X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Listopadówki 2014
Odpowiedz

Listopadówki 2014

Oceń ten wątek:
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    RewolucjaSięDzieje wrote:
    No właśnie nie wiem, chyba parę razy, jak mają dobre warunki?
    Mnie kwitły tylko jak były pąki, jak przekwitały, to liście szły w odstawkę albo na parapet hospicyjny do mamy ;)
    Za to moja teściowa, co jak co, ale rękę do kwiatów ma potężną, nie ma takiego, który by jej padł!:) a orchidee rosną u niej jak złoto, kwitną parę razy do roku i bardzo obficie:) to się nazywa niesprawiedliwość społeczna ;):D
    rewolucja u mnie moja mama ma takie zdolności ;)
    na dzień matki dostałyśmy po orchidei takiej samej, ja od synka, ona od mojego męża ;) i co? na moim są już tylko liście i badyle, a jej cały czas kwitnie i to na 3łodygach :/ ja nie wiem jak ona to robi :/

xpatiiix3 lubi tę wiadomość

• Nata Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heja, nadrobiłam Was troszkę, gratuluję wizyt udanych, Pati mam nadzieję że Ci z tym brzuszkiem przejdzie, my wczoraj u znajomych byliśmy, mają miesięczną córeczkę Nikolę, cudowna :-) mój mężu nosił na rękach, później ja odziedziczyłam i wszyscy się śmiali że mam rękę do dzieci bo jej czkawka przeszła jak ją "bawiłam", później dali mi ją do karmienia, nie chciałam w sumie bo gorąco mi było a takie dziecko to dodatkowy kaloryferek ale jakoś dałam radę :-) wiecie mój M tak słodko z nią na rękach wyglądał że mmmmm. No a dzisiaj wstałam po 8, ogarnęłam się,śniadanko, zgaga, rennie no a teraz mdli mnie coś...kawkę zaraz zrobię i ukroję ciacha bo dostałam od koleżanki murzynka :-) ziewa mi się jak nie wiem, ehhhh.
    A no i byłam na wyprzedaży w biedronie, okazało się że u mnie w mieście też jest, ale w biedronie najdalej położonej ode mnie, no ale przy okazji byłam i zastanawiam się czy nie wrócić tam dzisiaj bo odzież ciążowa w dobrej cenie była, majtki 3pak 10zł, stanik do karmienia 10zł (tylko nie wiem jaki rozmiar będę miała)...

xpatiiix3, karmelek, mada_lena, Maga31 lubią tę wiadomość

Nasz Aniołek [*] 8tc 12.08.13r.
    rfnnk6n.png
  • lkc Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelek niektorzy maja po prostu dobra reke do kwiatow. ja nie mam :) a jak juz nawet chcialam jakiegos kwiatka miec i dbalam o niego, staralam sie to moje wredne koty go zzeraly, a jak nie to przekopywaly w nim ziemie z gory na dol- bez przerwy. kilka sztuk nawet bym chciala miec, ale kazdy bedzie dla nich obiektem pozadania.
    a to my: 24 + 4 JEST GRUBO :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4facf4597822.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 11:14

mada_lena, Nata, xpatiiix3, anusiaa90, santoocha, zupaztytki, karmelek, RewolucjaSięDzieje, KasiaKa, e_v_e, desou, Viviana, FK81, Lavendula, Goplana, Maga31, sisiiii, Amnezja, Isia14, Mamadomina, blue00, Madlen222, Strupka lubią tę wiadomość

Aleksandra Joanna 17.11.2014
    Joanna Małgorzata 12.03.2019
  • anusiaa90 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Dzisiaj o dziwo udało mi się przespać całą noc. Tylko cały czas czuję jakieś zmęczenie i mogłabym iść spać dalej, no ale robota czeka trzeba wysprzątać mieszkanie. Śniło mi się, że urodziłam chłopca i to takiego dużego, że już następnego dnia siedział ;/ no ja dziękuje teraz mam schize, że moje różowe ubranka pójdą w odstawkę ;/

Gratuluję udanych wizyt, duże już te Wasze szkraby :)

