X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • Amnezja Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati,jedź na ip.Przebadaję Cię i będziesz spokojniejsza.

iv099vvj4abuqmrh.png

iv099vvjdav4mq3w.png
  • sisiiii Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja w ten upalnie zapowiadający się dzień.

Pora zjeść jakieś sniadanko , bo mały się juz domaga:))

U mnie jest delikatna wydzielina. To chyba zależy od organizmu czy jest jej dużo czy malo...

r5bup6u.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    0p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:43

• ewelina_d Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, jedź faktycznie, niech cię przebadają... łatwo się mówi "poczekaj na to co będzie dalej", ale wiem jaki to stres i wielki znak zapytania. na pewno okaże się, że to wydzielina wodnista, ale po co masz się cały dzień denerwować, jak możesz krócej.

Ewelina
    hhojzmj.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    desou wrote:
    Pojadę do mojej lekarki jutro bo mi się L4 jutro kończy i ona mi sprawdzi. Chyba że mnie nie wypuszczą...
    w związku z brakiem głowicy powinni się nad tobą zlitować i cię wypuścić dla twojego dobra... możesz im powiedzieć, że wrócisz z wynikiem USG, żeby dodali do swoich wniosków...

Ewelina
    hhojzmj.png
  • desou Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś

Pati i co??????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2014, 23:43

• Goplana Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tyle miałam zrobić... tyle napisać, tyle przeczytać...
    am wrażenie, że mi się zwoje mózgowe rozprostowały w ciąży. Nie mam nawet połowy swojej energii...

ewelina_d, FK81, Maga31 lubią tę wiadomość

jftycms.png
  • FK81 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana, ja zartuje czesto ze szare komorki mi z ciazy wyparowaly, zwłaszcza jak nauke jazdy mialam, to co druga lekcje tak mi sie srednio zdarzalo stwierdzac;).
    Pati idz na ip,uspokoją Cie, a tak sie bedzeisz zamrtwiac.
    Ja po sniadaniu, drugim sniadaniu- sorbet malinowy z jogurtem greckim, potem kawusia, pol princeski kokosowej..ta nie ma co sie oszukiwac, ze z powietrza tyje;).
    Bylam juz u rodzinnej dzis, wynik crp jej zaniesc, spadlo z 13 do 2, a norma do 5 wiec git.
    I zapislam sie dzis na spontana na 12 na cwiczenia dla ciezarnych w mojej szkole rodzenia, w taki upal, ja szalona;).mam nadzieje, ze dobra klime maja;),

Goplana lubi tę wiadomość

oar8ebkmjuhkrx2d.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ja też tyle miałam zrobić... tyle napisać, tyle przeczytać...
    am wrażenie, że mi się zwoje mózgowe rozprostowały w ciąży. Nie mam nawet połowy swojej energii...
    organizm ewidentnie stara się coś powiedzieć:)

ja też od swojego usłyszałam "zwolnij!" i co jakiś czas mi o tym przypomina (boleśnie, np. kręgosłupem).

na początku ciąży błędnie mi się wydawało, że ciąża to takie wakacje, szczególnie jak jest się na L4 - mam wspaniałą wymówkę, żeby zrobić sobie trochę wolnego, ludzie niewiele ode mnie oczekują, w razie czego moge ponarzekać, że coś mnie strzyka, a w międzyczasie w zaciszu domowym zajmę się tysiącem rzeczy, na które nigdy nie miałam czasu. ależ było moje zdziwienie, jak szybko zapał uciekł i się schował:). nie mam mieszkania na błysk, wełny do robótek prawie nie ubywa, książki są czytane w tempie moim zwykłym (czyli napady po kilka h dziennie, a potem odpoczynek tygodniowy bez ani jednej strony), filmy wcale nie nadrobione...

no ale co ja się będę ze swoim organizmem kłócić:)

FK81, Maga31, Goplana, Lavendula, RewolucjaSięDzieje lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co za przeboje Pati,najlepiej bedzie gdybys nie czekala tylko odrazu pojechala sprawdzic co sie dzieje,wody wcale nie musza chlusnac,u mnie przy ostatniej ciazy miesiac przed terminem,gdy poszlam rano dziecko odprowadzic do szkoly to stojac na korytarzu poczulam jakbym sie zsikala :) i az mi glupio bylo,no ale wcale sikac mi sie nie chcialo,wrocilam do domu i tam co wstalam z krzesla to cos delikatnie wyplywalo i to nieduzo,okazalo sie,ze wody mi odchodzily,takze nie ma co bagatelizowac,jedz na ip i niech ci tam sprawdza czy to rzeczywiscie wody

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati, jedź na ip, uspokoisz siebie i córeczkę;) Pewnie nic złego się nie dzieje, ale warto sprawdzić.

