś świętujemy Studniówkę
Ależ ten czas leci.... Miłego Dnia - Pati trzymam kciuki, będzie dobrze
Goplana, Viviana, FK81, Amnezja, mada_lena, anusiaa90, Maga31, sisiiii, zupaztytki, RewolucjaSięDzieje, Mamadomina, Dotty84, Agusia ;), lkc lubią tę wiadomość
-
czesc:)
Pati od rana przeboje ja miałam tak miesiac temu odrazu pojechalam ale okazalo się ze to infekcja byla tylko.
Mnie wczoraj mój tak wku* że od wieczora do teraz mnie podbrzusze boli z nerwów i jest mi słabo strasznie przez te temepratury. Wchodzę cały czas pod zimny prysznic ale to juz nawet nie pomaga:(
Jeszcze dwa dni do wizyty ale zapewne bez usg bo znaou usłysze ze sie popsuło. Coś mam pecha w tej ciąży zawsze coś.
Co do porodów no coż nei ma co się oszukiwać boli jak cholera jak są bóle krzyżowe i z brzucha ale dalam rade bez znieczulenia wiec do przezycia:) -
Tez uzywam oleju migdalowego- na moje sztywne,suche wlosy absolutnie cudowny!
Czasem uzywam tez zamiast oliwki na cialo:)
A dla tych ktore uzywaja Elancylu na rozstepy _w Hebe jest promocja,przeceniony prawie o polowe jest za 49 zlGoplana, mada_lena, ewelina_d, Mamadomina lubią tę wiadomość
-
Viviana mi ostatnio w ogóle nie badał szyjki;/ a głowicą tez jeszcze nigdy. Na przedostatniej wizycie stwierdził że szyjka długa zamknięta ze super,o moze tez teraz mam wizytę w poniedziałek zeby skontrolować te komory u mojej Majeczki to moze tez go podpytam. W ogole jak go uwielbialam i chwalilam tak mam wrazenie ostatnio ze sie zmienil, byle szybciej i nie pogada, nie wiem;/ a jak zapytalam o te komory to nic mi nie chcial powiedziec ze musialam w necie buszowac i sie sama nastraszyc;/
-
Lavendula wrote:A my dziś świętujemy Studniówkę
Ależ ten czas leci.... Miłego Dnia - Pati trzymam kciuki, będzie dobrze
i doszlam do wniosku ze tylko sie mignelo:)
Lavendula, Goplana, lkc lubią tę wiadomość
-
U mnie w lab.jest taka gwiazda,która nie potrafi znaleźć żyły.Jak byłam poprzednim razem to kłuła mnie 3 razy.W końcu nie wytrzymałam i za 4razem sama się wkułam.Na co ona zdziwiona jak pani to zrobiła? Odpowiedziałam plując jadem,że doświadczenie zawodowe.Mina gwiazdeczki bezcenna
Dzisiaj znowu na nią trafiłam.Teraz się udało ale dziabnęła mnie tak mocno,że aż krzyknęłam.
mada_lena, FK81, RewolucjaSięDzieje, Reverie, lkc lubią tę wiadomość
-
ewelina_d wrote:no cudem natury jest olejek ze słodkich migdałów, cenny;), ale jest polecany do masażu krocza, no i jest cudowny:) chyba najbardziej wartościowy olejek naturalny, przebija na głowę kokosowy, arganowy, awokado i inne.
http://dziecisawazne.pl/olejek-migdalowy-niesamowite-wlasciwosci/
Popieram. Do wlosow wysokoporowatych z natury czy suchej skory migdał idealny. Wpadłam na niego przy okazji jak zaczęłam zabawę z olejowaniem wlosow.
Arganowy tez daje rade. Ale ten oryginał.
Ostatnio córka kolezanki z pracy przygotowała dla nas kremy, dziewczyna studiuje chemię kosmetyczna, podstawa był wlasnie migdalowy. Miodzio.ewelina_d, Goplana, Reverie lubią tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny
Olejek migdałowy już zakupiony
Co do Elancylu to super wieści, bo ja właśnie na tym prowadzę profilaktykę przeciwrozstępową
Nawilża świetnie, tylko niestety trochę mi skórę zapycha... ale mnie to już chyba tylko czysty spirytus by nie zapchał, a nie mogę sobie teraz pozwolić by nie smarować brzucha niczym...
-
Pati daj nam szybciochem znac!!!!
Viviana moja nie mierzy, tylko palpacyjnie bada. Raz zmierzył mi inny lek. W 20 tyg. Ide w pt na wizyte a objawy mam podobne do Twoich. Jak mała leży nisko ucisk i klucie wysoko w pochwie.
