Listopadówki 2014
-
WIADOMOŚĆ
-
Jade na IP znowu na oddziale mnie powiedzieli ze pewnie na obserwacje wezmą i dzisiaj mają ostry wiec USG ktg i zbadają... Na poczatku myślałam ze może wzdęcie jakieś mam ale sama macica się stawia a tak byłby cały brzuchu twardy... No i kazali przejechać się smieja że grzeją mi miejscowe na oddziale a mi wcale nie do śmiechu kazali czekolady zjeść gorzkiej bo ma magnez w sobie i szybko przyjechać...Livia
Nela
Marcel
-
ha ten sierpien to naprawde rocznicowy:D My mamy nasza pierwszą 31go:) mąz już od miesiąca ją przezywa wiec raczej nie zapomni:) moze dlatego ze pierwsza:P
ja mialam wczoraj doła z powodu ciepła aż płakałam, mieszkanie mamy małe okna od południa nagrzane było juz nie dawałam rady czułam sie jak tłusty słoń na pustyni;/ jednak wieczorem mi przeszlo mąz zasnął a my z dzidzią oglądałyśmy film cały czas mi sie wierciła i odpukiwała az mi sie smiac chciało:)
Dziś pochmurno i chłodno dzięęęęki Bogu za ten jeden dzien wytchnienia!I dzis odbieramy klucze do mieszkanka i jedziemy z remontem,a duzo tam roboty nie ma bo rok remu bylo odnawiane:) naaareszcie bo juz mam dosc tej kawalery!;/;/ -
Mi gin od samego początku kazała brać dużo magnezu bo 6 tabletek dziennie i zawsze dopytuje czy napewno je jem, a o inne witaminy nawet nie pyta i tak się teraz zastanawiam czy to właśnie dlatego nic mi się z brzuchem nie dzieje.. Ani raz nie był twardy.. Nic..
A widzę że jak u was coś się dzieje to lekarze odrazu o magnezie mówią..
Ciekawe czy to ma jakiś związek czy poprostu ja inaczej przechodzę ciążę..
-
Magnez ma znaczenie bo działa rozkurczowo, ja mam brzuch twardy cały czas, ale się tak bardzo nie napina, jak się położę to widzę, czy macica stoi. Ja mam gorzej, bo szpital w którym będę rodzić 50km ode mnie, a obok mam ten mój miejscowy ale nie bardzo mogę tu pójśc, bo mój gin tu pracował i się sam zwolnił bo nie mógł patrzeć na te praktyki i jak pacjentka trafi do tego szpitala z kartą ciązy od mojego gina to potrafią nieźle dokuczać i się wyżywać.
-
Pati, dołączam do dzisiejszego klubu bolących, twardych brzuchów i napinających się mięśni. Jestem "zwłokiem" od rana, z Nospą w garści.
Nie mam zielonego pojęcia jak dzisiaj wejdę na samolot (bo już dziś wizyta rrrany Julek), bo nóżkami to ledwo co powłóczę. Niemoc mnię dopadła i nie za bardzo mi się do widzi. Myślałam nawet, że to wyrostek, ale po wszystkich negatywnych odruchach i robieniu szpagatów zrezygnowałam z tej diagnozy.
Nie mam siły robić obiadu i w ogóle nie mam siły oddychać. Poczekam jeszcze z godzinę, a potem muszę się pionizować, bo dostanę do głowy!
Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości. -
Talia spokojnie ja czesto tez slabo czuje ruchy i wariuje, a potem wieczorem mala nadrabia ze zdwojona sila
zjedz cos slodkiego, polez troche i napewno malenstwo sie odezwie
pati daj znac!!
ja magnez tez sama biore od poczatku i na szczescie takie twardnienia i skurcze mam bardzo rzadko, w zasadzie tylko wtedy kied za mocn sie przelaze..
mamadomina pewnie strajkuj! kazdej z nas sie nalezy!Mamadomina lubi tę wiadomość
-
Ja nie wie co to za pogoda oesze jest lzej ale deszcz i deszcz... A wczoraj miałam biegunkę... Tez pobolewal brzuch ale nie bylo źle ehh a przez noc tak bolał ze z boku na bok sie przekrecic nie mogłam... Biorę tableta ze sobą bo co ja będę robić ja odesla to odesla przynajmniej nie będę musiała czekać na kontakt ze światem bo jak zwkle telefon prawie rozladowany nie mam kiedy nladowac przygotowalam tylko rzeczy gdyby mieli mnie zostawić które maja mi dowieźć... I dzwonie po taxi juz...Livia
Nela
Marcel
-
monikamina wrote:hej dziewczyny! czytam was od dluzszego czasu natomiast nie pisalam do tej pory, jakos tak nie mialam kiedy, ale mam do was pytanie. czy wy tez w karcie ciazy musicie miec wpis konsultacji stomatologa i internisty jezeli tak co jest tam wpisane? tylko info ze konsultacja sie odbyla czy szczegolowe wyniki konsultacji?