Brzuszki też prześliczne. Już chyba u każdej widać, że ciążowy :P

xpatiiix3, lkc lubią tę wiadomość

rwi37s6.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się sobotnio:)
    Ikc mam podobny problem z moim kotem i kwiatami. Obgryza, kopie w doniczkach. Kwiatki padają szybko.
    Moja mała tez juz dziś czkawke zaliczyła, a ze leży sobie nisko to odczulam ja konkretnie;)
    U nas chłodno, deszczowo.
    No i jednak chyba poparzylam sobie krem do depilqcji intymne rejony. Piecze jak smok. Ja za lusterko a tam wargi jak u murzynki:\ ogień
    Pierdziele juz never nie uzyje! Uzywalam go caly czas a tu nagle....
    Rumianek poszedł w ruch.
    Viviana Pati odpoczywajcie brzuszki.
    Caska piłeczka piękna!
    Ja mam dziś ochotę na zakupy dla malej. Muszę po prostu muszę;)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lkc piekne a nie grubo.! :**

Ojj Madalenka koniecznie okłady rób albo jakiś żel łagodzący do okolic intymnych jakiś provag czy lacibios ,biedna chyba już tylko żyletki zostały do depilacji, ja to na ślepo robię to.. Niestety wsio zasłania brzuch i na czuja lece ;)

Kurde normalnie mam wielka twardą gule w miejscu zastrzyku i tam dupsko obolale że siedzieć normalnie nie mogę ;o

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 11:28

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i właśnie wisiałam nad wc...wtf ja się pytam? obyło się bez hafta, ale ślinotok i wywrotka żołądka zawodowa...

rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie nie wiem czego użyć:( jak leże czy siedzę do przeżycia ale jak chodze obciera i masakra:(
    Provag w żelu mówisz?
    Od dziś będę miała bobra pierdziele.
    Najgorsze jest to ze ja zawsze go uzywalam, aż tu wczoraj taki numer.
    Uwazajcie dzieczyny

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkraczamy w trzeci trymestr, więc hormony szaleją, tak myślę ,ze pomoże trochę ja ostatnio majtkami się poobcieralam jakaś wrażliwa teraz jestem tam i pomogło mi ;)

Nata ja ostatnio mam ostre mdłości po kopniakach w żołądek właśnie..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 11:40

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    no i właśnie wisiałam nad wc...wtf ja się pytam? obyło się bez hafta, ale ślinotok i wywrotka żołądka zawodowa...

Może cos ci zaszkodziło?
    Wypij gorącej herbatki.
    Mnie dziś zmulilo jak siedziałam i dostałam kopala kolo żołądka. Ale szybko przeszło.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • Nata Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak piecze to może weź sobie sodę rozpuść w misce i usiądź, dzieciakom na odparzenia pomaga to i na "myszkę" powinno.
    Trochę mi już lepiej, ale chyba jednak nie powinnam jeść pomidorów na śniadanko bo coś często tak mam że mnie muli...zjadłam murzynka właśnie i na razie jest ok :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 11:42

mada_lena lubi tę wiadomość

rfnnk6n.png
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati pewnie masz racje. Wszystko obrzmiale, ukrwione na maksa.... Jak sie rusze zajrze do apteki.

ex2bcwa1nmh8d1pb.png
  • RewolucjaSięDzieje Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ciocie! :*
    Taka ze mnie klucha, ale co tam, Mama też klucha i nie płacze :D

USG0005aj_esnnrse.jpg

mada_lena, xpatiiix3, pinsleepe, karmelek, anusiaa90, KasiaKa, e_v_e, desou, Viviana, FK81, zupaztytki, lkc, Lavendula, Goplana, Maga31, Evik, sisiiii, Amnezja, Isia14, Nata, Mamadomina, blue00, talia22, Madlen222, Strupka lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
    Chciałabym móc zanurzyć głowę w strumieniu twojej świadomości.
  • mada_lena Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nata wrote:
    jak piecze to może weź sobie sodę rozpuść w misce i usiądź, dzieciakom na odparzenia pomaga to i na "myszkę" powinno.