Goplana spróbuj seri Mama Oilian balsam multiaktywny przeciw rozstępom. Jest naprawde przyzwoity. Sklad ok. Bez zbędnego syfu. I taniocha. W Elancylu odrzuca mnie zapach....Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 10:49
-
Goplana wrote:Dzięki dziewczyny
Olejek migdałowy już zakupiony
Co do Elancylu to super wieści, bo ja właśnie na tym prowadzę profilaktykę przeciwrozstępową
Nawilża świetnie, tylko niestety trochę mi skórę zapycha... ale mnie to już chyba tylko czysty spirytus by nie zapchał, a nie mogę sobie teraz pozwolić by nie smarować brzucha niczym...
http://sugarninjas.wordpress.com/2013/09/26/ktore-oleje-sa-komedogenne-mini-tabela-potencjalnej-komedogennosci-olejow/
można to sprawdzac nie tylko przy czystych olejach, ale tez jaka baze ma nasz balsam...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 10:48
Goplana, lkc lubią tę wiadomość
-
bosz, dziewczyny, co za durne stworzenie ze mnie... ja tu leze obolala przez kregoslup, od chodzenia boli, miesnie znaikaja, kondycja zanika, a JA MAM W DOMU ORBITREKA! mowi sie, ze jak sie nie cwiczylo przed ciaza, to nie mozna zaczynac, tylko spacery. tyle, ze przy chodzeniu bardziej moj kregoslup (i stawy) jest obciazony niz na orbi i przed ciaza przeciez cwiczylam (zrywami, ale jednak:)). Juz mi to unikanie wszelkich niebezpieczenstw na mozg padlo.
wiec zeby sie rozruszac, zamiast spaceru, chyba sobie zaaplikuje 20 minut spokojnym tempem bez obciazenia i zobacze czy bede zyc;) moze to moj jedyny ratunek, zeby jakos funcjonowac?Evik lubi tę wiadomość
-
ewelina_d wrote:bosz, dziewczyny, co za durne stworzenie ze mnie... ja tu leze obolala przez kregoslup, od chodzenia boli, miesnie znaikaja, kondycja zanika, a JA MAM W DOMU ORBITREKA! mowi sie, ze jak sie nie cwiczylo przed ciaza, to nie mozna zaczynac, tylko spacery. tyle, ze przy chodzeniu bardziej moj kregoslup (i stawy) jest obciazony niz na orbi i przed ciaza przeciez cwiczylam (zrywami, ale jednak:)). Juz mi to unikanie wszelkich niebezpieczenstw na mozg padlo.
wiec zeby sie rozruszac, zamiast spaceru, chyba sobie zaaplikuje 20 minut spokojnym tempem bez obciazenia i zobacze czy bede zyc;) moze to moj jedyny ratunek, zeby jakos funcjonowac?Nie obciążają stawów i nawet kręgosłupa jak rowerek
Najbardziej jednak w ciąży mi pasuje basen, to cudowne uczucie znów się czuć leciutko - a to u mnie możliwe teraz tylko w wodzieTylko tam nie czuję się jak kombajn Bizon, no i jeszcze chłodzenie w trakcie - bezcenne
Przed ciążą nie lubiłam basenów - zimno mi było ciągle i te mokre włosy hehe punkt widzenia się zmienia chyba wraz z uczuciem... sferyczności
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 11:02
ewelina_d, FK81, lkc lubią tę wiadomość
-
Madalena to będę czekać na relacje z wizyty, bo mam tak samo, a wizyta za 2 tygodnie, choć na ostatnim usg Mała uciskała mi dół ewidentnie główką aż czułam podbrzusze.
Ja też polecam balsam Oillan, mnie odpowiada bo skład ok i bez męczącego zapachu, mam też Palmersa, pasuje mi on znowu na uda i pupę ale jakoś zapach mi przeszkadza, czuję go potem cały czas.
Pati mykaj na usg, na pewno jest ok, ale przynajmniej się uspokoisz i dowiesz co to jest. -
xpatiiix3 wrote:A ja sobie teraz tak porównuje glądam foty z ciąży z Marcelkiem i powiem Wam ,że taki brzunio jak teraz to ja miałam dopiero w 34 tygodniu z Marcelkiem ;oooooo i to identyczny kształt ;P
... i zastanawia mnie jaki będzie pod koniec skoro teraz mam taki jak w 8 mies z Marcyśkiem
Odnoszę takie samo wrażenie, że wielkość mojego brzucha teraz to wielkość mojego brzucha z Jaśkiem w końcówce ciąży. Co to będzie...co to będzie....taczka i wozić kamienior na niej, bo kręgosłup klęknie na amen;)Goplana, xpatiiix3 lubią tę wiadomość
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Goplana wrote:Ja uwielbiam orbitreki
Nie obciążają stawów i nawet kręgosłupa jak rowerek
Najbardziej jednak w ciąży mi pasuje basen, to cudowne uczucie znów się czuć leciutko - a to u mnie możliwe teraz tylko w wodzieTylko tam nie czuję się jak kombajn Bizon, no i jeszcze chłodzenie w trakcie - bezcenne
Przed ciążą nie lubiłam basenów - zimno mi było ciągle i te mokre włosy hehe punkt widzenia się zmienia wraz chyba wraz z uczuciem... sferyczności
zazdroszcze ci tego basenu bardzo:) a gdzie chodzisz w wawie?