Co do pracy - jestem tłumaczką i pracuję na zleceniach, z domu, na własną rękę. Muszę przyznać, że taki tryb pracy bardzo mi odpowiada, bo sama decyduję o tym, ile danego dnia zrobię i czy w ogóle :P Zamierzam pracować do października, ale myślę, że nie można porównywać mojej pracy z domu do pracy w innym miejscu, do którego jeszcze trzeba dojechać itp. W takim przypadku poszłabym pewnie na zwolnienie zdecydowanie szybciej ;)

• Goplana Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej Patii, dopiero doczytałam. Musiałaś się przestraszyć. Ja bym chyba bym pojechała, gdyby się powtórzyło. kilka razy tak miałam, ale to jednorazowe epizody, zwaliłam na upławy, albo globulki probiotyczne, a i czasami mi się wydaje, że mógł to być mocz... u mnie w rodzinie często kobitki miały nietrzymanie moczu w ciąży... do tego stopnia, że mamie w czasach prlu sami stwierdzili, że to pewnie wody i indukowali poród... dziecko zmarło - wcześniak... barany... ech... na szczęście teraz są dobre metody aby odróżnić mocz od wód płodowych i ryzyko takiego błędu jest minimalne.

jftycms.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie dalej mam bardzo mokro, muszę wkładki wymieniać co raz, bo leci dość dużo ze mnie, ale już teraz przeźroczysto-mleczne (takie przezroczysto-mętne jakby), czyli tylko upławy, ale na szczęście po nogach nie płynie już, mała się rusza cały czas, więc z Nią jest ok. już tylko włosy wysusze i gotowa jestem Zadzwonie zaraz do mamy ,że jednak przyjadę dla świętego spokoju... ehh aż brzuch mi zaczął pobolewać z tych nerwów chyba..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 09:55

Goplana, zupaztytki lubią tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Viviana Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati pojedź jak tak ciągle masz mokro, ja się nie znam, ale mleczne wygląda na upławy, w nocy duszno i gorąco, ja rano mam też bardziej wzmożone. Ale pojedziesz, uspokoisz się i popytaj o te upławy jak to jest to nam dasz znać.

relgkrhm1ojs0ctn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wody nie musza byc przezroczyste :) ale dobrze robisz,ze jedziesz

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to ja jakas dziwna jestem bo u mnie susza :P

• anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z rana. U mnie coś pochmurno, wczoraj było deszczowo więc aż się fajnie oddycha :)

Zapisałam się do szkoły rodzenia. Start 3 września z wykładami, a ćwiczenia to może jeszcze w sierpniu :)

Pati tak jak dziewczyny piszą jedź na ip i nie stresuj się. Będzie wszystko dobrze :*

rwi37s6.png
  • izia Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pati też bym pojechała - najwyżej sie przejedziesz i będziesz spokojniejsza ..

desou to jest mega szok że nie mają głowicy usg tyle czasu - przecież to podstawa - każdy gin prywatny ma - kurde jak taki szpital niema to wyobrażam sobie jak tam musi być z resztą..

my po badaniu krwi z synkiem - nie dałam emli i teraz żałuje bo normalnie masakra była - kobieta wymyśliła że jednak z żyły - on taki biedny nieświadomy a ta mu wbiła w żyłę - on się ruszył i potem była męczarnia żeby coś poleciało - ruszała tą igłą że kosmos.. kurde że nie umią tego jakoś przyjaźniej robić - sami smarować jak u dentysty czy choćby jakimś mrożacym psikać a nie robić dzieciom traume .. synek wyszedł i powiedział płacząc mamusiu to bylo straszne..

f2wl3e5e6my37vnq.png

relgh371tpzveqzl.png

iv09e6yde3iv9cgb.png[/url
  • Goplana Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina - właśnie buszuję na www.zrobsobiekrem.pl i szukam ciekawych olejków :) Na pewno kupię ten polecany przez Ciebie z drzewa herbacianego.
    Myslałam też, aby kupić jakiś olejek do masażu zapobiegającemu nacięciu ;) ale wybór ich tu nieziemski, co byś poleciła do tego celu i nie tylko, jak już zamawiać to kilka wezmę - może coś fajnego odkryję :) ?
    Może nie zapchają mnie do cna ;) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2014, 10:23

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

jftycms.png
  • ewelina_d Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Goplana wrote:
    Ewelina - właśnie buszuję na www.zrobsobiekrem.pl i szukam ciekawych olejków :) Na pewno kupię ten polecany przez Ciebie z drzewa herbacianego.
    Myslałam też, aby kupić jakiś olejek do masażu zapobiegającemu nacięciu ;) ale wybór ich tu nieziemski, co byś poleciła do tego celu i nie tylko, jak już zamawiać to kilka wezmę - może coś fajnego odkryję :) ?
    Może nie zapchają mnie do cna ;) :)
    no cudem natury jest olejek ze słodkich migdałów, cenny;), ale jest polecany do masażu krocza, no i jest cudowny:) chyba najbardziej wartościowy olejek naturalny, przebija na głowę kokosowy, arganowy, awokado i inne.

http://dziecisawazne.pl/olejek-migdalowy-niesamowite-wlasciwosci/

Goplana, Agata92 lubią tę wiadomość

Ewelina
    hhojzmj.png
‹‹ 800 801 802 803 804 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