O tez spróbuje. Mamusie macie jeszcze jakieś pomysły?
    Póki co leże z torebka rumianku miedzy nogami:D i mocno zaciskam;)

ex2bcwa1nmh8d1pb.png

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mada_lena wrote:
    Właśnie nie wiem czego użyć:( jak leże czy siedzę do przeżycia ale jak chodze obciera i masakra:(
    Provag w żelu mówisz?
    Od dziś będę miała bobra pierdziele.
    Najgorsze jest to ze ja zawsze go uzywalam, aż tu wczoraj taki numer.
    Uwazajcie dzieczyny

Spróbuj Lacibios Femina, działa dobrze na wszelkie świądy i zaczerwienienia
    http://www.nowafarmacja.pl/lacibios-femina-zel

Używam też Bepanthenu albo Alantanu, jak mnie faktycznie wyrzuci po depilacji. Od razu ulga i skóra nie straszy ;)

mada_lena lubi tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lkc wrote:
    Karmelek niektorzy maja po prostu dobra reke do kwiatow. ja nie mam :) a jak juz nawet chcialam jakiegos kwiatka miec i dbalam o niego, staralam sie to moje wredne koty go zzeraly, a jak nie to przekopywaly w nim ziemie z gory na dol- bez przerwy. kilka sztuk nawet bym chciala miec, ale kazdy bedzie dla nich obiektem pozadania.
    a to my: 24 + 4 JEST GRUBO :)
    http://naforum.zapodaj.net/thumbs/4facf4597822.jpg

Guuuupia, śliczny brzuszek i spodnie kozackie, bo mają fajny pas, ani nie tak wielki jak te golfy z H&M, ani nie taki mały, który się tylko naciąga i nic nie daje.
    Cóż to za szaty?!

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja śliczna klucha ,a i mami niech nie przesadza ,bo z Niej super laska nie klucha ;) no o lacibios też pisalam dobry jest w żelu, probki dostalam od położnej ;)

Haa wiecie nno teraz tak popatrzylam jak stoję przodem to mam chamskie jajko z brzucha ;ooo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 11:57

RewolucjaSięDzieje lubi tę wiadomość

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    xpatiiix3 wrote:
    Rewolucja śliczna klucha ,a i mami niech nie przesadza ,bo z Niej super laska nie klucha ;) no o lacibios też pisalam dobry jest w żelu, probki dostalam od położnej ;)

Haa wiecie nno teraz brak popatrzylam jak stoję przodem to mam chamskie jajko z brzucha ;ooo

A dziękuję, miód na serce :):*

Zaobserwowałam inną tendencję, brzuch zgrabny i jędrny, za to drugi tyłek robi mi się nad tyłkiem, taka poducha z tyłu.
    Makabra. To te chipsy nocne, nie ma co.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 11:58

xpatiiix3, lkc, mada_lena lubią tę wiadomość

oar8vkcbjvmdwxz8.png
  • pinsleepe Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rewolucja, fajna klucha, tylko troszeczkę niewyraźna na tej fotce.

Jeśli chodzi o spodnie ciążowe, to ja z h&m jestem najbardziej zadowolona, bo nie mają gumki. Mam jedne z c&a i muszę gumkę wypruć, bo niby nie są jeszcze zbyt obcisłe, ale nieprzyjemnie mi się w nich siedzi. Dostałam od szwagierki 5 par spodni ciążowych, ale niestety tylko jedne są mi dobre na razie. Z mamalicious, też bez gumki, więc polecam tę firmę :) Powoli brakuje mi ciuchów, ale teraz, jak pomyślę, że za 3 miesiące poród, to już nie chcę za dużo kupować :P Tym bardziej, że powoli trzeba będzie za cieplejszymi się rozglądać. Czy ja w jakąś kurtkę zimową się zmieszczę?!

f2w3rjjg7duv7nlc.png
  • xpatiiix3 Autorytet

Wysłany: 2 sierpnia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heheh pinsleepe a ja licze na to ze zimowej nie doczekam ;) bo nie ma sensu kupować mi wielkiej na tydzień czy dwa ;P po porodzie już w swoją się zmieszcze ;P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 sierpnia 2014, 12:02

Livia <3
    euQZp2.png
    Nela <3
    DCPTp2.png
    Marcel <3
    usiWp1.png
‹‹ 835 836 837 838 839 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