Witaj monikamina
W mojej karcie ciąży jest miejsce na wpis z konsultacji z internistą i stomatologiem, ale mój gin na razie nic nie wspominał bym musiała mieć to wypełnione. Za to gin mojej siostry (która też jest w ciąży) kazał jej iść na wizyty i uzupełnić tabelkę.
Jako, że akurat wczoraj byłam u dentysty (chciałam przed porodem naprawić ewentualne ubytki, bo później nie będzie na to czasu) to poprosiłam ją o wpis do karty ciąży. Mimo, że zrobiła mi jednego zęba (i na szczęście ostatniego - wszystkie już mam zdrowe) to w karcie mam tylko wpis:
"jama ustna wysondowana" data i podpis.
zatem myślę, że te wpisy to tylko formalność, a wiadomo,że w ciąży lepiej skontrolować uzębienie, bo zły stan zębów może odbić się na zdrowiu dziecka -
Hej
U nas po wczorajszym chłodzie znowu idzie upał. Szkoda, bo znowu opuściłam rolety w całej chacie i siedzę w ciemnościach.
Jeśli chodzi o konsultacje w karcie ciąży, to wątpię, żeby ktoś na to patrzył z prostej przyczyny - to by miało sens, zakładając, że ktoś po porodu zęby wyleczy a uwierzcie mi, przyjmuję laski w 8 miesiącu do mają cmentarzysko a nie zęby w paszczy i przychodzą tylko doraźnie, żeby otworzyć ząb czy coś, bo na leczenie nie wracają. Szkoda słów.Goplana, Maga31 lubią tę wiadomość
-
Ja po wizycie u ginekologa
mój maly ma 720 g , nie mam zdjęcia niestety bo odwrócił sie do nas pula i nie był zainteresowany pozowaniem :p w porównaniu z waszymi dzieciaczkami, to mój to kruszynka
z malutkim wszystko wporzadku wsystkie parametry dobre i juz powoli zaczyna jaderka widac :p a wiecie moze jak to jest maly noworodek, maly człowiek czy to w ogóle nie ma odniesienia ? Pod koniec sierpnia umówioną jestem na usg 4d miała któraś z was już to usg ? Polecacie?
Viviana, Nata, karmelek, anusiaa90, maaartinka, Goplana, Maga31, Agata92, zupaztytki, Agusia ;), santoocha, KasiaKa, Mamadomina, FK81, xpatiiix3, Rybka Nemo lubią tę wiadomość
-
eve super wieści, mój synek też mniejszy niż dziewczyn zobaczymy teraz w sierpniu ile tłuszczyku złapał
ja nie miałam 3d ani 4d i nie będę miała, mój gin jeszcze nie ma sprzętu nowego a nie będę jeździła po innych miastach i wydawała kasę, wolę kupić coś dziecku za te 300zł
dzisiaj mam jakieś mdłości...masakra:(
-
Eve ja mialam i sie poryczalam na widok corci ale to byl 21 tydzien wtedy
No juz jestem po przeprowadzce mam takie zakwasy ze szok. Brzuch tak mnie bolal ze myslalam ze ma IP jechac ale obylo sie bez na szczescie.
Mojego dalej na dystans trzymam i przynosi to wkoncu skutki bo sam dzwonil dzisiaj rano czy ok ze mnaNata, Goplana, Mamadomina, mada_lena lubią tę wiadomość
-
Ojej! Widzę, że naszą forumową społeczność masowo dopadły jakieś złe samopoczucia, niedobrze. Ja mam od rana mdłości i jakąś wzmożoną perystaltykę, też marudzę mężowi od rana
Patii - trzymaj się dzielnie, na pewno będzie dobrze, ale niech na Ciebie popatrzą, to się nie będziesz tak denerwować.
Rewolucja - trzymam kciuki za wizytę, obyś się lepiej poczuła do tego czasu.
Ewelina - my chyba trochę bardziej wrażliwe przez tę ciążę jesteśmy... ostatnio jak mój mi wykręcił podobny numer - zwykle nie mając dla mnie w ogóle czasu, zwolnił się z pracy wcześniej i polazł na mecz, to tak się wkurzyłam, że spałam u rodziców i nie odzywałam się przez 2 dni... nie wiem czy normalnie też bym tak zareagowała, pewnie nie miałabym na to czasu, bo zapewne sama bym w pracy siedziała na jakimś dyżurzeDzisiaj też już chodzę rozżalona, bo książę małżonek, na ryby jedzie z kolegami na weekend! Na wyjazdy ze mną nie ma czasu, ale na ryby się znalazł!
Natłukę mu kiedyś, jak mu się tego nazbiera... oj lała będę!
Aaaa i pamiętaj - gdy Ci smutno, gdy Ci źle...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2014, 11:52